24 Νοε 2014

Ανέκδοτα με πολύ γέλιο !!!
Περισσότερα »

Φανταστικός κήπος με ξύλινα γλυπτά

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2010/09/brunos_sculpture1.jpghttp://perierga.gr/wp-content/uploads/2010/09/brunos_sculpture.jpgΑυτός ο ιδιαίτερος κήπος-έκθεση βρίσκεται στη Μελβούρνη και είναι γεμάτος από πλήθος ξύλινων γλυπτών σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. 

Ο καλλιτέχνης έχει μια θαυμάσια αίσθηση του χιούμορ, η οποία είναι εμφανής στα πραγματικού μεγέθους γλυπτά του, που είναι διάσπαρτα μέσα σ’ ένα κήπο μαγικό!

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2010/09/brunos_sculpture2.jpgO γλύπτης Bruno Torfs, δεν ήθελε τα έργα του να πωλούνται και έτσι 10 χρόνια πριν αποφάσισε τη δημιουργία αυτού του κήπου. Σιγά σιγά δημιουργήθηκε ένα θεματικό πάρκο που εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

 περισσότερα στην
πηγή : http://perierga.gr
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 24 Νοεμβρίου 2014ΚΛΗΜΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ, ΕΡΓΟΓΕΝΗΣ, ΜΑΛΧΟΣ, ΚΑΡΙΩΝ, ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, ΕΥΓΕΝΙΟΣ, ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ, ΜΑΡΚΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ, ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ

Νηστεία - Επιτρέπεται το ψάρι

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Κλήμης Ιερομάρτυρας, επίσκοπος Ρώμης
Άγιος Πέτρος (1) Ιερομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας
Άγιος Ερμογένης επίσκοπος Ακραγαντίνων
Όσιος Μάλχος
Όσιος Καρίων
Άγιοι Φιλούμενος και Χριστόφορος
Άγιος Ευγένιος
Άγιοι Προκόπιος και Χριστόφορος
Άγιος Αλέξανδρος
Όσιος Γρηγόριος
Άγιος Χρυσόγονος
Όσιος Μάρκος ο Τριγλινός
Άγιος Θεόδωρος που μαρτύρησε στην Αντιόχεια
Άγιος Νικόδημος ο Οσιομάρτυρας από την Βέροια
Άγιος Μερκούριος «ὁ ἐν Σμολένσκῃ»
Όσιος Μερκούριος ο νηστευτής

 (1) Ο Πέτρος έζησε επί εποχής αυτοκράτορα Μαξιμιανού Γαλέριου. Διαδέχτηκε στον Πατριαρχικό θρόνο τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεωνά και το 306μ.χ.  προέδρευσε στη Σύνοδο, η οποία συνήλθε στη Λυκόπολη Αιγύπτου. Η σύνοδος αυτή επιτελέστηκε  για να δικάσει τον επίσκοπο Μελέτιο, ο οποίος μετά την καταδίκη του κατήγγειλε τον Πέτρο στον αυτοκράτορα Μαξιμιανό Γαλέριο. Ο Πέτρος μαθαίνοντάς ότι θα συλληφθεί από τον έπαρχος Αλεξανδρείας, κάλεσε τους αρχιερείς του, τον Αχιλλά και τον Αλέξανδρο και τους ανήγγειλε ότι αυτοί θα τον διαδεχτούν και πήγε και παραδόθηκε.  Εκτελέστηκε με αποκεφαλισμό μάλιστα κρυφά το 311 μ.Χ.
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 24 Νοεμβρίου (video) **

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »

« Καλημέρα σας ! Να έχετε μια όμορφη μέρα ! »


Περισσότερα »

Διημερίδα για την προώθηση εξαγωγών από τα Ιδρύματα «Καπετάν Βασίλη» και Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια

Το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» και το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά διημερίδα σχετικά με την προώθηση των εξαγωγών της Μεσσηνίας. 

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Horizon Blu στην Καλαμάτα, με την οργανωτική υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Στόχος της διημερίδας, παράλληλα με την υποστήριξη και την προώθηση των εξαγωγών, είναι η ενημέρωση των παραγωγών και μεταποιητών της Μεσσηνίας σχετικά με τις δυνατότητες και τις προοπτικές εξαγωγών αγροτικών μεσσηνιακών προϊόντων. Παράλληλα, θα γίνει και δικτύωση με μεγάλους ξένους αγοραστές.
Κατά το θεωρητικό μέρος της διημερίδας θα γίνει ενημέρωση μεταξύ άλλων για τη στρατηγική, το νομικό πλαίσιο καθώς και τους τρόπους επιτυχημένου εξαγωγικού marketing και αποτελεσματικής προώθησης των προϊόντων σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα και Γαλλία. Τις ενημερωτικές εργασίες της διημερίδας θα πλαισιώνουν απευθείας επιχειρηματικές συναντήσεις και επαφές (B2B meetings) των Ελλήνων συμμετεχόντων με τους επιχειρηματίες από το εξωτερικό.
Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα μπορούν να συμμετάσχουν κατά το δεύτερο μισό κάθε ημέρας σε επαγγελματικές συναντήσεις με αγοραστές από χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Κίνα, η Γαλλία, όπου μπορούν να προβάλουν τα προϊόντα (τυποποιημένα-συσκευασμένα δείγματα) που εξάγουν, καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια (προσπέκτους, καταλόγους προϊόντων κ.λπ.).
Τα κριτήρια επιλογής των εταιρειών που θα πάρουν μέρος στις επαγγελματικές συναντήσεις είναι:
α) να διαθέτουν εξαγωγική εμπειρία (υφιστάμενη εξαγωγική δραστηριότητα, συμμετοχή σε Εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές)
β) να διαθέτουν ενημερωτικό-προωθητικό υλικό σε ελληνικά και αγγλικά (προωθητικό φυλλάδιο, roll up banner 2x0,8 μ. κ.λπ.)
γ) να διαθέτουν δείγματα του προϊόντος.
Η επίσημη γλώσσα των επιχειρηματικών συναντήσεων θα είναι τα αγγλικά.
Η συμμετοχή για όλους τους συμμετέχοντες και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις είναι δωρεάν.
Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές ως την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014.
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στα τηλ.: 27210 62218, 62215, email: kalamatacvb@messinianchamber.gr ή κατά τις απογευματινές ώρες στο κιν.: 698 6689093.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός θέσεων είναι προκαθορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ»
Το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» είναι ένα ανεξάρτητο ιδιωτικό μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 2011, με κύριο σκοπό την υποστήριξη και προώθηση της αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης στη Μεσσηνία. Βασικοί στόχοι για την επίτευξη του σκοπού του, είναι η διάδοση των Μεσσηνιακών προϊόντων και η αύξηση της αναγνωρισιμότητάς τους, η συνεχής βελτίωση της ποιότητάς τους, καθώς και η υποστήριξη εναλλακτικών και καινοτόμων καλλιεργειών. Στις δράσεις του περιλαμβάνονται η ενίσχυση της έρευνας σε θέματα γεωπονίας, διατροφής και αγροτικής οικονομίας, η εκπόνηση και υποστήριξη σχετικών προγραμμάτων, καθώς και η προώθηση και διάδοση θετικών και επιτυχημένων μοντέλων αγροτικής ανάπτυξης σε στενή συνεργασία με ντόπιους αγρότες, γεωπόνους και τοπικούς φορείς.
ΤΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΚΑΡΕΛΙΑ
Το Κοινωφελές Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια ιδρύθηκε το 1993. Σκοποί του Ιδρύματος, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, είναι η χορήγηση ενισχύσεων σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ασχολούνται συστηματικά με μελέτες επί οικονομικών θεμάτων γενικότερα, και ειδικότερα με τις σχέσεις μεταξύ του Κράτους και της Ελληνικής Βιομηχανίας, η χορήγηση υποτροφιών σε αποφοίτους πανεπιστημίου για μεταπτυχιακές σπουδές στους κλάδους της οικονομικής επιστήμης και κυρίως στον τομέα των σχέσεων μεταξύ του Κράτους και της Βιομηχανίας και η ενίσχυση και επιχορήγηση μελετών, ερευνών, αναλύσεων, προτάσεων, εκδόσεων και προγραμμάτων, που αποβλέπουν στην εξέλιξη της οικονομικής σκέψης στην Ελλάδα, στη διερεύνηση των οικονομικών της προβλημάτων και στην αναζήτηση λύσεων, που να συμβάλλουν στην πρόοδο της εθνικής μας οικονομίας.
  πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Αιτήσεις συμμετοχής στο Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση


Η Α.Σ. «Δίκτυο για την Απασχόληση» υλοποιεί το Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση «Προτεραιότητα στην Απασχόληση» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού». 
 
Στις Δράσεις του Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση μπορεί κανείς να συμμετάσχει εάν είναι δημότης / κάτοικος των Δήμων Καλαμάτας, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης και ανήκει σε μία από τις τρεις ακόλουθες ομάδες:
1. Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ
2. Νέοι Επιστήμονες
3. Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000 € για το οικονομικό έτος 2011.
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων λήγει στις 5/12/2014.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται για τις ανοικτές θέσεις και τα δικαιολογητικά, καθώς και να προμηθεύονται το έντυπο της αίτησης από τα γραφεία του ΚΕΚ «Φάρις», Θουκυδίδου 2, Καλαμάτα, καθημερινά 10:00-14:00, όπου και θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. 
Πληροφορίες: 
 
1)ΚΕΚ «Φάρις», κα Μ. Κορομηλά, τηλ.: 2721091887 & 2721089693
2)Εκπαιδευτικές & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΔΙΑΣΤΑΣΗ Α.Ε., κα Σ. Γαβρίλη & κα Π. Μαυροφρύδη, τηλ. 2130188500
 
Παρατίθεται η ανοιχτή πρόσκληση, το ενημερωτικό έντυπο και η αίτηση του υποψηφίου.
 
Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Δίκτυο για την Απασχόληση» αποτελείται από το Δήμο Καλαμάτας, το Δήμο Οιχαλίας, το Δήμο Δυτικής Μάνης, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (ΑΝ.ΜΕΣ.ΑΕ ΟΤΑ), την Εκπαιδευτικές & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΕ, την Πελοπόννησος ΑΕ - Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τη Σύμβουλοι Διοίκησης, Χρηματοδότησης και Ανάπτυξης ΕΠΕ (A.T. Management ΕΠΕ), τη Βούζας Χρίστος & ΣΙΑ ΕΕ (ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR).
 
πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Βολή από το 9ο Σύνταγμα Πεζικού, στις 24 και 25 Νοεμβρίου

Τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, από τις 9.00 έως τις 13.00, θα πραγματοποιηθεί βολή ελαφρών όπλων Πεζικού ευθυτενούς τροχιάς, στο πεδίο βολής του 9ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα.
 
Για το λόγο αυτό, τις παραπάνω ημέρες και ώρες, για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η διέλευση αεροσκαφών, οχημάτων, ανθρώπων και ποιμνίων από την περιοχή που περικλείεται μεταξύ των σημείων: Τούρλες, ύψωμα 106, Άγιος Φανούριος, ύψωμα 166, Άγιος Κωνσταντίνος, ύψωμα 186, ύψωμα 123 και συνεργεία Δήμου Καλαμάτας, περί τον Νέδοντα, βόρεια της Καλαμάτας. 
Πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »