Υλικά
500γρ. Ζυμαρικά βίδες
2 κονσέρβες πικαντικου τόνου 195γρ.
3-4 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3-4 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
⅓ από ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ον
Μέσα σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι (για μισό κιλό ζυμαρικά δύο κουταλάκια
του γλυκού) και όταν πάρει βράση, προσθέτουμε μέσα τα ζυμαρικά (κοχύλια ή βίδες
ή πένες κτλ). Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται πάνω στην
κάθε συσκευασία. Οι βίδες χρειάζονται 6-7 λεπτά όχι παραπάνω.
Βήμα 2ον
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε σε μία πιατέλα.
Σπάμε με ένα πιρούνι τον τόνο από τις 2 κονσέρβες και τον προσθέτουμε μέσα στα ζυμαρικά
μαζί με το ηλιέλαιο που τυχόν έχουν.
Βήμα 3ον
Προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, μαϊντανό, πράσινο κρεμμυδάκι, φύλλα δυόσμου,
ψιλοκομμένα ή ότι άλλο πάση περιπτώσει μας αρέσει.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε προσθέτοντας τα πιάτα μας επάνω ψιλοκομμένο πιπέρι.
Καλή Επιτυχία !
Σίσσυ Μ.