15 Φεβ 2015

«Ένα ανεκδοτάκι τώρα, είναι ότι «πρέπει», για να γελάσουμε και λίγο…. » !!


Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 15 Φεβρουαρίου (video)

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα Της Απόκρεω Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015 (Κινητή Εορτή)


ΟΝΗΣΙΜΟΣ, ΕΥΣΕΒΙΟΣ, ΑΝΘΙΜΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΙΩΡ, ΠΑΦΝΟΥΤΙΟΣ, ΔΑΛΜΑΤΙΟΣ
Επιτρέπονται όλες οι τροφές

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Της Απόκρεω *
Άγιος Ονήσιμος (1) ο Απόστολος
Όσιος Ευσέβιος
Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω
Άγιος Ιωάννης Κουλακιώτης ο εν Θεσσαλονίκη
Άγιος Μαΐωρ
Σύναξη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου εν τοις Διακονίσσης
σιος Παφνούτιος ο Έγκλειστος
Όσιος Δαλμάτιος ο εκ Σιβηρίας
Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βιλένσκ
Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Δαλματία
Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βενσκ
Όσιοι Σπυρίδων και Νικόδημος «οι εν τω σπηλαίω»
Άγιοι Τιτίος, Ιούστος, Χλόη και Κρίσπος


    * «Κυριακή της Αποκριάς ή της Αποκρέω»
    3η εβδομάδα Τριωδίου (Τυροφάγου ή Τυρινής): Οι πιστοί τρώνε ελεύθερα γαλακτοκομικά, ψάρια, αυγά ελαιόλαδο αλλά απαγορεύεται η κατανάλωση κρέατος.
    Η  τρίτη Κυριακή της Αποκριάς, αυτή πριν από την Καθαρά Δευτέρα, αρχίζει η μεγάλη περίοδος της Μεγάλης Σαρακοστής, μιας νηστείας που κρατάει σαράντα ήμερες πριν το Άγιο  Πάσχα.
    Αυτή η Τρίτη Κυριακή λέγεται και «Κυριακή της Αποκριάς ή της Αποκρέω»  είναι αφιερωμένη στη μέλλουσα Κρίση. Θέλει να θυμόμαστε οι πιστοί, ότι ο σκοπός όλου αυτού του πνευματικού και σωματικού αγώνα είναι να κερδίσουμε την ουράνια βασιλεία και να καθίσουμε εκ δεξιών του Κυρίου.
    (1) O Άγιος Ονήσιμος, ήταν ένας από τους 70 Απόστολους και υπήρξε  δούλος στο σπίτι του Φιλήμονα, ο οποίος ήταν  Ρωμαίος άρχοντας. Ο Φιλήμονας ασπάστηκε τον Χριστινισμό από τον Απόστολο Παύλο. Αγαπούσε και πρόσεχε σαν πατέρας στους δούλους του.  Κάποια ημέρα ο Ονήσιμος, έκλεψε χρήματα από τον Φιλήμονα και με αυτά πήγε στη Ρώμη. Εκεί όμως δεν βρήκε τα πράγματα όπως τα περίμενε και βρέθηκε σε απελπιστική θέση. Τότε θυμήθηκε τον Απόστολο Παύλο και τις συζητήσεις που έκανε με τον Κύριό του τον Φιλήμονα. Πήγε λοιπόν και τον βρήκε. Από τον Απόστολο Παύλο δεν δέχτηκε μόνο βοήθεια υλική αλλά και πνευματική. Διδάχθηκε την ορθόδοξη πίστη και αποφάσισε να αφιερωθεί στη διακονία του Αποστόλου.  Ο Απόστολος Παύλος τον έστειλε πίσω στον Φιλήμονα μαζί  με μια επιστολή με την οποία ζητούσε την άδεια από τον Φιλήμονα για να κρατήσει κοντά του τον Ονήσιμο.
Ο Φιλήμονας συγχώρεσε τον Ονήσμο και τον έστειλε κοντά στον Απόστολο Παύλο, όπου έμεινε κοντά του. Μετά το μαρτύριο του Αποστόλου Παύλου ο Ον΄λησιμος συνελήφθη από τον έπαρχο της  Ρώμης Τερτύλο  και εξορίσθηκε στην  Ποτιόλα της Ιταλίας.  Αυτό όμως δεν έκαμψε την πίστη του και ακόμα και από τον τόπο της εξορίας του συνέχισε να κηρύττει τον Λόγο του Θεού. Μαθαίνοντας ο έπαρχος Τερτύλλος την δράση του επισκέφθηκε τον τόπο της εξορίας του και διέταξε να συλληφθεί  και να βασανιστεί. Υπέκυψε στα φρικτά βασανιστήρια λαμβάνοντας έτσι τον στέφανον του μαρτυρίου.
Μια πλούσια Ρωμαία χριστιανή, παρέλαβε και ενταφίασε το λείψανό του.
Υπάρχει από τον 10 μ.Χ. αιώνα στην Κωνσταντινούπολη ναός προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου Ονησίμου.
Η μνήμη του εορτάζεται και στις 22 Νοεμβρίου.
Περισσότερα »

« Δες την ομορφιά μέσα σου, αυτήν που έχεις σχεδόν ξεχάσει και Χαμογέλα !!! »


Περισσότερα »