30 Αυγ 2021

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ

 5




Υλικά

500 γρ. Αλεύρι Γ.Ο.Χ.

1,5 φλ. τσ. Ζάχαρη

150 γρ. Βούτυρο

4 κ.σ. Ηλιέαιο

2 Αυγά6

3 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ

2 κ.γλ. Κανέλα τριμμένη

1/2 κ.γλ. Γαρύφαλλο τριμμένο

2 Βανίλιες

1/2 κ.γλ. Αλάτι

1/2 κ.γλ. Πιπέρι

Ξύσμα από ένα Λεμόνι


5


Εκτέλεση

Μέσα σε ένα μπόλ βάζουμε το ηλιέλαιο μαζί με το ξύσμα λεμονιού το βούτυρο και τα αφήνουμε για μία ώρα περίπου. Αυτό το κάνουμε αφ΄ ενός να μαλακώσει το βούτυρο και αφ΄ ετέρου για να αρωματιστεί το ηλιέλαιο. 

Στη συνέχεια θα προσθέσουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.

Προσθέτουμε τα αυγά και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Φτιάχνουμε μία μαλακή ζύμη. Αν είναι πολύ μαλακιά και δεν μπορούμε  να την πλάσουμε την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο ώστε να παγώσει το βούτυρο που περιέχει.


Κάνουμε μπαλάκια με διάμετρο περίπου δύο εκατοστών τα τοποθετούμε με αποστάσεις σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό  χαρτί και τα πατάμε ελαφρά με ένα κουτάλι ώστε να γίνουν σαν μικρά πιττάκια. 

Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 C  για 20 λεπτά περίπου. 

Όταν τα βγάζουμε είναι μαλακά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Καλή Επιτυχία !

Σίσσυ Μ.




Περισσότερα »