7 Ιουν 2014

Αύριο 8 Ιουνίου, «Ξυστά» από τη Γη, θα περάσει ο τεράστιος αστεροειδής «Κτήνος»

Αύριο Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014και ώρα  9 το πρωί(ώρα Ελλάδος), ένας τεράστιος αστεροειδής με την επιστημονική ονομασία HQ124, αλλά με το παρατσούκλι «Κτήνος», θα περάσει σε απόσταση περίπου 1,15 εκατ. χιλομέτρων, δηλαδή σχεδόν τρεις φορές όσο η απόσταση Γης-Σελήνης.  
Ταξιδεύει με ταχύτητα 14 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και η διάμετρος του είναι  350 μέτρων και ανακαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2014 από το υπέρυθρο διαστημικό τηλεσκόπιο WISE της NASA, σύμφωνα με το Space.com. 

Το μόνο που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι το γεγονός ότι, ένας τόσο μεγάλος αστεροειδής που θα περάσει κοντά από τη γη δεν ήταν ορατός παρό μόνο, δύο μήνες πριν την προσέγγισή του στην γη.

 
Περισσότερα »

Θα συνεχισθούν οι ανασκαφές στην αρχαία Θουρία

Συνάντηση με την επίτιμη Διευθύντρια Αρχαιοτήτων Ξένη Αραπογιάννη, η οποία είναι και άμισθη ειδική συνεργάτρια του Δημάρχου, είχε ο Π. Νίκας. Η κυρία Αραπογιάννη ενημέρωσε το Δήμαρχο για την πρόοδο των ανασκαφών στην αρχαία Θουρία, τις οποίες με τόση επιτυχία διεξάγει. Οι ανασκαφές θα συνεχισθούν με χρηματοδότηση του Δήμου Καλαμάτας. 
Στις ανασκαφές στην αρχαία Θουρία αφιερώνει μερικές σελίδες του ο τόμος, όπου περιγράφεται το έργο κατά το 2013 της εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας. Στο σχετικό κείμενο αναφέρονται τα ακόλουθα:
 
«Στην αρχαία Θουρία η έρευνα της επιτίμου Διευθυντρίας Αρχαιοτήτων κυρίας Ξένης Αραπογιάννη συνεχίστηκε στον χώρο του προ του ναού του Ασκληπιού βωμού (εικ. 10 – 11). Δυτικά του μεγάλου επιμήκους βωμού βρέθηκε σχεδόν σε επαφή και άλλος βωμός, ορθογώνιος επίσης, κτιστός από μεγάλους λίθους που καλυπτόταν με κονίαμα με έγχρωμο διάκοσμο. Γύρω από τον νέο βωμό βρέθηκαν καμένα χώματα, κάρβουνα και καμένα οστά ζώων, μεγάλη ποσότητα κεραμεικής σε θραύσματα, κυρίως αμφορέων και λίγα μικρά ευρήματα. Σε όστρακο αγγείου σώζεται εγχάρακτη η αρχή του ονόματος του Ασκληπιού (εικ. 12).
Κοντά στον νέο βωμό βρέθηκε στήλη με επιγραφή 49 στίχων η οποία αποτελεί ιερό νόμο, δηλαδή περιέχει τον κανονισμό λειτουργίας του ιερού του Ασκληπιού και των προσφορών και θυσιών που γίνονταν κατά τη λατρεία του. Η ύπαρξη περισσοτέρων βωμών υπονοεί και τη λατρεία και άλλων θεοτήτων τις οποίες ακόμη δεν γνωρίζουμε (εικ. 13)».
 
ergo_arxaiologikis_etaireias.JPGergo_arxaiologikis_etaireias_1.JPGergo_arxaiologikis_etaireias_2.JPG
ergo_arxaiologikis_etaireias_3.JPG 
Πηγή : ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Περισσότερα »

Η «Πετρόσουπα» από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας στο Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου

Η μουσική παράσταση «Πετρόσουπα» του Στάθη Γυφτάκη, θα παρουσιαστεί στο χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών, στην οδό Πειραιώς 260, το Σάββατο 21 Ιουνίου, στις 18.30 & στις 20.00. Στην παράσταση θα μετάσχουν η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, η Παιδική-Εφηβική Χορωδία και το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελίφωνον» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

festival-14
Το μουσικό αυτό παραμύθι φτιάχτηκε, όπως και η πετρόσουπα του κινέζικου λαϊκού μύθου, από μια συντροφιά παιδιών και μεγάλων, την οποία αποτελούν ο συνθέτης Στάθης Γυφτάκης και οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, η εικαστικός Αιμιλία Μπαντούνα και τα παιδιά του εργαστηρίου «μπλε τελεία», ο χορογράφος Δημήτρης Σωτηρίου και η Λίλλυ Τριαντάρη, που έγραψε τους στίχους.
petrosoupa
Γύρω από μια τεράστια χύτρα, ένα ολόκληρο χωριό θα μάθει πώς μια σούπα «από πέτρες» μπορεί να θρέψει σώμα και ψυχή, καθώς ο μυρωδάτος ατμός της θα περνάει μέσα από χαραμάδες κάνοντας τις κλειστές πόρτες να ανοίγουν και υφαίνοντας νέους δεσμούς συν-ύπαρξης. Η παράσταση θα δοθεί σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας & Ραϋμόνδου Ντάνκαν.
  • Σύνθεση - Ενορχήστρωση: Στάθης Γυφτάκης
  • Χορογραφία: sinequanon
  • Κείμενο – Στίχοι τραγουδιών: Λίλλυ Τριαντάρη
  • Μουσική διεύθυνση – Προετοιμασία χορωδιών: Ιβάν Μάτζαρης
  • Σκηνικά – Κούκλες - Αντικείμενα: Αιμιλία Μπαντούνα (Εργαστήρι Τέχνης και Επικοινωνίας «Μπλε Τελεία»)
  • Αφήγηση: Λίλλυ Τριαντάρη
  • Ερμηνεύουν: Δημήτρης Σωτηρίου, Αλέξης Τσιάμογλου, Καλλιόπη Σφήκα
  • Αφίσα: Mαθητές εργαστηρίου της Αιμιλίας Μπαντούνα «Μπλε Τελεία»
Διάρκεια: 45 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων
Απλό: 10€
Φοιτητικό: 5€
Κάρτα ανεργίας: 5€
ΆμεΑ: 5€
Έναρξη προπώλησης: 31 Μαΐου
http://www.greekfestival.gr/gr/event483-stathis-gyftakis-.htm
ΧΩΡΟΣ «ΠΕΙΡΑΙΩΣ 260»
Διεύθυνση: Πειραιώς 260, Αθήνα - Είσοδος μόνο από Πειραιώς
Τηλέφωνο Επικοινωνίας:  210 9282900.
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 7 Ιουνίου 2014

ΘΕΟΔΟΤΟΣ, ΠΟΤΑΜΙΑΙΝΗ, ΠΑΝΑΓΗΣ, ΠΑΙΣΙΟΣ, ΖΗΝΑΙΣ, ΑΙΣΙΑ, ΛΥΚΑΡΙΩΝ, ΤΑΡΑΣΙΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΑΝΘΙΜΟΣ, ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΗ, ΒΑΣΙΛΕΙΔΗΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΓΟΥΙΛΙΜΠΑΛΝΤ.
Ψυχοσάββατο
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
           
Άγιος Θεόδοτος ο εν Άγκυρα
Αγία Ποταμιαίνη
Όσιος Παναγής (1) Μπασιάς (Παΐσιος)
Αγία Ζηναΐς η Θαυματουργή
Αγίες Αισία και Σωσάννα
Άγιος Λυκαρίων
Άγιοι Ταράσιος και Ιωάννης
Όσιος Στέφανος ο Πρεσβύτερος
Όσιος Άνθιμος ο Πρεσβύτερος
Οσία Σεβαστιανή η Θαυματουργή
Άγιοι Βασιλείδης μάρτυρας Στρατιώτης και Ιωάννης ο οσιομάρτυρας
Άγιος Αντώνιος της Μονής Βαλαάμ
Άγιος Willibald

(1) Ο Άγιος Παναγής Μπασιάς, γεννήθηκε το 1801 μ.Χ.  στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς. Γονείς του ήταν οι επιφανείς Μιχαήλ και η Ρεγγίνα Δελαπόρτα  και  έλαβε εξαιρετική θεολογική και φιλοσοφική κατάρτιση ομιλούσε δε ιταλικά, γαλλικά και λατινικά. Έγινε αναγνώστης και στη συνέχεια γραμματοδιδάσκαλος σε δημοτικό σχολείο. Το 1836 μ.Χ. χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος και έλαβε το όνομα Παΐσιος από τον τότε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Παρθένιο. Δεν ανέλαβε ποτέ εφημεριακή θέση, αλλά λειτουργούσε στο εξωκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πλατύ-Γιαλό. Το 1846 μ.Χ. αρρώστησε από κάποια νευρική ασθένεια και μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1867 μ.Χ. τον περιποιούταν ο εξάδελφός του Ιωάννης Κερουλάνος. Αν και για μία πενταετία ήταν κατάκοιτος (1882-1887 μ.Χ.) εν τούτοις πλήθος χριστιανών πήγαινε να τον συμβουλευθεί, να εξομολογηθεί και να πάρει την συμβουλή και την ευχή του. Εκοιμήθη ειρηνικά, στις 7 Ιουνίου 1888 μ.Χ μ.Χ..Αγιοποιήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 1986 μ.Χ..
ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
Περισσότερα »

Μεσσηνία με τις ατέλειωτες ομορφιές της !

Το λένε "νησί της καρδιάς" !

Μιά "καρδούλα" ανάμεσα στα νησάκια Σαπιένζα και Σχίζα!
Πρόκειται για την βραχονησίδα σε σχήμα καρδιάς δυτικά της Κορώνης. 
Για να δεις το σχήμα της θα πρέπει να την δεις από ψηλά!

Α/Μ
 
Περισσότερα »

«Η Ελλάδα το 2014: Μετά την κρίση τι;», ημερίδα από το Παν. Αθηνών και το Μανιατάκειον Ίδρυμα

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Μανιατάκειον Ίδρυμα διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: 
 
«Η Ελλάδα το 2014: Μετά την κρίση τι;». 
 
Οι εργασίες της ημερίδας θα διεξαχθούν την Τρίτη 10 Ιουνίου στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος», κεντρικό κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, με ώρα ενάρξεως 19.00.
 
Το πρόγραμμα της εκδηλώσεως έχει ως ακολούθως:
• Χαιρετισμός: Δημήτρης Μανιατάκης, Πρόεδρος Μανιατακείου Ιδρύματος 
 
ΟΜΙΛΗΤΕΣ
 
• Γεώργιος Μέργος, Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών
• Μαργαρίτης Σχοινάς, Διευθυντής, Επικεφαλής του Γραφείου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων (ΓΔ  ECFIN) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα
• Siriwan Chutikamoltham, Senior Lecturer and Director, Banking and Finance του Nanyang Business School, Singapore
• Πάνος Καζάκος, Ομότιμος Καθηγητής Ευρωπαϊκών και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής
• Πάνος Μουρδουκούτας, Καθηγητής Οικονομικών του Long Island University, New York
• Συντονιστής: Α. Δ. Παπαγιαννίδης, Γενικός Διευθυντής Ομίλου Economia  

Περισσότερα »

Σήμερα 7 Ιουνίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 7 Ιουνίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Φίλε Κριέ, καθυστερήσεις και κάποια απρόσμενα γεγονότα θα σε αποσυντονίσουν και θα σε εκνευρίσουν αυτό το Σάββατο, με τις αρνητικές επιρροές που δέχεσαι από την έναρξη της ανάδρομης πορείας του Ερμή από το ζώδιο του Καρκίνου. Όμως, αν ηρεμήσεις, θα δεις ότι όλα προχωρούν όπως θέλεις και η δυναμικότητα που δείχνεις απέναντι στις καταστάσεις, δεν αφήνει τίποτα να ξεφύγει από τον έλεγχό σου.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Σήμερα, φίλε Ταύρε, δεν είναι κατάλληλη μέρα για να μείνεις αδρανής. Μέχρι αργά το μεσημέρι, που ο Ερμής θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του από τον Καρκίνο, οι ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν είναι πολλές και χρειάζεται όλη σου η προσοχή, για να τις αξιοποιήσεις κατάλληλα. Θα σου γίνουν προτάσεις, που με τους κατάλληλους χειρισμούς, θα σε φέρουν πιο κοντά στην υλοποίηση των στόχων σου.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Τα νεύρα σου σήμερα, αγαπητέ Δίδυμε, θα δοκιμαστούν από τον τρόπο με το οποίο χειρίζονται τις καταστάσεις οι γύρω σου. Λόγω των αρνητικών επιρροών που θα δεχτείς από την έναρξη της ανάδρομης πορείας του κυβερνήτη σου, θα βρεθείς μπλεγμένος σε δυσκολίες και θα τρέχεις να διορθώσεις τα αδιόρθωτα και μάλιστα, χωρίς δική σου ευθύνη. Κράτησε την ψυχραιμία σου και δες με χιούμορ αυτές τις καταστάσεις, για να μην εκνευριστείς και χαλάσεις τη διάθεσή σου.
Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Αγαπητέ Καρκίνε, σήμερα ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του από το ζώδιό σου και σε παρασύρει σε αρνητικές σκέψεις και τάσεις απαισιοδοξίας. Δεν αποκλείεται να χαλάσει η διάθεσή σου, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Η αλήθεια είναι πως όλα εξελίσσονται υπέρ σου, αλλά δεν έχεις την κατάλληλη ωριμότητα για να το δεις και να αξιοποιήσεις τις αλλαγές αυτές. Ηρέμησε λοιπόν, για να μπορέσεις να διακρίνεις την πραγματική διάσταση των πραγμάτων.

Λέων  (23/7  – 23/4)

Αγαπητέ Λέοντα, σήμερα ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του από το ζώδιο του Καρκίνου και κάποια απρόσμενα γεγονότα θα σε αναστατώσουν και θα σε κάνουν να σταθείς αμήχανος, χωρίς να ξέρεις πως να προχωρήσεις. Ό,τι κι αν συμβεί, βρες άμεσα τον αυτοέλεγχό σου και προχώρα στο πρόγραμμά σου για να μην χάσεις κι αυτά που έχεις. Ορισμένες παρεξηγήσεις οφείλονται στην δική σου αντίληψη και ανασφάλεια. Προσπάθησε να τις αποφύγεις με κάθε τρόπο!
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Αγαπητέ Παρθένε, όσα εμπόδια κι αν βρίσκονται μπροστά σου, δεν πρέπει να σε αποσυντονίσουν και να σταματήσεις τις προσπάθειες που κάνεις εδώ και καιρό, για να υλοποιήσεις τους στόχους σου. Βρίσκεσαι σε έναν καλό δρόμο και ιδιαίτερα μέχρι το μεσημέρι, που ο κυβερνήτης σου Ερμής θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του από τον Καρκίνο, μπορείς να πετύχεις ό,τι βάλεις στο μυαλό σου. Αρκεί να μην αφήσεις κάποιες συγκυρίες να σε επηρεάσουν, γιατί σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο!
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Σήμερα, αγαπητέ Ζυγέ, είσαι σε μια υπερένταση, η οποία όμως μάλλον θα σου βγει σε καλό, αφού θα σου δώσει την ενέργεια να λύσεις πολλές υποθέσεις, που έμεναν στάσιμες. Μικρές παρεξηγήσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα, λόγω της έναρξης της ανάδρομης πορείας του Ερμή από τον Καρκίνο. Μην τις αφήσεις όμως να σε αποσυντονίσουν, γιατί δεν είναι άξιες να σε αγχώσουν.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Σήμερα, αγαπητέ Σκορπιέ, με τον Ερμή να ξεκινά την ανάδρομη πορεία του από τον Καρκίνο, ο αυτοέλεγχος θα σου χρειαστεί, καθώς κάποια γεγονότα θα σε ενθουσιάσουν και μπορεί να παρασυρθείς σε βιαστικές αποφάσεις. Κάθε τι που θα σου συμβεί σήμερα, πρέπει να το αξιολογήσεις με τη λογική και όχι με το συναίσθημα, για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα. Μην αφήνεις τη σκέψη σου να ξεφεύγει από την ορθή πορεία.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Αγαπητέ Τοξότη, τα σχέδια σου έχουν μείνει λίγο πίσω και αυτό σε έχει απογοητεύσει. Όμως, το καλύτερο που έχεις να κάνεις σήμερα είναι να επανεξετάσεις τις καταστάσεις και, με την ησυχία σου, να πάρεις τις κατάλληλες αποφάσεις για το πώς προχωράς. Η μέρα είναι καλή για υλοποίηση στόχων, αλλά και για να μιλήσεις στους δικούς σου ανθρώπους σχετικά με όσα σε απασχολούν. Θα σε βοηθήσουν τόσο, που θα εκπλαγείς.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Σήμερα, αγαπητέ Αιγόκερε, χρειάζεται να είσαι συγκεντρωμένος και να μην παρασυρθείς από κάποιες συγκυρίες, που μπορεί να φαίνονται θετικές, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να κρύβουν παγίδες. Ο Ερμής, που ξεκινά την ανάδρομη πορεία του από σήμερα, φέρνει παρεξηγήσεις και καλό είναι να έχεις το νου σου να τις αποφύγεις. Άλλωστε, το πρόγραμμά σου είναι πολύ φορτωμένο και δεν υπάρχει χώρος για λάθη.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Αγαπητέ Υδροχόε, τα προβλήματα που έχεις έχουν αρχίσει να σε αγχώνουν τόσο, που δεν ξέρεις τι να κάνεις. Για να μην πνιγείς σε μια κουταλιά νερό, φρόντισε να βρεις τη χαμένη σου αισιοδοξία και να κινηθείς με πείσμα προς την ολοκλήρωση των στόχων σου. Θα χρειαστεί σήμερα να δεις με μια πιο θετική ματιά όλα όσα σε καθυστερούν, για να μπορέσεις να τα αντιμετωπίσεις.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Αγαπητέ Ιχθύ, σήμερα κάποια πρόταση ή κάποιες ειδήσεις θα ανοίξουν νέους δρόμους μπροστά σου και θα σε βγάλουν από τη στασιμότητα, στην οποία βρίσκεσαι εδώ και καιρό. Μην χάσεις καμιά ευκαιρία και μην μένεις άπραγος, επειδή φοβάσαι. Δείξε πίστη στον εαυτό σου και όλα θα πάνε όπως θέλεις, ακόμη κι αν ο Ερμής φέρει στο δρόμο σου εμπόδια, λόγω της ανάδρομης πορείας του από το μεσημέρι και μετά.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σήμερα 7 Ιουνίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 7 Ιουνίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Φίλε Κριέ, καθυστερήσεις και κάποια απρόσμενα γεγονότα θα σε αποσυντονίσουν και θα σε εκνευρίσουν αυτό το Σάββατο, με τις αρνητικές επιρροές που δέχεσαι από την έναρξη της ανάδρομης πορείας του Ερμή από το ζώδιο του Καρκίνου. Όμως, αν ηρεμήσεις, θα δεις ότι όλα προχωρούν όπως θέλεις και η δυναμικότητα που δείχνεις απέναντι στις καταστάσεις, δεν αφήνει τίποτα να ξεφύγει από τον έλεγχό σου.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Σήμερα, φίλε Ταύρε, δεν είναι κατάλληλη μέρα για να μείνεις αδρανής. Μέχρι αργά το μεσημέρι, που ο Ερμής θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του από τον Καρκίνο, οι ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν είναι πολλές και χρειάζεται όλη σου η προσοχή, για να τις αξιοποιήσεις κατάλληλα. Θα σου γίνουν προτάσεις, που με τους κατάλληλους χειρισμούς, θα σε φέρουν πιο κοντά στην υλοποίηση των στόχων σου.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Τα νεύρα σου σήμερα, αγαπητέ Δίδυμε, θα δοκιμαστούν από τον τρόπο με το οποίο χειρίζονται τις καταστάσεις οι γύρω σου. Λόγω των αρνητικών επιρροών που θα δεχτείς από την έναρξη της ανάδρομης πορείας του κυβερνήτη σου, θα βρεθείς μπλεγμένος σε δυσκολίες και θα τρέχεις να διορθώσεις τα αδιόρθωτα και μάλιστα, χωρίς δική σου ευθύνη. Κράτησε την ψυχραιμία σου και δες με χιούμορ αυτές τις καταστάσεις, για να μην εκνευριστείς και χαλάσεις τη διάθεσή σου.
Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Αγαπητέ Καρκίνε, σήμερα ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του από το ζώδιό σου και σε παρασύρει σε αρνητικές σκέψεις και τάσεις απαισιοδοξίας. Δεν αποκλείεται να χαλάσει η διάθεσή σου, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Η αλήθεια είναι πως όλα εξελίσσονται υπέρ σου, αλλά δεν έχεις την κατάλληλη ωριμότητα για να το δεις και να αξιοποιήσεις τις αλλαγές αυτές. Ηρέμησε λοιπόν, για να μπορέσεις να διακρίνεις την πραγματική διάσταση των πραγμάτων.

Λέων  (23/7  – 23/4)

Αγαπητέ Λέοντα, σήμερα ο Ερμής ξεκινά την ανάδρομη πορεία του από το ζώδιο του Καρκίνου και κάποια απρόσμενα γεγονότα θα σε αναστατώσουν και θα σε κάνουν να σταθείς αμήχανος, χωρίς να ξέρεις πως να προχωρήσεις. Ό,τι κι αν συμβεί, βρες άμεσα τον αυτοέλεγχό σου και προχώρα στο πρόγραμμά σου για να μην χάσεις κι αυτά που έχεις. Ορισμένες παρεξηγήσεις οφείλονται στην δική σου αντίληψη και ανασφάλεια. Προσπάθησε να τις αποφύγεις με κάθε τρόπο!
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Αγαπητέ Παρθένε, όσα εμπόδια κι αν βρίσκονται μπροστά σου, δεν πρέπει να σε αποσυντονίσουν και να σταματήσεις τις προσπάθειες που κάνεις εδώ και καιρό, για να υλοποιήσεις τους στόχους σου. Βρίσκεσαι σε έναν καλό δρόμο και ιδιαίτερα μέχρι το μεσημέρι, που ο κυβερνήτης σου Ερμής θα ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του από τον Καρκίνο, μπορείς να πετύχεις ό,τι βάλεις στο μυαλό σου. Αρκεί να μην αφήσεις κάποιες συγκυρίες να σε επηρεάσουν, γιατί σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο!
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Σήμερα, αγαπητέ Ζυγέ, είσαι σε μια υπερένταση, η οποία όμως μάλλον θα σου βγει σε καλό, αφού θα σου δώσει την ενέργεια να λύσεις πολλές υποθέσεις, που έμεναν στάσιμες. Μικρές παρεξηγήσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα, λόγω της έναρξης της ανάδρομης πορείας του Ερμή από τον Καρκίνο. Μην τις αφήσεις όμως να σε αποσυντονίσουν, γιατί δεν είναι άξιες να σε αγχώσουν.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Σήμερα, αγαπητέ Σκορπιέ, με τον Ερμή να ξεκινά την ανάδρομη πορεία του από τον Καρκίνο, ο αυτοέλεγχος θα σου χρειαστεί, καθώς κάποια γεγονότα θα σε ενθουσιάσουν και μπορεί να παρασυρθείς σε βιαστικές αποφάσεις. Κάθε τι που θα σου συμβεί σήμερα, πρέπει να το αξιολογήσεις με τη λογική και όχι με το συναίσθημα, για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα. Μην αφήνεις τη σκέψη σου να ξεφεύγει από την ορθή πορεία.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Αγαπητέ Τοξότη, τα σχέδια σου έχουν μείνει λίγο πίσω και αυτό σε έχει απογοητεύσει. Όμως, το καλύτερο που έχεις να κάνεις σήμερα είναι να επανεξετάσεις τις καταστάσεις και, με την ησυχία σου, να πάρεις τις κατάλληλες αποφάσεις για το πώς προχωράς. Η μέρα είναι καλή για υλοποίηση στόχων, αλλά και για να μιλήσεις στους δικούς σου ανθρώπους σχετικά με όσα σε απασχολούν. Θα σε βοηθήσουν τόσο, που θα εκπλαγείς.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Σήμερα, αγαπητέ Αιγόκερε, χρειάζεται να είσαι συγκεντρωμένος και να μην παρασυρθείς από κάποιες συγκυρίες, που μπορεί να φαίνονται θετικές, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να κρύβουν παγίδες. Ο Ερμής, που ξεκινά την ανάδρομη πορεία του από σήμερα, φέρνει παρεξηγήσεις και καλό είναι να έχεις το νου σου να τις αποφύγεις. Άλλωστε, το πρόγραμμά σου είναι πολύ φορτωμένο και δεν υπάρχει χώρος για λάθη.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Αγαπητέ Υδροχόε, τα προβλήματα που έχεις έχουν αρχίσει να σε αγχώνουν τόσο, που δεν ξέρεις τι να κάνεις. Για να μην πνιγείς σε μια κουταλιά νερό, φρόντισε να βρεις τη χαμένη σου αισιοδοξία και να κινηθείς με πείσμα προς την ολοκλήρωση των στόχων σου. Θα χρειαστεί σήμερα να δεις με μια πιο θετική ματιά όλα όσα σε καθυστερούν, για να μπορέσεις να τα αντιμετωπίσεις.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Αγαπητέ Ιχθύ, σήμερα κάποια πρόταση ή κάποιες ειδήσεις θα ανοίξουν νέους δρόμους μπροστά σου και θα σε βγάλουν από τη στασιμότητα, στην οποία βρίσκεσαι εδώ και καιρό. Μην χάσεις καμιά ευκαιρία και μην μένεις άπραγος, επειδή φοβάσαι. Δείξε πίστη στον εαυτό σου και όλα θα πάνε όπως θέλεις, ακόμη κι αν ο Ερμής φέρει στο δρόμο σου εμπόδια, λόγω της ανάδρομης πορείας του από το μεσημέρι και μετά.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 7 Ιουνίου (video) *

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

Περισσότερα »