6 Ιουν 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΚΟΣΙ (20) ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΩΣ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟ 2015

Ο Δήμος Καλαμάτας ανακοινώνει ότι θα προσλάβει εργατοτεχνικό προσωπικό για απασχόληση έως πέντε (5) ημερομίσθια κατ' άτομο το μήνα Ιούνιο του έτους 2015.

Ολόκληρη την ανακοίνωση μπορείτε να δείτε εδώ.
...
πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Έξυπνες στάσεις: ηλεκτρονική ενημέρωση για το πότε έρχεται λεωφορείο

Οι ηλεκτρονικές πινακίδες σε στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, με τις οποίες το κοινό ενημερώνεται για το χρόνο που εκτιμάται ότι απομένει μέχρι να φθάσει λεωφορείο, έχουν τεθεί σε λειτουργία με επιτυχία, όπως αναφέρθηκε χθες, Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015, σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο. Πρόκειται για τις πινακίδες, που αποτελούν τμήμα του έργου με την ονομασία «Ευφυές τηλεματικό σύστημα πληροφόρησης οδηγών και πολιτών για τις μετακινήσεις και τη στάθμευση στο Δήμο Καλαμάτας, μέσω πολλαπλών καναλιών ενημέρωσης – ευφυής μετακίνηση».
Το έργο είχε προϋπολογισμό 195.717,60 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ και περιέλαβε, μεταξύ άλλων, μία ηλεκτρονική πινακίδα ενημέρωσης οδηγών (VMS), δύο ηλεκτρονικές πινακίδες ενημέρωσης οδηγών για διαθεσιμότητα χώρων στάθμευσης, δέκα ηλεκτρονικές πινακίδες «έξυπνων» στάσεων, που τοποθετήθηκαν σε στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, δεκατέσσερις τηλεματικές συσκευές οχήματος με οθόνη οδηγού για τα αστικά λεωφορεία, δύο ανιχνευτές κυκλοφοριακού φόρτου και ένα διαδικτυακό τόπο ενημέρωσης κοινού.
Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας www.kalamata.gr, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο το διάστημα που απομένει, μέχρι να έλθει το λεωφορείο στη στάση που τους ενδιαφέρει. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα να κάνουν χρήση των δεδομένων αυτών και μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, κατεβάζοντας την αντίστοιχη εφαρμογή, όπως επεσήμανε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Ηλιόπουλος.
Με τον τρόπο αυτό, καταβάλλεται προσπάθεια να γίνει πιο ελκυστική η αστική συγκοινωνία, με προφανή οφέλη για τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στην Καλαμάτα.

ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ
Οι δέκα ηλεκτρονικές πινακίδες «έξυπνων» στάσεων, μέσω των οποίων το κοινό πληροφορείται τους εκτιμώμενους χρόνους άφιξης των αστικών λεωφορείων, τοποθετήθηκαν στα εξής σημεία:
1. Σταθμός ΟΣΕ, στην οδό Κεφάλα
2. Σπουδαστική Εστία, στην οδό Λακωνικής, με κατεύθυνση προς κέντρο
3. Ψαράκια, στην οδό Αριστομένους, με κατεύθυνση προς νότο
4. Δημαρχείο, στην οδό Νέδοντος, με κατεύθυνση προς νότο
5. Στη διασταύρωση Φαρών και Ομήρου, με κατεύθυνση προς κέντρο
6. Παλιό ΚΤΕΛ, στην οδό Αρτέμιδος με κατεύθυνση προς κέντρο
7. Ναυαρίνου, πλησίον ξενοδοχείου Elite
8. Ναυαρίνου, πλησίον διασταύρωσης με Φαρών
9. Οδός Υπαπαντής, έναντι πλατείας Αμφείας
10. Νέο Δημαρχείο, στην οδό Αθηνών, με κατεύθυνση προς κέντρο.

exupnes_staseis_1_Medium.jpgexupnes_stateis_Medium.jpg
πηγή : .kalamata.gr
Περισσότερα »

Αναβάθμιση δημοτικού φωτισμούΟ Δήμος προχωρεί στην αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού της πόλης, με τη χρησιμοποίηση παλιών φωτιστικών από τη Νέα Είσοδο και τη Φαρών. Ήδη αναβαθμίσθηκε η οδός Ευαγγελιστρίας, από το λιμάνι μέχρι το Νέδοντα.


Σημειώνεται ότι αυτή η ενέργεια έχει προσωρινό χαρακτήρα, εν όψει του μεγάλου έργου αντικατάστασης 15.000 λαμπτήρων με νέους, τεχνολογίας LED, στην Καλαμάτα και σε όλη την έκταση του Δήμου.

πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

« Σοφά Λόγια :Τζον Λένον » !!Για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι! Να μάθουμε να διεκδικούμε, να μην μένουμε απαθείς, να νοιώθουμε ότι αξίζουμε! Να δίνουμε αλλά και να παίρνουμε!

Βάζουμε τις κάρτες αυτές και σας συνιστούμε κάπου – κάπου να τις ξαναβλέπετε…. Δείτε τι σας ταιριάζει και προσπαθήστε να βελτιωθείτε ως άνθρωποι πρώτα για εσάς και μετά για τους άλλους…
Λόγια επιφανών ανθρώπων, που θα πρέπει όχι μόνο να τα διαβάζουμε, αλλά να προσπαθούμε να τα αποκωδικοποιήσουμε, το σημαντικότερο θα πρέπει να μας προβληματίσουν!

Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 6 Ιουνίου 2015

ΙΛΑΡΙΩΝ, ΑΤΤΑΛΟΣ, ΓΕΛΑΣΙΟΣ, ΜΑΡΘΑ, ΜΑΡΙΑ, ΚΥΡΙΑ, ΒΑΡΕΡΙΑ, ΜΑΡΚΙΑ, ΑΝΟΥΒ, ΦΩΤΑΣ, ΙΩΝΑΣ, ΓΚΟΥΝΤΟΓΟΛ, ΠΑΙΣΙΟΣ, ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ,
Επιτρέπονται όλες οι τροφές

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Όσιος Ιλαρίων (1)ο νέος, ηγούμενος Μονής Δαλμάτων
Όσιος Άτταλος ο Θαυματουργός
Άγιος Γελάσιος
Αγίες πέντε (2)Παρθένες, Μάρθα, Μαρία, Κυρία, Βαρέρια και Μαρκία
Όσιος Ανούβ ο σημειοφόρος
Όσιος Φώτας
Όσιος Ιωνάς
Άγιος Gudwall (Ουαλός)
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Βασιλείου του Ιερομάρτυρα και Θαυματουργού Επισκόπου Μανγκαζίας Σιβηρίας
Όσιος Παΐσιος του Ούγκλιχ
Άγιος Ανδρόνικος ο Ιερομάρτυς

(1) Ο Όσιος Ιλαρίων  έζησε τον 9μ.χ. αιώνα και η καταγογή του ήταν από την Καππαδοκία.  Οι ευσεβείς γονείς του, Πέτρος και Θεοδοσία, γαλούχησαν τον Ιλαρίωνα με την Χριστιανική πίστη και όταν ενηλικιώθηκε πήγε στο μοναστήρι της Ξηρονησίας, στην Κωνσταντινούπολη. Αργότερα μετέβη στη Μονή Δαλμάτων, όπου και έγινε μεγαλόσχημος και έμεινε για μία δεκαετία όπου έγινε  ηγούμενος της Μονής. Όταν ξέσπασε η θύελλα της Εικονομαχίας ο αυτοκράτορας Λέων ο Αρμένιος, με τον ασεβή πατριάρχη Θεόδοτο το Μελισσηνό, προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να κάμψουν το αγέρωχο φρόνημα του οσίου και επειδή δεν το κατέφεραν άρχισε ο διωγμός του.  Για οκτώ χρόνια, υπέστη αγόγγυστα και με θαυμαστή καρτερία περιορισμούς σε απομακρυσμένες Μονές, φυλακίσεις, ξυλοδαρμούς και εξορίες. Άντεξε όμως, όλες τις ταλαιπωρίες  και μετά το θρίαμβο της Ορθοδοξίας, επέστρεψε στη Μονή του, έζησε τρία ακόμη χρόνια και εκοιμήθη ειρηνικά σε ηλικία 70 ετών.


(2) Οι Αγίες  πέντε Παρθένες, Μαρία, Μαρία, Κυρία (ή Κυρα), Βαρερία (ή Βαλερία) και Μαρκία, όλες κατάγονταν από την Καισαρεία της Παλαιστίνης και έγιναν χριστιανές από έναν ευσεβή χριστιανό. Ζούσαν όλες μαζί σε ένα σπίτι με νηστεία και προσευχή, δυστυχώς όμως κάποιος τις κατέδωσε στις αρχές και επειδή δεν δέχτηκαν να θυσιάσουν στα είδωλα, βασανίστηκαν τόσο σκληρά, ώστε ή μία μετά την άλλη, παρέδωσαν την αγία τους ψυχή.
Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα από καρδιάς» !

Περισσότερα »