11 Σεπ 2017

Γιορτάζουν σήμερα 11 Σεπτέμβριου

ΘΕΟΔΩΡΑ, ΕΥΦΡΟΣΥΝΟΣ, ΔΙΟΔΩΡΟΣ, ΔΙΟΜΗΔΗΣ, ΔΙΔΥΜΟΣ, ΙΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΕΥΑΝΘΙΑ, ΗΛΙΑΣ

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Οσία Θεοδώρα (1) από την Αλεξάνδρεια
Άγιος Ευφρόσυνος ο μάγειρας
Άγιοι Διόδωρος, Διομήδης & Δίδυμος οι μάρτυρες
Αγία Ίας
Άγιοι Δημήτριος, Ευανθία η σύζυγος του και Δημητριανός ο γιός τους
Αγία Θεοδώρα της Βάστα Πελοποννήσου
Όσιοι Ηλίας ο Σπηλαιώτης και Αρσένιος
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων των Οσίων Σεργίου και Γερμανού των θαυματουργών

(1) Η όσια Θεοδώρα, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια. Νυμφευμένη με έναν ευσεβή χριστιανό, επέπεσε στο αμάρτημα της μοιχείας, αλλά όταν συνειδητοποίησε το αμάρτημά της,  αποσύρθηκε σε ένα αντρικό μοναστήρι,  φορώντας αντρικά ρούχα και αλλάζοντας το όνομά της σε Θεόδωρο, όλα αυτά, από το φόβο μήπως και την βρει ο σύζυγός της. Δύο χρόνια αργότερα βρήκε έξω από την πόρτα του μοναστηριού ένα μωρό και αυτό ήταν η αιτία που κατηγορήθηκε ότι είχε σχέσεις με την μητέρα του μωρού (αφού πίστευαν ότι ήταν άντρας).

Η Θεοδώρα έζησε για επτά χρόνια σ` ένα καλύβι έξω από το μοναστήρι, μαζί με το παιδί και όταν  παρέδωσε το πνεύμα της στον Κύριο και διαπίστωσαν ότι ήταν γυναίκα οι μοναχοί, δόξασαν το Θεό.


ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Περισσότερα »

« Σοφά Λόγια : Λα Ροσφουκώ » !!

Για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι! Να μάθουμε να διεκδικούμε, να μην μένουμε απαθείς, να νοιώθουμε ότι αξίζουμε! Να δίνουμε αλλά και να παίρνουμε!
Βάζουμε τις κάρτες αυτές και σας συνιστούμε κάπου – κάπου να τις ξαναβλέπετε…. Δείτε τι σας ταιριάζει και προσπαθήστε να βελτιωθείτε ως άνθρωποι πρώτα για εσάς και μετά για τους άλλους…
Λόγια επιφανών ανθρώπων, που θα πρέπει όχι μόνο να τα διαβάζουμε, αλλά να προσπαθούμε να τα αποκωδικοποιήσουμε, το σημαντικότερο θα πρέπει να μας προβληματίσουν!


Περισσότερα »