7 Δεκ 2016

ΑΒΟΚΑΝΤΟ (ΝΤΙΠ) Αμαλίας *

Η καλή μου φίλη Αμαλία,  μου έδωσε αυτή τη συνταγή και την ευχαριστώ πολύ,  γιατί μπόρεσα να φάω επιτέλους το αβοκάντο !

Υλικά

2 Ώριμα Αβοκάντο
4 Φρέσκα κρεμμυδάκια
1 Λεμόνι
½ κ.τσ. μαιντανό
Αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε κύβους. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό και τα ψιλοκόβουμε. Στίβουμε το λεμόνι.

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού λίγο αλάτι και τα πολτοποιούμαι με το ραβδομπλεντερ.

Δοκιμάζουμε για να δούμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον χυμό λεμονιού ή αλάτι και έτοιμο το Ντιπ!
μπορεί άνετα να συνοδεύσει τα ψητά λαχανικά μας ή  ακόμα και ως απλό επάλειμα στο ψωμάκι μας.
Υγιεινό  με πολύ καλή  αξία και μην ξεχνάμε οτι  οι Αζτέκοι το αποκαλούσαν «φρούτο της γονιμότητας».  
Πλούσιο σε βιταμίνη Ε  αντιοξειδωτικά στοιχεία, το αβοκάντο είναι ένα αληθινό συμπύκνωμα ενέργειας (ανά 100 γρ. μας δίνει 207 kcal)!

Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.

Περισσότερα »