11 Φεβ 2015

«Τώρα, ώρα για ένα ανέκδοτο» !!!


Περισσότερα »

Περίληψη διακήρυξης διαγωνισμού για το έργο : «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ»

Ο Δήμος Καλαμάτας προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ», με προϋπολογισμό  128.000,00 €. Ο  διαγωνισμός  θα  διεξαχθεί  στις 24-02-2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 (ώρα λήξης επίδοσης προσφορών) στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας, οδός Ψαρών 15 (Διοικητήριο), 1ος όροφος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν  τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού από την Διεύθυνση  Προγραμματισμού Ανάπτυξης & Ευρωπαϊκών Θεμάτων  του Δήμου Καλαμάτας  οδός Πολυβίου 6, μέχρι και την 19-02-2015, ημέρα Πέμπτη Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2721081721,2721063451 FAX επικοινωνίας 2721360711, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία Πρωτογέρη Αθηνά. 
Την περίληψη διακήρυξης μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.
Την διακήρυξη μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.
Την μελέτη μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.
Το  σχέδιο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.
Το  σχέδιο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.
Το  σχέδιο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.
Περισσότερα »

Περίληψη διακήρυξης διαγωνισμού για το έργο : «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΚΩΝ(ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΠΑΡΚΟ ΟΣΕ)

Ο Δήμος Καλαμάτας προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΚΩΝ(ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΠΑΡΚΟ ΟΣΕ)
ΥΠΟΕΡΓΟ 1: ΠΑΡΚΟ ΟΣΕ-ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΗΤΡΟΠΕΤΡΟΒΑ-ΦΑΡΩΝ-ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ», με προϋπολογισμό 45.500.00€. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 17-02-2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 (ώρα λήξης επίδοσης προσφορών) στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας, οδός Ψαρών 15 (Διοικητήριο), 1ος όροφος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού από την Διεύθυνση Προγραμματισμού Ανάπτυξης & Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Καλαμάτας οδός Πολυβίου 6, μέχρι και την 12/02/2015, ημέρα Πέμπτη Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2721081721,2721063451 FAX 2721360711, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κ. Πρωτογέρη Αθηνά. 

Την περίληψη διακήρυξης μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.
Την διακήρυξη μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.
Την μελέτη μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 11 Φεβρουαρίου (video)

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 11 ΦεβρουαρίουΒΛΑΣΙΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΑ, ΖΑΧΑΡΙΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Επιτρέπονται όλες οι τροφές

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

1.         Άγιος Βλάσιος (1) επίσκοπος Σεβαστείας
2.         Αγία Θεοδώρα η Βασίλισσα
3.         Άγιος Βλάσιος ο ιερομάρτυρας εξ Ακαρνανίας
4.         Άγιοι Δυο παίδες
5.         Άγιες Επτά Γυναίκες
6.         Εύρεσις των τιμίων λειψάνων του Προφήτη Ζαχαρία πατέρα του
             Ιωάννη του Προδρόμου
7.         Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εκ Σερβίας
8.         Ανάμνηση θαύματος της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Πάργα της Νικόπολης
9.         Όσιος Γρηγόριος ο Σιναΐτης
10.       Άγιος Γαβριήλ ο βασιλέας
11.       Όσιος Δημήτριος εκ Ρωσίας
12.       Όσιος Κασσιανός εκ Ρωσίας
(1) O Άγιος Βλάσιος γεννήθηκε  τον 4ο μ.Χ.  στη Μικρά Ασία, στα μέρη του Πόντου αιώνα επί εποχής αυτοκράτορα Λικίνιου .( (308 - 323 μ.Χ.).  Σπούδασε ιατρική, αλλά ποτέ δεν χησιμοποίησε την ιατρική ως επάγγελμα, αλλά μόνο για να ανακουφίζει τους αναξιοπαθούντες. Αυτό που ιδιαίτερα τον ευχαριστούσε ήταν η μελέτη των γραφών και για το λόγο αυτό οι πιστοί τον τίμησαν και τον έκαναν επίσκοπο Σεβαστείας. Παρόλο που ήταν ένας εξαίσιος επίσκοπος η ψυχή του αναζητούσε μόνο την προσευχή και τον ασκητισμό. Για το λόγο αυτό εγκατέλειψε τη επισκοπή του, για να περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε ένα σπήλαιο, όπου αφιερώθηκε μόνο στην προσευχή και την άσκηση. Όταν ξέσπασε ο μεγάλος διωγμός κατά των χριστιανών, ο  έπαρχος Αγρικόλας, διέταξε τη σύλληψη του αγίου και του ζήτησε να θυσιάσει στα είδωλα πράγμα που ο Άγιος αρνήθηκε και έτσι διέταξε τον φρικτό βασανισμό του και εν τέλει τον αποκεφαλισμό του.  Ο Άγιος ετάθη μαζί με δύο μικρά παιδιά και αργότερα μια ευσεβής χριστιανή εκόσμησε τον τάφο του όπου πολλοί πιστοί συνέρρεαν όπου ο άγιος Βλάσσιος θεράπευε ι ιδιαιτέρα όμως  τις παθήσεις του λαιμού και του λάρυγγα. Αυτό αναφέρεται και στην ακολουθία του ως εξής:
«Λαιμόν Βλάσιος εκκοπείς διά ξίφους, αλγούσι λαιμοίς ρευμάτων είργει βλάβας».
Ο Άγιος Βλάσιος τιμάται παντού, ιδιαιτέρα όμως στην Κορινθία, όπου στα Τρίκαλα της Κορινθίας υπάρχει και ένα αρχαίο Μοναστήρι με το όνομα του Αγίου. Βλασίου.

(2)Η Αγία Θεοδώρα η ασίλισσα γεννήθηκε στη Έδεσσα της Παφλαγονίας το  815 μ.Χ. Γονείς της ήταν δύο ευσεβείς χριστιανοί ο δρουγγάριος Μαρίνος και την ενάρετη Θεοκτίστη  και είχε  άλλες τρείς αδελφές, τη Σοφία, της Μαρία και την Ειρήνη και δύο αδελφούς, τον Βάρδα και τον Πετρωνά. Το 830 μ.Χ.  παντρεύτηκε τον  εικονομάχο αυτοκράτορα Θεόφιλο (829 - 842 μ.Χ.), τον οποίο διαδέχτηκε στον θρόνο όταν απεβίωσε το 842 μ.Χ.  Η Θεοδώρα,  μαζί με τον αδελφό της Βάρδα και τον εκ του πατέρα της θείου της, που ήταν μάγιστρος και τον λογοθέτη Θεόκτιστο,  ανέλαβε την εποπτεία του ανήλικου γιου της Μιχαήλ.
Η εκκλησία μας χρωστάει πολλά στη Θεοδώρα καθότι μόλις ανέλαβε η πρώτη ενέργεια  που έκανε ήταν η απομάκρυνση του εικονομάχου Πατριάρχου Ιωάννου και η εκλογή του Αγίου Μεθοδίου (τιμάται 14 Ιουνίου).  Στήριξε την Σύνοδο, που συνήλθε στις 11 Μαρτίου του 843 μ.Χ. και αποφάσισε την αναστήλωση των Αγίων εικόνων και ανόρθωσε την διδασκαλία της Ζ' Οικουμενικής Συνόδου.  Η απόφαση αυτή οδήγησε σε μια  μεγαλοπρεπή πανήγυρη η οποία ετελέσθη την Α' Κυριακή των Νηστειών, στο ναό της Αγίας Σοφίας και έτσι από ότε καθιερώθηκε ως Κυριακή της Ορθοδοξίας.
Η ανάθεση στον αδελφό της Βάρδα, της ανατροφής του γιού της Μιχαήλ, ήταν μέγιστο λαθος, καθότι ο αδελφός της λειτουργούσε προς το συφέρον του και έστρεψε τον Μιχαήλ εναντίον της μητέρας του. Ο ίδιος ο γιός της  Μιχαήλ διέταξε τον εγκλεισμό της, μαζί με τις θυγατέρες της Άννα, Θέκλα, Αναστασία, Μαρία και Πουλχερία , στην Μονή Γαστρίων.  Η Θεοδώρα εκεί αφοσιώθηκε πλέον ολοκληρωτικά στην προσευχή και στη μελέτη των Γραφών.  Κοιμήθηκε ειρηνικά και το Άγιο λείψανό της βρίσκεται  στο ναό της Παναγίας Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα.

Περισσότερα »

«Ξεκινήστε τη μέρα σας, όμορφα! Πείτε απλά Καλημέρα» !


Περισσότερα »