Υλικά
1 κιλό σπανάκι
½ κιλό Μανιτάρια
6 καρότα
1 Πατάτα
3 κολοκύθια
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 Λεμόνια
1 Αυγό
1,5 γλ. κορν φλάουρ
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα υλικά μας. Τα κόβουμε σε κομμάτια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε αρχικά λίγο το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφού τα σοτάρουμε λίγο, στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 20-30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Ξεχωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι ( καλό είναι φυσικά το αυγό να το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου) και στύβουμε τα λεμόνια.
Σε ένα μικρό φλιτζάνι αραιώνουμε το κορν φλάουρ με δυο-τρεις κουταλιές νερό.
Προσθέτουμε το αραιωμένο κορν φλάουρ μέσα στο χυμό λεμονιού και στη συνέχεια θα το προσθέσουμε, μέσα στο πιάτο που έχουμε χτυπήσει το αυγό.
Με μία κουτάλα θα πάρουμε λίγο από το ζεστό ζουμί της κατσαρόλας από το φρικασε μας και θα το προσθέσουμε στο αυγο. Αυτό το κάνουμε γιατί θέλουμε το αυγό να ζεσταθεί σιγά-σιγά και όχι απότομα για να μην κόψει..
αφού ζεσταθεί λίγο το αβγό μας από το ζουμί….θα το ρίξουμε σιγά-σιγά μέσα στην κατσαρόλα με το φρικασέ.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφού ησυχάσει λίγο, μπορούμε να σερβίρουμε.
Καλή Επιτυχία!
Σίσσυ Μ
ΥΓ: Για 5-6 πιάτα