4 Ιουν 2014

TEDx με δράσεις και μουσική ποδηλατοβόλτα στην Καλαμάτα

«Ένας Κόσμος Πέρα από τα Όρια» ξεκινά στη Καλαμάτα.

“Once we accept our limits, we go beyond them”, Albert Einstein.

Αναγνωρίζουμε τα όρια μας και τα ξεπερνάμε, αυτή είναι η πρόκληση του τρίτου TEDxKalamata που θα φέρει τον τίτλο “Limits” και θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. 

Η διενέργεια, όμως, του TEDxKalamata περιλαμβάνει και δράσεις στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, μεταξύ των οποίων και μουσική ποδηλατοβόλτα, οι οποίες έχουν την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.
TED
Συγκεκριμένα, στην Καλαμάτα προγραμματίζονται οι εξής δραστηριότητες:

1. Ενημερωτικό περίπτερο στην κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου και επί της οδού Αντωνοπούλου

2. Τριάντα ποδήλατα στη διάθεση των δημοτών, για μετακινήσεις στην πόλη και ψυχαγωγία, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Ιουνίου. Θα είναι διαθέσιμα σε χώρο παραπλεύρως του ενημερωτικού περιπτέρου.

3. Αναχώρηση λεωφορείων για την Αρχαία Μεσσήνη, το απόγευμα του Σαββάτου 7 Ιουνίου, για την παρακολούθηση του TEDx, με σημείο επιβίβασης την οδό Νέδοντος, πίσω από τον ΟΤΕ. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κάνετε κράτηση για το λεωφορείοhttp://rx.hu/7RZT

4. Μουσική ποδηλατοβόλτα στην Καλαμάτα, την Κυριακή 8 Ιουνίου, που θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί από την κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου και θ' ακολουθήσει τη διαδρομή: Αριστομένους, Ψαρών, λιμάνι, οδός Ναυαρίνου, ξενοδοχείο Filoxenia. Αναμένεται να μετάσχει ο τραγουδοποιός Κωστής Μαραβέγιας και προγραμματίζεται η κινηματογράφησή της για την παραγωγή video clip.

Πέρυσι, το TEDx Kalamata υπήρξε το πρώτο TEDx στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε σε αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που συνέβαλε στο να διακριθεί ως δεύτερο στην λίστα “από τα must seen to believe” ανάμεσα στα περίπου 5.000 TEDx events παγκοσμίως. Φέτος, το TEDx θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης που αποκαλύφθηκε από τον καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη. «Θέλω να φτάσουμε στο σημείο να αγγίζουμε τα αγάλματα. Μνημεία ξεκομμένα από το χώρο τους είναι παρωχημένη ιδέα» έχει δηλώσει ο ίδιος, επιτρέποντας στους διοργανωτές να υποδεχθούν ανθρώπους των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών σ’ ένα λίκνο πολιτισμού.

"Φετινή θεματική, τα Όρια. Όρια προσωπικά, όρια κοινωνικά, όρια που θέτει η θέση μας στον χάρτη, η θρησκεία, η γλώσσα μας, τα ταμπού και οι κοινωνικές αντιλήψεις που είναι εκεί για να μας προσδώσουν αρχικά την ταυτότητα μας, να αποτελέσουν το έδαφος κάτω από τα πόδια μας, ώστε να μπορέσουμε να τεντώσουμε το σώμα και τη ψυχή μας διεκδικώντας μια ύπαρξη πέρα από αυτά", σύμφωνα με όσα πρεσβεύει το TEDx Kalamata.
poster
Το TEDx Kalamata 2014 έρχεται να μιλήσει για το παράδοξο των ορίων, για τα όρια που άλλοτε μας φυλακίζουν και άλλοτε αποτελούν πυξίδα για μια καλύτερη ζωή. Φέτος επιλέχθηκε μια προκλητική θεματική, ώστε να ακουστούν ιστορίες ανθρώπων που παρά τις φαινομενικά “δεδομένες δυνατότητές” τους, κατόρθωσαν να  αλλάξουν τον κόσμο μετατοπίζοντας τόσο τα όρια τα δικά τους όσο και της παγκόσμιας κοινωνίας. Ανθρώπους που έρχονται στη Καλαμάτα για να διηγηθούν τις προσωπικές τους εμπειρίες και να αποδείξουν πως «ακόμα και ένα ταξίδι χιλίων μιλίων ξεκινά με ένα βήμα».

Οι ομιλητές είναι οι εξής:
  • Γιώργος Λαζαρίδης - Ο Καλαματιανός πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο
lazarides
  • Encardia - Το ελληνικό συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής της Μεσογείου
encardia 
  • Guillaume Nerry - ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης
guillaume
  • Safak Pavey - Η πολιτικός και διπλωμάτης, υπερασπίστρια των κοινωνικά αποκλεισμένων
safak
  • Κωστής Μαραβέγιας - Ο πολυτάλαντος Έλληνας μουσικός
maravegias
  • Alexandra Cousteau - Η περιβαλλοντολόγος εγγονή του Jacques - Yves Cousteau
alexandra
  • Daniel “CLOUD” Campos - Ο χορευτής της Madonna και της Shakira
daniel
  • Simon Critchley - O Βρετανός φιλόσοφος του New School της Νέα Υόρκης
simon
  • Alyssa Carson - Η 12χρονη που θα ταξιδέψει στον πλανήτη Άρη
alyssa
  • Adam Pearson - O ηθοποιός του Hollywood με το ιδιαίτερο πρόσωπο
pearson

Σχετικά με το ΤΕDx Kalamata
ToTEDx Kalamata είναι μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία 20 νέων, που αποσκοπούν στη δημιουργία ενός πυρήνα δράσεων και συζητήσεων, οι οποίες θα εντάξουν στην πόλη της Καλαμάτας έννοιες όπως η καινοτομία, η πρωτοβουλία, η συλλογικότητα και η εξωστρέφεια.

Πιστεύει στη δυναμική της πόλης της Καλαμάτας, οραματίζεται την αποκέντρωση και μία πόλη που χτίζει πάνω στα δυνατά της σημεία. Μία πόλη που δημιουργεί βιώσιμη ανάπτυξη και αποτελεί τον οδηγό για ένα νέο μοντέλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Το Δεκέμβριο του 2012, η Καλαμάτα έγινε η πρώτη πόλη της ελληνικής περιφέρειας που διοργάνωσε TEDx, με όραμα την ουσιαστική ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας.
Περισσότερες πληροφορίες για το TEDx Kalamata μπορείτε να βρείτε στο www.tedxkalamata.com

Σχετικά με το ΤΕD
Το TED (Technology, Entertainment, Design) είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, αφιερωμένη στις ‘Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν’. Ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 1984 ως ένα συνέδριο που στόχο είχε να φέρει σε επαφή τρεις κόσμους: Τεχνολογία, Ψυχαγωγία, Σχεδιασμό.
Μεταξύ των πολλών πρωτοβουλιών του TED, βασικό ρόλο παίζουν τα προγράμματα TEDx. Το “x” δηλώνει την αυτο-οργάνωση τοπικών και ανεξάρτητων εκδηλώσεων με εξαίρετους ομιλητές και σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.

Πηγή : ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Περισσότερα »

Σε σοβαρή κατάσταση η νεαρή κοπέλα που καταπλακώθηκε από δέντρο

Πολλαπλά τραύματα, κακώσεις και κατάγματα σε όλο το σώμα της έχει η νεαρή κοπέλα που χθες καταπλακώθηκε από δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της Καλαμάτας, όπως προέκυψε από σειρά εξετάσεων. 
Σε σοβαρή κατάσταση η νεαρή κοπέλα που καταπλακώθηκε από δέντρο
Σύμφωνα με ανθρώπους του Νοσοκομείου το κορίτσι δεν διατρέχει κίνδυνο για την ζωή του, ωστόσο τα τραύματα είναι πολύ σοβαρά και  για το λόγο αυτό θα επιχειρηθεί η μεταφορά του στο ΚΑΤ στη Αθήνα.  
 
Πηγή : BEST-TV
Περισσότερα »

Με την συνδρομή του ντετέκτιβ Γιώργου Τσούκαλη, αποκαλύφθηκε μια μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην οποία εμπλέκονται Καλαματιανοί!

Σε μια σημαντική αποκάλυψη μιας υπόθεσης αρχαιοκαπηλίας που συγκλονίζει, ήρθαν οι αστυνομικές αρχές, μετά από την σημαντική έρευνα του γνωστού ερευνητή Γιώργος Τσούκαλη. 
Στο κύκλωμα εμπλέκονται και συνελήφθησαν δύο πρώτα ξαδέρφια απο τη Μεσσηνία, ηλικίας 50 και 55 ετών. Εδώ και αρκετό καιρό υπήρξε πληροφορία για μια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που αφορούσε κατοχή κλεμμένων
αντικειμένων αξίας που διασπιστώθηκε τελικά και με την συνδρομή της ασφάλειας Πειραιά πως ήταν μια πλάκα κλεμμένης μεγάλης αρχαιολογικής αξίας που χρονολογείται από το 300 π.Χ.

Το αντικείμενο αυτό αξίας είχε κλαπεί το 1997! 
Η αστυνομία με οργανωμένη επιχείρηση οδηγήθηκε στην σύλληψη των δύο και τον εντοπισμό στην Αθήνα και της πλάκας που είχε αποθηκευτεί σε φορτηγάκι. Πλέον υπάρχει σήμα και για έρευνες στις οικίες των δύο καλαματιανών...

Πηγή : best-tv
Περισσότερα »

Σεισμός Καλαμάτα: 3,9 ρίχτερ ταρακούνησαν την περιοχή

Σεισμός μεγέθους 4.00 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06.53 το πρωί 119 km  Νότια της Καλαμάτας και 89 Km Νότια της Μεθώνης σύμφωνα με το  emsc-csem.
Ζήμιές δεν αναφέρθηκαν !

Global view

Magnitudemb 4.0
RegionSOUTHERN GREECE
Date time2014-06-04 03:54:14.0 UTC
Location36.02 N ; 21.70 E
Depth15 km
Distances282 km SW of Athens, Greece / pop: 729,137 / local time: 06:54:14.0 2014-06-04
176 km S of Trípoli, Greece / pop: 26,561 / local time: 06:54:14.0 2014-06-04
119 km S of Kalamáta, Greece / pop: 51,108 / local time: 06:54:14.0 2014-06-04
89 km S of Methóni, Greece / pop: 1,165 / local time: 06:54:14.0 2014-06-04
Πηγή :emsc-csem
Περισσότερα »

Δέντρο έπεσε σε παιδική χαρά στην Καλαμάτα και τραυμάτισε ανήλικη

Δέντρο έπεσε σε παιδική χαρά στη Πλατεία Ελευθερίας στην Καλαμάτα
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει τραυματιστεί μια μαθήτρια Γυμνασίου και διακομίζεται στο Νοσοκομείο. Η τραυματίας καθόταν στο παγκάκι όταν ξαφνικά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που φυσούν στην Καλαμάτα το δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω της. 

 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/38760-dentro
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/38760-dentro
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 4 Ιουνίου 2014

ΜΗΤΡΟΦΑΝΗΣ, ΜΑΡΘΑ, ΜΑΡΙΑ, ΣΟΦΙΑ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΛΩΝΙΟΣ

Νηστεία - Επιτρέπεται το λάδι και ο οίνος

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Μητροφάνης (1) Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης
Αγίες Μάρθα (2) και Μαρία οι αδελφές του Λαζάρου
Οσία Σοφία εξ Αίνου
Άγιος Ιωάννης Οσιομάρτυρας ηγούμενος Μονής Μοναγρίας
Όσιος Αλώνιος
Ανάμνηση των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Αναστασίου του Νεομάρτυρα στο Ναύπλιο
(1) Ο Άγιος Μητροφάνης έζησε όταν αυτοκράτορας ήταν ο Μέγας Κωνσταντίνος. Ήταν Επίσκοπος της Κωνσταντινουπόλεω και καταγόταν από αριστοκρατική και βασιλική γενιά όντας γιος του Δομετίου και ανεψιός του αυτοκράτορα Πρόβου. Όταν δε ο αδελφός του και επίσκοπος Βυζαντίου Πρόβος εκοιμήθη, τον διαδέχθηκε στο θρόνο ο Μητροφάνης μέχρι την εποχή που ο Μ. Κωνσταντίνος έκτισε τη Βασιλίδα των πόλεων.

(2) Οι Αγίες Μάρθα και Μαρία ήταν αδελφές του Λάζαρου και ήταν μια από τις πλέον αγαπημένες οικογένειες του Χριστού. Μέσα από τα ευαγγέλια βλέπουμε την Μαρία να αφοσιώνεται στο λόγο του Κυρίου.  Είναι αυτές που άλειψαν με μύρο τα πόδια του Κυρίου. Μετά την σταύρωση και την ανάσταση του Κυρίου αφιερώθηκαν στη διδασκαλία και διάδοση των λόγων Του και έγιναν  διακεκριμένα μέλη της πρώτης χριστιανικής κοινωνίας. Εκοιμήθησαν ειρηνικά σε μεγάλη ηλικία.


ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
Περισσότερα »

4 Ιουνίου : Διεθνής Ημέρα για τα Αθώα Παιδιά Θύματα Επιθέσεων

Secretary-General Ban Ki-moon meets a Palestinian child injured during the conflict in Gaza, at the Office of the Special Coordinator for the Middle East Peace Process, in Gaza City.Στις 19 Αυγούστου 1982, στην ειδική έκτακτη σύνοδο του ΟΗΕ, σχετικά με το ζήτημα της Παλαιστίνης, εκφράστηκε από του συνέδρους ο αποτροπιασμός για το μεγάλο αριθμό αθώων παιδιών, Παλαιστινίων και παιδιών του Λιβάνου.
Παιδιά θύματα των πράξεων της επιθετικότητας του Ισραήλ. Κατά την σύνοδο αυτή αποφασίστηκε η  4η Ιουνίου κάθε έτους, να καθιερωθεί ως
«Διεθνής Ημέρα για τα Αθώα Παιδιά Θύματα Επιθέσεων» (ανάλυση ES-7/8).

Ο σκοπός της ημέρας είναι να αναγνωρίσουμε τον πόνο που βιώνουν τα παιδιά σε όλο τον κόσμο, τα οποία είναι τα θύματα σωματικής, ψυχικής και συναισθηματικής κακοποίησης.  

Αυτή η μέρα επιβεβαιώνει τη δέσμευση του ΟΗΕ για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Α/Μ

           
Περισσότερα »

Σήμερα 4 Ιουνίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 4 Ιουνίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Αγαπητέ Κριέ, είσαι αρκετά προβληματισμένος σήμερα για τον τρόπο που εξελίσσονται διάφοροι τομείς στη ζωή σου. Κάποιες από αυτές τις εξελίξεις σε ικανοποιούν και κάποιες όχι. Μην παρασυρθείς σε στενάχωρες σκέψεις και κυρίως σε συμπεράσματα, που μπορεί να είναι και αβάσιμα. Κινήσου ψύχραιμα και κάνε λίγη υπομονή, για να δεις πιο ρεαλιστικά τις καταστάσεις.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Η σημερινή μέρα, αγαπητέ Ταύρε, σε αποσυντονίζει και σε βγάζει από το πρόγραμμά σου. Φρόντισε να είσαι ρεαλιστής και να μην παρασυρθείς από καταστάσεις του παρελθόντος, που προκύπτουν εκεί που δεν το περιμένεις και σε βάζουν σε μπελάδες. Πρόσεξε πολύ τις κινήσεις σου, γιατί το μέλλον σου το «γράφεις» εσύ και κανένας άλλος!

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Σήμερα, αγαπητέ Δίδυμε, θα κινηθείς δυναμικά και θα κάνεις τα απαραίτητα ξεκαθαρίσματα, για να αισθανθείς απελευθερωμένος και πιο έτοιμος να κυνηγήσεις τους στόχους σου. Μην κάνεις πίσω σε τίποτα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έρθεις σε ρήξη με κάποια άτομα. Απόφυγε γενικά ό,τι σου χαλάει τη διάθεση και την καλή ψυχολογία.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Αγαπητέ Καρκίνε, η σημερινή Τετάρτη κρύβει αρκετό εκνευρισμό και καταστάσεις, που σε φέρνουν σε δύσκολη θέση. Ηρέμησε και δες ρεαλιστικά τις καταστάσεις, οι οποίες δεν είναι τόσο άσχημες όσο νομίζεις. Φρόντισε τον εαυτό σου και ικανοποίησε τις επιθυμίες σου, για να νιώσεις καλύτερα. Με καλή και αισιόδοξη διάθεση, θα μπορέσεις να πετύχεις πολλά περισσότερα από αυτά που αποσκοπείς.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Η σημερινή μέρα, αγαπητέ Λέοντα, σου προκαλεί αρκετή ένταση και άγχος, για καταστάσεις που καθυστερούν ή δεν βρίσκουν τις λύσεις που επιθυμείς. Κράτησε την ψυχραιμία σου για να αντιμετωπίσεις με τον καλύτερο τρόπο κάθε πρόβλημα και κυρίως μην ξεσπάς σε άτομα του φιλικού ή του οικογενειακού σου περιβάλλοντος.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Αγαπητέ Παρθένε, σήμερα είσαι σε έναν πολύ καλό δρόμο, σε σχέση με τη βελτίωση που επιθυμείς σε διάφορους τομείς της ζωής σου. Μην κάνεις πίσω στα σχέδιά σου και θα δεις ότι όλα θα γίνουν όπως ακριβώς θέλεις. Είναι μια καλή μέρα η σημερινή, για να ξεκαθαρίσεις παρεξηγήσεις μέσα στο οικογενειακό σου περιβάλλον και να δώσεις λύσεις σε υποθέσεις που σε απασχολούν.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Αγαπητέ Ζυγέ, η βιασύνη δεν θα σου βγει σε καλό και αυτό σήμερα θα φανεί πολύ έντονα, καθώς ο δυναμισμός σου σε οδηγεί σε βιαστικές κινήσεις και άρα σε λανθασμένες επιλογές. Μην αφήνεις το πρόγραμμα που έχεις βάλει, νομίζοντας ότι σε πηγαίνει πίσω. Για να βγεις από κάποιες αδιέξοδες καταστάσεις, χρειάζονται προσεκτικές και όχι γρήγορες κινήσεις.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Αγαπητέ Σκορπιέ, η σημερινή Τετάρτη είναι λίγο περίεργη για εσένα, καθώς φέρνει εκνευρισμό και πείσμα απέναντι σε διάφορα ζητήματα που σε απασχολούν. Ειδικά τα οικογενειακά θέματα θέλουν λεπτούς χειρισμούς και διαλλακτικότητα, για να βρεις μια άκρη και να μην οδηγήσεις τους δικούς σου ανθρώπους σε ακραίες συμπεριφορές.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Αγαπητέ Τοξότη, είναι αρκετά τα θέματα που σε απασχολούν και είναι φυσικό, αφού οι κοινωνικές συνθήκες είναι εξαιρετικά αρνητικές και σε επηρεάζουν. Σήμερα, ωστόσο, θα έχεις τη δυνατότητα να δώσεις κάποιες λύσεις, που βασίζονται στην εξυπνάδα και τις δυνατότητές σου. Αξιοποίησε την κοινωνικότητά σου και κάνε τις κατάλληλες επαφές, για να προχωρήσεις τα σχέδιά σου.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Αγαπητέ Αιγόκερε, αν και η δυναμική σου διάθεση είναι στα ύψη της αυτές τις ημέρες, δεν θα μπορέσεις να κάνεις όσα σκέφτεσαι, πολύ απλά γιατί δεν σου φτάνουν οι ώρες της ημέρας. Καλό είναι να βάλεις προτεραιότητες και να μην ξεπεράσεις τα όριά σου, γιατί ήδη ο οργανισμός σου είναι λίγο πριν την κατάρρευση. Το σημερινό βράδυ άδραξε την ευκαιρία να ξεκουραστείς και να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Αγαπητέ Υδροχόε, η σημερινή μέρα σου δημιουργεί τη διάθεση να κάνεις κάποια ξεκαθαρίσματα και να κόψεις από το περιβάλλον σου ανθρώπους που σε βλάπτουν. Άλλωστε, δεν υπάρχει λόγος να σπαταλάς άλλο το χρόνο σου σε πράγματα, που δεν σε γεμίζουν. Συγκεντρώσου και οργάνωσε τις σκέψεις σου, για να πας παρακάτω τα σχέδιά σου.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Αγαπητέ Ιχθύ, οι πλανήτες είναι ευνοϊκοί σήμερα μαζί σου και σε βοηθούν να βάλεις σε μια τάξη όσα σε απασχολούν. Θα έχεις την ευκαιρία να ασχοληθείς με την οικογένειά σου και να δώσεις λύσεις σε αδιέξοδα, που σε απασχολούν εδώ και καιρό. Σε ό,τι κάνεις πάντως, θα βρεις την συμπαράσταση των δικών σου ανθρώπων.

Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σήμερα 4 Ιουνίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 4 Ιουνίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Αγαπητέ Κριέ, είσαι αρκετά προβληματισμένος σήμερα για τον τρόπο που εξελίσσονται διάφοροι τομείς στη ζωή σου. Κάποιες από αυτές τις εξελίξεις σε ικανοποιούν και κάποιες όχι. Μην παρασυρθείς σε στενάχωρες σκέψεις και κυρίως σε συμπεράσματα, που μπορεί να είναι και αβάσιμα. Κινήσου ψύχραιμα και κάνε λίγη υπομονή, για να δεις πιο ρεαλιστικά τις καταστάσεις.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Η σημερινή μέρα, αγαπητέ Ταύρε, σε αποσυντονίζει και σε βγάζει από το πρόγραμμά σου. Φρόντισε να είσαι ρεαλιστής και να μην παρασυρθείς από καταστάσεις του παρελθόντος, που προκύπτουν εκεί που δεν το περιμένεις και σε βάζουν σε μπελάδες. Πρόσεξε πολύ τις κινήσεις σου, γιατί το μέλλον σου το «γράφεις» εσύ και κανένας άλλος!

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Σήμερα, αγαπητέ Δίδυμε, θα κινηθείς δυναμικά και θα κάνεις τα απαραίτητα ξεκαθαρίσματα, για να αισθανθείς απελευθερωμένος και πιο έτοιμος να κυνηγήσεις τους στόχους σου. Μην κάνεις πίσω σε τίποτα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έρθεις σε ρήξη με κάποια άτομα. Απόφυγε γενικά ό,τι σου χαλάει τη διάθεση και την καλή ψυχολογία.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Αγαπητέ Καρκίνε, η σημερινή Τετάρτη κρύβει αρκετό εκνευρισμό και καταστάσεις, που σε φέρνουν σε δύσκολη θέση. Ηρέμησε και δες ρεαλιστικά τις καταστάσεις, οι οποίες δεν είναι τόσο άσχημες όσο νομίζεις. Φρόντισε τον εαυτό σου και ικανοποίησε τις επιθυμίες σου, για να νιώσεις καλύτερα. Με καλή και αισιόδοξη διάθεση, θα μπορέσεις να πετύχεις πολλά περισσότερα από αυτά που αποσκοπείς.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Η σημερινή μέρα, αγαπητέ Λέοντα, σου προκαλεί αρκετή ένταση και άγχος, για καταστάσεις που καθυστερούν ή δεν βρίσκουν τις λύσεις που επιθυμείς. Κράτησε την ψυχραιμία σου για να αντιμετωπίσεις με τον καλύτερο τρόπο κάθε πρόβλημα και κυρίως μην ξεσπάς σε άτομα του φιλικού ή του οικογενειακού σου περιβάλλοντος.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Αγαπητέ Παρθένε, σήμερα είσαι σε έναν πολύ καλό δρόμο, σε σχέση με τη βελτίωση που επιθυμείς σε διάφορους τομείς της ζωής σου. Μην κάνεις πίσω στα σχέδιά σου και θα δεις ότι όλα θα γίνουν όπως ακριβώς θέλεις. Είναι μια καλή μέρα η σημερινή, για να ξεκαθαρίσεις παρεξηγήσεις μέσα στο οικογενειακό σου περιβάλλον και να δώσεις λύσεις σε υποθέσεις που σε απασχολούν.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Αγαπητέ Ζυγέ, η βιασύνη δεν θα σου βγει σε καλό και αυτό σήμερα θα φανεί πολύ έντονα, καθώς ο δυναμισμός σου σε οδηγεί σε βιαστικές κινήσεις και άρα σε λανθασμένες επιλογές. Μην αφήνεις το πρόγραμμα που έχεις βάλει, νομίζοντας ότι σε πηγαίνει πίσω. Για να βγεις από κάποιες αδιέξοδες καταστάσεις, χρειάζονται προσεκτικές και όχι γρήγορες κινήσεις.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Αγαπητέ Σκορπιέ, η σημερινή Τετάρτη είναι λίγο περίεργη για εσένα, καθώς φέρνει εκνευρισμό και πείσμα απέναντι σε διάφορα ζητήματα που σε απασχολούν. Ειδικά τα οικογενειακά θέματα θέλουν λεπτούς χειρισμούς και διαλλακτικότητα, για να βρεις μια άκρη και να μην οδηγήσεις τους δικούς σου ανθρώπους σε ακραίες συμπεριφορές.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Αγαπητέ Τοξότη, είναι αρκετά τα θέματα που σε απασχολούν και είναι φυσικό, αφού οι κοινωνικές συνθήκες είναι εξαιρετικά αρνητικές και σε επηρεάζουν. Σήμερα, ωστόσο, θα έχεις τη δυνατότητα να δώσεις κάποιες λύσεις, που βασίζονται στην εξυπνάδα και τις δυνατότητές σου. Αξιοποίησε την κοινωνικότητά σου και κάνε τις κατάλληλες επαφές, για να προχωρήσεις τα σχέδιά σου.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Αγαπητέ Αιγόκερε, αν και η δυναμική σου διάθεση είναι στα ύψη της αυτές τις ημέρες, δεν θα μπορέσεις να κάνεις όσα σκέφτεσαι, πολύ απλά γιατί δεν σου φτάνουν οι ώρες της ημέρας. Καλό είναι να βάλεις προτεραιότητες και να μην ξεπεράσεις τα όριά σου, γιατί ήδη ο οργανισμός σου είναι λίγο πριν την κατάρρευση. Το σημερινό βράδυ άδραξε την ευκαιρία να ξεκουραστείς και να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Αγαπητέ Υδροχόε, η σημερινή μέρα σου δημιουργεί τη διάθεση να κάνεις κάποια ξεκαθαρίσματα και να κόψεις από το περιβάλλον σου ανθρώπους που σε βλάπτουν. Άλλωστε, δεν υπάρχει λόγος να σπαταλάς άλλο το χρόνο σου σε πράγματα, που δεν σε γεμίζουν. Συγκεντρώσου και οργάνωσε τις σκέψεις σου, για να πας παρακάτω τα σχέδιά σου.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Αγαπητέ Ιχθύ, οι πλανήτες είναι ευνοϊκοί σήμερα μαζί σου και σε βοηθούν να βάλεις σε μια τάξη όσα σε απασχολούν. Θα έχεις την ευκαιρία να ασχοληθείς με την οικογένειά σου και να δώσεις λύσεις σε αδιέξοδα, που σε απασχολούν εδώ και καιρό. Σε ό,τι κάνεις πάντως, θα βρεις την συμπαράσταση των δικών σου ανθρώπων.

Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 4 Ιουνίου (video) *

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :  

Περισσότερα »