22 Φεβ 2013

Eλληνικές παραλίες στις καλύτερες της Ευρώπης!

Σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οργανισμό tripadvisor δύο ελληνικές παραλίες συμπεριλαμβάνονται στις 10 καλύτερες της Ευρώπης, ενώ ακόμη 3 συπληρώνουν την εικοσιπεντάδα. Η κατάταξη προκύπτει από τη βαθμολόγηση των χρηστών του tripdavisor.com, πολλοί από τους οποίους υποψιαζόμαστε πως είναι Βρετανοί. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι 3 στις 10 και 5 στις 25 καλύτερες παραλίες ανήκουν στο Ηνωμένο Βασίλειο(!!!)
Ακολουθούν οι δέκα καλύτερες παραλίες. Στην εικοσιπεντάδα περιλαμβάνονται επίσης η Παλαιοκαστρίτσα στην Κέρκυρα, ο Μπάλος στην Κρήτη και το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο. 

10. Παραλία Αγίου Παύλου, Λίνδος, Ρόδος
perierga.gr - 2 ελληνικές παραλίες στις 10 καλύτερες της Ευρώπης!
9. Porthminster Beach, Ντέβον, Βρετανία
perierga.gr - 2 ελληνικές παραλίες στις 10 καλύτερες της Ευρώπης!
8. La Pelosa Beach, Stintino, Σαρδηνία, Ιταλία
perierga.gr - 2 ελληνικές παραλίες στις 10 καλύτερες της Ευρώπης!
7. Iztuzu Beach, Dalyan, Τουρκία
perierga.gr - 2 ελληνικές παραλίες στις 10 καλύτερες της Ευρώπης!
6. Ελαφονήσι, Κρήτη
perierga.gr - 2 ελληνικές παραλίες στις 10 καλύτερες της Ευρώπης!
5. Woolacombe Beach, Ντέβον, Βρετανία
perierga.gr - 2 ελληνικές παραλίες στις 10 καλύτερες της Ευρώπης!
4. Playa de ses Illetes, Μαγιόρκα, Ισπανία
perierga.gr - 2 ελληνικές παραλίες στις 10 καλύτερες της Ευρώπης!
3. Rhossili Bay, Σουόνσι, Ουαλία
perierga.gr - 2 ελληνικές παραλίες στις 10 καλύτερες της Ευρώπης!
2. Playa de las Catedrales, Ribadeo, Ισπανία
perierga.gr - 2 ελληνικές παραλίες στις 10 καλύτερες της Ευρώπης!
1. Rabbit Beach, Lampedusa, Σικελία, Ιταλία
perierga.gr - 2 ελληνικές παραλίες στις 10 καλύτερες της Ευρώπης! 
http://perierga.gr 

Περισσότερα »

Το παλαιότερο εστιατόριο της Ευρώπης!

«Μακάριοι είναι εκείνοι που απολαμβάνουν», είναι το μότο του παλαιότερου εστιατορίου της Ευρώπης, που μετρά πάνω από 1.200 χρόνια ζωής.
perierga.gr - Το παλαιότερο εστιατόριο της Ευρώπης!
Δεσπόζει σε ένα μεσαιωνικό κτίριο στο κέντρο της παλιάς πόλης του Σάλτσμπουργκ, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, και συνδυάζει με επιτυχία γνήσια ιστορικά στοιχεία με μια σύγχρονη οπτική.
perierga.gr - Το παλαιότερο εστιατόριο της Ευρώπης!Το δημοφιλές «St Peter Stiftskeller» αποτελεί ένα πολύτιμο κόσμημα στην καρδιά της πόλης, που ξέρει από παλιά να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους εκλεκτούς πελάτες του.


perierga.gr - Το παλαιότερο εστιατόριο της Ευρώπης!

Διάσημοι καλλιτέχνες, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, πολιτικοί αλλά και απλοί επισκέπτες έχουν περάσει κατά καιρούς το κατώφλι του, προκειμένου να πάρουν λίγη από τη λάμψη αλλά και την απλότητά του.
perierga.gr - Το παλαιότερο εστιατόριο της Ευρώπης!

Εκλεκτή κουζίνα με παραδοσιακά πιάτα αλλά και ένα διεθνές… ρεπερτόριο μαγειρικής τέχνης έχουν εδώ την τιμητική τους.
perierga.gr - Το παλαιότερο εστιατόριο της Ευρώπης!

Και χωρίς αμφιβολία κερδίζουν τις εντυπώσεις, όπως άλλωστε και η διαφορετική διακόσμηση στο εσωτερικό, που αποκτά κλασικό αλλά και minimal  ύφος ανάλογα με τις περιστάσεις.
perierga.gr - Το παλαιότερο εστιατόριο της Ευρώπης!
Στα must, οι καταπράσινοι κήποι στον περιβάλλοντα χώρο του εστιατορίου, καιρού επιτρέποντος.
perierga.gr - Το παλαιότερο εστιατόριο της Ευρώπης!
Η απόλαυση πάντως εδώ ξεχειλίζει και ο επισκέπτης, όσο απαιτητικός κι αν είναι, δεν μπορεί παρά να απολαύσει…
perierga.gr - Το παλαιότερο εστιατόριο της Ευρώπης!


perierga.gr - Το παλαιότερο εστιατόριο της Ευρώπης!


perierga.gr - Το παλαιότερο εστιατόριο της Ευρώπης!


perierga.gr - Το παλαιότερο εστιατόριο της Ευρώπης!

http://perierga.gr
Περισσότερα »

Meteorito Wine: Κρασί με… μετεωρίτη!

Ο Βρετανός οινοποιός Ian Hutcheon παράγει μια μοναδική ποικιλία κρασιού στην κοιλάδα Cachapoal της Χιλής, την οποία ονομάζει «Meteorito», και όπως είναι φυσικό ο εξαιρετικός οίνος Cabernet Sauvignon ήρθε τη συγκεκριμένη στιγμή στο προσκήνιο. Και πώς αλλιώς άλλωστε,αφού τις τελευταίες ημέρες κομμάτια από τον μετεωρίτη που έπεσε στη Ρωσία πωλούνται στο διαδίκτυο ως… ενθύμια.
perierga.gr - Meteorito Wine: Σπάνιο κρασί από... μετεωρίτη!
Ο ίδιος πάντως ουδεμία σχέση έχει με αυτό που συνέβη πρόσφατα στη Ρωσία, καθώς ασχολείται με την οινοποιία αρκετά χρόνια πριν παράγοντας ένα ιδιαίτερο κρασί το οποίο ωριμάζει σε βαρέλια που στον πάτο τους έχουν έναν μετεωρίτη ηλικίας 4,5 δισεκατομμυρίων ετών!
perierga.gr - Meteorito Wine: Σπάνιο κρασί από... μετεωρίτη!
«Ένας Αμερικανός συλλέκτης μού έδωσε τον μετεωρίτη πριν πολλά χρόνια. Επειδή ασχολούμαι με την αστρονομία και την οινοποιία αποφάσισα να συνδυάσω και τα δύο σε ένα… κρασί! Όταν το πίνετε… γεύεστε στοιχεία από τη γέννηση του ηλιακού μας συστήματος», εξηγεί ο ίδιος. Όσο για τη γεύση του; Όσοι το έχουν δοκιμάσει μιλούν για ένα κρασί με ιδιαίτερη επίγευση που ξετρελαίνει, ή τουλάχιστον έτσι… νομίζουν!
perierga.gr - Meteorito Wine: Σπάνιο κρασί από... μετεωρίτη!


perierga.gr - Meteorito Wine: Σπάνιο κρασί από... μετεωρίτη!

http://perierga.gr
Περισσότερα »

Ζεστή κοτόσουπα με τορτελίνια

Ζεστή και λαχταριστή κοτόσουπα με τορτελίνια


Υλικά 

5 μπουτάκια κοτόπουλο
1 πακέτο τορτελίνια με κρέας
1 πακέτο noodles αβγού
1 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι
2 ποτήρια νερό
4 κύβοι ζωμός κότας
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 μίσχοι σέλινο ψιλοκομμένο
6 καρότα τριμμένα
½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι

 Εκτέλεση

 1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, γεμάτη νερό, βάλτε τα μπουτάκια κοτόπουλου να βράσουν. Βράστε το κρέας για 45 λεπτά μέχρι να ξεκολλήσει η ψίχα από το κόκκαλο. Καθαρίστε το κρέας από τα κόκκαλα και βάλτε το πάλι στην κατσαρόλα.


2. Ρίξτε στο κρέας του κύβους με τον ζωμό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, τα καρότα και την πιπεριά. Συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 10 με 15 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.


3. Βάλτε στην σούπα σας το κατεψυγμένο σπανάκι και συνεχίστε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα.


4. Εν τω μεταξύ ετοιμάστε τα noodles, σε ένα κατσαρολάκι βάλτε νερό και βράστε τα noodles 8 με 10 λεπτά. Σουρώστε τα και βάλτε τα στην άκρη.


5. Βάλτε στην σούπα σας τα τορτελίνια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσεθέστε τα noodles στην σούπα σας και αλατοπιπερώστε. Σερβίρετε την σούπα σας ζεστή.

Περισσότερα »

Αρωματικό ψωμί με γεύση μπανάνας


Αρωματικό ψωμί με γεύση μπανάνας

Υλικά
1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 ασπράδια αυγών
2 μεγάλες μπανάνες λιωμένες σε πουρέ
1/4 του φλιτζανιού γάλα χωρίς λιπαρά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 του φλιτζανιού θρυμματισμένα καρύδια (καβουρδισμένα)


Εκτέλεση

 
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μία μέτρια φόρμα για κέικ.

 
2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και την κανέλα.


3. Σε ένα άλλο βαθύ μπολ χτυπήστε τη ζάχαρη, το λάδι, τα ασπράδια αυγών, τις μπανάνες, το γάλα και την βανίλια μέχρι να γίνουν ενιαίος χυλός. Προσθέστε το μείγμα του αλευριού και τα καρύδια και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.


4. Βάλτε το μείγμα στην φόρμα και ψήστε το ψωμί σας για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό από πάνω και να ψηθεί καλά και στο εσωτερικό του. Αφήστε το να κρυώσει πριν σερβίρετε.

Περισσότερα »

Καρμπονάρα χωρίς αυγά


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πακετο μακαρονια
  • 250γρ μπεικον - ψιλοκομενο
  • 250γρ κεφαλογραβιερα - τριμενη
  • 250γρ ρεγκατο - τριμενο
  • 1 κουτι μανιταρια - κομενα
  • 1 κουτι κρεμα γαλακτος
  • 1 κουταλια βουτυρο
  • αλατι-πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Bραζουμε τα μακαρονια με το αλατι και τα σουρώνουμε.
  2. Στην κατσαρολα μας ριχνουμε το βουτυρο το μπεικον και τα μανιτατια και τα σωταρουμε για 5'
  3. Κατοπιν ριχνουμε τα μακαρονια με τα υπολοιπα υλικα και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να δεσει η σαλτσα μας.
  4. Σερβιρουμε ζεστα.


Περισσότερα »

Tο δεύτερο τραγούδι του "ΤΣΙΟΥ"! Το πουλάκι "Σούπερσταρ"!





Δείτε το βίντεο!




Περισσότερα »