22 Οκτ 2014

To test του Σωκράτη!


Περισσότερα »

Προμήθεια φωτοτυπικού μηχανήματος/δικτυακού εκτυπωτήΣε προμήθεια φωτοτυπικού μηχανήματος/δικτυακού εκτυπωτή βαρέως τύπου,  ενδεικτικού προϋπολογισμού 12.000,00€  συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης με πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, διακήρυξε η περιφέρεια Πελοποννήσου,  σύμφωνα με την υπ' αριθ. 1732/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Το  φωτοτυπικό μηχάνημα/ δικτυακός εκτυπωτής θα καλύψει τις ανάγκες του γραφείου του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ).

Την προκήρυξη θα την δείτε ΕΔΩ
Περισσότερα »

Διήμερη εκδρομή με τρένο στην Πελοπόννησο, στις 25 & 26 Οκτωβρίου 2014

Το Amnizia Railfan Club, με την ευγενική χορηγία της Citroen Hellas, διοργανώνει δωρεάν διήμερη εκδρομή με τρένο στην Πελοπόννησο, στις 25 και 26 Οκτωβρίου 2014, με αυτοκινητάμαξα τύπου MAN1.
Λόγω του ότι ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος, θα εφαρμοσθούν όροι και προϋποθέσεις.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Το Σάββατο, στις 25 του μηνός και ώρα 8.30, ο συρμός θα αναχωρήσει από την Καλαμάτα με προορισμό την Τρίπολη όπου και θα παρατεθεί γεύμα. Στις 15.30 θα αναχωρήσει με προορισμό την Μεσσήνη και την Καλαμάτα.

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Την Κυριακή, στις 26 του μηνός και ώρα 9.00, ο συρμός θα αναχωρήσει από την Καλαμάτα με προορισμό την Κυπαρισσία όπου και θα παρατεθεί γεύμα. Στις 15.30 θα αναχωρήσει με προορισμό την Καλαμάτα.

Και τις δύο ημέρες, καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής, θα πραγματοποιηθούν στάσεις για φωτογράφιση, ενώ δίνεται η δυνατότητα επιβίβασης και αποβίβασης σε όλους τους σταθμούς.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Λόγω του περιορισμένου αριθμού των διαθέσιμων θέσεων, αν οι συμμετοχές ξεπεράσουν τις 40, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση. Όσοι δεν κληρωθούν, θα μπουν σε λίστα αναμονής και είναι πιθανόν να κληθούν να συμμετάσχουν μέχρι και μία ημέρα πριν την εκδρομή (24 του μήνα). Θα δοθεί προτεραιότητα στα τακτικά μέλη του forum, τα οποία είναι εγγεγραμμένα σε αυτό περισσότερο από 6 μήνες.
Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε ανήλικους χωρίς συνοδεία.
Κάθε συμμετέχων έχει δικαίωμα να συνοδεύεται από ένα άτομο και ο περιορισμός αυτός επιβάλλεται λόγω του μικρού αριθμού των διαθέσιμων θέσεων.
Η συμμετοχή στην εκδρομή είναι δωρεάν. Οι μετακινήσεις, η διατροφή και η διαμονή βαρύνουν τους εκδρομείς.
Η υποβολή της συμμετοχής θα γίνει στην ιστοθέση: http://www.amnizia.org/board/1?p=268332#p268325. Οποιαδήποτε εξέλιξη ή τροποποίηση της εκδρομής, θα ανακοινωθεί στην ίδια ιστοθέση.
trainose.jpg πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 22 Οκτωβρίου 2014

ΑΒΕΡΚΙΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ, ΑΝΝΑ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΘΕΟΔΟΤΗ, ΓΛΥΚΕΡΙΑ, ΖΑΧΑΡΙΑΣ, ΡΟΥΦΟΣ, ΛΩΤ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΕΥΛΑΛΙΟΣ
Νηστεία

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
 
Όσιος Αβέρκιος ο Ισαπόστολος και θαυματουργός επίσκοπος Ιεράπολης
Άγιοι Αλέξανδρος (1) ο Επίσκοπος, Ηράκλειος, Άννα, Ελισάβετ, Θεοδότη και Γλυκερία
Άγιος Ζαχαρίας ο Μάρτυρας
Όσιος Ρούφος
Όσιος Λωτ
Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Μεθώνης, εθνοιερομάρτυρας
Άγιος Ευλάλιος

(1) Ο Άγιος Αλέξανδρος ήταν επίσκοπος που με πολύ ζήλο κήρυττε το Ευαγγέλιο του Χριστού και αυτό εξόργισε πολύ τον τοπικό άρχοντα, ο οποίος διέταξε τη σύλληψή του.  Όταν συνελήφθη τον διέταξαν να θυσιάσει άστα είδωλα αλλά ο Άγιος Αλέξανδρος, αρνήθηκε και για το λόγο αυτό υποβληθεί σε βασανιστήρια. Ανάμεσα στους στρατιώτες του άρχοντα, ήταν και ένας στρατιώτης ο οποίος ονομαζόταν Ηράκλειος. Ο Ηράκλειος όταν είδε ότι ο Άγιος Αλέξανδρος υπέμενε με καρτερικότητα τα βασανιστήρια πίστεψε στο Χριστό και συνελήφθη, βασανίστηκε και αποκεφαλίστηκε.  Οι πληγές του Αγίου Αλεξάνδρου έκλεισαν σαν από θαύμα με τη βοήθεια του Θεού.  Αυτό και άλλα θαύματα προσέλκυσαν στην χριστιανική πίστη

τέσσερις γυναίκες, την Θεοδότη, τη Γλυκερία, την Άννα και Ελισάβετ. Και οι τέσσερες  γυναίκες αφού  ομολόγησαν την πίστη τους ενώπιον του άρχοντα και αποκεφαλίστηκαν. Τελευταίος από όλους αποκεφαλίστηκε και ο Άγιος Αλέξανδρος.
Περισσότερα »

Στις 25 και 26 Οκτωβρίου, η πρώτη διεθνής συνάντηση ακροβατικών ελιγμών αλεξιπτώτου πλαγιάς


Το Σαββατοκύριακο 25-26 Οκτωβρίου 2014, η Αερολέσχη Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, διοργανώνει την πρώτη διεθνή συνάντηση ακροβατικών ελιγμών αλεξιπτώτου πλαγιάς (παραπέντε) στην Καλαμάτα. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πτήσεις και ακροβατικούς ελιγμούς από κορυφαίους Έλληνες αεραθλητές, όπως επίσης και από τους παγκόσμιους πρωταθλητές Richard Gallon από τη Γαλλία και Raul Rodriguez από την Ισπανία.
paragliding 4
Οι πτήσεις θα γίνουν και τις δύο μέρες (Σάββατο και Κυριακή) από τις 10.00 το πρωί έως το απόγευμα, ενώ οι αθλητές θα ξεκινούν από την Άνω Βέργα, από την πίστα που έχει δημιουργηθεί εκεί με τη βοήθεια του Δήμου και θα προσγειώνονται στη παραλία μεταξύ των ξενοδοχείων Ελίτ και Φιλοξένια.
paragliding 5
Οι αεραθλητές θα μεταφερθούν δωρεάν στην Άνω Βέργα, ενώ και στα δύο σημεία (Άνω Βέργα και παραλία Καλαμάτας) θα βρίσκονται έμπειροι εκπαιδευτές για τυχόν οδηγίες-συμβουλές. Στη θάλασσα θα τελούν σε ετοιμότητα ταχύπλοα σκάφη με διασώστες.
Επίσης, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, το απόγευμα, θα διεξαχθεί σεμινάριο από τους εμπειρότερους Έλληνες εκπαιδευτές, αλλά και από τους παγκόσμιους πρωταθλητές Raul Rodriguez και Richard Gallon, ενώ το Σάββατο και ώρα 20.30 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης, στο Ipanema (τέρμα Ναυαρίνου).
paragliding.JPGparagliding_1.jpgparagliding_2.jpgparagliding_3.jpgparagliding_4.jpgparagliding_5.jpg πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Ανακοίνωση μέσης τιμής λιανικής πώλησης υγρών καυσίμων στη Π.Ε Μεσσηνίας 21/10/2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                                                  ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                                                                                                          
 ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ  ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ 
 Ημερομηνία  21-10-2014
ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΟΥΠΕΡ
ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΤ ΄ ΟΙΚΟΝ


1.630
1.295
1.063
ΕΩΣ 499LT
500-999
>1000

1.070
1.070
1.070

ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΟΥΠΕΡ
ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΤ ΄ ΟΙΚΟΝ

-
1.643
1.350
1.090
ΕΩΣ 499LT
500-999
>1000

-
-
1.090ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΠΥΛΟΥ


ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΟΥΠΕΡ
ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΤ ΄ ΟΙΚΟΝ

-
1.649
1.333
-
ΕΩΣ 499LT
500-999
>1000

-
-
-
ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΜΕΣΣΗΝΗΣΒΕΝΖΙΝΗ ΣΟΥΠΕΡ
ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΤ ΄ ΟΙΚΟΝ

-
1.623
1.310
1.070
ΕΩΣ 499LT
500-999
>1000

1.070
1.070
1.070

Περισσότερα »

Εξιχνιάστηκαν εννέα (9) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οχήματα και καταστήματα στη ΜεσσηνίαΣύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε το Γραφείο ενημέρωσης δημοσιογράφων Πελοποννήσου, στις 21 Οκτωβρίου, εξιχνιάστηκαν εννέα (9) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οχήματα και καταστήματα στη Μεσσηνία

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) αλλοδαπού

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εννέα (9) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οχήματα και καταστήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας Μεσσηνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας (1) 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Μαρόκου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης προέκυψε ότι, ο 31χρονος, είχε διαπράξει τις παρακάτω περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας Μεσσηνίας:

    Κατά το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 11.2.2012, έως το πρωί της 12.2.2012, διέρρηξε όχημα εταιρείας και αφαίρεσε μία ηλεκτρονική συσκευή.
    Βραδινές ώρες της 17/18.2.2012, διέρρηξε όχημα ημεδαπού και αφαίρεσε ένα κυνηγετικό όπλο και διάφορα αντικείμενα.
    Κατά το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 26.2.2012, έως το μεσημέρι της 27.2.2012, διέρρηξε όχημα ημεδαπού και αφαίρεσε μηχανήματα και εργαλεία.
    Βραδινές ώρες της 4/5.3.2012, διέρρηξε κατάστημα ημεδαπού και αφαίρεσε χρήματα, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και φιάλες ποτών.
    Βραδινές ώρες της 11/12.3.2012, διέρρηξε όχημα ημεδαπής και αφαίρεσε ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
    Κατά το χρονικό διάστημα από το απόγευμα της 4.3.2012 έως το πρωί της 5.3.2012, διέρρηξε γραφείο εταιρείας και αφαίρεσε ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
    Την 18.3.2012 το μεσημέρι, διέρρηξε όχημα ημεδαπού και αφαίρεσε διάφορα έγγραφα.
    Την 24.3.2012 το πρωί, διέρρηξε όχημα ημεδαπού και αφαίρεσε χρήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα έγγραφα.
    Την 29.3.2012 το απόγευμα, διέρρηξε όχημα αλλοδαπής και αφαίρεσε χρήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα έγγραφα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Σ/Μ
Περισσότερα »