Οταν η κορη σου μεγαλώνει και σου δίνει και συμβουλές και συνταγές εισαι πολύ τυχερή!!!
1 κ. Αλεύρι Γ.Ο.Χ.
500 γρ. Βούτυρο
200 γρ. Άχνη + 400 γρ. για Αχνισμα
200 γρ. Αμύγδαλα ξεφλουδισμενα
1 φλ. Καφέ Ούζο
2 Βανίλιες
Ανθόνερο
Εκτέλεση
Σε πρώτη φάση πρέπει να αφήσουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά.( Δεν το ζεσταίνουμε, το θέλουμε μαλακό αλλά οχι λάδι… σε περίπτωση που τα πακετάκια από το βούτυρο είναι λιγότερο από 250 γραμ. μπορούμε να βάλουμε τη διαφορά σε ελαιόλαδο)
Ψήνουμε τα Αμύγδαλα για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μεσα σε ενα μπολ χτυπάμε με το μιξερ το βούτυρο με την Άχνη, το Ούζο και τις βανίλιες σταδιακά μέχρι να γίνει σαν μαρέγκα.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά κοσκινισμενο.
Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα.
Τωρα η ζυμη μας ειναι μαλακιά και ευπλαστη.
Χωρίζουμε σε 40γρ. το καθε κομμάτι.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μην ξεχνωντας να κανουμε μια γουβιτσα απο κατω και ψήνουμε στους 175 C για 15-20 λεπτά στον αέρα ή στους 190-200 C στις αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά.
Βγαίνουν περιπου 50 τεμάχια.
Οταν τους βγαλουμε ψεκαζουμε με Ροδόνερο και αχνιζουμε με λιγη ζάχαρη οσο ειναι ζεστοι.
Αφήνουμε να κρυωσουν καλα και τους ξανααχνιζουμε οταν τους τοποθετουμε στις πιατελες.
Καλη Επιτυχία!
Σίσσυ Μ
Υ. Γ. 2024- Εγιναν υπέροχοι . Τα πακέτα βουτυρου τ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ είναι 225γρ. Και μου έλειπαν 50 γρ. Οποτε έβαλα ενα φλυτζανακι καφέ ελαιόλαδο. Νομιζω οτι εκανε τη ζυμη πιο λεία.