15 Σεπ 2014

Προμήθεια οργανικού χλωρίου σε σκόνη

Το ΝΠΔΔ "ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ" προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό για την προμήθεια οργανικού χλωρίου σε σκόνη , προϋπολογισθείσας δαπάνης 20.000 € με ΦΠΑ.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα γραφεία του Φορέα την Τετάρτη 7.9.2014 και ώρα 12:00.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 2721020257 και 2721023341.
Η περίληψη της διακήρυξης έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του Πρόγραμματος "Διαύγεια" με ΑΔΑ: ΩΤΘΧΟΚΒΗ-Ο91και μπορείτε να τη δείτε εδώ.
Περισσότερα »

Δωρεάν διανομή φρούτων στους απόρους της Καλαμάτας

Καλούνται οι δικαιούχοι του Δημοτικού Παντοπωλείου, οι άποροι κ.λπ. να προσέλθουν για να παραλάβουν δωρεάν φρούτα (νεκταρίνια και ροδάκινα), αφού πρώτα προμηθευτούν υπηρεσιακό σημείωμα. 

Τα υπηρεσιακά σημειώματα θα δίδει, την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, η Διεύθυνση Πρόνοιας Δήμου Καλαμάτας, Διοικητήριο, γραφείο 364, τηλ. 27213 61864.

Η διανομή φρούτων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα »

Εγκαθίστανται σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας νέοι αγωγοί ύδρευσης, μήκους 60 χιλιομέτρων

Εξακολουθούν οι εργασίες για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού για την υγεία των πολιτών έργου, αυτού της αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης 57.600 μέτρων στην Καλαμάτα. Με το έργο αυτό, στο πλαίσιο του οποίου έχουν ήδη εγκατασταθεί αγωγοί από πολυαιθυλένιο μήκους περίπου 20.000 μέτρων, απομακρύνονται αγωγοί υδρεύσεως από αμίαντο, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί τη δεκαετία του ΄60, με προφανή οφέλη για την υγεία των πολιτών. Πρόκειται για έργο καίριας σημασίας, για τους επιπλέον λόγους ότι θα μειωθούν κατά πολύ οι διαρροές πόσιμου νερού στην πόλη της Καλαμάτας, που οφείλονται στην παλαιότητα του δικτύου, αλλά και θα ελαττωθεί ο αριθμός των βλαβών.
neoi-agwgoi-udreusis 4
Αυτή τη στιγμή, εκτελούνται εργασίες από 3 συνεργεία σε ισάριθμα σημεία της πόλης, για την εγκατάσταση αγωγού από πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς: στην οδό Αθηνών και σε παρόδους κοντά στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής και στον Κορδία.
ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ Η ΟΧΛΗΣΗ
Το έργο αυτό θα εκτελεσθεί σε διάφορα σημεία της πόλης και η όχληση προς τους πολίτες, για την οποία η ΔΕΥΑΚ φροντίζει - όπου γίνεται εκσκαφή και εγκατάσταση του αγωγού - να διαρκεί όσο το δυνατόν λιγότερο, προέρχεται
Α) από τις διακοπές, προκειμένου να συνδεθεί το καινούργιο δίκτυο με το υπάρχον. Οι διακοπές υδροδότησης διαρκούν μερικές ώρες και πάντοτε προηγείται ενημέρωση σε όσους εξυπηρετούνται από το δίκτυο σε τοπικό επίπεδο
Β) από τη σκόνη, μέχρι να ολοκληρωθούν η εκσκαφή, η τοποθέτηση του νέου αγωγού και η αποκατάσταση με διάστρωση ασφαλτικού.
Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου ανερχόταν σε 4.700.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, η μειοδότρια εταιρεία ΤΕΚΑΤ ΑΤΕ προσέφερε έκπτωση 35,51% και το ποσό της σύμβασης ανήλθε σε 3.031.187,04 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η εγκεκριμένη χρηματοδότηση θα ανέλθει σε 2.572.584,78 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό, που αφορά στην αντικατάσταση 3.080 παροχών ύδρευσης (8.000 υδρόμετρα) και δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη, θα καλυφθεί από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΚ. Το έργο εντάχθηκε τον Ιούνιο του 2013 για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατόπιν αιτήματος της ΔΕΥΑΚ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ του ΕΣΠΑ.
Η σύμβαση υπεγράφη στις 15 Ιανουαρίου 2014 και το περιθώριο για την εκτέλεση του έργου έχει ορισθεί σε 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της.
neoi-agwgoi-udreusis 7
ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Βασικές οδοί της πόλης στις οποίες θα γίνουν επεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης από αμίαντο είναι: Αθηνών, Φαρών (έχει τοποθετηθεί νέος αγωγός στη δυτική πλευρά, στο πλαίσιο του έργου κατασκευής μεγάλου πεζοδρομίου και μένει να γίνει το αντίστοιχο στην ανατολική), Ακρίτα, Ναυαρίνου, Αύρας, καθώς και στην περιοχή Πλεύνας και στις εργατικές κατοικίες Αγίας Τριάδος.
Περισσότερα »

15η Σεπτεμβρίου - Διεθνής Ημέρα της Δημοκρατίας
Η 15η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 2007,  ως η Διεθνής Ημέρα της Δημοκρατίας, ως μια ευκαιρία για να επανεξετάσει την κατάσταση της δημοκρατίας στον κόσμο.

Ειδικότερα, η ημέρα γιορτάζει τις αξίες της ελευθερίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αρχή της διεξαγωγής αδιάβλητων εκλογών με καθολική ψηφοφορία.

Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 15 Σεπτέμβριου 2014

ΝΙΚΗΤΑΣ, ΦΙΛΟΘΕΟΣ, ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ, ΑΚΑΚΙΟΣ, ΜΑΞΙΜΟΣ, ΣΥΜΕΩΝ, ΜΕΛΕΤΙΟΣ

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Άγιος Νικήτας ο Γότθος (1)ο μεγαλομάρτυρας
Όσιος Φιλόθεος (2) ο Πρεσβύτερος και θαυματουργός
Άγιος Βησσαρίων Αρχιεπίσκοπος Λαρίσης
Άγιος Ιωάννης ο Νεομάρτυρας από την Κρήτη
Άγιοι Μάρτυρες που μαρτύρησαν μαζί με τον Άγιο Νικήτα
Άγιος Πορφύριος ο μίμος
Εύρεσις του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Ακακίου, επισκόπου Μελιτινής
Άγιος Μάξιμος
Αγίες Δύο Κόρες
Εύρεσις του Τιμίου Λειψάνου του Αγίου Πρωτομάρτυρα Στεφάνου
Άγιος Συμεών Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης
Όσιος Μελέτιος
Όσιος Νικήτας επίσκοπος Χυτρών Κύπρου

(1)Ο άγιος Νικήτας ο Γότθος, λεγόταν έτσι διότι ήταν Γότθος στην καταγωγή και  γεννήθηκε στη χώρα των Γότθων. Οι γονείς του ήταν πλούσιοι χριστιανοί και του έδωσαν χριστιανική παιδεία. Μαθήτευσε δίπλα στον επίσκοπο Θεόφιλο. Η βαθιά χριστιανική του πίστη,  έγινε η αιτία να συλληφθεί, από τον ηγεμόνα Αθανάσιο, ο οποίος αφού προσπάθησε να τον κάνει να αρνηθεί την πίστη του στο Θεό και είδε ότι δεν τα κατάφερνε, εξαγριώθηκε και διέταξε να του σπάσουν τα κοκάλα, και στη συνέχεια να τον ρίξουν στη φωτιά, όπου και βρήκε τραγικό  θάνατο. Το σώμα του όμως έμεινε ανέπαφο από τις φλόγες. Το πήρε κάποιος χριστιανός και το διαφύλαξε σε θήκη.

(2) Ο Όσιος Φιλόθεος, γεννήθηκε στο χωριό Μύρμηξ της επαρχίας Οψικίου. Ευσεβής χριστιανός, παντρεύτηκε μια επίσης ευσεβή χριστιανή και έτσι μεγάλωσαν τα παιδιά του με χριστιανική παιδεία. Η ευσέβειά του ήταν η αιτία που οι συγχωριανοί του τον έπεισαν να χειροτονηθεί ιερέας. Ο Θεός τον αξίωσε να κάνει θαύματα και του έδινε πίστη και κουράγιο για να αγωνίζεται για το καλό των χριστιανών μέχρι που παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο ειρηνικά

 
ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
Περισσότερα »

«Ξεκινήστε τη μέρα σας, όμορφα! Πείτε απλά Καλημέρα σας » !


Περισσότερα »