30 Μαρ 2017

Ρεσιτάλ πιάνου με τον Απόστολο Παληό

στις .
Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας διοργανώνουν και φέτος τον κύκλο «Άνοιξη των Πλήκτρων», που είναι ένας πολύ πετυχημένος θεσμός σειράς ρεσιτάλ πιάνου, αλλά και γενικότερα συναυλιών με πληκτροφόρα όργανα.
Στόχος είναι να παρουσιαστεί το ρεπερτόριο του πιάνου και άλλων πληκτροφόρων οργάνων σε όλο το χρονικό του πλαίσιο, ενώ γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν πάντα έργα του 20ού και 21ου αιώνα και, ιδιαίτερα, έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.
Όλος ο κύκλος και φέτος πραγματοποιείται με τη σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών των Σχολών της «Φάρις».
Στο πλαίσιο της «Άνοιξης των πλήκτρων», την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, στις 21:00, στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, φιλοξενείται ο σημαντικός Έλληνας πιανίστας Απόστολος Παληός.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα F. Chopin, όπως τα εμβληματικά 24 πρελούδια, και J. Brahms.
Γεννημένος στην Καρδίτσα, o σολίστ πιάνου Απόστολος Παληός χαρακτηρίστηκε ως «καταπληκτικός πιανίστας» (Cyprien Katsaris) και «ασυνήθιστα χαρισματικός, επικοινωνιακός και αφοσιωμένος μουσικός με σπουδαία φινέτσα, εκφραστικότητα και καλλιτεχνική οντότητα» (Y. Solomon).
Πηγή: kalamata.gr
Περισσότερα »

Ιππικοί αγώνες στις 23 Απριλίου και εγκαίνια του Δημοτικού Ιππικού Κέντρου ΠλατέοςΤην Κυριακή 23 Απριλίου 2017, ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη του Αγίου Γεωργίου, θα πραγματοποιηθούν στο Πλατύ οι καθιερωμένοι ιππικοί αγώνες, αμέσως μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργίας στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Επίσης, θα τελεσθούν τα εγκαίνια του Δημοτικού Ιππικού Κέντρου Πλατέος.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες για την αναβάθμιση του ιπποδρομίου στο Πλατύ πραγματοποιήθηκαν μέσω του προγράμματος LEADER και ήταν προϋπολογισμού 128.000 ευρώ.

Στις εργασίες περιελήφθησαν: κατασκευή χώρου διεξαγωγής του αγωνίσματος υπερπήδησης εμποδίων, κατασκευή χώρου διεξαγωγής αγώνων ιππικής δεξιοτεχνίας, κατασκευή περίφραξης στο σύνολο της περιμέτρου του χώρου, κατασκευή ξύλινης περίφραξης εσωτερικά για την οριοθέτηση των χώρων διεξαγωγής των αγωνισμάτων, κατασκευή της κεντρικής εισόδου στο χώρο – ανατολικά - αλλά και δύο επιπλέον εισόδων στη νότια πλευρά, κατασκευή και τοποθέτηση δύο μεταλλικών κερκίδων δυναμικότητας 90 θέσεων περίπου έκαστη.

Πηγή: kalamata.gr

Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 30 Μαρτίου


ΖΑΧΑΡΙΑΣ, ΙΩΗΛ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΕΥΒΟΥΛΗ, ΒΙΚΤΩΡ, ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ

Νηστεία
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Ιωάννου της Κλίμακος (1)
    Άγιος Ιωάννης συγγραφέας της Κλίμακος
    Άγιος Ζαχαρίας (2) Μητροπολίτης Κορίνθου
    Προφήτης Ιωήλ
    Όσιος Ιωάννης ο εν τω φρέατι
    Άγιος Ιωάννης Πατριάρχης Ιεροσολύμων
    Αγία Ευβουλή
    Άγιος Βίκτωρ
    Άγιος Σωφρόνιος Επίσκοπος Ιρκούτσκ

 (1) Ο Άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης  ή της «Κλίμακας» έζησε μεταξύ 6ου και 7ου αιώνα.  Γόνος μιας πλούσιας και ευσεβούς οικογενείας, μεγάλωσε με τα χριστιανικά ιδεώδη και από πολύ νωρίς αφιερώθηκε στον ασκητικό βίο. Μετέβη στο Όρος Σινά, όπου μαθήτευσε  κοντά στον  Μαρτύριο και εχάρη μοναχός. Μετά το θάνατο του ηγούμενου της Μονής του Σινά,  έγινε ηγούμενος για λίγα  χρόνια, αλλά αυτό που πραγματικά λαχταρούσε η ψυχή του ήταν ο ασκητικός βίος και έτσι αποσύρθηκε στην έρημο και αφιερώθηκε στην μελέτη και την προσευχή.
Ονομάστηκε Ιωάννης της «κλίμακας»,  επειδή όταν ήταν ηγούμενος στην μονή του όρους Σινά, ο ηγούμενος από μία άλλη μονή,  της Ραϊθούς,  του έστειλε ένα γράμμα και ζητούσε από τον Ιωάννη πνευματικές συμβουλές καθοδήγησης. Ο Ιωάννης τότε έγραψε ένα σύγγραμμα το οποίο ονόμασε "Κλίμακα Θείας Ανόδου". Το σύγγραμμα αυτό το οποίο ονομάζεται και "Πλάκες Πνευματικές" είναι οι συμβουλές του Ιωάννου του Σιναΐτου προς τον Ιωάννη Ραϊθού και τους Μοναχούς του. Αυτό το σύγγραμμα, μέχρι και σήμερα είναι  υπέροχο για όσους μοναχούς αλλά και για όλους τους Χριστιανούς που θέλουν να φτάσουν στον Θεό.
Έγραψε επίσης και τον «Λόγο προς τον ποιμένα».  Κοιμήθηκε  ειρηνικά  γύρω στο 650μ.χ. και η εκκλησία μας τιμά την μνήμη του στις 30 Μαρτίου.

(2) Ο Άγιος Ζαχαρίας,  επίσκοπος Κορίνθου, κατά την εκστρατεία του Μοροζίνη  κατηγορήθηκε  ότι συνεργαζόταν με τους Ενετούς.  Συνελήφθη,  βασανίστηκε και του ζητήθηκε να αλλαξοπιστήσει.  Ο Ζαχαρίας αρνήθηκε και  καταδικάστηκε να καεί ζωντανός στη φωτιά.  Με χρήματα που μάζεψε το ποίμνιό του μετέτρεψαν  τον φρικτό αυτό τρόπο της θανατικής καταδίκης σε αποκεφαλισμό.. Έτσι αποκεφαλίστηκε στη Κόρινθο, στις 30 Μαρτίου 1684 μ.χ. Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Περισσότερα »

Widget: Ενσωματώστε την ενημέρωση από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και στο δικό σας site ή blog

Αντιγράψτε και επικολλήστε τον παρακάτω κώδικα στην δική σας ιστοσελίδα δίνοντας την δυνατότητα στους αναγνώστες σας να έχουν άμεση ενημέρωση από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και το NOTOSPORT. ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ:
1
2
<iframe src=https://devart.gr/widgets/eleftheriaonline width="100%" height="500" style="border:none;">
</iframe>
Περισσότερα »