8 Οκτ 2016

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΗΛΟ και ΒΑΝΙΛΙΕΣ χωρίς Ζάχαρη.


Ιδανική για μικρά παιδιά

Υλικά για ένα βάζο των 750 γρ ή 2-3 μικρότερα

8 Μήλα κόκκινα μέτρια αρκετά ώριμα
4 Βανίλιες ώριμες
3 γαρίφαλα άτριφτο
1  Ξύλο  κανέλας
½ κ.γ. Κουρκουμά
1 κ.γ. λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα μήλα και τις βανίλιες και τα καθαρίζουμε. Μαζεύουμε τις φλούδες και τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με ένα ποτήρι νερό να βράσουν καλά ώστε να βγάλουν την πηκτίνη και το χρώμα. Στη συνέχεια σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί.
Κόβουμε τα μήλα και τις βανίλιες σε κομματάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ζουμί και μ΄ όλα τα υπόλοιπα υλικά.
 Αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη για μισή ώρα περίπου ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
Στη συνέχεια βράζουμε την  μαρμελάδα σε μέτρια φωτιά,( ανακατεύοντας συνέχεια γιατί κολάι), για αρκετή ώρα, ώστε να δέσουν  όλα τα υλικά σε γεύση και σε χρώμα. Αν θέλουμε λιώνουμε την μαρμελάδα με το ραβδομπλέντερ για να είναι πιο λεία. Αυτό θα χρειαστεί οπωσδήποτε αν προσθέσουμε σταφίδες.
Όπως είναι καυτή η μαρμελάδα μας γεμίζουμε τα επίσης καυτά βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα με τα καπάκια προς τα κάτω και τα αφήνουμε να κρυώσουν για ένα 24ώρο. Έτσι αν έχουμε κλείσει καλά τα καπάκια μας και φυλάξουμε τα βάζα σε δροσερό μέρος, θα έχουμε μαρμελάδα τουλάχιστον για ένα  χρόνο.
Αν ανοίξουμε το βάζο, διατηρείται για λίγες ημέρες μέσα στο ψυγείο !!!
Καλή Επιτυχία !
Σίσυ Μ.
Υ.Γ.  Να γνωρίζουμε ότι οι μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη ξινίζουν λίγο γιαυτό για να τις γλυκάνουμε μπορούμε να προσθέσουμε στις αναλογίες που σας έδωσα 3 κουταλιές της σούπας σταφίδες.


Περισσότερα »