12 Μαρ 2015

Έλντα Πανοπούλου : Δεν γνωρίζω το Nidora (προιόν αδυνατίσματος) κάνει χρήση του ονόματός μου χωρίς να το γνωρίζω !!!

 
 Διάβασα την διαφήμιση ενός προιόντος αδυνατίσματος με το όνομα Nidora και είδα ότι το διαφημίζει η Έλντα Πανοπούλου!
Αφού διάβασα τα καλά της λόγια, μπήκα στη σελίδα της στο facebook για να δω αν είναι ακόμα αδύνατη και εκεί τι διάβασα ???

" Μαθαίνω με έκπληξη ότι υπάρχει ένα προϊόν αδυνατίσματος που ´φιλοξενεί´ και δηλώσεις μου μάλιστα .... Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως δεν γνωρίζω κανένα προϊόν αδυνατίσματος ....πόσο μάλιστα να το διαφημίζω κιόλας. 

Οι κύριοι αυτοί οι οποίοι διαφημίζουν ένα προϊόν που λέγεται nidora είναι απατεώνες και κλέφτες. Φυσικά δεν γνωρίζω καν το προϊόν, μην με ρωτάτε αν το έχω πάρει , ούτε καν το έχω δει... 

Σε ότι αφορά στην διαφήμιση τους , (έκαναν το λάθος και αναφέρονται στο όνομα μου ) οι δικηγόροι μου έχουν κινηθεί νομικά εναντίον τους ...και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος έχει ήδη ενημερωθεί."
Ελντα Πανοπουλου   13 Φεβρουαρίου στις 8:34 μ.μ    πηγή : https://www.facebook.com
Περισσότερα »

Αίτημα για 197 υπαλλήλους από το Δήμο Καλαμάτας, για 5μηνη εργασία

Σε 197 υπαλλήλους ανέρχονται, κατόπιν αναθεώρησης, οι ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας, όσον αφορά σε πρόγραμμα 5μηνης διάρκειας κοινωφελούς εργασίας. 
 
Οι ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας κοινοποιήθηκαν προς την Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης, με νέο αναθεωρημένο πίνακα, όπως ζητήθηκε. Μπορείτε εδώ να δείτε τον καινούργιο πίνακα με τις ειδικότητες και τον αριθμό θέσεων.
 
Σημειώνεται πως σχετικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω του ΟΑΕΔ.
 
πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Αναβάλλεται το διήμερο αφιέρωμα στο σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο

 
Αναβάλλεται για τεχνικούς λόγους το διήμερο αφιέρωμα στο έργο και τη μεγάλη προσφορά του σκηνοθέτη και συμπατριώτη μας Θεόδωρου Αγγελόπουλου. 
 
Το αφιέρωμα αυτό επρόκειτο να διεξαχθεί το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015, θα πραγματοποιηθεί δε σε νεότερη ημερομηνία.
 
Περισσότερα »

Μίσθωση ακινήτου για την εξυπηρέτηση του νέου Δημαρχείου

Από το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα και το Διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργο Μπέζο υπεγράφη συμφωνητικό μίσθωσης ενός ακινήτου, ιδιοκτησίας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, το οποίο βρίσκεται στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου – νέου Δημαρχείου.
 
Το ακίνητο αυτό είναι ένας υπαίθριος χώρος με εμβαδόν 499,84 τετρ. μέτρα και εκμισθώθηκε στο Δήμο Καλαμάτας με ετήσιο μίσθωμα 100 ευρώ, για διάστημα 5 ετών. 
 
Ο χώρος αυτός, που βρίσκεται νοτιοδυτικά του νέου Δημαρχείου, είναι αναγκαίος για τη λειτουργία του. Ο Δήμος θα προβεί σε καθαίρεση ερειπίων και ευπρεπισμό του χώρου.
 πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 12 Μαρτίου


ΘΕΟΦΑΝΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΣΥΜΕΩΝ, ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ, ΑΑΡΩΝ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Νηστεία - Επιτρέπεται το λάδι και ο οίνος
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

    Όσιος Θεοφάνης ο Ομολογητής της Συγριανής
    Όσιος Γρηγόριος ο Α' Διάλογος Πάπας Ρώμης
    Άγιοι Εννέα Μάρτυρες
    Δίκαιος Φινεές
    Όσιος Συμεών ο Ευλαβής
    Άγιος Λαυρέντιος
    Προφήτης Ααρών
    Άγιος Δημήτριος βασιλεύς της Γεωργίας

(1) O Άγιος Συμεών ο επονομαζόμενος και «νέος ομολογητής» γεννήθηκε το 920 μ.Χ. στην Παφλαγονία, από γονείς ενάρετους χριστιανούς τον Βασίλειο και την Θεοφανώ. Οι γονείς τους φρόντισαν να δώσουν την πρέπουσα μόρφωση στον Συμεών στέλνοντάς τον μάλιστα στον θείο του στην Κωνσταντινούπολη, για να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Ο θείος του κατείχε μεγάλο αξίωμα στο παλάτι και έτσι ο Συμεών έμεινε μαζί του μέχρι που απεβίωσε ο θείος του και έτσι έφυγε από την Αυλή για να μεταβή στην  ονή Στουδίου. Εκεί στη μονή αφοσιώθηκε στην μελέτη των γραφών μαθητέυοντας μάλιστα  κοντά στον ομώνυμο ηγούμενο του Συμεών.  Αργότερα μετέβη μοναχός πλέον στην μονή Αγίου Μάμαντα όπου εκλέγεται και ηγούμενος. Εκεί όμως δυσκολεύτηκε να επιβάλλει του μοναχικού κανόνες του Μεγάλου Βασιλείου και παραιτήθηκε για να συνεχίσει τις μελέτες των γραφών. Ο επίσκοπος Νικομήδειας Στέφανος τον κατηγόρησε ότι μνημόνευε τον αποθανόντα γέροντα Συμεών ως Άγιο χωρίς χωρίς να έχει τη πρέπεουσα  συνοδική αναγνώριση, πράγμα που του στοίχισε αρκετά. Τελικά αποσύρθυκε στο μοναχικό παρεκκλήσι  της Αγίας Μαρίνας στην Ασιατική όχθη της Προποντίδας.
Κοιμήθηκε ειρηνικά σε μεγάλη ηλικία. ‘Εχουν σωθεί 92 λόγοι, 282 πρακτικά και θεολογικά κεφάλαια καθώς και θρησκευτικά ποιήματα. Για την θεολογική του κατάρτιση και δεινότητα ονομάσθηκε και ως «Νέος Θεολόγος».
Περισσότερα »

Πυρηνελαιουργεία: Ο Δήμος καλεί τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος

Την παρέμβαση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, για το σοβαρότατο ζήτημα επιβάρυνσης της ατμόσφαιρας από ατμούς και οσμές πυρηνελαιουργείων στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, ζήτησε με έγγραφό του ο Δήμαρχος. 
 
Το έγγραφο, που κοινοποιείται σε συναρμόδιους Υπουργούς, σε Βουλευτές και σε άλλους αποδέκτες, έχει ως εξής:
 
«Η ατμόσφαιρα στην πόλη της Καλαμάτας και σε μεγάλο μέρος του Δήμου μας, κυρίως στις Τοπικές Κοινότητες Ασπροχώματος, Σπερχογείας, Αντικαλάμου, Λαιΐκων, αλλά και στις Δημοτικές Ενότητες Άριος, Θουρίας και Αρφαρών, επιβαρύνεται επί πολλές εβδομάδες και ιδιαίτερα στο τελευταίο διάστημα, από ατμούς και οσμές που προέρχονται από πυρηνελαιουργεία. Τα πυρηνελαιουργεία αυτά βρίσκονται αφενός μεταξύ Καλαμάτας και Μεσσήνης, αλλά και στη Βιομηχανική Περιοχή Μελιγαλά. 
 
Οι επιπτώσεις είναι δυσμενείς αφενός στις καθημερινές δραστηριότητες κατοίκων και επισκεπτών, ιδιαιτέρως όσον αφορά ανθρώπους με προβλήματα υγείας (αναπνευστικά και άλλα) και αφετέρου στην τουριστική δραστηριότητα, αφού το νέφος καπνών και οσμών φθάνει εύκολα ακόμη και στο διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», προκαλώντας πολύ αρνητική πρώτη εντύπωση στους τουρίστες. 
 
Φυσικά, η ίδια κατάσταση επηρεάζει αρνητικά και τα ξενοδοχεία της Καλαμάτας και της περιοχής της, απειλώντας να ανακόψει την εξαιρετική δυναμική που αναπτύσσεται στον τουριστικό τομέα, δεδομένων των διαμαρτυριών εξαιτίας της δυσοσμίας, από πλευράς όσων επισκέπτονται την περιοχή μας.
Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας κατέθεσε τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 στον Εισαγγελέα Καλαμάτας αναφορά - διαμαρτυρία, σχετικά με το θέμα, η οποία επισυνάπτεται.
Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015, από τη Δημοτική Αρχή κατετέθη στον Εισαγγελέα Καλαμάτας αναφορά – μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη δυσοσμία από πυρηνελαιουργεία, σε εφαρμογή αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, που επίσης επισυνάπτονται.
 
Η κατάσταση αυτή, που προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών, στην οικονομική ζωή και την τουριστική ανάπτυξη και προοπτική της Καλαμάτας και της περιοχής της, προκαλεί πολλά δημοσιεύματα και εκπομπές στον Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, καθώς οι διαμαρτυρίες των πολιτών και των επιχειρηματιών είναι έντονες και καθημερινές.
 
Προσβλέπουμε σε σας και στην άμεση παρέμβασή σας, όσον αφορά σ’ αυτό το σοβαρότατο θέμα και παρακαλούμε για τις κατά νόμον ενέργειές σας, σχετικά με τη διερεύνηση του ζητήματος, ιδίως ως προς την τήρηση των όρων των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που διέπουν τη λειτουργία αυτών των μονάδων, αλλά και κάθε άλλου συναφούς θέματος».
πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 12 Μαρτίου **

515   Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Ναού της Ιερουσαλήμ.


1622  Ανακηρύσσεται άγιος οΙδρυτής του "Τάγματος των Ινσουιτών " Ιγνάτιος Λογιόλα

1792  Η Μεγάλη Αικατερίνη τερματίζει τον πόλεμο εναντίον της Τουρκίας.

1881 Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο Μουσταφά Κεμάλ, ή Κεμάλ  Ατατούρκ  Ιδρυτής του σύγχρονου κοσμικού κράτους της Τουρκίας.

1909 Χιλιάδες Οθωμανών επιτίθεται κατά του Έλληνα προξένου στις Σέρρες.

1911 Ο δρ. Φλέτσερ, (ΗΠΑ), ανακαλύπτει την αιτία της παιδικής παράλυσης.

1913  Η Καμπέρα γίνεται πρωτεύουσα της Αυστραλίας.
 
1925  Πεθαίνει Ο Σουν Γιατ Σεν. Γνωστός ως ο "πατέρας της σύγχρονης Κίνας".

1928  Κατέρρευσε στην Καλιφόρνια  το φράγμα του St. Francis, σχεδόν 400 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

1947  ανακοινώνεται το Δόγμα Τρούμαν, που θα θεωρηθεί ο καταλύτης στη προσπάθεια ανάσχεσης του Κομμουνισμού. Το τελευταίο ίσχυσε και στην Ελλάδα και αποτέλεσε την πρώτη τρανή απόδειξη, ότι οι Αμερικανοί διαδέχονται τους Βρετανούς στην προσπάθεια για την κυριαρχία στον πλανήτη.

1950   Πλαστήρας, Βενιζέλος, Παπανδρέου και Τσουδερός πληροφορούν τον βασιλιά για την απόφασή τους να συνεργαστούν προκειμένου να σχηματιστεί συμμαχική κυβέρνηση.

1969  Παντρευνται ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ και η Λίντα Ίστμαν.

1990  Το Ανώτατο Σοβιέτ της Λιθουανίας ανακηρύσσει τη χώρα ανεξάρτητο κράτος.

1991 Η αλβανική κυβέρνηση δίνει χάρη σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους.

1994  Η Εκκλησία της Αγγλίας χειροτονεί τις πρώτες της γυναίκες ιερείς.

2011  Εκρήγνηται ο πυρινικός αντιδραστήρας στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα 
Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα με όμορφες θετικές σκέψεις» !


Περισσότερα »