Αν θέλουμε γενικά να κρατήσουμε τα γλυκά του κουταλιού, για πολύ καιρό εκτός ψυγείου (2-3 χρόνια ίσως και περισσότερο ) τότε θα πρέπει να κονσερβοποιησουμε τα βάζα μας. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε με τρις τρόπους:
- Τοποθετούμε τα βαζα μας, μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε αρκετό νερό από τη βρύση ώστε να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά. Ο χρόνος μετράει από τη στιγμή του βρασμού.
- Μπορούμε να τα βάλουμε στο πλυντήριο πιάτων σε πρόγραμμα με μεγάλη όμως θερμοκρασία.
- Μπορούμε όμως να τα πλένουμε απλά και να προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 100 C και να τα βάλουμε με ένα ταψάκι μέσα και να τα αφήσουμε για 15 λεπτά.
Όπως και να απολυμαίνουμε με τα βάζα μας, θα τα γεμίσουμε με το γλυκό μας, όσο είναι καυτά και τα βάζα μας, αλλά και το γλυκό μας.
Κλείνουμε πολύ καλά τα καπάκια με τη βοήθεια μιας πετσέτας και τα βάζουμε ανάποδα για 24 ώρες, ώστε να κρυώσουν τελείως .
Στη συνέχεια τα φυλάμε σε δροσερό μέρος και όταν τα ανοίγουμε, καλό είναι να το φυλάμε στο ψυγείο
Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.