26 Ιουλ 2014

Καταγγελία για γιατρό του ΠΕΔΥ Καλαμάτας - Διαψεύδει ο διοικητής Διαψεύδει ο διοικητής

Γράφτηκε από την  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Καταγγελία για γιατρό του ΠΕΔΥ Καλαμάτας - Διαψεύδει ο διοικητήςΚαταγγελία δεχτήκαμε από την ασφαλισμένη στον ΕΟΠΥΥ Ελένη Τσαούση ότι οδοντίατρος στη μονάδα υγείας του ΠΕΔΥ Καλαμάτας πήγε να χρησιμοποιήσει μη αποστειρωμένα εργαλεία για να της κάνει σφράγισμα.
Η "Ε" επικοινώνησε με τον διοικητή της μονάδας Δημήτρη Καραγλάνη, ο οποίος είπε πως η κ. Τσαούση πήγε στο γραφείο του και διαμαρτυρήθηκε. Ομως, σύμφωνα με τον κ. Καραγλάνη, τα οδοντιατρικά εργαλεία αποστειρώνονται κανονικά και όπως είπε, το διαπίστωσε και με τα μάτια του όταν κατέβηκε στο χώρο του Οδοντιατρείου για να ελέγξει ο ίδιος. 
Η Ελένη Τσαούση κατήγγειλε πως πήγε την περασμένη Τετάρτη στο ραντεβού που είχε κλείσει με τον οδοντίατρο, αλλά όταν κάθισε στην καρέκλα για να ξεκινήσουν διαπίστωσε ότι «δεν είχε αποσύρει από τον προηγούμενο ασθενή τα εργαλεία και μέσα στο λεκανάκι που έχει νερό, είχε αίματα». Μαζί -είπε- ήταν και η κόρη της και αμέσως του το επεσήμαναν, αλλά ο οδοντίατρος είπε πως είναι καθαρά. «Του έδειξα τη δυσαρέσκειά μου και πάνω στα ίδια εργαλεία έβαλε ένα πανί και χρησιμοποίησε καινούργια, όταν όμως του το είπαμε», εξήγησε. Αφού έβγαλε καθαρά εργαλεία, ξεκίνησε τη διαδικασία για το σφράγισμα, αλλά όταν της ζήτησε να ξεπλύνει το στόμα της «αυτό το πλαστικό που μου είχε βάλει στο στόμα μέσα για να κρατάει ανοιχτά τα χείλη μου, είχε πέσει κάτω. Το σηκώνει και πάει να μου το βάλει στο στόμα και του λέω: "μα τι κάνετε εκεί, το ίδιο;"», συνέχισε την περιγραφή. "Δεν έχω άλλο να σου βάλω, αυτά έχει το ΙΚΑ", είπε η ίδια πως της απάντησε ο οδοντίατρος. Και τότε η κ. Τσαούση αντέδρασε «αφού δεν μου άρεσε αυτό που έκανε, πανικοβλήθηκα, "όχι, άστε, φεύγω, είστε απαράδεκτος, θα πάω στο διοικητή" του λέω». Μετά -σύμφωνα πάντα με την ίδια- κάλεσε το διοικητή, «ο διοικητής μού έλεγε "μα εγώ τι να κάνω; Το ΙΚΑ λάμπει"». 

Αλλά και η ίδια δεν αρνείται ότι «οι διάδρομοι λάμπουν», αλλά το πρόβλημά της ήταν πως ακόμα και όταν επέστρεψε στο Οδοντιατρείο με το διοικητή «ο γιατρός ούτε είχε ευαισθητοποιηθεί να τα καθαρίσει και εκείνη τη στιγμή. Του λέω (σ.σ. του διοικητή) "τα αίματα τα βλέπετε;" "Ελάτε καλέ", μου λέει, "τα εργαλεία εδώ είναι αποστειρωμένα". "Μα έχουν σκουριές μέσα", του λέω».

Αφού η κ. Τσαούση περιέγραψε τους διαλόγους με τον διοικητή της μονάδας, επανέλαβε πως εκτός από τα εργαλεία που είχαν αίματα «αίματα είχε και το χαρτί που τα ακούμπαγε» και μίλησε για «τρελά, τριτοκοσμικά πράγματα». Είπε, ωστόσο πως «υπάρχουν και πολλοί καλοί γιατροί στο ΙΚΑ». 

 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ https://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/health/item/41873-katagelia-pedy-kalamata
   Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ https://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/health/item/41873-katagelia-pedy-kalamata Π
Περισσότερα »

«Θελήματα» ! Μία πρωτοποριακή δραστηριότητα ξεκίνησε στην Καλαμάτα.

Μια πρωτοποριακή δραστηριότητα ξεκίνησε στην Καλαμάτα από νέους ανθρώπους και η επιχείρηση φέρει τον τίτλο «Θελήματα». 

Ο Χαράλαμπος Κωτσάκης, η σύζυγός του Ελένη και άλλοι δύο νέοι άνθρωποι έστησαν στην οδό Γεωργούλη ένα γραφείο, μέσω του οποίου εκτελούν θελήματα κάθε είδους. 

Απευθύνεται κυρίως σε μεγάλους ανθρώπους που δεν έχουν την ευχέρεια της κίνησης σε τράπεζες, υπηρεσίες και αλλού, αλλά και σε πολυάσχολους.

Αυτού του είδους οι υπηρεσίες είναι διαδεδομένες στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ και εκείνο που μετράει είναι η αξιοπιστία και η εντιμότητα όσων προσφέρουν τέτοιες εξυπηρετήσεις.
Το ζεύγος Κωτσάκη επισκέφθηκε σήμερα το Δήμαρχο, τον ενημέρωσε για το είδος της δραστηριότητάς τους και ο Π. Νίκας τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. 

Σημειώνεται το τηλέφωνο της επιχείρησης: 27210 97939.
Πηγή : Δ.Καλαμάτας
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 26 Ιουλίου 2014

ΕΡΜΟΛΑΟΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΕΡΜΙΠΠΟΣ, ΕΡΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΩΡΑΙΟΖΗΛΗ, ΙΓΝΑΤΙΟΣ, ΑΠΠΙΩΝ, ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς
Άγιοι Ερμόλαος, Έρμιππος και Ερμοκράτης
Αγία Ωραιοζήλη
Όσιος Ιγνάτιος ο Στειρωνίτης
Άγιος Αππίων
Αγία Ιερουσαλήμ
Ανάμνηση των Εγκαινίων του Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ πέραν εν Σκάλλαις
Ανάμνηση των Εγκαινίων του Ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ πέραν εν Χάλδαις
Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου πέραν εν τω Πηγαδίω πλησίον του νέου Εμβόλου
Ανάμνηση θαύματος Οσιομάρτυρος Παρασκευής εν Xίω
Όσιος Γερόντιος ο Αγιορείτης
Όσιος Ιάκωβος ο εν Αλάσκα
Όσιος Συμεών ο αρχιμανδρίτης και στυλίτης «ο επέκεινα του Ανάπλου»

(1) Η Αγία οσιομάρτυρας Παρασκευή, γεννήθηκε από ευσεβείς χριστιανούς, τον Αγάθωνα και την Πολιτεία, στην Ρώμη. Το όνομά της το πήρε από την αντίστοιχη ημέρα και επειδή οι γονείς της την απέκτησαν σε μεγάλη ηλικία μετά από πολύ προσευχή στον Θεό να τούς χαρίσει ένα παιδί.  Έλαβε την χριστιανική μόρφωση από την μητέρα της και μετά τον θάνατο των δικών της μοίρασε όλα της τα υπάρχοντα στους φτωχούς και έγινε μοναχή. Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα σε μοναστήρι και με την ευχή της ηγουμένης βγήκε έξω στον κόσμο και κήρυττε τον Χριστό προσελκύοντας πολύ κόσμο στον χριστιανισμό. Η δράση της αυτή ήταν η αιτία που οδηγήθηκε στον βασιλιά Αντωνίνο ο οποίος όμως, θαμπωμένος από την ομορφιά της, προσπάθησε να την πείσει να θυσιάσει στα είδωλα. Η αγία Παρασκευή όμως αρνήθηκε και τότε διέταξε να αρχίσουν τα βασανιστήρια, την έβαλαν μάλιστα μέσα σε ένα θερμασμένο λέβητα γεμάτο πίσσα και λάδι. Μόλις έγινε αυτό η αγία φαινόταν να δροσίζεται μέσα σ` αυτό και ο Αντωνίνος εξοργισμένος έδωσε εντολή να θανατωθεί
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 26 Ιουλίου (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

Περισσότερα »

«Ξεκινήστε τη μέρα σας, όμορφα! Πείτε απλά Καλημέρα» !


Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 26 Ιουλίου (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »