2 Δεκ 2013

Νέα “κάμερα” του MIT μπορεί να φωτογραφίζει σχεδόν στο απόλυτο σκοτάδι!stealth_camera

Πριν από λίγο καιρό είχαμε δει τον αισθητήρα της Canon για λήψεις σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού, αλλά οι ερευνητές του MIT πηγαίνουν το θέμα ακόμα παραπέρα και πλέον ισχυρίζονται ότι μπορούν να “φωτογραφίσουν” σχεδόν στο απόλυτο σκοτάδι!


Όπως εξηγούν, δεν δημιούργησαν κάποιο νέο αισθητήρα ή κάποιο νέο laser, αλλά ανέπτυξαν έναν νέο αλγόριθμο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από σχεδόν οποιονδήποτε αισθητήρα φωτονίων σημερινής τεχνολογίας. Ουσιαστικά, κατάφεραν να φωτίσουν το αντικείμενο χρησιμοποιώντας ελάχιστο αριθμό φωτονίων που προέρχονται από ένα laser και συνέθεσαν την τελική εικόνα με τη βοήθεια του αλγορίθμου.

Η διαδικασία είναι απλή. Το laser στέλνει μια δέσμη φωτονίων σε συγκεκριμένη περιοχή του αντικειμένου. Ακόμη και ένα από αυτά αν σκεδαστεί προς τα πίσω, καταγράφεται από τον κατάλληλο αισθητήρα φωτονίων και με τη βοήθεια του αλγορίθμου υπολογίζονται οι πολύ κοντινές περιοχές του. Αυτό επαναλαμβάνεται διαρκώς μέχρι να σχηματιστεί η τελική εικόνα και μάλιστα οι ερευνητές πήραν την εικόνα που ήθελαν χρησιμοποιώντας μόλις το 1/100 των φωτονίων σε σύγκριση με τις σημερινές μεθόδους απεικόνισης.

Προς το παρόν, το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι η απεικόνιση γίνεται σε 1 χρώμα (ανάλογα με το μήκος κύματος του laser), αλλά η τεχνική φαντάζει πολλά υποσχόμενη με προφανείς εφαρμογές στην Ιατρική, τη Βιολογία και τις…κάμερες παρακολούθησης.

Πηγή techgear.gr
Περισσότερα »

Ο καιρός αύριο Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Πρόβλεψη καιρού για αύριο Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013Πηγή okairos.gr
Περισσότερα »

Το Fiat 500 και με δικύλινδρο 105 PS

 

Το 500 είναι διαθέσιμο πλέον με τον 0.9 TwinAir στην έκδοση με τα 105 PS, ο οποίος πληροί τις προδιαγραφές Euro 6. Οι βελτιωμένες επιδόσεις δεν επιβαρύνουν την κατανάλωση και τους ρύπους, ενώ και η τελική τιμή είναι κατά μόλις 800 ευρώ υψηλότερη αυτής του 0.9 TwinAir 85 PS.
Ο κινητήρας 0.9 Twinair 105 PS εμφανίζει μέγιστη ροπή 14,8 kgm στις 2.000 rpm. Διατίθεται στις εκδόσεις Lounge και Sport του 500, όπως επίσης και στην έκδοση Lounge του cabrio 500C. Οι τιμές αρχίζουν από τα 11.040 ευρώ (με όφελος απόσυρσης και προωθητική ενέργεια). Έχοντας αυτόν τον κινητήρα κάτω από το καπό του, το Fiat 500 καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 4,2 lt/100 km και εκπέμπει στο περιβάλλον 99 g. CO2 ανά km, απαλλάσσοντας τον ιδιοκτήτη του από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.
Όσο για τις επιδόσεις, το Fiat 500 0.9 TwinAir 105 PS επιταχύνει από στάση στα 100 km/h εντός 10 sec και φθάνει σε τελική ταχύτητα τα 188 km/h.

Ολόκληρο το κείμενο  newsauto.gr
Περισσότερα »

Ανέκδοτο !!!

1 
Μπαμπά, εγώ από που ήρθα;
- Σε γέννησε η μαμά.
- Και η μαμά, από που ήρθε;
- Τη γέννησε η πεθερά μου, δηλαδή η γιαγιά σου.
- Κι εκείνη, από που ήρθε;
- κατευθειαν απο την κολαση παιδακι μου


Πηγή ; balleto
Περισσότερα »

Διαγράψτε μια για πάντα τη διαδικτυακή σας παρουσία

Εξαφανίστε το διαδικτυακό παρελθόν σας

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να διαγράψετε μια για πάντα το διαδικτυακό σας παρελθόν... τουλάχιστον στα τέσσερα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το Gizmodo:

Facebook

Στο Facebook είναι αρκετά εύκολο να βρει κανείς τα βήματα για να απενεργοποιήσει το λογαριασμό του. Απλά πηγαίνετε στο Account Settings, επιλέγετε Security και απο εκεί Deactivate your account.
Προσοχή: Αυτά όμως απλά απενεργοποιούν το λογαριασμό σας. Δεν τον διαγράφουν!
Αν θέλετε να εξαφανίσετε το παρελθόν σας στο Facebook αντί για τα παραπάνω, πρέπει να πάτε στη σελίδα Delete My Account και να επιλέξετε το μπλε κουμπί.
Αυτό ήταν! Πλέον δεν υπάρχετε για το Facebook. Και η διαδικασία είναι μη αναστρέψιμη.
Για όσους θέλουν ωστόσο να κρατήσουν ένα αντίγραφο της «παλιάς τους ζωής» στο σκληρό τους δίσκο, προτού διαγράψουν τα πάντα... μια για πάντα, υπάρχει επιλογή: Απλά ακολουθήστε τα εξής βήματα Account Settings > General > Download a copy of your Facebook Data > Start My Archive.

Twitter

Αντίθετα από το Facebook, στο Twitter η απενεργοποίηση σημαίνει διαγραφή.
Η διαδικασία είναι απλή: Πηγαίνετε στο Account Settings, επιλέγετε Deactivate my account> Okay, fine, deactivate account.
Στη συνέχεια εισάγετε το password σας και... αντίο Twitter!
Βέβαια, αν μετανιώσετε έχετε περιθώριο 30 ημερών, προκειμένου να επιστρέψετε... και ούτε γάτα, ούτε ζημιά!
Αν περάσει όμως έστω και μια μέρα παραπάνω... μάλλον θα χρειαστεί να τα κάνετε όλα από την αρχή!

LinkedIn

Κι εδώ η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη. Πηγαίνετε στην πάνω δεξιά γωνία της σελίδας και επιλέγετε Privacy & Settings από το drop-down μενού. Από εκεί πηγαίνετε στο Account και επιλέγετε Close Your Account.
Χρειάζετε να απαντήσετε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο σχετικά με τους λόγους για τους οποίους επιλέγετε να... εγκαταλείψετε το μέσο αυτό, επιβεβαιώνετε το λογαριασμό σας ακόμη μία φορά και... αυτό ήταν.

Google+

Ακόμη κι αν δεν το γνωρίζετε, το πιο πιθανό είναι να είστε ήδη μέλος στο Google+, κάτι που κάνει την όλη διαδικασία ολίγον τι πιο περίπλοκη.
Το πιο σημαντικό είναι να διαγράψετε τις πληροφορίες και το λογαριασμό του Google+, χωρίς όμως να επηρεαστούν οι άλλοι λογαριασμοί σας (αν είστε χρήστες του Gmail και Gcal).
Για να απαλλαγείτε από τις «δημόσιες» πληροφορίες που σας αφορούν, πρώτα εγγραφείτε στο Google+. Βάλτε το όνομα ή/και το email σας στην πάνω δεξιά γωνία και ακολουθήστε τα εξής βήματα: Account Management > Delete profile and remove related Google+ features > Delete Google+ content. Αυτό θα «τακτοποιήσει» το προφίλ σας, τα Circles, +1s κ.τ.λ.
Για να απαλλαγείτε εντελώς από το λογαριασμό σας στο Google+, επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία, με τη διαφορά ότι στο τέλος πρέπει να επιλέξετε Delete your entire Google profile.
Μην τρομάζετε! Θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Gmail, Google Drive, όμως θα εξαφανιστεί η παρουσία σας στο Google+.
Αν πάλι θέλετε να διαγράψετε τα πάντα (mail, calendar, κ.τ.λ) πρέπει να ακολουθήσετε την εξής διαδικασία: πηγαίνετε στην homepage του Google Account σας, επιλέγετε Close account and delete all services and info associated with it και... αποχαιρετάτε τα πάντα! 
Ολόκληρο το κείμενο newsbeast.gr
Περισσότερα »

«Η γνώση είναι δύναμη : Ισοκράτης » !!!

Δεν υπάρχει απόφθεγμα που να μην έχει τον θαυμαστή του. Μα από την άλλη μεριά δεν υπάρχει  «άποψη»  την οποία εκείνος που την λάνσαρε και την καθιέρωσε, να μην υποπτεύεται την αληθινότητά της. « Ζωρζ Κουρτελίν»


 
Περισσότερα »

Ψάχνει την κλώνο της μητέρας του ο Γιάννης ΠαπαμιχαήλalikiΣύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες, ο Γιάννης έχει επιδοθεί στην εξερεύνηση της νέας Αλίκης, μέσω ενός τηλεοπτικού talent show, που ετοιμάζει ο ίδιος σε μεγάλο κανάλι.
Μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο γιος της Αλίκης Βουγιουκλάκη επιβεβαίωσε την είδηση, τονίζοντας ότι αυτόν τον καιρό συζητά με μεγάλη εταιρεία παραγωγής, ώστε μαζί να βρουν τον τρόπο να αναδείξουν την ταλαντούχα κοπέλα που θα μοιάζει στην Αλίκη.


Ολόκληρο το κείμενο spirospero.gr
Περισσότερα »

Οι γυναίκες κάνουν περίεργες σκέψεις για τους άντρες!

Ευαγγελία Αναστασάκη

perierga.gr - Τα "παράδοξα" που σκέφτονται οι γυναίκες για τους άντρες!Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας, φίλοι μου! Ειδικά στις σχέσεις τους με τους άντρες τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο, αφού δεν ικανοποιούνται εύκολα ό,τι κι αν τους κάνεις, ό,τι κι αν τους πεις… Τι σημαίνει αυτό; Πάντα έχουν μια άποψη για όλα! Είτε γίνονται όλα όπως θέλουν είτε όχι, αυτές σκέφτονται τα πιο παράξενα πράγματα για το έτερόν τους ήμισυ! Και έτσι, κι αλλιώς, κι αλλιώτικα πάλι κάτι θα βρουν να πουν και τις περισσότερες φορές δεν τις… πιάνεις πουθενά! Δείτε παρακάτω τι περνάει από το μυαλουδάκι τους σε κάθε περίπτωση, όταν ο «άμοιρος» προσπαθεί να τις ευχαριστήσει για μία έστω φορά…

 • Εργασία
  Αν δουλεύεις πολλές ώρες, την παραμελείς. Αν δουλεύεις λίγες ώρες, είσαι ακαμάτης…
 • Χρήματα
  Αν παίρνει λιγότερα χρήματα από σένα στη δουλειά, της πίνουν το αίμα! Αν παίρνεις λιγότερα χρήματα από εκείνη, είσαι άχρηστος και καλά θα κάνεις να βρεις κάτι καλύτερο, γιατί αρκετά σε ανέχτηκε!
 • Κοπλιμέντα
  Αν της πεις ότι είναι όμορφη, πας να την ρίξεις στο κρεβάτι. Αν δεν της κάνεις κομπλιμέντο, αδιαφορείς για εκείνη και «δεν θα φταίει αν πάει με τον πρώτο τυχόντα που θα της πει ένα γλυκόλογο!».
 • Κλάμα
  Αν κλάψεις, είσαι… μαμούχαλος. Αν δεν κλάψεις, είσαι ένας αναίσθητος!
 • Γυμναστική
  Αν γυμνάζεσαι και προσέχεις τη διατροφή σου είσαι «κόκορας» και το κάνεις για να σε κοιτάνε οι άλλες γυναίκες. Αν πάλι δεν γυμνάζεσαι, είσαι γουρούνι.
 • Λουλούδια
  Αν της αγοράσεις λουλούδια… έχεις «λερωμένη» τη φωλιά σου. Αν δεν της πάρεις ένα μπουκετάκι είσαι άξεστος και αναίσθητος.
 • Στόχοι
  Αν νιώθεις περήφανος για τους στόχους που έχεις καταφέρει, είσαι επιδειξίας. Αν είσαι μετριοπαθής, δεν έχεις φιλοδοξίες.
 • Πονοκέφαλος
  Αν εκείνη έχει πονοκέφαλο, είχε μια πολύ δύσκολη μέρα. Αν εσύ έχεις πονοκέφαλο, είναι μόνο μία πρόφαση γιατί δεν την αγαπάς πια.
 • Σεξ
  Αν εκείνη θέλει να… το κάνετε, είναι γιατί σε θέλει και σε αγαπάει. Αν εσύ θέλεις σεξ είναι γιατί μόνο αυτό έχεις στο βρόμικο μυαλό σου, όπως όλοι οι άντρες!
 • Πηγή : perierga
  Περισσότερα »

  Νεκρή 13χρονη από αναθυμιάσεις [video]

  ansnmdnsfff13χρονη από τη Σερβία, έχασε τη ζωή της στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης από αναθυμιάσεις που έβγαζε μαγκάλι, το οποίο
  χρησιμοποιούσαν ως πηγή θέρμανσης με την 54χρονη μητέρα της.
  Γύρω στις 10 το βράδυ, η μητέρα λιποθύμησε και όταν συνήλθε, είδε λιπόθυμη την κόρη της, η οποία δεν ανταποκρινόταν στις προσπάθειες ανάνηψης.
  Η μητέρα μέσα στην τραγωδία που βίωσε, συνελήφθη.

  Περισσότερα »

  19χρονος σέρφερ σκοτώθηκε από καρχαρία

  Ένας δεκαεννιάχρονος σέρφερ σκοτώθηκε από καρχαρία


  Στις ακτές της αυστραλιανής πολιτείας Νέα Νότια Ουαλία ένας καρχαρίας επιτέθηκε στον δεκαεννιάχρονο σέρφερ Ζάκ Γιανγκ και του έκοψε και τα δύο πόδια. Οι φίλοι του Ζακ κατάφεραν να τον αποσπάσουν από τον καρχαρία και τον έβγαλαν στην ακτή, αλλά δεν κατάφεραν να τον σώσουν.
  Η θανατηφόρα επίθεση του καρχαρία στον σέρφερ στην Αυστραλία ήταν η δεύτερη μέσα σε μία βδομάδα.


  Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο: greek.ruvr.ru
  Περισσότερα »

  Blu Life Pro: Το λεπτότερο 5” smartphone στον κόσμο με οθόνη HD, quad-core επεξεργαστή και προσιτή τιμή [Video]

  Blu-Life-Pro

  Το Blu Life Pro είναι το λεπτότερο 5” smartphone στον κόσμο με πάχος μόλις 6.9mm!


  Blu Life Pro
  • Οθόνη 5” IPS OGS (1280 x 720)
  • Επεξεργαστής quad-core MediaTek MT6589T 1.5GHz
  • Επεξεργαστής γραφικών PowerVRSGX554GPU
  • Μνήμη RAM 1GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 16GB
  • Κάμερα 12MP BSI (1080p/30fps) με LED flash, HDR και αυτόματη εστίαση
  • Εμπρόσθια κάμερα 5MP BSI (1080p/30fps)
  • WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, FM radio
  • Λειτουργικό σύστημα Android 4.2 Jelly Bean
  • Μπαταρία 2500mAh
  • Διαστάσεις 147 x 72.1 x 6.9mm
  • Βάρος 158gr
  Θα κυκλοφορήσει σε τιμή $299 χωρίς συμβόλαιο (θα το βρείτε στο Amazon.com).

  Ολόκληρο το κείμενο techgear
  Περισσότερα »

  «Αποφθέγματα με σημασία: Λόρδος Βύρων » !!

  «Οι μεγάλοι άνδρες είναι οι φάροι της ανθρωπότητας, άνευ των οποίων θα χανόταν αυτή στον άπειρο ωκεανό  της πλάνης και της αποθηριώσεως.»ν                                Σοπενχάουερ

  Περισσότερα »

  Η υπερβολική ταχύτητα στοίχισε τη ζωή του Πολ Γουόκερ


  apospdopasff
  Ο 40χρονος Γουόκερ ήταν συνεπιβάτης στην κόκκινη Πόρσε Carrera GT του 2005, την οποία οδηγούσε ένας φίλος του. Το μεσημέρι του Σαββάτου, το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε ένα δέντρο και τυλίχθηκε στις φλόγες στην πόλη Σάντα Κλαρίτα της βόρειας Καλιφόρνιας.
  «Η ταχύτητα ήταν ένας παράγοντας στην πρόσκρουση του οχήματος (στο δέντρο)», αναφέρει σε ανακοίνωσή του του γραφείο του σερίφη.
  Ο αναπληρωτής σερίφης Μαρκ Πόουπ δήλωσε ότι ερευνώνται τα αίτια του δυστυχήματος και ότι δεν γνωρίζει την ταχύτητα με την οποία κινούνταν το αυτοκίνητο.
  Η εφημερίδα Los Angeles Times έγραψε ότι ο οδηγός της Πόρσε ήταν ο 38χρονος Ρότζερ Ρόντας, φίλος του Γουόκερ και ιδιοκτήτης της εταιρείας Always Evolving.

  Ολόκληρο το κείμενο spirospero.gr
  Περισσότερα »

  Συνταγή για την πιο εύκολη λαχταριστή τάρτα σοκολάτας!

  Συνταγή για την πιο εύκολη λαχταριστή τάρτα σοκολάτας!

  ΥΛΙΚΑ:

  Για τη βάση:
  • 300 γρ. σοκολατένια cookies
  • 100 γρ. λιωμένη μαργαρίνη


  Για την κρέμα σοκολάτας:
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 200 ml. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά  ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Για να φτιάξουμε τη βάση της τάρτας, τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το λιωμένο βιτάμ.
  • Σε ταρτιέρα με διάμετρο 24 εκ. απλώνουμε ένα φύλλο μεμβράνης (για να ξεφορμάρουμε εύκολα την τάρτα) και στρώνουμε το μίγμα του μπισκότου. Καλύπτουμε τη βάση μας με μεμβράνη και την αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Αφαιρούμε τη μεμβράνη από πάνω.
  • Για να φτιάξουμε την επίστρωση σοκολάτας, ζεσταίνουμε σε απλό κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στη βάση της τάρτας, προσέχοντας να είναι ομοιόμορφα απλωμένη.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να σφίξει η κρέμα.
  • Αφαιρούμε τη μεμβράνη και διακοσμούμε με γλυκό πορτοκάλι.


  Καλή σας απόλαυση!

  Πηγή: mothersblog.gr
  Περισσότερα »

  « Σοφά Λόγια : Πλούταρχος » !

  «Το καλό πρέπει να το παίρνουμε όπου το βρίσκουμε»
   Κωστής Παλαμάς

  Περισσότερα »

  «Ώρα για λίγο Γέλιο : ΑΝΕΚΔΟΤΟ» !!


  Περισσότερα »

  «Τώρα, ώρα για ένα ανέκδοτο» !


  Περισσότερα »

  Γιορτάζουν σήμερα 2 Δεκεμβρίου 2013

  ΑΒΒΑΚΟΥΜ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΜΩΝ, ΑΝΔΡΕΑΣ, ΘΕΟΦΙΛΟΣ, ΣΟΛΟΜΩΝ, ΑΒΙΒΟΣ, ΜΩΥΣΗΣ, ΚΥΡΙΛΛΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΙΣΙΣΔΩΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΚΟΣ, ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ 
  Νηστεία - Επιτρέπεται το ψάρι

  Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα 

  Προφήτης Αββακούμ
  Αγία Μυρώπη
  Άγιοι Ιωάννης, Ηρακλείμων, Ανδρέας και Θεόφιλος οι Ερημίτες
  Άγιος Σολομών Αρχιεπίσκοπος Εφέσου
  Άγιος Άβιβος ο νέος
  Άγιος Μωυσής ο Ομολογητής
  Όσιος Κύριλλος ο Φιλεώτης
  Όσιος Αθανάσιος ο Έγκλειστος «ἐν τῷ Σπηλαίῳ»
  Όσιος Αββακούμ ο ασκητής
  Όσιος Ισίδωρος
  Όσιος Ιωαννίκιος ο εν Σερβία
  Άγιος Φιλάρετος Μητροπολίτης Κιέβου

  (1)Η Αγία Μερόπη γεννήθηκε στην Έφεσο στα μέσα του 3ου αιώνα, επί εποχής αυτοκράτορα Δεκίου, σκληρού διώκτη χριστιανών. Ορφάνεψε από πατέρα σε μικρή ηλικία και η ανατροφή της έγινε από την χριστιανή μητέρα της, η καταγωγή της οποίας ήταν από την Χίο. Μετακόμισε στη Χίο μαζί με την μητέρα της και διέδιδαν μαζί τον χριστιανικό λόγο μέχρι που  άρχισε ο διωγμός των χριστιανών και στη Χίο.  Μεταξύ των μαρτύρων ήταν και ο μάρτυρας Ισίδωρος, για το  λείψανο του οποίου ο ηγεμόνας  Νουμέριος είχε διατάξει να μείνει άταφο. Η Αγία Μερόπη όμως πήρε το λείψανο του Αγίου Ισίδωρου, αφού πρώτα ξεγέλασε τον φύλακα και το έθαψε με ευλάβεια. Όταν το έμαθε ο Νουμέριος  έγινε έξω φρενών και διέταξε να τιμωρηθεί σκληρά ο φύλακας. Για την Αγία Μερόπη επειδή δεν ομολόγησε την πράξη της, διέταξε την  μέχρι θανάτου τιμωρία της.
  Περισσότερα »

  Η πιο «μοναχική» ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!

  Ευαγγελία Αναστασάκη

  Είναι αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα και βρίσκεται σε ένα από τα πλέον «αφιλόξενα» σημεία του πλανήτη, στην Ανταρκτική, και πιο συγκεκριμένα στο King George Island στο Νότιο Πόλο, υποδηλώνοντας τρόπον τινά ότι είναι η πιο «μοναχική» ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!
  perierga.gr - Η πιο "μοναχική" ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!
  Χτίστηκε το 1990 εξ ολοκλήρου από ξύλο πεύκου της Σιβηρίας και ο σχεδιασμός της παραπέμπει στο παραδοσιακό αρχιτεκτονικό στιλ των Ρώσων, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό της μέχρι 30 πιστούς.
  perierga.gr - Η πιο "μοναχική" ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!
  Επειδή οι καιρικές συνθήκες στην Ανταρκτική είναι δύσκολες, περιλαμβάνοντας δυνατούς ανέμους και ισχυρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, οι κορμοί των δέντρων στερεώθηκαν με ειδικές αλυσίδες, ενώ μια ειδική επένδυση στο εσωτερικό προφυλάσσει την εκκλησία από το νερό της βροχής.
  perierga.gr - Η πιο "μοναχική" ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!
  Ο ιερέας της εκκλησίας λέει χαρακτηριστικά: «Η εκκλησία μόνο με την παρουσία της εδώ λέει πολλά! Για κάθε πιστό, όχι μόνο για τους Ρώσους αλλά κυρίως για τους ξένους, η εμφάνιση μιας εκκλησίας στο… πουθενά δηλώνει απερίφραστα την παρουσία του Θεού στην Ανταρκτική ή ακόμη καλύτερα θα έλεγα… ο Θεός είναι παντού!».
  perierga.gr - Η πιο "μοναχική" ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!
  Για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε ότι δύο ζευγάρια Ρώσων έχουν τελέσει τους γάμους τους στην Αγία Τριάδα της Ανταρκτικής, πιστεύοντας πως η επιλογή τους τους φέρνει αν μη τι άλλο μέχρι σήμερα πολύ καλή τύχη!
  perierga.gr - Η πιο "μοναχική" ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!

  perierga.gr - Η πιο "μοναχική" ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!

  perierga.gr - Η πιο "μοναχική" ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!

  perierga.gr - Η πιο "μοναχική" ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο! 

  ΠΗΓΉ : perierga
  Περισσότερα »

  Σήμερα 2 Δεκεμβρίου 2013 τα Ζώδια προβλέπουν για σας

  Προβλέψεις για σήμερα 2 Δεκεμβρίου 2013  Κριός (21/03 – 19/04)

  Πολλές καθυστερήσεις σε αγχώνουν το τελευταίο διάστημα, αγαπητέ Κριέ, αλλά τα πράγματα σήμερα θα εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο, από εκεί που δεν το περιμένεις. Αν κάνεις λίγη υπομονή, θα δεις ότι όλα θα προχωρήσουν θετικά και θα ηρεμήσεις. Η μέρα, με την Σελήνη από τον Σκορπιό να πραγματοποιεί θετική όψη με τον Δία, είναι καλή για να λύσεις ένα οικογενειακό σου πρόβλημα, που τον τελευταίο καιρό έχεις αμελήσει και αποφεύγεις να το διεκπεραιώσεις.
  Ταύρος (20/04 – 20/05)

  Αγαπητέ Ταύρε, σήμερα θα έχεις μια διάθεση να κατανοήσεις σε βάθος όσα συμβαίνουν στη ζωή σου, αλλά και να ερμηνεύσεις τη συμπεριφορά κάποιων ατόμων που σε περιβάλλουν. Καλό είναι να μιλήσεις στα δικά σου άτομα για όσα σκέφτεσαι και, γιατί όχι, να ζητήσεις την άποψή τους. Έτσι θα πάρεις κάποιες απαντήσεις που ψάχνεις και θα ηρεμήσεις.

  Δίδυμος (21/05 – 21/06)

  Υπάρχουν μικρά, πρακτικά πράγματα, που μπορείς να κάνεις όταν δε νιώθεις καλά, αγαπητέ Δίδυμε. Άλλαξε κάποιες συνήθειες που σε κουράζουν και πρόσεξε περισσότερο τον εαυτό σου και τον τρόπο που ζεις. Είναι μια καλή μέρα η σημερινή Κυριακή, για να ξεκινήσεις κάποιες υγιεινές συνήθειες, που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα. Εξάλλου, το πλανητικό σκηνικό θα σου φέρει και κάποιες ευχάριστες ειδήσεις, που θα σε χαροποιήσουν απρόσμενα.

  Καρκίνος (22/06 – 22/07)

  Οι συζητήσεις και οι επαφές με τους γύρω σου, θα έχουν σήμερα πρωτεύοντα ρόλο στη ζωή σου, αγαπητέ Καρκίνε. Θα πρέπει να είσαι έτοιμος να ακούσεις τα προβλήματα των φίλων σου και να βρεις τον τρόπο να τους βοηθήσεις. Το ξέρεις ότι αρκετοί είναι εκείνοι που στηρίζονται σε εσένα, γι’ αυτό μην τους απογοητεύσεις.

  Λέων  (23/7  – 23/4)

  Οι σχέσεις κάθε είδους ευνοούνται αυτήν Κυριακή για εσένα, αγαπητέ Λέων. Σήμερα μπορείς να επικοινωνήσεις με άτομα της οικογένειάς σου, αλλά και με φίλους και παρέες, που σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα. Γενικά είναι μια πολύ καλή μέρα που θα την απολαύσεις, καθώς η διάθεσή σου είναι ανεβασμένη και μπορείς να πραγματοποιήσεις πολλά από εκείνα που έχεις στο μυαλό σου. Επίσης, κάποια απροσδόκητα νέα θα σε κάνουν να χαρείς ιδιαίτερα.

  Παρθένος (23/08 – 22/09)

  Η αισιοδοξία βρίσκει ξανά τη θέση της μέσα σου, αγαπητέ Παρθένε, κι αυτό σε κάνει σήμερα να δείχνεις ανανεωμένος και δημιουργικός. Διάφορες ιδέες, αρκετά ανατρεπτικές, θα περάσουν από το μυαλό σου και μάλιστα θα μπορέσεις να τις υλοποιήσεις με ευκολία και με μεγάλη υποστήριξη από το κοντινό σου περιβάλλον. Γενικά, η δυναμική σου διάθεση λειτουργεί καταλυτικά και σε κάνει πολύ παραγωγικό.

  Ζυγός (23/09 – 23/10)

  Πολλά ζητήματα που σε εκνεύριζαν με τη στασιμότητά τους, αρχίζουν τώρα να εξελίσσονται, φίλε Ζυγέ, και αυτό σε ανακουφίζει σημαντικά, αλλά το πιο σημαντικό για εσένα είναι ότι όλα παίρνουν την τροπή που θέλεις. Κάποιες απρόσμενες ειδήσεις ή και αλλαγές, θα σε εκπλήξουν ευχάριστα. Η ανεβασμένη διάθεση φυσικά θα σε βοηθήσει να φτάσεις στους στόχους σου, ακόμα πιο άμεσα.

  Σκορπιός (24/10 – 22/11)

  Αρκετά ζητήματα που παρέμεναν στάσιμα και χωρίς καμιά εξέλιξη, αγαπητέ Σκορπιέ, αρχίζουν σήμερα να μπαίνουν σε μια πορεία εξέλιξης αρκετά ικανοποιητική για εσένα. Το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνεις, είναι να μην αφήσεις το άγχος να πάρει το πάνω χέρι και να φροντίσεις για τις υποχρεώσεις που έχουν μαζευτεί, με ηρεμία και ψύχραιμη στάση.

  Τοξότης (23/11 – 21/12)

  Σήμερα, αγαπητέ Τοξότη, η αποφασιστική σου στάση θα πάρει το πάνω χέρι και όσα θέλεις να κάνεις θα τα πετύχεις, αρκεί να μην σε επηρεάσει η ένταση που μπορεί να νιώσεις, για να τελειώνεις με κάποια ζητήματα. Ιδιαίτερα ό,τι προέρχεται από το παρελθόν, πρέπει να τελειώνει γρήγορα. Γι’ αυτό λοιπόν, μην αφήσεις τίποτα να σε εμποδίσει να κλείσεις διάφορα θέματα που σε απασχολούν. Πάντως, η μέρα είναι πολύ θετική και λίγα είναι τα εμπόδια που μπορούν πραγματικά να ανακόψουν την πορεία σου.
  Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

  Σήμερα, αγαπητέ Αιγόκερε, θα χρειαστεί να κινηθείς με πολύ προγραμματισμό και ψυχραιμία, για να λύσεις αρκετά ζητήματα που σε απασχολούν και κυρίως εκκρεμότητες τους παρελθόντος. Μην κάνεις πίσω και μην αναβάλεις να δώσεις τη λύση σε κάποια φλέγοντα θέματα. Το πλανητικό σκηνικό ευνοεί σήμερα αυτού του είδους τις διευθετήσεις και καλό είναι να το αξιοποιήσεις.

  Υδροχόος (20/01 – 18/02)

  Όσες καθυστερήσεις σε άγχωναν και σε κρατούσαν πίσω, φίλε Υδροχόε, τώρα αρχίζουν να εξαλείφονται και να δίνουν τη θέση τους στην εξέλιξη των πραγμάτων, με τρόπο μάλιστα που σε κάνει να αισθάνεσαι ασφαλής και ήρεμος. Παρ’ όλα αυτά, μην παρασυρθείς σε βιαστικές κινήσεις. Άφησε τα πράγματα να προχωρήσουν και μην είσαι ανυπόμονος.

  Ιχθύς (19/02 – 20/03)

  Η σημερινή μέρα είναι πολύ θετική για εσένα, αγαπητέ Ιχθύ. Η καλή σου διάθεση και η όρεξη για επικοινωνία, σε κάνουν αξιαγάπητο και περιζήτητο. Αν κάποια πράγματα σε στενοχωρούν ή καθυστερούν να υλοποιηθούν, έχε τα μάτια σου ανοιχτά, γιατί κάποια άτομα ενδέχεται να σε σαμποτάρουν, χωρίς εσύ να το αντιλαμβάνεσαι.


  Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
  επαγγελματικές κτλ στην 

  Περισσότερα »

  Ο καιρός σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

  Πρόβλεψη καιρού για σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013  Πηγή okairos.gr
  Περισσότερα »

  « Καλημέρα σας ! Να έχετε μια όμορφη μέρα ! »


  Περισσότερα »

  Πωλείται θησαυροφυλάκιο με το... περιεχόμενό του


  Πωλείται θησαυροφυλάκιο του 1912 μαζί με τα 8 εκατομμύρια κέρματα που βρίσκονται μέσα σε αυτό αξίας 325.000 ευρώ.
  Δεν πρόκειται για κάποια φάρσα, αλλά για… επίσημη αγγελία θα έλεγε κανείς, από τα μέλη της ακτιβιστικής οργάνωσης «Generation Basic Income Initiative» (Πρωτοβουλία για την καθιέρωση του βασικού εισοδήματος) που εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας.

  Η ομάδα θέτει προς πώληση ένα ολόκληρο θησαυροφυλάκια μιας ελβετικής τράπεζας, που κατασκευάστηκε το 1912 και διαθέτει 1.619 θυρίδες.

  Οι θυρίδες και τα κλειδιά τους είναι όλα χειροποίητα από χάλυβα και ορείχαλκο.


  Τον περασμένο Οκτώβρη η ίδια ομάδα ακτιβιστών είχε τοποθετήσει μέσα στο θησαυροφυλάκια 8 εκατομμύρια κέρματα των 5 λεπτών, ένα για κάθε έναν πολίτη της Ελβετίας, ενώ νωρίτερα τα είχαν «πετάξει» έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου στη Βέρνη.

  Στόχος της οργάνωσης είναι η καθιέρωση κατώτατου βασικού εισοδήματος για κάθε πολίτη της χώρας στο ύψος των 2.030 ευρώ το μήνα.


  «Πρόκειται για το αυθεντικό θησαυροφυλάκιο από την πρώην ιδιωτική τράπεζα Schweizer Volksbank, ένα από τα καλύτερα χειροποίητα “κομμάτια” των αρχών του 20ου αιώνα. Είναι σε πολύ κατάσταση και μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί ως θησαυροφυλάκιο τράπεζας. Μπορεί να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου» είπε στη Daily Mail ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Che Wagner.


  Τα μέλη της οργάνωσης ελπίζουν ότι από την αγοραπωλησία αυτή θα συγκεντρώσουν τους απαραίτητους πόρους, προκειμένου να συνεχίσουν την εκστρατεία τους σε παγκόσμιο επίπεδο.   
  Πηγή newsbeast.gr
  Περισσότερα »