2 Μαρ 2020

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΜΎΔΙΑ ΨΙΧΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ

Υλικά
800 γρ. Μύδια ψίχα
2 κ.σ. Αλεύρι
1κ.σ. Καλαμποκάλευρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι τριμμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα μύδια και τα σουρώνουμε. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε νερό με λίγο αλάτι και μόλις βράσει ρίχνουμε τα μύδια και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,  το καλαμποκάλευρο, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και λίγο τριμμένο μπαχάρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα μύδια τινάζοντας τα όμως, ώστε να μην έχουν πολύ αλεύρι.

Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.

Περισσότερα »

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΜΎΔΙΑ ΨΙΧΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

Υλικά


500 γρ. Μύδια ψίχα
500 γρ. Ντομάτα ψιλοκομμένη
1 Κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο,  αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι  τριμμένο

Εκτέλεση


Πλένουμε καλά τα μύδια και τα σουρώνουμε. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα μύδια και το κρεμμύδι μαζί και σοτάρουμε πολύ καλά.
Τα Σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι γιατί θέλουμε να αρωματιστούν καλά.


Στη συνέχεια προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου. Πρέπει να απορροφήσουν όλα τα υγρά και να μείνουν απλά με την ντομάτα.


Δοκιμάζουμε και αν έχουν γίνει, σερβίρουμε!

Καλή Επιτυχία
Σίσυ Μ.
Περισσότερα »

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΌ ΜΑΚΑΡΟΝΆΚΙ


Υλικά


1 Χταπόδι περίπου ένα κιλό
500 γρ. Κοφτό μακαρονάκι
500 γρ. Χυμό Ντομάτας
1 Κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο,  αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι  τριμμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε το χταπόδι πολύ καλά και το κόβουμε σε κομμάτια. Το βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγο τριμμένο μπαχαρι και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους.  
Μόλις πάρει μια βράση αφαιρούμε τα υγρά τα οποία θα τα προσθέσουμε στο τέλος και αφήνουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα στην οποία θα προσθέσουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε πολύ καλά ώστε να μοσχοβόλησει ο τόπος. ….και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας μαζί με τα υγρά του χταποδιού εναλλάξ. Εδώ θέλει προσοχή θα τα προσθέτουμε λίγο λίγο ώστε να δένουν όλα μαζί και να γίνει νόστιμο το φαγητό μας.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε σιγανή φωτιά χωρίς να προσθέσουμε νερό για μισή ώρα περίπου λογικά θα έχει γίνει το χταπόδι μας. Δοκιμάζουμε για το αλάτι.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να προσθέσουμε το μακαρονάκι οπότε καλό είναι να έχουμε έτοιμη μια κανάτα ζεστό νερό γιατί θα το χρειαστούμε.
Προσθέτουμε το μακαρονάκι μας και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας κολλήσει. Προσθέτουμε λίγο λίγο ζεστό  νεράκι μέχρι να γίνει το μακαρονάκι μας. Θα χρειαστεί περίπου ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά.  



Μην το αφήσετε να παραβράσει και χάσει την νοστιμιά του!!!!

Καλή Επιτυχία
Σίσυ Μ.
Περισσότερα »