3 Σεπ 2014

Αυτοσχέδια Σκηνή: θεατρικό εργαστήρι και παρουσιάσεις

Η θεατρική ομάδα Αυτοσχέδια Σκηνή ξεκινά τη σεζόν 2014-15 με θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και ενήλικες και Bar-Theatre τον Οκτώβρη.

Το θεατρικό εργαστήρι θα είναι δωρεάν για το μήνα Σεπτέμβρη και περιλαμβάνει μαθήματα υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού, devisedtheatre (επινοητικό θέατρο), standupcomedy-επιθεώρησης, φωνητικής-ορθοφωνίας και θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά και εφήβους.

Καλλιτεχνική διεύθυνση εργαστηρίων: Mαρία Α. Σκαφιδά / ηθοποιός-σκηνοθέτης
Πληροφορίες - εγγραφές: Mπενάκη 19 - Ιστορικό Κέντρο (18.00-21.00)
Site: aftosxediaskini@blogspot.com
Επικοινωνία: aftosxediaskini@hotmail.gr, 6908-676277
Επίσης, Η ομάδα θα παρουσιάσει, τον Οκτώβρη, σε μπαράκι της πόλης, τη δουλειά των καλοκαιρινών εργαστηρίων σε διδασκαλία και σκηνοθεσία Μαρίας Α. Σκαφιδά.
Περισσότερα »

Έναρξη εγγραφών στις σχολές Καλλιτεχνικής Παιδείας της ΦΑΡΙΣ

Μια νέα εκπαιδευτική χρονιά ξεκινά για τις Σχολές της ΦΑΡΙΣ, με προγράμματα και δραστηριότητες τέτοιες, ώστε οι Σχολές να λειτουργήσουν διατηρώντας τόσο τη βιωσιμότητά τους όσο και το επίπεδο σπουδών, στο οικονομικό περιβάλλον το οποίο έχει δημιουργηθεί. 
 
Το υψηλό επίπεδο σπουδών με καθηγητές εγνωσμένης καλλιτεχνικής αξίας, αποφέρει αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών και είναι το σημαντικότερο κίνητρο για τους σπουδαστές.
 
Λειτουργούν μουσικά σύνολα Jazz, πνευστών, εγχόρδων αλλά και παραδοσιακής μουσικής, τμήματα μπαλέτου και σύγχρονου χορού, yoga καθώς και νέες τεχνοτροπίες στα εικαστικά. Με συναυλίες, εκθέσεις και παραστάσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οι Σχολές δίνουν το στίγμα τους και συμβάλλουν στην πολιτιστική ζωή της πόλης.
 
Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014, ξεκινούν οι εγγραφές με όρους και δίδακτρα ίδια με τα περσινά. Προγραμματίστε τις εγγραφές σας έως την 15η Σεπτεμβρίου για να επιτύχετε περισσότερα προνόμια.
 
Επενδύουμε στον πολιτισμό και την καλλιτεχνική παιδεία, με όπλο την ποιότητα, τη διάρκεια και την αξία.
 
Για τις εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στις Γραμματείες των Καλλιτεχνικών Σχολών της ΦΑΡΙΣ.
Ωράριο Εγγραφών στις Σχολές Καλλιτεχνικής Παιδείας της ΦΑΡΙΣ:
 
Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας
Παν. Καίσαρη 6, τ: 27210 83086, 90886
Email: sec@kalamatadancefestival.gr
Εγγραφές: Δευτέρα έως Παρασκευή 16:00 – 20:00
 
Εικαστικό Εργαστήρι  Καλαμάτας 
Ναυαρίνου 8, τ: 2721028864
Email: faris@kalamata.gr
Εγγραφές: Δευτέρα έως Παρασκευή 16:00 – 20:00
 
Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας
Πλ.Υπαπαντής, τ: 2721021881
Email: dimodkal@otenet.gr
Εγγραφές: Δευτέρα έως Παρασκευή 16:00 – 20:00
και Τρίτη, Παρασκευή: 10:00 – 12:00.


πηγή : Δ.Καλαμάτας
Περισσότερα »

Οι ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία

Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό, οι ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία διενεργούνται με χρηματοδότηση από το δημοτικό προϋπολογισμό. 

Χθες, επισκέφθηκε το χώρο των ανασκαφών ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, όπου εξάγγειλε χρηματοδότηση 100.000 ευρώ για την προώθηση των ανασκαφικών εργασιών.

Έστω και αν δεν έγινε αναφορά στο Δήμο Καλαμάτας, είναι χαροποιό το γεγονός αυτής της εξαγγελίας και εκφράζεται η ευχή να μην έχει τύχη ανάλογη με τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, η οποία μάλιστα είχε θεσμοθετηθεί με την υπογραφή και προγραμματικής σύμβασης. 

Αυτά τα χρήματα δεν έφθασαν ποτέ. 

Ήταν μόνο μια εξαγγελία.
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 3 Σεπτέμβριου 2014

ΖΗΝΩΝ, ΑΝΘΙΜΟΣ, ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΣ, ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ,ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ, ΧΑΡΙΤΩΝ, ΑΡΧΟΝΤΙΩΝ, ΑΡΙΣΤΙΩΝ, ΦΟΙΒΗ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ
Νηστεία

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Άνθιμος (1)  Ιερομάρτυρας επίσκοπος Νικομήδειας
Όσιος Θεόκτιστος (2) συνασκητής του Μεγάλου Ευθυμίου
Άγιος Πολύδωρος (3) ο Νεομάρτυρας από τη Λευκωσία
Άγιος Ζήνων
Αγία Βασίλισσα
Άγιος Χαρίτων
Άγιος Αρχοντίων
Άγιος Κωνσταντίνος ο Βασιλιάς ο νέος «ἐν τοῖς Ἁγίοις Ἀποστόλοις»
Άγιος Αριστίων Ιερομάρτυρας επίσκοπος Αλεξανδρείας
Ανακομιδή Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης
Οσία Φοίβη η διακόνισσα
Άγιος Ιωάννης του Ροστώφ
Άγιος Πέτρος του Ούγγλις
Ανακομιδή Ιερών λειψάνων του Οσίου Άνθιμου του Βαγιάνου του εν Χίω

(1) Ο Άγιος Άνθιμος γεννήθηκε στη Νικομήδεια και υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός ανάμεσα στους χριστιανούς και αυτό μάλιστα ήταν και η αιτία που οι χριστιανοί της πόλης τον έκαναν επίσκοπο. Ως επίσκοπος εξακολουθούσε να προωθεί το χριστιανικό έργο και για την πλούσια αυτή δράση του, συνελήφθη όταν άρχισαν οι διωγμοί των χριστιανών από τον αυτοκράτορα Διοκλητιανό και αφού δεν δέχτηκε να θυσιάσει στα είδωλα μετά από βασανισμούς, αποκεφαλίστηκε.

 

 (2) Ο όσιος Θεόκτιστος, ασκήτευε  στην μονή της Λαύρας Φαρά μαζί με τον Άγιο Ευθύμιο. Τα κελιά τους ήταν δίπλα-δίπλα στην μονή και η πίστη τους στον Χριστό τους ένωσε πολύ. Έμεινε σε αυτό το κελί κλεισμένος ο Άγιος Θεόκτιστος, για πέντε χρόνια και στη συνέχεια αποσύρθηκε σε ια σπηλιά στην έρημο για αυστηρότερη άσκηση. Πέθανε ειρηνικά, το 451 μ.Χ. σε βαθιά γεράματα.

 

(3) Ο άγιος Πολύδωρος ο Νεομάρτυρας καταγόταν από τη Λευκωσία. Οι γονείς του ήταν ευσεβείς χριστιανοί και έτσι δέχτηκε την χριστιανική παιδεία. Μεγαλώνοντας ακολούθησε το επάγγελμα του πραματευτή και άρχισε τις κραιπάλες. Μάλιστα μετά από κάποιο γλέντι και αφού είχε μεθύσει απαρνήθηκε τον χριστιανισμό αλλά όταν συνήλθε, το μετάνιωσε πικρά εξομολογήθηκε και θέλησε να μαρτυρήσει για την χριστιανική του πίστη.

Πήγε λοιπόν στον Μουφτή της Εφέσου και ομολόγησε την πίστη του στο Χριστό. Ο μουφτής αφού είδε ότι δεν θα μπορούσε να του αλλάξει γνώμη, διέταξε τον άγριο βασανισμό του μέχρι θανάτου. Η κάρα του Αγίου φυλάσσεται στο Ναό της Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα.

 

 

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 3η Σεπτεμβρίου (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO : Περισσότερα »

«Ξεκινήστε τη μέρα σας, όμορφα! Πείτε απλά Καλημέρα σας » !


Περισσότερα »