16 Ιαν 2015

ΑΝΕΚΔΟΤΟ : O Φοιτητής !!


Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 16 ΙανουαρίουΠΕΥΣΙΠΠΟΣ, ΕΛΑΣΙΠΠΟΣ, ΜΕΣΙΠΠΟΣ, ΝΕΟΝΙΛΛΗ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΔΑΝΑΞ, ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, ΡΩΜΥΛΟΣ, ΝΕΣΤΩΡ, ΜΑΡΤΙΝΟΣ, ΔΑΝΙΗΛ, ΣΙΣΩΗΣ, ΖΩΣΙΜΑΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΟΝΩΡΑΤΟΣ, ΜΑΞΙΜΟΣ

Νηστεία - Επιτρέπεται το λάδι και ο οίνος

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

1.         Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου
2.         Άγιος Νικόλαος ο εν Μυτιλήνη Νεομάρτυρας
3.         Άγιοι Πεύσιππος, Ελάσιππος, Μέσιππος οι αυτάδελφοι και
            Νεονίλλη η μαμμή αυτών
4.         Άγιος Δάναξ ο Αναγνώστης
5.         Άγιος Δαμασκηνός νέος Ιερομάρτυρας
6.         Όσιος Ρωμύλος ο Αγιορείτης και οι συν αυτώ Νέστωρ, Μαρτίνος, Δανιήλ,
            Σισώης, Ζωσιμάς και Γρηγόριος
7.         Όσιος Ονωράτος Αρχιεπίσκοπος Αρελάτης
8.         Άγιος Μάξιμος της Τότμα
(1) Ο Μέσιππος και ο Πεύσιππος  ήταν αδέλφια και  όπου κατάγονταν από την Καππαδοκία. Ειδωλολάτρες στο θρήσκευμα ζούσαν από το εξημέρωμα των αλόγων   το οποίο είχαν κάνει και επάγγελμά τους.  Γιαγιά του ήταν η Νεονίλλη, μια ευσεβής χριστιανή η οποία είχε κάνει σκοπό της ζωής της να φέρει και τα δύο εγγόνια στης στο δρόμο του Κυρίου. Κάποτε τα κατάφερε με πολύ υπομονή και επιμονή, αλλά αυτό όπως ήταν φυσικό έγινε ευρέως γνωστό με αποτέλεσμα να  συλληφθούν και να βασανιστούν, επειδή δεν ηρνούντο την πίστη τους. Ερίχθηκαν στην πυρά μέχρι που παρέδωσαν το πνεύμα τους και έλαβαν τον αμάραντο στέφανο του μαρτυρίου. 
Όταν η γιαγιά τους Νεονίλλη έμαθε για τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστησαν τα εγγόνια της, παρακάλεσε τον Κύριο να την πάρει κοντά του όπως και έγινε.

 (2) Ο νεομάρτυρας Δαμασκηνός, καταγόταν από το χωριό Γράμποβο της Βουλγαρίας. Η αγάπη του προς τον Κύριο τον οδήγησε στον μοναχικό βίο και έτσι βρέθηκε πολύ νέος στο Άγιο Όρος και μόνασε στην μονή Χιλανδαρίου, την  οποίαν είχε κτίσει ο βασιλιάς της Σερβίας Συμεών, για τον υιό  του ‘Άγιο Σάββα. Εκεί οι πατέρες της μονής, τον έστειλαν στην πόλη Σφιστόβ της Βουλγαρίας για να εισπράξει κάποιο ποσό το οποίο όφειλε κάποιος τούρκος σε αυτήν. Ο τούρκος όμως κατηγόρησε τον άγιο και κατάφερε να πετύχει την καταδίκη του σε θάνατο δια της  αγχόνης στις 16 Ιανουαρίου 1771 μ.Χ.
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 16 Ιανουαρίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

Περισσότερα »

« Κοίτα ψηλά, Χαμογέλα & πες Καλημέρα !»


Περισσότερα »