7 Αυγ 2017

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ

Υλικά για τη γέμιση
2-3 Μέτριες πατάτες (ή πατάτες που μας περισσεψαν απο το ψητό μας!)
4 Αυγά
1 φλ.τσ. εβαπορέ αδιάλυτο
300 γρ. Τυρί Φετα
Αλάτι Πιπέρι

Υλικά για τη ζύμη
½ Αλεύρι για Όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
2 κ.σ. Ξύδι
½ κ.γ. Αλάτι

Εκτέλεση Για τη γέμιση

Μέσα σε ένα Μπολ ρίχνουμε τα αυγά χτυπάμε λίγο με το σύρμα προσθέτουμε το γάλα το αλάτι και το πιπέρι.
Σπάμε με τα χέρια μας  τις πατάτες τις οποίες έχουμε βράσει πριν και τις ρίχνουμε μέσα στο Μπολ με το αυγά και το γάλα. Με τα χέρια μας πάμε και το τυρί σε κομματάκια και το προσθέτουμε και αυτό.
Γέμιση μας είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη, για να ετοιμάσουμε τη ζύμη.

Εκτέλεση για τη ζύμη
Ζεσταίνουμε λίγο νερό ώστε να είναι χλιαρό. Μέσα σε ένα Μπολ βάζουμε το αλεύρι το λάδι το ξύδι το αλάτι ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο ζυμάρι.
Ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο. Το αλείφουμε από πάνω με μπόλικο ελαιόλαδο Κόβουμε τις άκρες γύρω γύρω και τις φέρνουμε προς τη μέση και ξανά πλάθουμε πάλι ένα χοντρό φύλλο.
Αν θέλουμε μπορούμε να επαναλάβουμε ακόμα μία φορά τη διαδικασία, δηλαδή να ξανα-αναλειψουμε με ελαιόλαδο το φύλλο που ανοίξαμε να κόψουνε πάλι τις άκρες και να τις φέρουμε προς το κέντρο και να ανοίξουμε ένα καινούργιο φύλλο.

Σύνθεση πίτας
Λαδώνουμε το ταψί μας και βάζουμε επάνω το φύλλο που έχουμε ανοίξει.
Να είναι λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας ώστε στις άκρες να σηκωθεί (όπως στις ταρτες)  και να προστατεύσει τη γέμιση.
Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση προσθέτουμε πάνω λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για ένα τέταρτο με 20 λεπτά στους 175 βαθμούς.

Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.
Περισσότερα »

Ήξερες Ότι ......


Περισσότερα »

Διαγωνισμός για παραχώρηση χώρων για τοποθέτηση ενοικιαζόμενων ποδηλάτωνΟ Δήμος Καλαμάτας προκηρύσσει δημόσιο ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό με φανερές και προφορικές προσφορέςγια την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων εντός της πόλης της Καλαμάτας για την τοποθέτηση ενοικιαζόμενων(κοινοχρήστων) ποδηλάτων.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα στην οδό Αθηνών αριθμός 99 ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών ακινήτων του Δήμου Καλαμάτας την 17-08-2017 ημέρα Πέμπτη και ώρα 13.00 (γραφείο 2.13)
Τιμή εκκίνησης (ετήσιο αντάλλαγμα) : 4.312,00€
Το αντάλλαγμα που θα επιτευχθεί στη δημοπρασία είναι σταθερό για όλα τα έτη της σύμβασης.
Για να γίνει δεκτή προσφορά, πρέπει να υπερβαίνει τον ελάχιστο όρο ή μετά την έναρξη της δημοπρασίας το εκάστοτε αποτέλεσμα αυτής, κατά είκοσι ευρώ (20€) τουλάχιστον.
Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή διενέργειας δημοπρασιών ακινήτων του Δήμου Καλαμάτας ως εγγύηση γραμμάτιο σύστασης παρακαταθήκης του Τ.Π.Δ. ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας, ποσού Τετρακοσίων τριάντα ενός ευρώ και είκοσι λεπτών (431,20.€), (ίσου προς το ένα δέκατο (1/10) του οριζόμενου στη διακήρυξη ελάχιστου ορίου κατώτερης προσφοράς).
Η χρονική διάρκεια της παραχώρησης είναι τρία (03) χρόνια.
Η διακήρυξη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας www.kalamata.gr. Για περισσότερες πληροφορίες και όρους του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προσόδων Περιουσίας & Κοιμητηρίων της Διεύθυνσης Οικονομικών στο Δημοτικό Κατάστημα στην οδό Αθηνών αριθμός 99, (γραφείο 1.21), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες κα Μπουρίκα Σοφία, τηλ. 27213-60739.
Τη διακήρυξη μπορείτε να τη δείτε εδώ.

 Πηγή:  http://www.kalamata.gr
Περισσότερα »