11 Απρ 2016

Σαν σήμερα 11 Απριλίου 2010 έφυγε ο Αλέκος Τζανετάκος!


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/thumb/a/a7/%CE%91%CE%BB%CE%AD%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE%A4%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82.png/200px-%CE%91%CE%BB%CE%AD%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE%A4%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82.pngΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1937. Σπούδασε στη Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν και στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου του Λυκούργου Σταυράκου. Έκανε ντεμπούτο στο θέατρο το 1957 με τον θίασο των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου στο έργο «Οι δικοί μας άνθρωποι», ενώ με το Περιφερειακό Θέατρο Θεσσαλονίκης του Κώστα Χατζίσκου εμφανίστηκε και σε ρόλους κλασικού ρεπερτορίου.

Πρώτη φορά εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη στην κωμωδία του Γρηγόρη Γρηγορίου «Η αρπαγή της Περσεφόνης» (1961), σε σενάριο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Αργότερα συμμετείχε σε αρκετές ταινίες όπως «Ο Ηλίας του 16ου», «Ο μπαμπάς μου ο τεντιμπόις», «Ο τρελοπενηντάρης», «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Νόμος 4000» κ.ά.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 αποσύρθηκε από το θέατρο και ασχολήθηκε με τη συγγραφή σεναρίων για βιντεοταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ο ίδιος. Ο Τζανετάκος ήταν και οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών παίρνοντας μέρος στα πανελλήνια πρωταθλήματα και αγώνες της εποχής και σημειώνοντας πολλές νίκες.
Πέθανε το 2010 σε ηλικία 73 ετών.

Πηγή :http://upload.wikimedia.org
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 11 ΑπριλίουΑΝΤΥΠΑΣ, ΤΡΥΦΑΙΝΗ, ΜΑΤΡΩΝΑ, ΦΑΡΜΟΥΘΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΒΑΡΣΑΝΟΥΦΙΟΣ, ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΤΙΝΙΑΝΟΣ, ΒΑΚΧΟΣ, ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΙΑΚΩΒΟΣ


Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Αντίπας (1) Επίσκοπος Περγάμου
Οσίες Τρυφαίνη και Ματρώνα
Όσιος Φαρμούθιος ο Αναχωρητής
Όσιος Γεώργιος, κτήτορας της Ιεράς Μονής Χρυσοστόμου της Κύπρου
Όσιος Βαρσανούφιος επίσκοπος Τβερ και Καζάν
Όσιος Καλλίνικος ο εκ Ρουμανίας
Άγιος Μαρτινιανός ο εν Ρώμη
Άγιος Βάκχος ο Οσιομάρτυρας
Όσιος Ιάκωβος του Βρυλέεφ
Ανάμνηση Θαύματος Αγίου Σπυρίδωνα
 Μεγάλο Σάββατο
Κατά την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου, οι Αρχιερείς και οι Φαρισαίοι που καταδίκασαν τον Ιησού σε θάνατον δια της σταυρώσεως, μετέβησαν στον Πόντιο Πιλάτο και του ζήτησαν να σφραγίσει καλά τον τάφο του Ιησού. Αυτό το έκαναν επιεδή υπήρχε φήμη ότι οι μαθητές του Ιησού θα πήγαιναν νύχτα για τα πάρουν το σώμα του Ιησού κρυφά. Πράγματι ο Πόντιος Πιλάτος για να αποφευχθούν οι φασαρίες, όχι μονάχα σφραγισε τον τάφο του Κυρίου  με μια βαριά ταφόπλακα, αλλά έβαλε και στρατιώτες στην είσοδο να τον φυλάνε ώστε να αποτρέψουν την κλοπή του ιερού σώματος του Κυρίου.


(1) Ο άγιος Αντύπας, μεγάλωσε επί εποχής Δομιτιανού και χειροτονήθηκε επίσκοπος Περγάμου από τους Απόστολους. Για τον προσηλυτισμό των ειδωλολατρών στο χριστιανισμό καταγγέλθηκε στον διοικητή της περιοχής, ο οποίος τον συνέλαβε με σκοπό να τον πείσει να αλλάξει την πίστη του. Όμως ο Αντύπας με τη θεία φώτιση είχε τόσο ισχυρά επιχειρήματα ώστε τους κατατρόπωσε. Τότε διατάχθηκε ο θάνατος του μέσα σε πυρωμένο χάλκινο βόδι

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 11 Απριλίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO : 
Περισσότερα »