18 Σεπ 2014

Περίληψη διακήρυξης πρόχειρου επαναδημοπρατούμενου διαγωνισμού για προμήθεια σάντουιτς έτους 2014-2015

Ο Δήμος Καλαμάτας προκηρύσσει πρόχειρο μειοδοτικό επαναδημοπρατούμενο διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάδειξη μειοδότη προκειμένου να προβεί στην προμήθεια σάντουιτς για τις ανάγκες των Δημοτικών σχολείων για το έτος 2014-2015. Η προυπολογιζόμενη δαπάνη ανέρχεται στο ύψος των 27.975,20 ευρώ.
την μελέτη θα την δείτε εδώ
την διακήρυξη εδώ
την περίληψη εδώ 
...
Περισσότερα »

Αίτημα ανωτέρας βίας θα πρέπει να υποβάλουν κτηνοτρόφοι για τον καταρροϊκό

Με έγγραφό του, ο ΟΠΕΚΕΠΕ καθιστά γνωστό πως οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι, 

των οποίων η μετακίνηση κατέστη αδύνατη εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού, θα πρέπει να υποβάλουν αίτημα ανωτέρας βίας στο πλαίσιο της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης 2014.

Μπορείτε να δείτε εδώ όσα σχετικά αναφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
...
Περισσότερα »

Η δημιουργία αεροδρομίου στην Τρίπολη, θα πλήξει καίρια αυτό της Καλαμάτας

Δήλωση του Δημάρχου σχετικά με το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, που είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της Ελλάδος, δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια κανένα ουσιαστικό έργο για τη βελτίωση των υποδομών του. Κανένα ουσιαστικό έργο, δηλαδή, για την «πύλη εισόδου» μιας περιοχής, για την οποία υπάρχει αισιοδοξία και αποδείξεις ραγδαίας ανάπτυξης.
Αντίθετα, ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες ο εκσυγχρονισμός και η λειτουργία ανταγωνιστικού αεροδρομίου στην Τρίπολη (μισή ώρα απόσταση), κάτι που θα πλήξει καίρια το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Κι εδώ προκύπτουν τα εύλογα ερωτήματα:
  1. Το ορθό και το λογικό δεν είναι να ολοκληρώνουμε τις στοιχειώδεις υποδομές σ’ ένα αεροδρόμιο (Καλαμάτας) πριν φτιάξουμε το άλλο (Τρίπολη);
  2. Από ποια μελέτη (τεχνική, οικονομική κ.λπ.) προκύπτει η ανάγκη λειτουργίας αεροδρομίου (Τρίπολη) σε μισή ώρα απόσταση (Καλαμάτα);
  3. Η επιλογή της διαδικασίας ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα) σημαίνει ότι και το κράτος πρέπει να βάλει χρήματα. Δηλαδή, για το αεροδρόμιο της Τρίπολης υπάρχουν χρήματα και γι’ αυτό της Καλαμάτας δεν υπάρχουν;
  4. Οι χθεσινές ανακοινώσεις για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, όποια στόχευση κι αν έχουν, δεν μπορεί να είναι αποδεκτές και, δυστυχώς, αποδεικνύουν πως η οικονομική κρίση σε τίποτε δεν μας έχει διδάξει (προγραμματισμός, διαχείριση πόρων, αιτιολόγηση αποφάσεων κ.λπ.).
Θεωρώ πως όλοι οι αιρετοί του τόπου μας πρέπει να εκφράσουν ΕΥΘΕΩΣ την άποψή τους γι’ αυτό το θέμα.
Περισσότερα »

Νέες φυτεύσεις στην Καλαμάτα

Νέες φυτεύσεις ξεκινούν τις προσεχείς ημέρες στην Καλαμάτα.

 Χιλιάδες πικροδάφνες θα φυτευθούν καταρχήν στην οδό Αρτέμιδος, σε τοιχία, τσιμεντότοιχους και όπου λείπουν τα καλλωπιστικά φυτά.


Επίσης, θα φυτευθούν κυπαρίσσια στο Κοιμητήριο και πλατάνια σε διάφορα σημεία της πόλης, όπου λείπουν.

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 18η Σεπτεμβρίου (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :  Περισσότερα »

«Ξεκινήστε τη μέρα σας, όμορφα! Πείτε απλά Καλημέρα σας » !


Περισσότερα »