23 Οκτ 2014

«Σχολεία με κήπο 3 - Slow food»

Από την ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου για τρίτη χρονιά θα διενεργηθεί η δράση: 

«Σχολεία με κήπο 3- Slow food». 

Επισημαίνονται από τους διοργανωτές τα εξής: 

«Με νέες ιδέες και σύνδεση με το κοινωνικό σχολείο! Για να του δώσουμε και πιο πρωτοποριακό περιεχόμενο! Με σύνθημα «Από τον κήπο μας στο πιάτο μας».

Η αίτηση είναι διαθέσιμη στο

Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 2 Νοεμβρίου.
Η φωτογραφία προέρχεται από το Δημοτικό Σχολείο Θουρίας, που έφτιαξε σπανακόπιτα από τον κήπο του!

Πηγή kalamata.gr
Περισσότερα »

Εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης σε δημοτικά κτήρια

Προχωρούν οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στο κτήριο όπου στεγάζονται οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, δίπλα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. 

Περιλαμβάνονται εργασίες ελαιοχρωματισμού εξωτερικά, του κτηρίου και των κουφωμάτων, αλλά και εσωτερικά, στους κοινόχρηστους χώρους και στις δύο εισόδους, καθώς και έλεγχος στις υδραυλικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

Οι εργασίες αυτές εκτελούνται στο πλαίσιο εργολαβίας με τίτλο «Συντήρηση καλλιτεχνικών κτηρίων και ∆ηµοτικού Καταστήµατος Άνθειας». Μειοδότης είχε αναδειχθεί η Παντεχνική Μεσσηνίας – Δ. Μουτσώκος και Συνεργάτες, με έκπτωση 39,42% επί προϋπολογισμού 200.000 με το ΦΠΑ.

Το συγκεκριµένο έργο αφορά σε εργασίες επισκευής και συντήρησης του Δημοτικού Ωδείου, του κτηρίου των ∆ιοικητικών Υπηρεσιών, του κτηρίου του Εικαστικού Σχολείου, του κτηρίου ∆ασκαρόλη - Χανδρινού (Διεύθυνση Γεωτεχνικών) και του ∆ηµοτικού Καταστήματος Άνθειας. Η παρέμβαση στην Άνθεια θα αποδώσει ένα χώρο κατάλληλο για κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
tsiggou.JPGtsiggou_1.JPGtsiggou_2.JPGtsiggou_3.JPG πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 23 Οκτωβρίου 2014

ΙΑΚΩΒΟΣ, ΙΓΝΑΤΙΟΣ, ΠΕΤΡΩΝΙΟΣ, ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, ΜΑΚΑΡΙΟΣ

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
 
Άγιος Ιάκωβος (1)ο Απόστολος και Αδελφόθεος πρώτος επίσκοπος Ιεροσολύμων
Άγιος Ιγνάτιος (2) Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης
Όσιος Πετρώνιος
Όσιος Νικηφόρος
Όσιος Μακάριος ο Ρωμαίος
Άγια Δύο Παιδιά
Ανακομιδή Ιερών λειψάνων του Αγίου Ιακώβου του Δίκαιου

(1) ‘Άγιος Ιάκωβος ο επονομαζόμενος αδελφόθεος ήταν γιός του Ιωσήφ. Ο Ιάκωβος αγαπούσε τον Ιωσήφ και ήταν μάλιστα αυτός ο μοναδικός από όλα τα αδέλφια του, που μοιράστηκε την περιουσία του με τον Ιησού, όταν πέθανε ο πατέρας τους ο Ιωσήφ.  Αλλά και ο Ιησούς αγαπούσε πάρα πολύ τον Ιάκωβο και για το λόγο αυτό τον έκανε και επίσκοπο Ιεροσολύμων.  Ο Ιάκωβος συνέγραψε τη πρώτη Θεία Λειτουργία και ενώ διασώθηκε σαν από θαύμα όταν εκδιώχτηκε από φανατικούς Ιουδαίους, πέθανε από σε μια επίθεση που δέχτηκε επίσης από ένα φανατικό Ιουδαίο.

 

(2) Ο Άγιος Ιγνάτιος, γιος του αυτοκράτορα Μιχαήλ Α` του Ραγκαβέ και της αυτοκράτειρας Προκοπίας και αδερφός του Θεοφύλακτου. Ο Ιγνάτιος ακολούθησε τον μοναχικό βίο και έγινε ηγούμενος της Μονής του Αρχαγγέλου. Χειροτονήθηκε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως το 846 μ.Χ. και έμεινε  έντεκα χρόνια και πέντε  μήνες και στη συνέχεια ο  αυτοκράτορας Μιχαήλ Γ` τον εκθρόνισε και χειροτόνησε Πατριάρχη τον Φώτιο. Επανήλθε όμως στον Πατριαρχικό θρόνο  το 867 μ.Χ.  όταν

αυτοκράτορας ήταν ο Βασίλειος Α` ο Μακεδών και έμεινε για δέκα χρόνια, αποσύρθηκε μόνο λίγο πριν το τέλος του στη Μονή Σατύρου όπου και ετάφη.

 
Περισσότερα »

Τρία Ανέκδοτα με πολύ γέλιοοοοο!!!!
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 23 Οκτωβρίου (video) **

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :
 

Περισσότερα »

«Χαμογελάστε και πείτε απλά Καλημέρα !»


Περισσότερα »