2-3 Μέτριες πατάτες (ή πατάτες που μας περισσεψαν απο το ψητό μας!)
4 Αυγά
1 φλ.τσ. εβαπορέ αδιάλυτο
300 γρ. Τυρί Φετα
Αλάτι Πιπέρι
Υλικά για τη ζύμη
½ Αλεύρι για Όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
2 κ.σ. Ξύδι
½ κ.γ. Αλάτι
Εκτέλεση Για τη γέμιση
Μέσα σε ένα Μπολ ρίχνουμε τα αυγά χτυπάμε λίγο με το σύρμα προσθέτουμε το γάλα το αλάτι και το πιπέρι.
Σπάμε με τα χέρια μας τις πατάτες τις οποίες έχουμε βράσει πριν και τις ρίχνουμε μέσα στο Μπολ με το αυγά και το γάλα. Με τα χέρια μας πάμε και το τυρί σε κομματάκια και το προσθέτουμε και αυτό.
Γέμιση μας είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη, για να ετοιμάσουμε τη ζύμη.
Εκτέλεση για τη ζύμη
Ζεσταίνουμε λίγο νερό ώστε να είναι χλιαρό. Μέσα σε ένα Μπολ βάζουμε το αλεύρι το λάδι το ξύδι το αλάτι ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο ζυμάρι.
Ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο. Το αλείφουμε από πάνω με μπόλικο ελαιόλαδο Κόβουμε τις άκρες γύρω γύρω και τις φέρνουμε προς τη μέση και ξανά πλάθουμε πάλι ένα χοντρό φύλλο.
Αν θέλουμε μπορούμε να επαναλάβουμε ακόμα μία φορά τη διαδικασία, δηλαδή να ξανα-αναλειψουμε με ελαιόλαδο το φύλλο που ανοίξαμε να κόψουνε πάλι τις άκρες και να τις φέρουμε προς το κέντρο και να ανοίξουμε ένα καινούργιο φύλλο.
Σύνθεση πίτας
Λαδώνουμε το ταψί μας και βάζουμε επάνω το φύλλο που έχουμε ανοίξει.
Να είναι λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας ώστε στις άκρες να σηκωθεί (όπως στις ταρτες) και να προστατεύσει τη γέμιση.
Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση προσθέτουμε πάνω λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για ένα τέταρτο με 20 λεπτά στους 175 βαθμούς.
Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.