15 Σεπ 2015

ΠΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό Μελιτζάνες
3  Ώριμες ντομάτες
1/5 κιλό φέτα
500 γρ. πένες
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 κ.σ. γιαούρτι
Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
Λάδι – αλάτι – πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις Ντομάτες και τις Μελιτζάνες. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους 2Χ2 cm περίπου και τις ντομάτες σε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε μέσα σε ένα ταψί τις μελιτζάνες, προσθέτουμε λάδι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ώστε το λάδι να πάει παντού. Τις ψήνουμε  σε μέτριο φούρνο (180C) μέχρι να ψηθούν καλά ούτως ώστε να μοιάζουν σαν τηγανιτές.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε σε ένα άλλο σκεύος τη σάλτσα.  Σοτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και αλατοπίπερο. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά και προσθέτουμε το γιαούρτι διαλυμένο σε λίγο νεράκι. Αφού πάρει 1-2 βράσεις προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε κομμάτια 2Χ2 cm περίπου ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε τις πένες σε μπόλικο νερό για 5-6 λεπτά όχι παραπάνω και σουρώνουμε.
Ρίχνουμε τις πένες σε ένα ταψί προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε πάνω και τις μελιτζάνες και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (200C) για 15 λεπτά.
Προσοχή να μην τα αφήσουμε πολύ και «λασπώσουν» οι πένες.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε προσθέτοντας πάνω λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό. (αν θέλετε τον βασιλικό τον προσθέτετε στην σάλτσα).



Καλή επιτυχία!
Σίσυ Μ.
Περισσότερα »