Σελίδες
Ετικέτες
- 5
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ
- ΒΟΤΑΝΑ
- ΓΝΩΜΙΚΑ
- ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
- ΕΚΛΟΓΕΣ
- ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ
- ΕΠΙΣΤΗΜΗ
- ΕΡΓΑΣΙΑ
- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
- ΖΩΔΙΑ
- Ήξερες Ότι
- ΙΣΤΟΡΙΚΑ
- ΚΑΙΡΟΣ
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ
- ΚΟΣΜΟΣ
- ΝΕΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
- ΠΑΙΔΕΙΑ
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
- ΠΕΡΙΕΡΓΑ
- ΠΛΕΞΙΜΟ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
- ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ Η ΦΡΑΣΗ
- ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
- ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
- ΣΥΝΤΑΓΕΣ
- ΣΧΕΣΕΙΣ
- ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
- ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
- ΥΓΕΙΑ
- ΧΙΟΥΜΟΡ
- AUTO/MOTO
- HOT
- LIFESTYLE
powered by Agones.gr - pame stoixima
29 Δεκ 2016
ΣΥΝΤΑΓΗ: Βασιλόπιτα παραδοσιακή με πορτοκάλι
500 γραμ.
αλεύρι φαρίνα πορτοκάλι
200 γραμ.
βούτυρο super fresco
300 γραμ.
γιαούρτι (1 ½ κεσές) αν είναι στραγγιστό θα θέλουμε 2 κεσέδες
2,5 φλ.
τσαγ. ζάχαρη
4 αυγά
Ξύσμα από
μισό πορτοκάλι (2+1 )
2 βανίλιες
Λίγο
τριμμένο γαρύφαλλο (στη μύτη σε ένα κουταλάκι γλυκού)
Λίγη
τριμμένη κανέλα (στη μύτη σε ένα κουταλάκι γλυκού λίγο περισσότερο από το
γαρύφαλλο)
Μία κούπα
τσαγιού αμύγδαλα ή καρύδι τριμμένο στο multi
Ένα φλυτζ.
Τσαγ. Κονιάκ περίπου το ρίχνουμε στο τέλος μέχρι να έχουμε μία λεία ζύμη
Ζάχαρη άχνη
Λίγο
γλάσο σοκολάτας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Αφήνουμε το
βούτυρο και τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και ρίχνουμε τη λίγη-λίγη τη ζάχαρη και
χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσει.
Ρίχνουμε
ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.
Ρίχνουμε
την κανέλα, το γαρύφαλλο, το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις δύο
βανίλιες. Αφού χτυπηθούν καλά ρίχνουμε
το γιαούρτι και το αλεύρι εναλλάξ. Στο τέλος ρίχνουμε το κονιάκ, τα ψιλοκομμένα
αμύγδαλα και το νόμισμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο και ανακατεύουμε με το
κουτάλι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά
καλά.
Βουτυρώνουμε
μία φόρμα και ρίχνουμε λίγο αλεύρι για να μην μας κολλήσει και βάζουμε την
βασιλόπιτα στο ταψί και προσθέτουμε το «φουρί» τυλιγμένο σε ένα αλουμινόχαρτο
(μπορούμε να το βάλουμε και μετά το ψήσιμο).
Ψήνεται σε
προθερμασμένο φούρνο (180o
C) για περίπου μία ώρα.
Συμβουλή:
Στα 45΄ λεπτά ανοίγουμε το φούρνο και με ένα μαχαίρι πατάμε απαλά στο κέντρο
και αν νοιώσουμε ότι από κάτω δεν έχει ψηθεί το αφήνουμε 10΄λεπτά ακόμα.
Μπορούμε να τρυπήσουμε με το μαχαίρι στο κέντρο και αν πάνω στο μαχαίρι υπάρξουν
ίχνη ζύμης τότε θέλει και άλλο ψήσιμο αν το μαχαίρι βγει καθαρό τότε η
βασιλόπιτα έχει ψηθεί και την βγάζουμε από το φούρνο.
Την
σκεπάζουμε με άχνη ζάχαρη και αν θέλουμε
γράφουμε με γλάσο σοκολάτας τις ευχές μας.. προσοχή όμως επειδή το γλάσο όταν
είναι πολύ ρευστό κυλάει.. πάνω στην άχνη και μας δυσκολεύει στο στόλισμα, να
περιμένουμε λίγο όταν λειώσει να μην τρέχει σαν νερό, ώστε να μπορέσουμε να
γράψουμε ότι θέλουμε.
Καλή
επιτυχία
Σίσυ Μ.Γιορτάζουν σήμερα 29 Δεκεμβρίου 2014
ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ, ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΘΑΔΔΑΙΟΣ, ΒΕΝΙΑΜΙΝ
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Μετά την Χριστού Γέννησιν
Άγια Νήπια (περίπου 14.000) που εσφάγισαν με διαταγή του Ηρώδη
Όσιος Μάρκελλος (1)
Όσιος Αθηνόδωρος
Όσιος Γεώργιος επίσκοπος Νικομήδειας ποιητής ασματικών Κανόνων και
Τροπαρίων
Μνήμη πάντων των Χριστιανών που πέθαναν μαρτυρικά για τη δόξα του Χριστού,
από πείνα, δίψα, κρύο και μαχαίρι κρύο και μαχαίρι.
Όσιος Θαδδαίος ο Ομολογητής
Ανάμνηση των Εγκαινίων του Ναού των Αγίων Τεσσαράκοντα «πλησίον του Χαλκού
Τετραπύλου»
Όσιος Βενιαμίν
(1) Ο Όσιος Μαρκέλλος, έζησε επί εποχής αυτοκράτορα
Λεοντίου Α΄ (ή Μακέλη) τον 5ο μ.Χ. αιώνα, όταν Πατριάρχης στην Κωνσταντινούπόλη
ήταν ο Γεννάδιος Α`.
Η καταγωγή του ήταν από ευγενική και πλούσια οικογένεια
της Συρίας και αυτό τον βοήθησε πολύ, ώστε να λάβει σωστή μόρφωση. Η μελέτη των
γραφών αγαλλίαζε την ψυχή του και για το λόγο αυτό αρχικά μετέβη στην Έφεσο,
αλλά δεν άργησε να πάρει την απόφαση να μονάσει. Για το λόγο αυτό μετέβη στην
μονή των Ακοιμήτων στην Κωνσταντινούπολη, όπου ήταν ηγούμενος ο Αλέξανδρος και
αργότερα ο Ιάκωβος τον οποίο διαδέχτηκε ο Μάρκελλος. Κοιμήθηκε εν ειρήνη.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)