Υλικά
1 Χταπόδι περίπου ένα κιλό
500 γρ. Κοφτό μακαρονάκι
500 γρ. Χυμό Ντομάτας
1 Κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι τριμμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε το χταπόδι πολύ καλά και το κόβουμε σε κομμάτια. Το βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγο τριμμένο μπαχαρι και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους.
Μόλις πάρει μια βράση αφαιρούμε τα υγρά τα οποία θα τα προσθέσουμε στο τέλος και αφήνουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα στην οποία θα προσθέσουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε πολύ καλά ώστε να μοσχοβόλησει ο τόπος. ….και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας μαζί με τα υγρά του χταποδιού εναλλάξ. Εδώ θέλει προσοχή θα τα προσθέτουμε λίγο λίγο ώστε να δένουν όλα μαζί και να γίνει νόστιμο το φαγητό μας.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε σιγανή φωτιά χωρίς να προσθέσουμε νερό για μισή ώρα περίπου λογικά θα έχει γίνει το χταπόδι μας. Δοκιμάζουμε για το αλάτι.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να προσθέσουμε το μακαρονάκι οπότε καλό είναι να έχουμε έτοιμη μια κανάτα ζεστό νερό γιατί θα το χρειαστούμε.
Προσθέτουμε το μακαρονάκι μας και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην μας κολλήσει. Προσθέτουμε λίγο λίγο ζεστό νεράκι μέχρι να γίνει το μακαρονάκι μας. Θα χρειαστεί περίπου ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά.
Μην το αφήσετε να παραβράσει και χάσει την νοστιμιά του!!!!
Καλή Επιτυχία
Σίσυ Μ.