23 Σεπ 2015

«Τώρα, ώρα για ένα ανέκδοτο» !!!


Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 23 Σεπτέμβριου

ΙΩΑΝΝΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ, ΠΕΤΡΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΡΑΙΣ, ΞΑΝΘΙΠΠΗ, ΠΟΛΥΞΕΝΗ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος και Βαπτιστής (Σύλληψη)
Άγιος Νικόλαος ο παντοπώλης ο Νεομάρτυρας από το Καρπενήσι
Άγιος Ανδρέας
Άγιος Ιωάννης με τα δύο παιδιά του Πέτρο και Αντώνιο
Αγία Ραΐς (1) η παρθένος
Οσίες Ξανθίππη (2) και Πολυξένη
Άγιος Ιωάννης ο Νεομάρτυρας ο εξ Αγαρηνών
Άγιος Γρηγόριος Μητροπολίτης Άργους
Άγιος Adamnan

(1) Η Αγία Ράϊς γεννήθηκε στην πόλη Βατάν της Αιγύπτου όταν κηδεμόνας ήταν ο ειδωλολάτρης Λουκιανός. Αφιερώθηκε στο Θεό πηγαίνοντας σε μοναστήρι σε ηλικία 9 ετών. Κάποια μέρα πηγαίνοντας στη πηγή  να πάρει νερό είδε τον ηγεμόνα Λουκιανό να έχει αλυσοδεμένους πλήθος χριστιανός. Βλέποντας αυτό το θέμα η Ραίς

Όχι μονάχα πήγε μέσα στο πλήθος, αλλά με θάρρος όταν ο Λουκιανός χλεύασε το χριστό, βγήκε μπροστά και τον έφτυσε κατάμουτρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τον βασανισμό και τέλος τον αποκεφαλισμό της.


(2) Η Ξανθίππη και η Πολυξένη ήταν αδερφές και έζησαν (41-54 μ.χ.) όταν αυτοκράτορας ήταν ο Κλαύδιος Καίσαρας. Η καταγωγή τους ήταν από την Ισπανία.

Η Ξανθίππη παντρεύτηκε τον άρχοντα της χώρας, τον Πρόβο και μαθήτευσε κοντά στον Απόστολο Παύλο. Η Πολυξένη απάχθηκε από κάποιον που ήθελε να την διαφθείρει στην Ελλάδα, αλλά στάθηκε τυχερή, διότι γνώρισε το χριστιανισμό από τον Φίλιππο και έτσι όταν γύρισε στην Ισπανία μαζί με την αδερφή της Ξανθίππη, επιδόθηκαν με ζήλο, στον πνευματικό αγώνα μέχρι το τέλος της ζωής τους, όπου κοιμήθηκαν ειρηνικά.

Περισσότερα »

« Καλημέρα σας ! Να έχετε μια όμορφη μέρα ! »


Περισσότερα »