11 Ιουλ 2013

Ο Πέτρος ο πελεκάνος ζει!


Το πτηνό που πέθανε είναι η... Γεωργία

Κι όμως, ο διάσημος, Πέτρος, το σήμα κατατεθέν της Μυκόνου, δεν πέθανε, όπως μεταδόθηκε λανθασμένα, καθώς το πτηνό ζει και βασιλεύει, συνεχίζοντας τις βόλτες του στα Ματογιάννια. 

Το ατυχές περιστατικό, αφορά τη νεότερη εκ των πελεκάνων - κατοίκων του νησιού, η οποία παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στην πλατεία Μαντούς Μαυρογένους, στην πιάτσα των ταξί, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του news.gr. 

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, στην προσπάθειά του να αποφύγει παιδιά, έκανε ελιγμό με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον πελεκάνο.

Παρά τις πρώτες βοήθειες που της προσφέρθηκαν, η Γεωργία δεν άντεξε στα τραύματα της και ξεψύχησε μετά από λίγη ώρα από ακατάσχετη αιμορραγία. 


Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Ο καιρός αύριο 12 Ιουλίου 2013

Πρόβλεψη καιρού για αύριο 12 Ιουλίου 2013
Πηγή okairos
Περισσότερα »

«Τώρα, ώρα για ένα ανέκδοτο» !!Περισσότερα »

Λάθη, που μειώνουν τις πιθανότητες για οργασμό

Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για την σεξουαλική ζωή, τις επιδόσεις αλλά και την ευχαρίστηση που «πρέπει» να υπάρχει, αλλά παρόλα αυτά πολλές γυναίκες δεν βιώνουν τον οργασμό, και την ηδονή που επιθυμούν.

Τι μπορεί να φταίει;
Πιο κάτω αναφέρουμε τους λόγου γιατί μια γυναίκα δεν μπορεί να έχει την ποθητή σεξουαλική ευχαρίστηση.

•   Σίγουρα, η αραιή συχνότητα σεξουαλικών επαφών είναι ένα από τα σοβαρότερα θέματα, έτσι ώστε μια γυναίκα να μην νιώθει όμορφα και να μην ευχαριστιέται τη σεξουαλική συνεύρεση με τον σύντροφο της. Δεν είναι δυνατόν να είναι ίδια η ευχαρίστηση, όταν υπάρχει συνεύρεση μια φορά το δίμηνο και όταν υπάρχει 3 φορές στις δέκα μέρες. Αλλιώς λειτουργεί ο οργανισμός και διαφορετική αντιμετώπιση υπάρχει.

•   Το υπερβολικό βάρος είναι μια σοβαρή αιτία, για την μη ύπαρξη οργασμού και γενικά ευχαρίστησης. Από τη στιγμή, που δεν υπάρχει άνεση με το σώμα σας, τότε να γνωρίζεται ότι τα πράγμα δυσκολεύουν πολύ και στο σεξ. Φροντίστε το σώμα σας και δείξτε στον εαυτό σας και στο σύντροφο σας, ότι είστε μια γυναίκα, που ενδιαφέρεται για τη ζωή.

•   Μειώστε το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ, γιατί χαλάνε οι ισορροπίες στο σώμα και κυρίως μειώνονται οι ευαισθησίες στα σημεία, τα οποία θεωρούνται ερωτογενείς ζώνες.

•   Ένας αδύναμος και ατροφικός κόλπος είναι πάντα αιτία για να μην μπορεί να υπάρξει απόλυτη ευχαρίστηση. Για αυτό το λόγο μπορείτε να κάνετε γυμναστική για δυναμώσουν οι μύες του κόλπου. 15 λεπτά περπάτημα, τρεις φορές την εβδομάδα, σε έντονο ρυθμό είναι το καλύτερο για να μπορέσετε να έχετε μια πολύ καλή φυσική κατάσταση και να πετύχετε και το ποθητό αποτέλεσμα.

•   Προσοχή στα εσώρουχα που φοράτε. Είναι κατανοητό, ότι θέλετε να νιώθετε σέξι, αλλά λίγο προσοχή μην το παρακάνετε γιατί συνήθως τα σέξι εσώρουχα πιέζουν συνήθως σημεία, τα οποία γίνεται η αιμάτωση του κόλπου και με την πάροδο του χρόνου θα νιώσετε την μεγάλη διαφορά.

Προσοχή λοιπόν στις συνήθειες που έχετε. Η σεξουαλική ζωή είναι πολύ σημαντική ιδίως για μια γυναίκα.
Πηγή : e-mail
Περισσότερα »

Γιατί οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό;

Πολύτιμο «εργαλείο» στην εργαλειοθήκη τους ή κόλπο;


Γιατί οι γυναίκες δεν διστάζουν να προσποιηθούν ότι έχουν οργασμό; Επειδή είναι «ανασφαλείς και κρύβουν το φόβο της οικειότητας»; Γυναικείος οργασμός, ένα θέμα πολυσυζητημένο. Οι επιστήμονες αμφιταλαντεύονται συνεχίζοντας τις έρευνες στο πάντα επίκαιρο αυτό ερώτημα. Υποστηρίζουν πως ο πραγματικός λόγος που οι γυναίκες προσποιούνται ψεύτικους οργασμούς, είναι γιατί βασανίζονται από τις ανασφάλειες τους, αλλά και από τον τρόμο της εξοικείωσης τους με την οικειότητα. Να αποδεχτούν τη φύση τους, όπως και να είναι ή τη φύση του συντρόφου τους.

Κι οι έρευνες αποδεικνύουν ότι οι 60 στις 100 γυναίκες δημιουργούν συνειδητά ψεύτικη έκσταση στη φάση της συνουσίας ή κατά στη διάρκεια που δέχονται στοματικό σεξ, οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό έχει μικρή σχέση με την ανάγκη τους να προστατεύσουν τα συναισθήματα του συντρόφου τους ή και τα δικά τους.

Σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα, πολλές γυναίκες προσποιούνται τον οργασμό είτε επειδή αισθάνονται ανασφάλεια σχετικά με τις αντιδράσεις που έχει το κορμί τους κατά τη διάρκεια της συνουσίας είτε απλά επειδή επιθυμούν να τελειώσει η διαδικασία της ένωσης το συντομότερο δυνατόν.

Συνεπώς ο φόβος και η ανασφάλεια ενοχοποιούνται για το αποτέλεσμα μιας επιτυχούς «θεατρικής παράστασης» από μέρους των γυναικών.

Η ερευνήτρια Έριν Κούπερ του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια πήρε συνεντεύξεις από 366 γυναίκες-εθελόντριες ηλικίας 18-32 ετών, οι οποίες ανήκαν στην κατηγορία των «προσποιούμενων οργασμούς».

Το μεγαλύτερο ποσοστό προσποιείται σε συχνότητα που αγγίζει το 65% της επαφής με τον σύντροφό τους. Οι ίδιες ομολόγησαν πως με έναν περιστασιακό σύντροφο είναι πιο συχνό το φαινόμενο της ψεύτικης περάτωσης.

Η γιατρός Κούπερ ισχυρίζεται, ότι όση δυσκολία αισθάνονται σε συναισθηματικό επίπεδο, άλλη τόση δυσκολία νιώθουν να φτάσουν στη σεξουαλική ολοκλήρωση.

«Οι γυναίκες που προσποιούνται τον οργασμό ενδεχομένως να δέχονται τη σεξουαλική ικανοποίηση σε υψηλότερα επίπεδα, επειδή ορίζουν οι ίδιες τη χρονική στιγμή», συνεχίζει η ερευνήτρια. «Είναι ένα από τα πολλά εργαλεία που κρύβουν στην εργαλειοθήκη τους, που ακόμα δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για αιτία ή σύμπτωμα στέρησης της απόλαυσης».


Πηγή : fe-mail
Περισσότερα »

Έπιπλα σχεδιασμένα με χιούμορ

Ίσως να μειώνεται λίγο η χρηστικότητά τους αλλά σίγουρα θα αποτελέσουν ένα κομμάτι της διακόσμησης του σπιτιού που θα συγκεντρώσει τα βλέμματα των επισκεπτών. Έπιπλα σχεδιασμένα με χιούμορ και φυσικά αρκετή δόση δημιουργικότητας.
Perierga.gr - Τα πιο περίεργα έπιπλα

Perierga.gr - Τα πιο περίεργα έπιπλα

Perierga.gr - Τα πιο περίεργα έπιπλα

Perierga.gr - Τα πιο περίεργα έπιπλα

Perierga.gr - Τα πιο περίεργα έπιπλα

Perierga.gr - Τα πιο περίεργα έπιπλα

Perierga.gr - Τα πιο περίεργα έπιπλα

Perierga.gr - Τα πιο περίεργα έπιπλα

Perierga.gr - Τα πιο περίεργα έπιπλα

Perierga.gr - Τα πιο περίεργα έπιπλα

Perierga.gr - Τα πιο περίεργα έπιπλα

Perierga.gr - Τα πιο περίεργα έπιπλα

Πηγή :perierga
Περισσότερα »

Η κρεμαστή γέφυρα των ΆλπεωνΜε γκρεμό σχεδόν 400 μέτρων κάτω από τα πόδια σου, το να βαδίσεις κατά μήκος αυτής της κρεμαστής γέφυρας με γυάλινο «δάπεδο» σε θέρετρο του παγετώνα Dachstein στις Άλπεις δεν ενδείκνυται αν κάποιος είναι υψοφοβικός.
Η γέφυρα άνοιξε πριν από λίγες ημέρες και προσφέρει στο κοινό εντυπωσιακή θέα των Άλπεων από ύψη για λίγους. 


Οδηγεί σε 14 σκαλιά κάτω από ένα βράχο, που καταλήγουν σε μια γυάλινη πλατφόρμα με πανοραμική θέα των γύρω βουνών.
 
Υπάρχει βέβαια και ανταμοιβή για τους γενναίους: η αίσθηση της ελευθερίας που σου χαρίζει το να στέκεσαι πάνω από το κενό σε ύψος 400 μέτρων και να απολαμβάνεις τις αδρές γραμμές των Αυστριακών Άλπεων.
 
Η γέφυρα έχει μήκος 100 μέτρα. Χρειάστηκαν 6 μήνες για να ολοκληρωθεί και είναι η ψηλότερη στην Αυστρία.
 

«Είμαι ενθουσιασμένος που καταλήξαμε σε συμφωνία με την αρχή προστασίας του περιβάλλοντος κι έτσι οι επισκέπτες στο Dachstein μπορούν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής Karl Höflehner που είχε την εποπτεία του έργου.
 
Κάποιες ημέρες οι εργασίες κατασκευής της γέφυρας γίνονταν εν μέσω αντίξοων καιρικών συνθηκών αλλά το πιο σημαντικό, τόνισε ο Höflehner, είναι πως ολοκληρώθηκαν χωρίς να σημειωθεί κανένας τραυματισμός. 

 
 Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

«Σύντομη γνώση , με αποφθέγματα : Σωκράτης » !!!


«Περικοπές, αποσπάσματα, περιλήψεις κ.λπ. έχουν τον ίδιο προορισμό με τα αναφλεκτικά κάτοπτρα –να συλλέγουν τις διασκορπισμένες ακτίνες του πνεύματος και της σοφίας από τους συγγραφείς και να κατευθύνουν αυτές αιχμηρές, με θέρμη και ταχύτητα στη φαντασία του αναγνώστου»

Ιωνάθαν Σουϊφτ

Περισσότερα »

Ένα... μπαούλο τους έκανε εκατομμυριούχους

Ένα ξύλινο μπαούλο που ο ιδιοκτήτης του είχε αγοράσει έναντι 100 στερλινών το 1970 για να το χρησιμοποιεί ως έπιπλο τηλεόρασης, πωλήθηκε σε δημοπρασία για… 6,3 εκατ. στερλίνες!

Το «ξύλινο κουτί» ήταν στην πραγματικότητα μια εξαιρετικά σπάνια, γιαπωνέζικη αντίκα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Η αξία της ανακαλύφθηκε όταν απεβίωσε ο ιδιοκτήτης του και τα παιδιά του ξεκαθάρισαν τα αντικείμενα που είχε στο σπίτι του.

Το μπαούλο είναι φτιαγμένο από ξύλο κέδρου και χρυσό βερνίκι και χρονολογείται πίσω στο 1640.Το Μουσείο Victoria and Albert στο Λονδίνο, το αναζητούσε σε όλον τον κόσμο από το 1941. Είναι ένα από τα 10 που υπάρχουν στον κόσμο, για πάνω από 40 χρόνια βρισκόταν σε ένα σπίτι στο South Kensington, σε απόσταση μικρότερη των 2 χιλιομέτρων από το συγκεκριμένο μουσείο, μέχρι που ο ιδιοκτήτης του μετακόμισε το 1986.Οι κληρονόμοι του έγιναν εκατομμυριούχοι μέσα σε μια μέρα!Το σπάνιο γιαπωνέζικο μπαούλο αγόρασε το μουσείο Rijksmuseum του Άμστερνταμ. Το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με χρυσό βερνίκι, αναπαριστώντας γιαπωνέζικους μύθους.

 
 
Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Έδωσαν λάθος μωρά στις μητέρες και εκείνα μεγαλώνοντας έγιναν οι καλύτερες φίλες‏

Δύο κοριτσάκια στη Ρωσία γεννήθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο με διαφορά λίγων λεπτών και οι γιατροί τα μπέρδεψαν. Έτσι, σε κάθε μητέρα έδωσαν λάθος μωρό. Μετά από 12 χρόνια, όμως, τα κοριτσάκια αυτά έγιναν οι καλύτερες φίλες.

Παρόλο που έμαθαν και ότι οι γονείς της μίας ήταν οι βιολογικοί γονείς της άλλης, δεν θέλησαν να αλλάξουν οικογένειες.

Τα κοριτσάκια γεννήθηκαν με 15 λεπτά διαφορά και εκεί έγινε και το μπέρδεμα. Όλα αυτά τα χρόνια όμως κανείς δεν ήξερε τίποτα. Μια μέρα, μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, η μητέρα του ενός κοριτσιού ανάγκασε τον άντρα της να κάνει τεστ DNA για να του αποδείξει ότι το κορίτσι ήταν δικό του παιδί καθώς εκείνος δεν το πίστευε.


Τα αποτελέσματα, όμως, ήταν σοκαριστικά. Ο άντρας της, όχι μόνο δεν είχε κανέναν βιολογικό δεσμό με το κορίτσι, αλλά ούτε και η ίδια η μητέρα. Με τη βοήθεια της αστυνομίας βρήκαν την οικογένεια που είχε πάρει το άλλο κοριτσάκι.

Τα κορίτσια, Άννα και Ιρίνα γνωρίστηκαν, γνώρισαν και τους βιολογικούς τους γονείς, αλλά δεν θέλησαν να αλλάξουν οικογένειες. Η μητέρα της Ιρίνα δήλωσε πως είναι πολύ σκληρό να βλέπεις ένα παιδί που σου μοιάζει και ξέρεις ότι είναι δικό σου, να σε κοιτάει σαν να είσαι κάποιος ξένος.

Οι οικογένειες έχουν αρκετές διαφορές μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα ότι οι μεν είναι ορθόδοξοι χριστιανοί και οι δε μουσουλμάνοι, όμως, ένωσαν τις δυνάμεις τους και μαζί κινήθηκαν νομικά εναντίον του νοσοκομείου για το λάθος που έκανε!


Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »

6ήμερες διακοπές για όλους από τον ΕΟΤ


Η πρώτη φάση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» θα ισχύσει από 19 Ιουλίου

Ξεκινά το πρόγραμμα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) «Τουρισμός για Όλους – Εξαήμερες Διακοπές», του οποίου η Α' Φάση θα ισχύσει από 19 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως και 31 Δεκεμβρίου 2013.

Δικαιούχοι του Προγράμματος
Στο Πρόγραμμα 6ήμερων Διακοπών μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους με την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας ή του Ταμείου Νομικών.

• Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και τωνΝ.Π.Δ.Δ.

• Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της.

• Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, πρώην ΤΑΕ οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας. Εξαιρούνται οι ασφαλισμένοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, του Ταμείου Νομικών.

• Συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε., το οποίο ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες, ή επιχειρηματίες πρώην Τ.Ε.Β.Ε., πρώην ΤΑΕ Τ.Σ.Α.,ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω ταμεία, ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ και οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος της τέως Εργατικής Εστίας.

• Οι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ. 

• Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ (εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 01/01/1978 ως 31/12/2005).

• Ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη.

• Άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό.

• Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου. Τα άτομα με αναπηρία και τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν δελτία του Προγράμματος, κάθε χρόνο σε ένα μόνο από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» και πάντα εφόσον δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον Οργανισμό Αγροτικής Εστίας ή από τον τέως Οργανισμό Εργατικής Εστίας.

• Πολύτεκνοι (4 τέκνα και άνω): Οι πολύτεκνοι που ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων δικαιούνται δελτίου για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο για ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους».

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι προϋποθέσεις χορήγησης των παροχών του προγράμματος έτους 2013- 2014, είναι οι εξής:

Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι το ατομικό ή το οικογενειακό (για τις λοιπές των περιπτώσεων) φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με την παράγραφο περί δικαιολογητικών της παρούσης, το οποίο να μην υπερβαίνει τα αναγραφόμενα ποσά του παρακάτω πίνακα:

• Μεμονωμένοι δικαιούχοι (δηλ. χωρίς προστατευόμενα μέλη)με ατομικό εισόδημα: 16.000,00 ευρώ

• Έγγαμοι δικαιούχοι (και μονογονεϊκές οικογένειες) με οικογενειακό εισόδημα : 28.000,00 ευρώ

• Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα : 35.000,00 ευρώ

• Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500,00 ευρώ

- Στην περίπτωση του οικογενειακού εισοδήματος τα έσοδα υπολογίζονται αθροιστικά από το σύνολο των μελών της οικογένειας ανεξάρτητα αν είναι δικαιούχοι ή μη του Προγράμματος.

- Δεν υπολογίζονται ως πηγή εισοδημάτων τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων. 

Προστατευόμενα τέκνα θεωρούνται όλα τα ανήλικα τέκνα ηλικίας κάτω των 18 ετών ή των 24 ετών εφόσον είναι άνεργοι ή των 26 ετών εφόσον συνεχίζουν να σπουδάζουν. Τα τέκνα τα οποία αποφοίτησαν μέσα στο 2013 συμπεριλαμβάνονται στα προστατευόμενα μέλη.

Δεν δικαιούνται Δελτίου Εξαήμερων διακοπών οι εξής:
- Οι δικαιούχοι Προγραμμάτων του τέως Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας (ασφαλισμένοι του Ο.Γ.Α.) καθώς και του Ταμείου Νομικών.
- Όσοι πήραν Δελτίο ενός από τα υποπρογράμματα (εξαήμερων διακοπών, ή Γ΄ Ηλικίας) του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του Ε.Ο.Τ. κατά το διάστημα 3-08-2012 έως 31-05-2013, ή συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Γ΄ Ηλικίας του Ε.Ο.Τ. του τρέχοντος έτους. δεδομένου, ότι το δικαίωμά τους για χρήση δελτίων κοινωνικού τουρισμού ισχύει εναλλάξ, χρόνο παρά χρόνο.

Δικαιολογητικά
Οι δικαιούχοι, θα πρέπει να προσκομίσουν στα ΚΕΠ τα παρακάτω δικαιολογητικά:

• Φωτοαντίγραφο, του εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους 2012 που αφορά εισοδήματα του 2011 ή φωτοαντίγραφο της φορολογικής δήλωσης του έτους 2013 που αφορά εισοδήματα του 2012 για όσους έκαναν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση το 2013. Δεν υποχρεούνται στην προσκόμιση εκκαθαριστικού σημειώματος τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω, και οι πολύτεκνοι.

• Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας.

• Φωτοαντίγραφα των βιβλιαρίων ασθενείας σε ισχύ από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία του ασφαλισμένου και των προστατευομένων μελών του.

• Απόδειξη κράτησης μέσω Τράπεζας σε ένα από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και αναφέρονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του Ε.Ο.Τ., για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το κατάλυμα συμμετέχει στο Πρόγραμμα. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει κάποιο υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του δικαιούχου μπορεί να υποβληθεί απόδειξη κράτησης μέσω ΕΛ.ΤΑ. η οποία όμως θα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου ότι πρόκειται για κράτηση σε συγκεκριμένο κατάλυμα καθώς και με απόδειξη καταβολής μέσω e-banking.
 
Διάθεση των δελτίων και ηλεκτρονική ενημέρωση των δικαιούχων
Όλες οι πληροφορίες του Προγράμματος, τα συμμετέχοντα καταλύματα, οι τιμές των καταλυμάτων και κάθε άλλη λεπτομέρεια, θα διατίθενται ηλεκτρονικά από τα Κ.Ε.Π., από τις κατά τόπους Π.Υ.Τ. και γραφεία του ΕΟΤ, από το site του Ε.Ο.Τ. ή www.visitgreece.gr και από ειδικό τετραψήφιο αριθμό του ΕΟΤ 1572.

Τα δελτία Εξαήμερων διακοπών, της Α΄ φάσης υλοποίησης του προγράμματος θα διατίθενται από τα Κ.Ε.Π. (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) όλης της Επικράτειας, καθημερινά εκτός αργιών, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος και μέχρις εξαντλήσεως των 38.700 δελτίων που θα διατεθούν συνολικά για το συγκεκριμένο υποπρόγραμμα.

Η διανομή των δελτίων για τις διακοπές θα αρχίσει από τα ΚΕΠ από 19/07/2013 και μετά.

Οικονομική συμμετοχή δικαιούχου

• Το ποσό συμμετοχής των δικαιούχων και των προστατευομένων μελών τους, καθορίζεται ελεύθερα από τις τουριστικές επιχειρήσεις βάσει των κατευθύνσεων που έχουν δοθεί από τον ΕΟΤ και αναφέρεται στον ηλεκτρονικό κατάλογο του Προγράμματος με τον περιορισμό να είναι κατ΄ ελάχιστο ένα € (1,00 ευρώ) ανά άτομο ανά διανυκτέρευση.

• Πρέπει να ανταποκρίνεται στο λειτουργικό επίπεδο και στις ποιοτικές παροχές της επιχείρησης. Σε κάθε περίπτωση οι προσφερόμενες υπηρεσίες των καταλυμάτων θα είναι ανάλογες της κατηγορίας στην οποία έχουν καταταγεί, σύμφωνα με το ΕΣΛ.

• Το ποσό συμμετοχής των δικαιούχων μπορεί να συμπεριλαμβάνει και το πρωινό και την ημιδιατροφή για τις περιπτώσεις επιχειρήσεων που συμμετέχουν με ανάλογες υπηρεσίες. Το ποσό της προκαταβολής που θα αποστέλλεται από τους δικαιούχους για την κράτηση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20 % του συνόλου της τιμής.


Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "Το κράτος- τρομοκράτης της δικομματικής κυβέρνησης συνεχίζει..."


Mε ανακοίνωσή της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής, αναφέρεται στα πρόσφατα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής, αναφέροντας ότι: 

"Το κράτος- τρομοκράτης της δικομματικής κυβέρνησης συνεχίζει σταθερά και με συνέπεια το έργο του για την καταστροφή της χώρας και των κατοίκων της. Σε μια περίοδο νέων μέτρων και νέων απολύσεων η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ σε συμφωνία με τις επιταγές της Τρόικας κάνουν ό,τι μπορούν για να φιμώσουν την φωνή του κόσμου, μια φωνή που απαιτεί το δίκιο. Σήμερα λοιπόν το δικαστήριο Πολυγύρου αποφάσισε την προφυλάκιση δύο ακόμα ατόμων – ενός 26χρονου κι ενός 41χρονου - που θεωρούνται ύποπτα για την υπόθεση του εμπρησμού στην περιοχή των δραστηριοτήτων της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές τον Φεβρουάριο. 

Η συγκεκριμένη απόφαση πάσχει από κάθε πλευρά.

H προφυλάκιση χωρίς να υπάρχουν στοιχεία, είναι προφανώς αντισυνταγματική. Απέναντι στην αγωνιστική οργή των κατοίκων της Χαλκιδικής, ενάντια στην εταιρεία και στο κράτος που την στηρίζει, οι κυβερνώντες έχουν μόνο μία επιλογή: την καταστολή. 

Την ίδια στιγμή που ζητωκραυγάζουν για τις επιτυχίες και την προσέλκυση επενδύσεων αναγκάζουν τους πολίτες να πληρώσουν με φόρο αίματος αυτές τους τις επιλογές, με μοναδικό άξονα το κέρδος της ελληνικής και παγκόσμιας αστικής τάξης. Άλλωστε αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να προσελκύσει κανείς επενδύσεις, καθώς, σε ένα σύστημα που ολοένα νιώθει τα πόδια του να τρίζουν, οι πολυεθνικές αναζητούν χώρες με τριτοκοσμικές εργασιακές συνθήκες και υποταγμένους ανθρώπους.

Προς επίρρωση αυτών των συμπερασμάτων έρχεται να προστεθεί και η συμπεριφορά των ταγματασφαλιτών της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι δεν σεβάστηκαν ούτε τον πόνο των συγγενών προσώπων των άδικα προφυλακισμένων, προσάγοντας μάλιστα πέντε από αυτούς – μεταξύ των οποίων και τον ανήλικο γιο του ενός – μετά τις αντιδράσεις τους στο άκουσμα της απόφασης. 

Ως απάντηση στην γενικευμένη δυσαρέσκεια ήρθαν ρίψεις δακρυγόνων και βίαιο κυνηγητό στους δρόμους του Πολυγύρου. Δεν δίστασαν μάλιστα να τραβάνε κόσμο μέσα από τα αυτοκίνητά τους την ώρα που προσπαθούσαν να φύγουν εξαιτίας της αποπνικτικής, λόγω χημικών, ατμόσφαιρας.

Ο ακροδεξιός κατήφορος της κυβέρνησης και των σωμάτων ασφαλείας της δεν έχει τελειωμό. Το παράδειγμα της Χαλκιδικής – και όχι μόνο - είναι χαρακτηριστικό των προθέσεων και των επιλογών της ελληνικής αστικής τάξης και των κομμάτων της. 

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής όμως δεν τρομοκρατούνται και θα χαλάσουν τα σχέδια της εταιρείας. Αυτοί είναι το δικό μας παράδειγμα για αντίσταση και ανατροπή. Οι αγώνες συνεχίζονται και θα συνεχιστούν μέχρι οι απαιτήσεις των κατοίκων να υλοποιηθούν.

Απαιτούμε:
Εθνικοποίηση του ορυκτού πλούτου με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.

Κατάργηση του χουντικού μεταλλευτικού κώδικα – Αποχαρακτηρισμό της περιοχής του Κακάβου από μεταλλευτική. 

Εκκίνηση διαλόγου από μηδενική βάση με την τοπική κοινωνία για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Άμεση αποκατάσταση, από την εταιρία, της περιοχής από τις ζημιές που έχει προκαλέσει η δράση αυτής και των προκατόχων της.

Όχι στην βίαιη επιβολή τριτοκοσμικών μοντέλων «ανάπτυξης» - Αυτοδιάθεση των τοπικών κοινωνιών.

Άμεση απελευθέρωση των 4 προφυλακισθέντων κατοίκων. 

Απόσυρση όλων των πλαστών κατηγοριών που εκκρεμούν ενάντια στους υπόλοιπους".

 
Περισσότερα »

Huawei Honor 3 με αδιάβροχη κατασκευή (;)
Μέχρι σήμερα οι δύο εκδόσεις της σειράς Huawei Honor έχουν αποδειχτεί αξιόπιστες λύσεις για τη mid-range κατηγορία, επομένως, έχει ενδιαφέρον να δούμε τι καινούργιο θα φέρει η εταιρεία με το Honor 3, το οποίο διέρρευσε σε φωτογραφίες μαζί με τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Huawei Honor 3
  • Οθόνη 4.7” HD (1280 x 720)
  • Επεξεργαστής quad-core (μάλλον K3V2 ή K3V2E) 1.5GHz
  • Μνήμη RAM 2GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 8GB (επέκταση με microSD)
  • Κάμερα 13MP
  • Εμπρόσθια κάμερα 1.3MP
  • WiFi, Bluetooth, GPS, IR
  • Λειτουργικό σύστημα Android 4.2.2 Jelly Bean με Emotion UI 1.6


Πηγή techgear
Περισσότερα »

«Η γνώση είναι δύναμη : Αλκυόνη Παπαδάκη» !!
« Δίκαια μπορεί να καταταχθεί κανείς μεταξύ των ευεργετών της ανθρωπότητας, όταν συγκεντρώνει τους μεγάλους κανόνες της ζωής σε σύντομες φράσεις, που πολύ εύκολα αποτυπώνονται στην μνήμη και επανέρχονται από συνήθεια στο μυαλό, όταν η ανάγκη το καλεί»  Βεν. Τζόνσον

Περισσότερα »

«Kλείστε το λογαριασμό σας στο Facebook»

 
Η υπουργός της Βενεζουέλας Μαρία Ίρις Βαρέλα ζήτησε από τους χρήστες του Facebook να κλείσουν τους λογαριασμούς τους για να αποτραπεί πιθανή ηλεκτρονική κατασκοπεία σε βάρος της χώρας και των ιδίων.

«Συμπατριώτες…κλείστε το λογαριασμό σας στο Facebook, γιατί χωρίς να το γνωρίζετε δουλεύετε δωρεάν ως πληροφοριοδότες της CIA. Κοιτάξτε την περίπτωση του Σνόουντεν»», έγραψε η υπουργός στο λογαριασμό της στο Twitter. Η υπουργός κάλεσε επίσης τα θύματα της αμερικανικής κατασκοπίας να ζητήσουν «δίκαιη αποζημίωση» ώστε να «λυγίσει η οικονομία» των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Σνόουντεν παραμένει στη ζώνη διέλευσης του αερολιμένα της Μόσχας, Σερεμέτιεβο, αν και έχει ζητήσει άσυλο σε δώδεκα χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες αρνήθηκαν να του παράσχουν. 

Τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής, η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα και η Βολιβία, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να τον φιλοξενήσουν, αλλά ακόμα παραμένει αβέβαιο αν ο πρώην κατάσκοπος θα μπορέσει να φτάσει σε κάποιο κράτος υποδοχής. 


Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Στα 300€ το πρόστιμο για το ελεύθερο κάμπινγκ

 
Τσουχτερό πρόστιμο για τους ελεύθερους κατασκηνωτές από εδώ και πέρα καθώς ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) προβλέπει αύξηση του προστίμου για το ελεύθερο κάμπινγκ από τα 147€ στα 300€.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο διπλασιασμός του προστίμου που περιλαμβάνεται στο προσχέδιο νόμου για τον τουρισμό έχει ξεσηκώσει τις αντιδράσεις των ελεύθερων κατασκηνωτών, οι οποίοι μάλιστα λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί τα ιδιαίτερα χρόνια.

«Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο 300€ ανά άτομο ή ανά κατασκηνωτικό ή ανά μεταφορικό μέσο, που επιβάλλεται από το αστυνομικό ή λιμενικό όργανο και εισπράττεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) του ν.2696/1999 (Α' 57). 

Σε ελέγχους από μικτά συνεργεία, την ποινή του προστίμου επιβάλλει το αστυνομικό όργανο που παρίσταται κατά τον έλεγχο» αναφέρει το προσχέδιο νόμου.

Ωστόσο, οι κατασκηνωτές δεν πτοούνται. «Εγώ δεν πρόκειται να σταματήσω να κάνω ελεύθερο κάμπινγκ, θα προσέχω όμως περισσότερο», λέει στην εφημερίδα μια 30χρονη κατασκηνώτρια. 


Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Πολύνεκρο τροχαίο στο Περού

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Περού, τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν την Τετάρτη, όταν ένα λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα 200 μέτρων στην περιοχή της Χουαντσαβελίκα, στο νοτιοανατολικό Περού. 

Το όχημα βγήκε από το δρόμο για άγνωστη αιτία, καθώς περνούσε μια στενή λωρίδα γης, περίπου 450 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λίμα. 

Τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα είναι συνηθισμένα στο Περού, ιδίως στους στενούς δρόμους των Άνδεων. 

Το τελευταίο πολύνεκρο δυστύχημα συνέβη την 1η Ιουλίου, στην επαρχία της Γιαούχος, 200 χιλ. νοτιοανατολικά της Λίμα, όπου 19 επιβάτες σκοτώθηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε χαράδρα 100 μέτρων.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Φτιάχ’ το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

1. Μεγάλα πλαστικά μπουκάλια νερού + πλαστικά κουταλάκια = Design φωτιστικό οροφής!

perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

2. Φρέσκος ανανάς σε φέτες + φόρμα για κέικ = Αποξηραμένα διακοσμητικά λουλούδια!

perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

3. Κόκκινο μαρούλι + κόκκινο χρώμα = Floral διακοσμητικά για τοίχους και κάρτες!

perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

4. Πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού + πλαστικό χρώμα = Πίνακες ζωγραφικής!

perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

5. Πλαστικά κουταλάκι + κερί = Κόσμημα για το λαιμό!

perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

6. Ξύλο + χωνί + πλαστικός σωλήνας = Ταΐστρα για τα πουλιά!

perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

7. Μεταλλικές κονσέρβες + ξύλινα μανταλάκια = Κασπό για γλαστράκια!

perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

perierga.gr - Φτιάχ'το μόνος σου: 6+1 περίεργες κατασκευές!

Πηγή :perierga
Περισσότερα »