25 Δεκ 2014

Γιορτάζουν σήμερα 25 Δεκεμβρίου 2014ΧΡΗΣΤΟΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΒΗΘΛΕΕΜ
Επιτρέπονται όλες οι τροφές

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Η κατά σάρκα γέννησις (1) του Κυρίου Ιησού Χριστού
Προσκύνηση των Μάγων
Μνήμη των ποιμένων, που είδαν τον Κύριο Ιησού Χριστό

 (1) Στις 25 Δεκεμβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει το μεγαλύτερο γεγονός, της γέννησης του Θεανθρώπου.
Όταν η Παρθένος Μαρία πλησίαζε να γεννήσει, ο Καίσαρ Αύγουστος διέταξε την απογραφή του πληθυσμού  του Ρωμαϊκού κράτους.  Ο Ιωσήφ πήρε την ετοιμόγεννη Μαρία από την Ναζαρέτ και μετέβησαν  στην Βηθλεέμ για να απογραφούν εκεί. Το ταξίδι ήταν πολύ κουραστικό και όταν έφτασαν στην Βηθλεέμ ο κόσμος ήταν πάρα πολύς με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα καταλυμάτων.
Αφού έψαξαν αρκετά για να βρουν μέρος να περάσουν το βράδυ τους και δεν βρήκαν τίποτα, κατέληξαν μέσα σε ένα φτωχικό σπήλαιο το οποίο βοσκοί χρησιμοποιούσαν για τα ζώα τους. Εκεί η πάνω σε αυτό το σπήλαιο στάθηκε το αστέρι της Βηθλεέμ που είδαν από μακριά οι τρείς Μάγοι και κατάλαβαν ότι εκεί έχει γεννηθεί ο υιός του Θεού.
Ο Χριστός πάνω στην φάτνη των αλόγων βρήκε ζεστασιά από τις ανάσες των ζώων.
Επίσημα η  γιορτή των Χριστουγέννων καθιερώθηκε για πρώτη φορά την 25η Δεκεμβρίου του 397 μ.Χ. όταν Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης ήταν ο Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Κατά μια άλλη εκδοχή ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Ιουβενάλιος, χώρισε τις δύο γιορτές των Φώτων και των Χριστουγέννων, οι οποίες παλιότερα γίνονταν την ίδια μέρα, δηλαδή την 6η Ιανουαρίου.
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 25 Δεκεμβρίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 25 Δεκεμβρίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »