5 Φεβ 2013

Περίεργο μάθημα ιστορίας σε 1 λεπτό!

Δεν ξέρω πόσο ιστορικά καταρτισμένοι είστε, αλλά αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε. 

Αφήστε κατά μέρος βιβλία και εγκυκλοπαίδειες και πάρτε μια άλλη (εξυπνακίστικη!) γεύση από το πιο παράξενο μάθημα ιστορίας που είδατε ποτέ. 

Από τον Βαν Γκογκ και τον Χουντίνι, μέχρι τον Μινώταυρο, τους Μπιτλς και άλλους, στο Gif που ακολουθεί ο τρόπος εκμάθησης της ιστορίας αλλάζει αρκετά και γίνεται πιο χαριτωμένος. 

Ίσως παρακινηθούν πολλοί μετάαπό αυτό να μελετήσουν λίγο παραπάνω! Κουταμάρες και… ευφυολογίες θα μου πείτε!!!


perierga.gr - Περίεργο μάθημα Ιστορίας σε 1 λεπτό!
http://perierga.gr/2013/02/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CE%BC%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%B5-1-%CE%BB%CE%B5%CF%80%CF%84%CF%8C/

Περισσότερα »

Απίστευτο: Παραλία μέσα σε ... βουνό !


Κι όμως υπάρχει


Μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στον κόσμο υπάρχει καλά κρυμμένη σε ένα απομακρυσμένο μέρος του πλανήτη, και πιο συγκεκριμένα στα περίφημα Marieta Islands που βρίσκονται στην ακτή Nayarit στο Μεξικό.

Στο εσωτερικό ενός βουνού, που δημιουργήθηκε από επαναλαμβανόμενες εκρήξεις ηφαιστείων από το 1900 και μετά, οι επισκέπτες βρίσκονται κυριολεκτικά μπροστά σε ένα φυσικό θαύμα που όμοιό του δεν υπάρχει αλλού.
Μια μικρή παραλία μέσα στο βουνό δημιουργεί ένα από τα πιο ασυνήθιστα φυσικά τοπία που υπάρχουν στον κόσμο, η πρόσβαση στην οποία γίνεται μόνο με σκάφος ή κολυμπώντας 15 περίπου μέτρα μέσα σε μια σπηλιά.
Τα Marieta Islands αποτελούν έναν μικρό ακατοίκητο παράδεισο, που το 1960 χαρακτηρίστηκε ως εθνικό πάρκο, μετά από την παγκόσμια κατακραυγή που ξέσπασε εξαιτίας των στρατιωτικών δοκιμών που πραγματοποιούσε εκεί το Μεξικό.
Με πρωτεργάτη τον Ζαν Ζακ Κουστό, που κατά καιρούς έκανε διάφορα ερευνητικά ταξίδια στο αρχιπέλαγος των νησιών, το πρόβλημα στα Marieta Islands έγινε διεθνώς γνωστό, αναγκάζοντας τους Μεξικανούς να υποχωρήσουν, σταματώντας κάθε στρατιωτική δραστηριότητα.
Πέρα από το κολύμπι, το ψαροντούφεκο και το καγιάκ, κάθε άλλη δραστηριότητα είναι απαγορευμένη στην περιοχή, που συγκεντρώνει μόνο λίγους τυχερούς επισκέπτες κάθε χρόνο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν για λίγο στον παράδεισο!
Περισσότερα »