7 Ιουν 2015

Περίληψη διακήρυξης πρόχειρου διαγωνισμού για προμήθεια μεταχειρισμένου καλαθοφόρου οχήματος

Ο Δήμος Καλαμάτας διενεργεί πρόχειρο διαγωνισμό για την προμήθεια μεταχειρισμένου καλαθοφόρου οχήματος με κριτήριο κατακύρωσης την τεχνοοικονομικά συμφερότερη προσφορά. Ο προυπολογισμός της προμήθειας είναι 30.000,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 10/06/2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 π.μ. στο Διοικητήριο 1ος όροφος Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Ψαρών 15 Καλαμάτα.
την μελέτη - διακήρυξη θα την δείτε εδώ
την περίληψη εδώ
πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

« Σοφά Λόγια : Ζορζ Ντ΄ Αμπουάζ » !!Για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι! Να μάθουμε να διεκδικούμε, να μην μένουμε απαθείς, να νοιώθουμε ότι αξίζουμε! Να δίνουμε αλλά και να παίρνουμε!
Βάζουμε τις κάρτες αυτές και σας συνιστούμε κάπου – κάπου να τις ξαναβλέπετε…. Δείτε τι σας ταιριάζει και προσπαθήστε να βελτιωθείτε ως άνθρωποι πρώτα για εσάς και μετά για τους άλλους…
Λόγια επιφανών ανθρώπων, που θα πρέπει όχι μόνο να τα διαβάζουμε, αλλά να προσπαθούμε να τα αποκωδικοποιήσουμε, το σημαντικότερο θα πρέπει να μας προβληματίσουν!
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 7 Ιουνίου 2015

ΘΕΟΔΟΤΟΣ, ΠΟΤΑΜΙΑΙΝΗ, ΠΑΝΑΓΗΣ, ΠΑΙΣΙΟΣ, ΖΗΝΑΙΣ, ΑΙΣΙΑ, ΛΥΚΑΡΙΩΝ, ΤΑΡΑΣΙΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΑΝΘΙΜΟΣ, ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΗ, ΒΑΣΙΛΕΙΔΗΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΓΟΥΙΛΙΜΠΑΛΝΤ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΠΑΥΛΟΣ, ΣΕΡΓΙΟΣ, ΛΕΟΝΤΑΣ, ΠΕΤΡΟΣ, ΙΓΝΑΤΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΑ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΦΑΝΕΝΤΕΣ

Επιτρέπονται όλες οι τροφές
Αγίων Πάντων *
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Άγιος Θεόδοτος ο εν Άγκυρα
Αγία Ποταμιαίνη
Όσιος Παναγής (1)Μπασιάς (Παΐσιος)
Αγία Ζηναΐς η Θαυματουργή
Αγίες Αισία και Σωσάννα
Άγιος Λυκαρίων
Άγιοι Ταράσιος και Ιωάννης
Όσιος Στέφανος ο Πρεσβύτερος
Όσιος Άνθιμος ο Πρεσβύτερος
Οσία Σεβαστιανή η Θαυματουργή
Άγιοι Βασιλείδης μάρτυρας Στρατιώτης και Ιωάννης ο οσιομάρτυρας
Άγιος Αντώνιος της Μονής Βαλαάμ
Άγιος Willibald
Άγιοι Βασίλειος, Παύλος, Σέργιος, Νικόλαος, Λέοντας, Πέτρος, οι πρεσβύτεροι, Ιγνάντιος ο μοναχός, Ιωάννα οι μάρτυρες και οι συν αυτοίς μαρτυρήσαντες εν Πολωνία
Όσιος Γρηγόριος Μυστριώτης ο εν Στρογγυλή των Λιχάδων
Άγιοι Φανέντες

 (1) Ο Άγιος Παναγής Μπασιάς, γεννήθηκε το 1801 μ.Χ.  στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς. Γονείς του ήταν οι επιφανείς Μιχαήλ και η Ρεγγίνα Δελαπόρτα  και  έλαβε εξαιρετική θεολογική και φιλοσοφική κατάρτιση ομιλούσε δε ιταλικά, γαλλικά και λατινικά. Έγινε αναγνώστης και στη συνέχεια γραμματοδιδάσκαλος σε δημοτικό σχολείο. Το 1836 μ.Χ. χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος και έλαβε το όνομα Παΐσιος από τον τότε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Παρθένιο. Δεν ανέλαβε ποτέ εφημεριακή θέση, αλλά λειτουργούσε στο εξωκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πλατύ-Γιαλό. Το 1846 μ.Χ. αρρώστησε από κάποια νευρική ασθένεια και μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1867 μ.Χ. τον περιποιούταν ο εξάδελφός του Ιωάννης Κερουλάνος. Αν και για μία πενταετία ήταν κατάκοιτος (1882-1887 μ.Χ.) εν τούτοις πλήθος χριστιανών πήγαινε να τον συμβουλευθεί, να εξομολογηθεί και να πάρει την συμβουλή και την ευχή του. Εκοιμήθη ειρηνικά, στις 7 Ιουνίου 1888 μ.Χ μ.Χ..Αγιοποιήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 1986 μ.Χ..

* Αγιων Πάντων
56 Ημέρες μετά το Πάσχα, η εκκλησία μας εορτάζει όλους τους Αγίους.
Όσους αγίασε το Άγιο Πνεύμα, Προφήτες,  Αποστόλους, Μάρτυρες,   Προπάτορες, Κλήρο και όλους τους δίκαιους.  Έτσι σήμερα θα γιορτάσουν και όλοι όσοι δεν έχουν γιορτή κάποια άλλη ημέρα.


Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα με όμορφες θετικές σκέψεις» !


Περισσότερα »