18 Μαΐ 2014

"Τίποτε δεν είναι πιο αβέβαιο από τον όχλο" (Κικέρων)

elena2Γράφει η : Έλενα Κοσμά

Πρέπει να είναι κάποιος πολύ βλάξ για να μην πιστεύει ακόμα και τώρα την επικινδυνότητα των καταστάσεων, αλλά και σε τι μεγάλους μπελάδες μας βάζουν καθημερινά όλοι αυτοί οι Oλίγοι…

Ή μήπως, πράγματι είμαστε εντελώς βλάκες, που τους αφήσαμε και εξακολουθούμε να τους αφήνουμε ανενόχλητους να εκτελούν τα σχέδιά τους;

Και ποιος θα δώσει απαντήσεις σε όλα μας τα ερωτήματα, για το σήμερα και για το αύριο;

- Είναι καλοκαίρι μωρέ, άσε τώρα τις σοβαρές κουβέντες, που θα πας διακοπές; Αυτά μου είπε μια γνωστή και κατάλαβα τον λόγο που το άθλιο σύστημα βρήκε πρόσφορο έδαφος.
- Διακοπές; Γιατί έχεις λεφτά για διακοπές; της απάντησα.
- Έλα μωρέ για πέντε έξι μέρες κάτι έχω, είπε εκείνη.

Αλήθεια, όταν θα τελειώσουν τα «ίσα – ίσα», τα «έλα μωρέ», τα «κάτι λίγα ακόμα στην τράπεζα», τι θα γίνει; Μήπως τότε αγανακτήσουμε συνειδητά;
Και όταν συνειδητοποιήσουμε, πως εκτός από φτωχοί, είμαστε και εξαπατημένοι, τι θα κάνουμε; Θα αναθεματίσουμε την μοίρα μας ή θα μουντζώσουμε την βλακεία μας; Θα επαναστατήσουμε ή θα συνεχίσουμε να αυτοτιμωρούμαστε;

Θα εξακολουθήσουμε να περπατάμε με σκυμμένο κεφάλι ή θα το γυρίσουμε από μια άλλη πλευρά, αντίθετη από εκείνη που είχαν οι τελευταίες μας βλέψεις;
Ναι, πράγματι είναι καλοκαίρι, αλλά ο Σεπτέμβρης είναι πολύ κοντά και εμείς εξακολουθούμε να παρακολουθούμε το σήριαλ «Πώς να διασώσετε την Ελλάδα».
Μόνο που ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού έχει ήδη χρεοκοπήσει και το υπόλοιπο θα πάρει σύντομα τον ίδιο δρόμο.
Και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει, γιατί όλοι εμείς, είμαστε εξαφανισμένοι. Σχολιάζουμε στο διαδίκτυο, λέμε μεταξύ μας μερικές κουβέντες, νιώθουμε μέσα μας την κατάσταση αλλά τίποτε άλλο, μέχρι εκεί…

Βέβαια θα μου πεις: Nihil est incertius volgo, όπως είπε και o Κικέρων (μτφρ: τίποτε δεν είναι πιο αβέβαιο από τον όχλο). (Κικέρων 3 Ιανουαρίου 106 π.Χ. - 7 Δεκεμβρίου 43 π.Χ.)
Τι μας κρατάει όμως όμηρους στην ίδια μας τη χώρα;
Μην ανησυχείς θα έρθουν σε λίγο να σου κάνουν «αξιολόγηση» και τότε θα σου δώσουν εκείνοι την απάντηση…
e-orfeas.gr

πηγή :spirospero.
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 18 Μαίου 2014

ΠΕΤΡΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ,  ΠΑΥΛΟΣ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ, ΠΑΥΛΙΝΟΣ, ΒΕΝΕΔΙΜΟΣ, ΤΕΚΟΥΣΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΑ, ΚΛΑΥΔΙΑ, ΦΑΕΙΝΗ, ΕΥΦΡΑΣΙΑ, ΜΑΤΡΩΝΑ, ΙΟΥΛΙΑ, ΘΕΟΔΟΤΗ, ΘΕΟΔΟΤΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΑΝΑΣΥΑΣΩ, ΜΑΡΙΝΙΑΝΟΣ, ΓΑΛΑΚΤΙΑ, ΔΑΒΙΔ, ΤΑΡΙΧΑΝΙ, ΘΟΔΟΤΟΣ, ΠΟΤΑΜΩΝ, ΜΑΚΑΡΙΟΣ, ΒΕΝΑΝΤΙΟΣ, ΦΗΛΙΚΑΣ, ΔΙΟΣΚΟΡΟΣ.
Κυριακή της Σαμαρείτιδος

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Σύναξη πάντων των εν Αγίοις Πατέρων ημών Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως
Άγιοι Πέτρος, Διονύσιος, Ανδρέας, Παύλος, Χριστίνα, Ηράκλειος, Παυλίνος και Βενέδιμος οι Μάρτυρες
Αγίες Τεκούσα, (1) Αλεξανδρία, Κλαυδία, Φαεινή, Ευφρασία, Ματρώνα, Ιουλία και Θεοδότη οι Παρθενομάρτυρες από την Άγκυρα της Γαλατίας και Θεόδοτος ο Μάρτυρας
Άγιος Στέφανος Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης
Άγιος Ιουλιανός ο Μάρτυρας
Άγιος Θεόδωρος ο Ιερομάρτυρας Πάπας Ρώμης
Οσία Αναστασώ η εν τοις Λευκαδίου
Όσιος Μαρτινιανός ο εν τοις Αρεοβίνθου
Αγία Γαλακτία
Άγιοι Μάρτυρες, κληρικοί και λαϊκοί, οι αναιρεθέντες υπό τον αυτοκράτορα Ουάλη
Άγιοι Δαβίδ και Ταριχάνι οι Μάρτυρες
Άγιος Θεόδοτος ο Μάρτυρας
Άγιος Ποταμών ο Ιερομάρτυρας Επίσκοπος Ηρακλείας
Όσιος Μακάριος ο Ιεραπόστολος
Άγιος Βενάντιος ο Μάρτυρας
Άγιος Φήλικας ο Ιερομάρτυρας
Άγιος Διόσκορος ο Μάρτυρας
Σύναξη των Αγίων της Δημητριάδος

(1)Άγιοι  Μάρτυρες ήταν κληρικοί & λαϊκοί, οι οποίοι είχαν αναιρεθεί από τον Αυτοκράτορα Ουάλη. Ο ασεβής αυτοκράτορας Ουάλης (364-378 μ.Χ.) έμενε στην Νικομήδεια όταν μια  επιτροπή από ογδόντα Ορθόδοξους κληρικούς τοΝ  επισκέφθηκε για ένα  ζήτημα που αφορούσε τον Άρειο. Δυστυχώς όμως οι Άγιοι αυτοί Μάρτυρες βασανίστηκαν και  αφού τους έβαλαν σε ένα πλοίο, το πυρπόλησαν,  κοντά στη Δακυβίζη ή Δακυμίζη.
Περισσότερα »

18 Μαίου - Διεθνής Ημέρα Μουσείων !


http://icom.museum/typo3temp/pics/17654eb956.jpgTo ICOM, είναι το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός και  ιδρύθηκε από λίγους επαγγελματίες του είδους όπως αρχαιολόγους, ιστορικούς, μουσειολόγους, συντηρητές κτλ  τον Νοέμβριο του 1946. 

Όλοι αυτοί δηλαδή που αγωνιούσαν για την τύχη της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς μετά τις καταστροφές που είχε υποστεί στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Η κίνηση αυτή είχε βρει από την αρχή την στήριξη της UNESCO προσφέροντας του μάλιστα στέγη  στο κτήριο της στο Παρίσι και έτσι ξεκίνησε μαζί με την UNESKO το πρώτο πρόγραμμα το1951 "Σταυροφορία των Μουσείων", που συνέβαλε ουσιαστικά στην αναγνώριση του εκπαιδευτικού ρόλου των μουσείων. 

Αυτός λοιπόν ήταν και ο λόγος που καθιερώθηκε η 18η Μαΐου ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Την ημέρα αυτή όλα τα μουσεία έχουν ανοιχτές τις πόρτες για το κοινό με δωρεάν είσοδο και οργώνονται παντού διάφορες εκδηλώσεις.

Πληροφορίες  ΕΔΩ
Περισσότερα »

Σήμερα 18 Μαΐου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 18 Μαΐου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Φίλε Κριέ, οι αποφάσεις που θα πάρεις σήμερα είναι κρίσιμες για τον τρόπο που θα διαμορφωθεί το μέλλον σου. Είναι πιθανό να ακούσεις τη γνώμη τρίτων, αλλά πριν βγάλεις τα συμπεράσματά σου, πάρε το χρόνο σου να σκεφτείς ώριμα και ψύχραιμα. Μην ξεχνάς ότι μόνο εσύ μπορείς να καθορίσεις τις κινήσεις σου.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Αγαπητέ Ταύρε, οι ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν σήμερα στην ζωή σου είναι πολλές, γι’ αυτό πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα να τις εκμεταλλευτείς. Μην επαναπαύεσαι και μην καθυστερείς τις κινήσεις σου. Προσπάθησε να τακτοποιήσεις όσα περισσότερα ζητήματα μπορείς και να δεις τις καταστάσεις γύρω σου με καθαρό μάτι, για να μην ξεγελαστείς.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Αγαπητέ Δίδυμε, η σημερινή Κυριακή θα είναι πολύ ευχάριστη για εσένα, αφού κάποιες ειδήσεις θα σε ικανοποιήσουν ιδιαίτερα και θα σε κάνουν να δεις με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον σου. Μπορείς να σχεδιάσεις με άνεση όσα επιθυμείς να κάνεις πραγματικότητα και, με την εύνοια της Αφροδίτης που κινείται στο ζώδιο του φιλικού για εσένα Κριού, να τακτοποιήσεις κάποιες υποχρεώσεις, που σε άγχωναν και σε κρατούσαν πίσω.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Αγαπητέ Καρκίνε, αρκετοί τομείς της ζωής σου που σε προβλημάτιζαν, τώρα θα πάρουν μια καλή σειρά και με την εύνοια των πλανητών, μπορείς να διορθώσεις ό,τι δεν σου κάνει. Μην αφήσεις τις σημερινές ευκαιρίες να πάνε χαμένες και κάνε τις προσπάθειές σου, χωρίς να δώσεις άλλη αναβολή.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Φίλε Λέοντα, μία ευχάριστη και δημιουργική Κυριακή είναι η σημερινή για εσένα. Τα σχέδιά σου υλοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο, ενώ οι ευκαιρίες να τακτοποιήσεις θέματα του παρελθόντος, θα είναι πολλές. Άφησε όλο σου το δυναμισμό να βγει και ξεμπέρδεψε με όσες περισσότερες εκκρεμότητες μπορείς. Πάντως, η διάθεσή σου είναι θετική και αυτό σε κάνει να κινείσαι με γοργούς ρυθμούς προς την επιτυχία.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Σήμερα, αγαπητέ Παρθένε, θα πρέπει να βάλεις μπροστά όλες σου τις ικανότητες, για να χειριστείς με επιτυχία όλες τις καταστάσεις και κυρίως για να τακτοποιήσεις κάποια ζητήματα από το παρελθόν. Οι ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν θα είναι πολλές, αρκεί να μην χαλαρώσεις και να ξεμπερδεύεις το συντομότερο με όσα σε αγχώνουν.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Φίλε Ζυγέ, η σημερινή μέρα είναι πολύ καλή για εσένα, για να τακτοποιήσεις κάποια θέματα που είναι λίγο μπερδεμένα μέσα στο μυαλό σου. Κάνε την αρχή από όσα έχουν τη ρίζα τους στο παρελθόν και εξακολουθούν να στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά σου. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να πετύχεις πολλά, αφού οι πλανήτες σε ευνοούν. Εκμεταλλεύσου αυτή τη μέρα.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Ήρθε η ώρα, φίλε Σκορπιέ, να τακτοποιήσεις αρκετά ζητήματα που σε απασχολούν. Οι συνθήκες είναι πολύ ευνοϊκές αυτήν την Κυριακή για το ζώδιό σου, προκειμένου να υλοποιήσεις τα σχέδιά σου και να ξεκαθαρίσεις οριστικά τα θέματα του παρελθόντος. Μην κάνεις πίσω και δες με αισιοδοξία το μέλλον, που σου χαμογελά.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Αγαπητέ Τοξότη, έχεις αρκετά στο κεφάλι σου, που πρέπει να μπουν σε σειρά. Μην αποδιοργανωθείς σήμερα με άλλα ζητήματα και αφήσεις πίσω όλες αυτές τις υποχρεώσεις σου, γιατί στο τέλος θα τρέχεις, χωρίς να μπορείς να τις μαζέψεις. Κινήσου με σύνεση και χωρίς να παρασύρεσαι. Ωστόσο, με την Αφροδίτη σήμερα να πραγματοποιεί αρνητική όψη με τον κυβερνήτη σου Δία, ίσως θελήσεις να απομονωθείς και να τα ‘‘βρεις’’ με τον εαυτό σου.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Αγαπητέ Αιγόκερε, σήμερα είσαι αρκετά φορτωμένος και προσπαθείς να τελειώνεις με όσο το δυνατόν περισσότερες υποχρεώσεις. Μάλλον πρέπει να χαλαρώσεις λίγο και να βάλεις μια καλή σειρά στις εκκρεμότητές σου. Κάθε τι που κάνεις, χρειάζεται σκέψη και όχι παρορμητισμό. Εμπιστεύσου τις ικανότητές σου και μην σταματάς μπροστά σε μικρά εμπόδια, που μπορεί να σου τύχουν!

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Αγαπητέ Υδροχόε, σήμερα οι ικανότητές σου θα γίνουν το όχημα, για να πετύχεις όσα θέλεις και να δρομολογήσεις αποτελεσματικά τα σχέδιά σου. Τα ζητήματα που παρέμεναν στάσιμα, θα μπουν σε μια καλή σειρά και θα μπορέσεις να υλοποιήσεις τις ιδέες σου με δυναμικό τρόπο.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Αγαπητέ Ιχθύ, η σημερινή μέρα σε θέλει σε εγρήγορση, γι’ αυτό μην επαναπαύεσαι στιγμή και μην αφήνεις να περνούν ευκαιρίες, που θα προχωρήσουν τα σχέδιά σου. Οργανώσου σωστά και θα δεις ότι όλα είναι στο χέρι σου να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση, γίνε λίγο πιο ανοιχτός στις επαφές με τους γύρω σου και μην επιμένεις με πείσμα στις απόψεις σου.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σήμερα 18 Μαΐου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας

Προβλέψεις για σήμερα 18 Μαΐου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Φίλε Κριέ, οι αποφάσεις που θα πάρεις σήμερα είναι κρίσιμες για τον τρόπο που θα διαμορφωθεί το μέλλον σου. Είναι πιθανό να ακούσεις τη γνώμη τρίτων, αλλά πριν βγάλεις τα συμπεράσματά σου, πάρε το χρόνο σου να σκεφτείς ώριμα και ψύχραιμα. Μην ξεχνάς ότι μόνο εσύ μπορείς να καθορίσεις τις κινήσεις σου.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Αγαπητέ Ταύρε, οι ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν σήμερα στην ζωή σου είναι πολλές, γι’ αυτό πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα να τις εκμεταλλευτείς. Μην επαναπαύεσαι και μην καθυστερείς τις κινήσεις σου. Προσπάθησε να τακτοποιήσεις όσα περισσότερα ζητήματα μπορείς και να δεις τις καταστάσεις γύρω σου με καθαρό μάτι, για να μην ξεγελαστείς.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Αγαπητέ Δίδυμε, η σημερινή Κυριακή θα είναι πολύ ευχάριστη για εσένα, αφού κάποιες ειδήσεις θα σε ικανοποιήσουν ιδιαίτερα και θα σε κάνουν να δεις με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον σου. Μπορείς να σχεδιάσεις με άνεση όσα επιθυμείς να κάνεις πραγματικότητα και, με την εύνοια της Αφροδίτης που κινείται στο ζώδιο του φιλικού για εσένα Κριού, να τακτοποιήσεις κάποιες υποχρεώσεις, που σε άγχωναν και σε κρατούσαν πίσω.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Αγαπητέ Καρκίνε, αρκετοί τομείς της ζωής σου που σε προβλημάτιζαν, τώρα θα πάρουν μια καλή σειρά και με την εύνοια των πλανητών, μπορείς να διορθώσεις ό,τι δεν σου κάνει. Μην αφήσεις τις σημερινές ευκαιρίες να πάνε χαμένες και κάνε τις προσπάθειές σου, χωρίς να δώσεις άλλη αναβολή.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Φίλε Λέοντα, μία ευχάριστη και δημιουργική Κυριακή είναι η σημερινή για εσένα. Τα σχέδιά σου υλοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο, ενώ οι ευκαιρίες να τακτοποιήσεις θέματα του παρελθόντος, θα είναι πολλές. Άφησε όλο σου το δυναμισμό να βγει και ξεμπέρδεψε με όσες περισσότερες εκκρεμότητες μπορείς. Πάντως, η διάθεσή σου είναι θετική και αυτό σε κάνει να κινείσαι με γοργούς ρυθμούς προς την επιτυχία.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Σήμερα, αγαπητέ Παρθένε, θα πρέπει να βάλεις μπροστά όλες σου τις ικανότητες, για να χειριστείς με επιτυχία όλες τις καταστάσεις και κυρίως για να τακτοποιήσεις κάποια ζητήματα από το παρελθόν. Οι ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν θα είναι πολλές, αρκεί να μην χαλαρώσεις και να ξεμπερδεύεις το συντομότερο με όσα σε αγχώνουν.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Φίλε Ζυγέ, η σημερινή μέρα είναι πολύ καλή για εσένα, για να τακτοποιήσεις κάποια θέματα που είναι λίγο μπερδεμένα μέσα στο μυαλό σου. Κάνε την αρχή από όσα έχουν τη ρίζα τους στο παρελθόν και εξακολουθούν να στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά σου. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να πετύχεις πολλά, αφού οι πλανήτες σε ευνοούν. Εκμεταλλεύσου αυτή τη μέρα.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Ήρθε η ώρα, φίλε Σκορπιέ, να τακτοποιήσεις αρκετά ζητήματα που σε απασχολούν. Οι συνθήκες είναι πολύ ευνοϊκές αυτήν την Κυριακή για το ζώδιό σου, προκειμένου να υλοποιήσεις τα σχέδιά σου και να ξεκαθαρίσεις οριστικά τα θέματα του παρελθόντος. Μην κάνεις πίσω και δες με αισιοδοξία το μέλλον, που σου χαμογελά.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Αγαπητέ Τοξότη, έχεις αρκετά στο κεφάλι σου, που πρέπει να μπουν σε σειρά. Μην αποδιοργανωθείς σήμερα με άλλα ζητήματα και αφήσεις πίσω όλες αυτές τις υποχρεώσεις σου, γιατί στο τέλος θα τρέχεις, χωρίς να μπορείς να τις μαζέψεις. Κινήσου με σύνεση και χωρίς να παρασύρεσαι. Ωστόσο, με την Αφροδίτη σήμερα να πραγματοποιεί αρνητική όψη με τον κυβερνήτη σου Δία, ίσως θελήσεις να απομονωθείς και να τα ‘‘βρεις’’ με τον εαυτό σου.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Αγαπητέ Αιγόκερε, σήμερα είσαι αρκετά φορτωμένος και προσπαθείς να τελειώνεις με όσο το δυνατόν περισσότερες υποχρεώσεις. Μάλλον πρέπει να χαλαρώσεις λίγο και να βάλεις μια καλή σειρά στις εκκρεμότητές σου. Κάθε τι που κάνεις, χρειάζεται σκέψη και όχι παρορμητισμό. Εμπιστεύσου τις ικανότητές σου και μην σταματάς μπροστά σε μικρά εμπόδια, που μπορεί να σου τύχουν!

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Αγαπητέ Υδροχόε, σήμερα οι ικανότητές σου θα γίνουν το όχημα, για να πετύχεις όσα θέλεις και να δρομολογήσεις αποτελεσματικά τα σχέδιά σου. Τα ζητήματα που παρέμεναν στάσιμα, θα μπουν σε μια καλή σειρά και θα μπορέσεις να υλοποιήσεις τις ιδέες σου με δυναμικό τρόπο.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Αγαπητέ Ιχθύ, η σημερινή μέρα σε θέλει σε εγρήγορση, γι’ αυτό μην επαναπαύεσαι στιγμή και μην αφήνεις να περνούν ευκαιρίες, που θα προχωρήσουν τα σχέδιά σου. Οργανώσου σωστά και θα δεις ότι όλα είναι στο χέρι σου να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση, γίνε λίγο πιο ανοιχτός στις επαφές με τους γύρω σου και μην επιμένεις με πείσμα στις απόψεις σου.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 18 Μαίου (video) *

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

Περισσότερα »