25 Μαΐ 2014

Ανθοκομική Έκθεση: κατανομή θέσεων στους εκθέτες


 

ekthesi
Τη Δευτέρα 26 Μαΐου και ώρα 8.00 το πρωί, η επιτροπή διοργάνωσης της Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Καλαμάτας θα βρίσκεται στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, δίπλα στη λίμνη (στο νότιο τμήμα του Πάρκου), προκειμένου να κατανείμει τις θέσεις στους εκθέτες.

Φέτος υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από πλευράς επιχειρηματιών (φυτωριούχοι, ανθοπώλες, καταστηματάρχες με γεωργικά εφόδια κ.ά.) για συμμετοχή στην 3η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας, ακόμη και από περιοχές εκτός Μεσσηνίας.

ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΒΑΓΟΝΙΩΝ
vagoniaΤην ίδια μέρα και ώρα 20.00, στην πρώην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους Συλλόγων που είτε στεγάζονται είτε ενδιαφέρονται να στεγασθούν σε βαγόνια του Πάρκου, για ανακατανομή των βαγονιών.

Περισσότερα »

Σε διαρκή άνοδο το αεροδρόμιο Καλαμάτας, πρόγραμμα πτήσεων μέχρι τέλους Ιουνίου

Σε διαρκή άνοδο βρίσκεται το αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», που κατατάχθηκε πρώτο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), όσον αφορά στην ποσοστιαία επί τοις εκατόν αύξηση των διεθνών τουριστικών αφίξεων μεταξύ των ετών 2013 και 2012.
Υπενθυμίζεται πως, στη συνεδρίασή του της 30ής Δεκεμβρίου 2013, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας υιοθέτησε απόφαση, με την οποία ζητούσε την αναβάθμιση του αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», διεκδικώντας:
1. την αναβάθμιση και επέκταση των υποδομών και εγκαταστάσεων του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας, καθώς επίσης τη στελέχωσή του με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του επί 24ωρου βάσεως, ώστε να μπορεί να επιτελεί και στο μέλλον το ρόλο του ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής
airport-view
2. τη βελτίωση της πρόσβασης, σε συνδυασμό με το νέο άξονα Ριζομύλου – Καλαμάτας και τον αυτοκινητόδρομο με τον οποίο αυτός θα συνδέεται. Η βελτίωση αυτή θα υλοποιηθεί με ευθεία συνδετήρια οδό, που θα ξεκινά από τον άξονα Ριζομύλου – Καλαμάτας και με βόρεια κατεύθυνση θα καταλήγει στην είσοδο του αερολιμένα
3. τη βελτίωση του νυν εθνικού δρόμου Ασπροχώματος – Μεσσήνης, ιδίως με την κατασκευή κυκλικού κόμβου στην παρούσα είσοδο του αερολιμένα, για λόγους ασφαλείας – αποφυγής ατυχημάτων.
Πρόσφατα, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Δημήτρης Κούκης γνωστοποίησε ότι η Πολεμική Αεροπορία παρεχώρησε έκταση 35 στρεμμάτων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για την επέκταση και αναβάθμιση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών στο διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας. Πρόκειται για καίριας σημασίας θετική εξέλιξη, που καλύπτει εν μέρει το πρώτο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Επισημαίνεται πως την Τρίτη 20 Μαΐου ξεκίνησαν οι πτήσεις της Condor Airlines, για την απευθείας σύνδεση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με πόλεις της Γερμανίας.
ss 30
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιούνται πτήσεις κάθε Τρίτη από Ντίσελντορφ και Μόναχο και κάθε Πέμπτη από Φρανκφούρτη και Στουτγάρδη, μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου. Με την προσθήκη των πτήσεων αυτών, αυξάνονται οι διεθνείς συνδέσεις του αερολιμένα Καλαμάτας.
Ο Δήμος Καλαμάτας διατηρεί στο αεροδρόμιο Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης και πρόκειται να εγκαταστήσει σύστημα wi-fi για την παροχή σύνδεσης με το διαδίκτυο σε όσους χρησιμοποιούν τους χώρους του αερολιμένα.
Παρατίθεται το πρόγραμμα πτήσεων για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, όπου αναφέρονται οι ώρες αφίξεων και αναχωρήσεων, ο τύπος του αεροσκάφους, η πόλη προέλευσης και η πόλη προορισμού.
aegean.jpgairport-view.jpgaustrian.jpgnikiairlines.jpgss_17.JPGss_30.JPGss_39.JPGthomas-cook.jpg
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 25 Μαίου 2014

ΚΕΛΕΣΤΙΝΟΣ, ΟΛΒΙΑΝΟΣ, ΠΑΓΧΑΡΙΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΘΕΚΛΑ, ΙΝΝΟΚΕΝΤΙΟΣ, ΑΛΝΤΧΕΛΜ, ΖΗΝΟΒΙΟΣ,  ΜΑΞΙΜΟΣ,  ΒΙΚΤΩΡΙΝΟΣ
Κυριακή του τυφλού

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Μνήμη της Γ' ευρέσεως της τιμίας κεφαλής του προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου
Άγιος Κελεστίνος (1)
Όσιος Ολβιανός
Άγιος Παγχάριος
Άγιος Διονύσιος Επίσκοπος Μιλάνου
Οσία Θέκλα του Περεγιασλάβλ
Άγιος Ιννοκέντιος ο Επίσκοπος Χερσώνος
Άγιος Aldhelm
Σύναξη των Αγίων της Βολυνίας
Μνήμη ευρέσεως της ιεράς εικόνας του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου του Μυροβλύτου
Άγιος Ζηνόβιος Επίσκοπος Φλωρεντίας
Άγιοι Μάξιμος και Βικτωρίνος οι Ιερομάρτυρες
Σύναξη των Αιτωλοακαρνάνων Αγίων
Μνήμη ευρέσεως της ιεράς εικόνας του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου του Μυροβλύτου
Μνήμη των Ευρυτάνων Νεομαρτύρων
Μνήμη των συνεργών του Αποστόλου Παύλου
 (1) Για την εποχή που έζησε ο  Άγιος Κελεστίνος δεν γνωρίζουμε, λέγετε ότι  άνηκε στην ηρωική φάλαγγα της σταυρικής πορείας του Ιησού προς τον Γολγοθά. Βάδισε και ο ίδιος με θαυμαστή καρτερία το δρόμο του μαρτυρίου.
Αυτό όμως που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι αγωνίστηκε με σθένος για την  επικράτηση της χριστιανικής θρησκείας και πολέμησε τις αιρέσεις με παρρησία. Αυτοί ήταν και οι λόγοι που τον οδήγησαν  στον μαρτυρικό βασανισμό του και την θανάτωσή του με πυρακτωμένο σίδερο.


Περισσότερα »

Σήμερα 25 Μαΐου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 25 Μαΐου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Αγαπητέ Κριέ, τόλμησε σήμερα τις αλλαγές που επιθυμείς, για να ανανεωθείς ψυχολογικά, για να εκφράσεις ανοιχτά τα συναισθήματά σου και να νιώσεις περισσότερη ελευθερία. Η ημέρα είναι αρκετά καλή για σένα, με τις θετικές επιρροές που δέχεσαι από τη θέση της Σελήνης στο ζώδιό σου, και τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα από ό,τι περιμένεις.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Αγαπητέ Ταύρε, ο συναισθηματισμός, η φαντασία και η διαίσθησή σου, βρίσκονται σε ψηλά επίπεδα αυτήν την Κυριακή. Πράγματα και πρόσωπα που ήταν κάποτε αδιάφορα για σένα, τώρα θα αποκτήσουν σημασία και ενδιαφέρον. Η επιθυμία σου για κάθε είδους διασκέδαση θα είναι έντονη, ενώ από την άλλη, η δημιουργικότητα και η έμπνευσή σου θα βρίσκονται στα ύψη. Μην τις αφήσεις να πάνε χαμένες!!!

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Αγαπητέ Δίδυμε, ξεκινάει μια ημέρα πολύ εποικοδομητική για εσένα, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με σχέδια του παρελθόντος, αλλά και με κάποιες εκκρεμότητες που υπάρχουν με άτομα της οικογένειας. Περιόρισε το άγχος και την ένταση που έχεις, για να μπορέσεις να τα βάλεις σε μία σειρά. Η μέρα είναι επίσης ευνοϊκή για να κάνεις τις αλλαγές που επιθυμείς σχετικά με τον χώρο του σπιτιού σου, που θα σου φτιάξουν την διάθεση.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Αγαπητέ Καρκίνε, για να προχωρήσεις δυναμικά και να πετύχεις αυτά που θέλεις, πρέπει να διατηρήσεις την σταθερότητά σου, να προσδιορίσεις τη θέση σου σε σχέση με τους άλλους αποφεύγοντας τις υπερβολικές κινήσεις, να ξεκουραστείς και να αποφορτίσεις το νευρικό σου σύστημα. Την τελευταία περίοδο, με τις τόσες ευθύνες τις καθημερινότητας, έχεις παραμελήσει αρκετά τον εαυτό σου.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Αγαπητέ Λέοντα, σήμερα μπορεί ο ενθουσιασμός σου να είναι μεγάλος και να θες να κάνεις τα πάντα μονομιάς, αλλά χαλάρωσε λίγο και ασχολήσου λίγο παραπάνω με τον εαυτό σου, που τον έχεις βάλει σε δεύτερη μοίρα το τελευταίο διάστημα. Μπορεί να είναι η κοινωνική ζωή σου γεμάτη, αλλά καλό θα είναι να βρεις λίγο χρόνο για τη δική σου ξεκούραση. Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί η κούραση που θα έχεις, δεν θα σε αφήσει να ευχαριστηθείς τίποτα άλλο.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Φίλε Παρθένε, σήμερα πολλές υποχρεώσεις παρουσιάζονται στη ζωή σου και εσύ δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις εύκολα σε όλα. Προγραμματίσου και μην αγχώνεσαι, γιατί αλλιώς δεν θα αποφύγεις τα λάθη. Προχώρα με σωστό πρόγραμμα και με γνώμονα την λογική σου, επιδίωξε να φέρεις τα πράγματα εκεί που θες.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

γαπητέ Ζυγέ, πρέπει να οπλιστείς με ψυχραιμία αυτήν την Κυριακή, για να αντιμετωπίσεις οικογενειακές και φιλικές καταστάσεις, που μπορεί να είναι προβληματικές αυτό το διάστημα. Άλλαξε κάποιες από τις παγιωμένες πεποιθήσεις σου και κάνε τα απαραίτητα βήματα, προκειμένου να υλοποιήσεις τους στόχους σου. Τα ταλέντα που έχεις είναι πολλά και με κατάλληλους χειρισμούς, θα καταφέρεις να τα προωθήσεις και να σου φέρουν τα αποτελέσματα που ζητάς.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Σήμερα, αγαπητέ Σκορπιέ, μην πιέζεσαι και μη φορτώνεσαι περισσότερες ευθύνες από αυτές που μπορείς να αντέξεις, χωρίς να έχεις τακτοποιήσει προηγουμένως τις υπάρχουσες εκκρεμότητές σου. Βάλε ένα λογικό πρόγραμμα και μη σε πιάνουν οι φόβοι σου ότι δεν θα προλάβεις κάτι. Έχεις πολλές δυνατότητες και τα ταλέντα σου θα σε ωθήσουν στην πραγματοποίηση των στόχων σου.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Αγαπητέ Τοξότη, σήμερα μην αφήσεις τους δισταγμούς και τις φοβίες σου να καθυστερήσουν την εξέλιξή σου. Άσε στην άκρη τη νευρικότητα και τον εγωισμό σου, γιατί μπορεί να απομακρυνθείς από ανθρώπους, που σε έχουν στηρίξει και είναι αρκετά χρήσιμοι για σένα. Μην αρνηθείς προκλήσεις για εξόδους το βράδυ, που μπορούν να αποδώσουν τα καλύτερα.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Αγαπητέ Αιγόκερε, σήμερα θα είσαι σε αρκετή ένταση για ζητήματα που νιώθεις ότι έχουν πέσει σε τέλμα και δεν προχωράνε με τίποτα. Όμως, δεν χρειάζεται να αποθαρρύνεσαι και οφείλεις να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς, για να τα οδηγήσεις στο σωστό δρόμο. Ίσως θα πρέπει να ζητήσεις από τα άτομα που εμπιστεύεσαι να σε συμβουλεύσουν και ίσως αυτοί, με πιο καθαρή και αντικειμενική σκέψη, να σου δώσουν τις λύσεις που αναζητάς.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Αγαπητέ Υδροχόε, το μυαλό σου σήμερα τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, γι’ αυτό πρόσεξε να μην γίνουν λάθη στη δουλειά σου, κάτι που θα εντείνει χωρίς λόγο τις σχέσεις με τους γύρω σου. Σε οικονομικά θέματα φρόντισε να μην επιβαρύνεις περισσότερο την κατάστασή σου με δαπανηρές αγορές και εξόδους για φαγητό και διασκέδαση, ώστε να μπορέσεις να ορθοποδήσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Αγαπημένε Ιχθύ, η δημιουργικότητα, τα ταλέντα σου και η αισθηματική σου ζωή είναι θέματα που ευνοούνται ιδιαίτερα τη σημερινή ημέρα. Θα έχεις την ευκαιρία να προβάλλεις τις ικανότητές σου και θα διαπιστώσεις ότι είναι πολλοί αυτοί που ενδιαφέρονται για τα προσόντα σου, πράγμα που θα μειώσει κατά πολύ την ανασφάλεια που σε διακατέχει.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

ΕΚΛΟΓΕΣ 25 Μαίου 2014