11 Ιουν 2015

Ενεργοποιήθηκε εκ νέου η Δημοτική Αστυνομία

Ενεργοποιήθηκε και πάλι η Δημοτική Αστυνομία στο Δήμο Καλαμάτας, από σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015. Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τους δημοτικούς αστυνομικούς, Διευθυντής των οποίων είναι ο Γιώργος Πετρόπουλος, ενώ εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος με αρμοδιότητα τη Δημοτική Αστυνομία έχει ορισθεί ο Ηλίας Κουτίβας, και έδωσε οδηγίες και κατευθύνσεις.
Ο Π. Νίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη την κατάργησή της. Τόνισε, δε, ότι χάρη στις μεγάλες προσπάθειες του προσωπικού του Τμήματος Ελέγχων, κατέστη εφικτό να διατηρηθεί η ευρυθμία στην Καλαμάτα, κατά το διάστημα μη λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας.
Ο Δήμαρχος ζήτησε από τους δημοτικούς αστυνομικούς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε όλους τους τομείς ευθύνης τους, τονίζοντας πως έχουν την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής για την άσκηση του έργου τους.
dimotikiastunomia_1_Medium.JPGdimotikiastunomia_2_Medium.JPGdimotikiastunomia_3_Medium.JPGπηγή :kalamata.gr
Περισσότερα »

ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΔΕ ΚΑΙ ΥΕ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΣΟΧ1Α-2015

Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκαν οι πίνακες κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων κατηγορίων ΔΕ και ΥΕ, με κωδικούς θέσης 101,102,103,104,105,106,107 και 108,  για τη σύναψη Σύμβασης Εργασίας Ορισμένου Χρόνου οκτάμηνης απασχόλησης.
Τους πίνακες κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων μπορείτε να δείτε ανά κωδικό θέσης παρακάτω:
Κ.Θ. 101 ΔΕ χειριστών μηχανημάτων έργων (ομάδας Β΄τάξης Γ΄- εκσκαφέας - φορτωτής)
Κ.Θ. 102 ΔΕ χειριστών μηχανημάτων έργων (ομάδας Γ' τάξης Β΄- γερανοφόρο - αρπάγη)
Κ.Θ. 103 ΔΕ χειριστών μηχανημάτων έργων (ομάδας Ι΄τάξης Δ΄- καδοπλυντήριο)
Κ.Θ. 104 ΔΕ χειριστών μηχανημάτων έργων (ομάδας Ι΄τάξης Γ΄- σάρωθρο)
Κ.Θ. 105 ΔΕ χειριστών μηχανημάτων έργων (ομάδας Ε΄τάξης Δ΄- φορτωτής)
Κ. Θ. 106 ΔΕ Οδηγών απορριμματοφόρων(με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)
Κ.Θ. 107 ΔΕ Οδηγών απορριμματοφόρων (χωρίς κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)
Κ.Θ. 108 ΥΕ Εργατών καθαριότητας
Τους πίνακες αποκλεισθέντων όλων των Κωδικών Θέσεων μπορείτε να δείτε εδώ.
πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Ανακοίνωση προσκλησης ενδιαφερομένων παροχής υπηρεσίας για την : Επισκευη καθισμάτων ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.

  Μέχρι αύριο Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 
  
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Καλαμάτα        0806- 2015
Αρ. Πρωτ. :96418..………….
    
Πληροφορίες
Ταχ. Διεύθυνση
Τηλ.
FAX
E-mail
:
:
:
:
:
Ιωάννα Νικολοπούλου
Ψαρών 15
Καλαμάτα 24100
2721 3 61783
2721 3 60708i.nikolopoulou@kalamata.gr
Προς:
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΘΕΜΑ:
Ανακοίνωση πρόσκλησης ενδιαφερομένων παροχή υπηρεσίας για την : «Επισκευή καθισμάτων ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να προβεί στην ανάθεση παροχής υπηρεσίας για την «Επισκευή καθισμάτων ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.» (Κ.Α. 30.7331.16– εγκεκρ. πίστωση 6.000,00€ για το 2015 από Δ.Π. και προϋπολογισμού μελέτης 6.000,00€), καλεί όσους ενδιαφέρονται και έχουν το δικαίωμα από το νόμο, να καταθέσουν κλειστές οικονομικές προσφορές, έως και την Παρασκευή12-06-2015, στο πρωτόκολλο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου – Διοικητήριο, Ψαρών 15. Η παροχή υπηρεσίας αφορά την επισκευή καθισμάτων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.. Περισσότερες πληροφορίες στην κα. Ιωάννα Νικολοπούλου, Διοικητήριο, γραφείο 104, τηλ.2721361783).
  
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ
Πολιτικός Μηχανικός
πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Σύμβαση χρησιδανείου για παραχώρηση κτηρίου στα Παιδικά Χωριά SOS

Σύμβαση χρησιδανείου υπέγραψαν χθες, Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOSΕλλάδος Αναστάσιος Βρεττός. 

Με τη σύμβαση αυτή, παραχωρείται από το Δήμο σε αυτή τη ΜΚΟ δημοτικό κτήριο σε πάροδο της οδού Αναγνωσταρά (πλησίον στοάς Λόντου), εμβαδού 201,65 τετρ. μέτρων, χωρίς αντάλλαγμα και για χρονικό διάστημα 20 ετών. Τα Παιδικά Χωριά SOSΕλλάδος θα αναπτύξουν εκεί δράσεις του Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Καλαμάτας, καθώς και δραστηριότητες γνωσιακής υποστήριξης και ομάδων παιδιών, με σκοπό τη στήριξη του παιδιού και της οικογένειας. Η πρόληψη σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή είναι καίριος παράγοντας, ώστε τα παιδιά να μεγαλώνουν στο βιολογικό τους περιβάλλον και να αποτρέπεται η διάλυση της οικογένειας.
Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, τόνισε πως ο Δήμος υποδέχθηκε σήμερα «ανθρώπους της αγάπης, ανθρώπους που δίδουν τον καλύτερό τους εαυτό για να βοηθήσουν τα παιδιά», τονίζοντας ότι η παραχώρηση του ακινήτου έγινε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Π. Νίκας τόνισε πως ο Δήμος θα βρίσκεται κοντά στα Παιδικά Χωριά SOS, παρέχοντας ηθική στήριξη και κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ ο δημοτικός χώρος που τους παραχωρήθηκε, θα παραδοθεί εντός του 2015 ευπρεπισμένος, όπως συνέβη και με τις εγκαταστάσεις του Ανατολικού Κέντρου που παραχωρήθηκαν στο ΕΚΑΒ, ενώ θα διενεργηθεί πλακόστρωση στην πάροδο της Αναγνωσταρά όπου βρίσκεται το κτήριο.
Ο Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOSΕλλάδος Αναστάσιος Βρεττός εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, εκ μέρους του ΔΣ αυτής της διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης, που δραστηριοποιείται σε 134 χώρες. Τόνισε, δε, ότι η παραχώρηση αυτού του κτηρίου «μας δίδει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τα προγράμματά μας υπέρ του κοινωνικού συνόλου», με έμφαση στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Καλαμάτας.
DSCN9974_Medium.JPGDSCN9975_Medium.JPGDSCN9977_Medium.JPGDSCN9978_Medium.JPGDSCN9979_Medium.JPGDSCN9980_Medium.JPGπηγή : Kalamata.gr
Περισσότερα »

« Σοφά Λόγια : Σολομών » !


Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 11 Ιουνίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:

Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 11 Ιουνίου 2015

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ΒΑΡΝΑΒΑΣ, ΜΗΤΡΟΦΑΝΗΣ, ΤΑΤΙΑΝΗ, ΗΣΑΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΡΙΑ, ΙΑ ή ΙΓΙΑ,  ΛΟΥΚΑΣ, ΘΕΟΠΕΜΠΤΟΣ, ΖΑΦΕΙΡΙΟΣ.
Νηστεία - Επιτρέπεται το ψάρι

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Άγιοι Βαρθολομαίος (1)και Βαρνάβας
Άγιος Μητροφάνης Τσί-Σούνγκ και οι μαζί μ' αυτόν μαρτυρήσαντες: Τατιανή η Πρεσβυτέρα του, Ησαΐας και Ιωάννης οι γιοι του, Μαρία η νύφη του, Αγία Ία (ή Ίγια) η διδασκάλισσα και άλλοι 222 Κινέζοι Μάρτυρες
Σύναξη της Παναγίας «Ἄξιον Ἐστί» (ή ἐν τῷ «Ἀδειν»)
Άγιος Λουκάς Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας
Άγιος Θεόπεμπτος, μαζί με άλλους τέσσερις μάρτυρες
Όσιος Βαρνάβας (2) ο θαυματουργός ο εν Λεμεσώ
Όσιος Βαρνάβας του ποταμού Βετολούγκα
Άγιος Ζαφείριος ο Νεομάρτυς

(1) Ο Βαρθολομαίος ήταν ένας από τους δώδεκα Απόστολους του Κυρίου και κήρυξε το Ευαγγέλιο στους Ινδούς στους οποίους και παρέδωσε το κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο. Αλλά στην Ουρβανούπολη οι ειδωλολάτρες τον σταύρωσαν, και έτσι ένδοξα τελείωσε τη ζωή του με το μαρτύριο.


(2)Ο Βαρνάβας (ή Iωσής ) ήταν Ιουδαίος Λευίτης γεννημένος στην Κύπρο και συνεργάτης του Αποστόλου Παύλου. Ο Βαρνάβας, κήρυξε το Ευαγγέλιο του Χρίστου στην Ιερουσαλήμ, στη Ρώμη, στην Αλεξάνδρεια και στη γενέτειρά του Κύπρο. Εκεί στη Σαλαμίνα της Κύπρου λιθοβολήθηκε από Ιουδαίους και ειδωλολάτρες άγια λείψανα του, συνέλεξε ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος, και τα τοποθέτησε μέσα σε σπήλαιο. 
Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα με όμορφες θετικές σκέψεις» !

Περισσότερα »