24 Σεπ 2015

«Τώρα, ώρα για ένα ανέκδοτο» !!!


Περισσότερα »

Εικονικό Μουσείο Μεσογειακής Διατροφής


Ξεκίνησε η λειτουργία του Εικονικού Μουσείου Μεσσηνιακής Διατροφής, που υλοποιήθηκε από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη. Σκοπός του είναι η καταγραφή, μελέτη, διάσωση και παρουσίαση της γαστρονομικής κληρονομιάς της Μεσσηνίας. Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί σχετικά με τα διατροφικά οφέλη της Μεσσηνιακής Διατροφής, καθώς και την παράδοση που τη συνδέει με το σύγχρονο τρόπο ζωής.
Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζονται μεσσηνιακά προϊόντα, καθώς και προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μεσσηνιακών συνταγών. Η επιλογή των τροφίμων βασίζεται σε διατροφικά και ιστορικά κριτήρια, δεδομένου ότι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Μεσσηνιακής Διατροφής και των παραδοσιακών συνταγών, ενώ αρκετά συναντώνται αυτούσια ή σε διάφορες ποικιλίες και σε άλλα σημεία της Μεσογείου. Οι παραδοσιακές συνταγές που παρουσιάζονται στο Εικονικό Μουσείο Μεσσηνιακής Διατροφής, έχουν καταγραφεί από γενιά σε γενιά και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσσηνιακής παράδοσης.
Σημαντική παρουσία στο Εικονικό Μουσείο Μεσσηνιακής Διατροφής έχουν τα παραδοσιακά σκεύη και εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τους κατοίκους της περιοχής για την εξασφάλιση των προϊόντων.
Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε έναν ευχάριστο διαδικτυακό χώρο όπου θα μπορούν να στείλουν τις δικές τους πληροφορίες και να πάρουν μέρος στη μεγάλη έρευνα για την καταγραφή και ανάδειξη της μεσσηνιακής διατροφής.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι μέσα στο επόμενο διάστημα, το πλήρες περιεχόμενο του Εικονικού Μουσείου Μεσσηνιακής Διατροφής θα είναι διαθέσιμο και σε άλλες γλώσσες.
Από την πλευρά του, το Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη” θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία του συγκεκριμένου διαδικτυακού τόπου.
Η περιήγηση γίνεται μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο: www.messiniandiet.gr
kotopoulo-me-sousami_Medium.JPGlalagiav_Medium.JPGpetoules_Medium.JPGπηγή :www.kalamata.gr
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 24 Σεπτέμβριου

ΘΕΚΛΑ, ΚΟΠΡΙΣ, ΜΥΡΤΙΣ, ΣΙΛΟΥΑΝΟΣ, ΠΕΡΣΑ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ,ΜΑΡΙΑ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Νηστεία

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Αγία Θέκλα (1) η Ισαπόστολος
Σύναξη της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα και ανάμνηση της ιάσεως του παραλύτου
Όσιος Κόπρις
Άγιος Σιλουανός ο Αγιορείτης
Αγία Πέρση
Άγιος Στέφανος, βασιλιάς των Σέρβων
Σύναξη της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας στο Καμάρι της Σαντορίνης
Σύναξη της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας στην Νάξο
Σύναξη της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας στην Κέρκυρα
Σύναξη της Παναγίας Μυρσινιδίου στην Χίο
Σύναξη της Παναγίας της Δραπανιώτισσας

(1) Η Αγία Θέκλα, ήταν ισαπόστολος και καταγόταν από το Ικόνιο. Αρραβωνιάστηκε τον Θάμυρη, το σπίτι του οποίου ήταν δίπλα στο σπίτι του Ονησιφόρου, όπου ο Απόστολος Παύλος έκανε τα κηρύγματα του. Η Θέκλα ακούγοντας τα κηρύγματα του Αποστόλου Παύλου, έγινε και η ίδια χριστιανή. Η μητέρα της η Θεόκλεια και ο μνηστήρας της Θάμυρης όταν αντιλήφθησαν ότι έγινε χριστιανή προσπάθησαν να την μεταστρέψουν και όταν κατάλαβαν ότι αυτό ήταν μάταιο κατέδωσαν τον Απόστολο Παύλο στον Καστίλιο ο οποίος ήταν ο Ηγεμόνας της περιοχής, εκείνη την εποχή.

Ο Καστιλιο αρχικά φυλάκισε τον Απόστολο Παύλο και στην συνέχεια τον απέλασε.

Η Θέκλα όμως έφυγε και ακολούθησε τον Απόστολο Παύλο στην Αντιόχεια της Πισιδίας. Στη χριστιανική της ζωή υπέστη πολλές φορές μαρτύρια αλλά τα υπέμενε με τη βοήθεια του Θεού. Μετά την Αντιόχεια ακολούθησε τον Απόστολο Παύλο στα Μύρα της Λυκίας και μετά από εκεί μετέβη στην Σελεύκεια, όπου μόνασε στο όρος Καλαμών. Κοιμήθηκε σε ηλικία 90 ετών ειρηνικά.


ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
Περισσότερα »

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 1oυ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ»

Ο Δήμος Καλαμάτας προκηρύσσει πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, για την ανάδειξη μειοδότη, για: «Διοργάνωση 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών», με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή.
Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη ανέρχεται στο ύψος των 70.600,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 28/09/2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 πρωινή στο κτίριο του κεντρικού Δημαρχείου του Δήμου Καλαμάτας Αριστομένους 28 (Τμήμα Προμηθειών & Αποθήκης).
Για την συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται εγγυητική επιστολή ίση με το 2% επί της συνολικής προϋπολογισθείσης δαπάνης.
Τα έξοδα δημοσίευσης βαρύνουν τον ανάδοχο.
Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλ. 2721360706,-709.
Τη μελέτη μπορείτε να τη δείτε εδώ.
Τη διακήρυξη μπορείτε να τη δείτε εδώ.
Την περίληψη διακήρυξης μπορείτε εδώ.
 πηγή : www.kalamata.gr
Περισσότερα »

« Καλημέρα σας ! Να έχετε μια όμορφη μέρα ! »


Περισσότερα »