16 Δεκ 2018

ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΧΑΛΙ και πως καθαρίζεται

Αν πάνω στο χαλί μας δούμε λεκέδες από αίμα, δεν πρέπει να πανικοβληθούμε!

Όλα καθαρίζοντα,  απλά πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή!

Το αίμα στο χαλί μας ή στο στρώμα μας,  είναι πιο δύσκολο γιατί δεν μπορούμε να το ξεπλύνουμε με μπόλικο νερό!

Γενικά να γνωρίζετε ότι το αίμα καθαρίζεται εύκολα αν είναι φρέσκο και μπορούμε να το ξεπλύνουμε με μπόλικο κρύο νερό!!!

ΠΟΤΕ ΖΕΣΤΟ !!!

Στο χαλί μας όμως ή στο στρώμα μας δεν μπορούμε να ξεπλύνουμε με νερό γι'αυτό θα κάνουμε το εξής :

Θα πάρουμε ένα λεκανάκι μέσα στο οποίο θα βάλουμε κρύο νερό και ένα σφουγγάρι.
Πασπαλίζουμε πολύ καλά το λεκέ μας με μπόλικο αλάτι.
Βρέχουμε  το σφουγγάρι με το νερό και  τρίβουμε το λεκέ.

Ξεπλένουμετο σφουγγάρι στο λεκανάκι με το νερό και θα ξανά τρίψουμε το λεκέ μας.

Ενδιάμεσα αλλάζουμε το νερό ώστε να έχουμε πάντα καθαρό νερό!
Αυτό θα το συνεχίσουμε μέχρι να καθαρίσουμε το λεκε μας.

Αν το αίμα μας είναι ξερό, μπορεί με αυτό τον τρόπο να μας αφήσει λεκέ, για το λόγο αυτό,  αφού ξεπλύνουμε με καθαρό νερό και αλάτι στη συνέχεια θα βάλουμε και θα κάνουμε το ίδιο ακριβώς πράγμα αλλά με σόδα!
Να είστε βέβαιοι ότι θα καθαρίσει!
στεγνώνουμε με πιστολάκι και σκουπίζουμε με την ηλεκτρική!

Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.

Περισσότερα »

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΦΑΒΑ


Υλικά
500 γραμ. φάβα
2 κρεμμύδια  σε φέτες
1½ λίτρο νερό
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
αλάτι
Λευκό πιπέρι

Για το γαρνίρισμα προαιρετικά
1 Μεγάλο κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
2 κ.σ. κάπαρη
1 κ.σ. ξίδι
Λιαστή ντομάτα

Εκτέλεση
Πλένουμε τη φάβα και την αφήνουμε μέσα στο νερό για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά με το ελαιόλαδο κατά προτίμηση κατσαρόλα να έχει χοντρό πάτο,(γιατί έχει αποδειχθεί ότι όταν η κατσαρόλα έχει χοντρό πάτο η φάβα κολλάει λιγότερο) και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το κλωνάρι από το θυμάρι. Προσθέτουμε
τη φάβα και ανακατεύουμε καλά ώστε να γυαλίσει….
Εδώ θα προσθέσουμε το νερό λίγο αλάτι πιπέρι, θα ανακατέψουμε πολύ καλά και θα αφήσουμε τη φάβα μας να βράσει. Μόλις πάρει βράση θα σταματήσουμε να ανακατεύουμε γιατί όσο ανακατεύουμε η φάβα μας κολλάει, και θα χαμηλώσουμε πολύ τη φωτια (στο 3 από η κουζίνα μας έχει maximum το 9 ) και θα αφήσουμε να βράζει σιγά σιγά χωρίς το καπάκι γιατί θα ξαφρίζουμε για όσο διάστημα χρειαστεί (χωρίς όμως να ανακατεύουμεμη φοβηθούμε σιγά-σιγά θα ανεβαίνει χωρίς να κολλήσει στη χαμηλή φωτιά) η φάβα μας τα κάνει να βράσει περίπου 50 λεπτά,  μπορούμε λίγο να δοκιμάσουμε, προσθέτουμε το αλατοπίπερο αν χρειάζεται και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αφαιρούμε το θυμάρι και τελειώνουμε με ένα ραβδομπλέντερ. Αν δεν έχουμε ραβδομπλέντερ τελειώνουμε λίγη-λίγη στο μούλτι ή στο Γουδί.

Αν η φάβα μας είναι πολύ ρευστή μη φοβηθούμε γιατί όσο περνάει η ώρα σφίγγει. Αν πάλι είναι πολύ σφιχτή μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγο ζεστό νερό.
Για το σερβίρισμα θα ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι και τη λιαστή ντομάτα αν μας αρέσει φυσικά, και θα τη βάλουμε πάνω στη φάβα που έχουμε τοποθετήσει μέσα στο πιάτο. Προσθέτουμε λίγο ξύδι αν μας αρέσει ελαιόλαδο και σερβίρουμε!

Καλή Επιτυχία !
Σίσυ Μ.
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 16 Δεκεμβρίου 2014



ΑΓΓΑΙΟΣ, ΘΕΟΦΑΝΩ, ΜΟΔΕΣΤΟΣ, ΜΑΡΙΝΟΣ, ΠΡΟΒΟΣ, ΙΛΑΡΙΟΣ, ΜΕΜΝΩΝ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΣΥΜΕΩΝ, ΔΟΜΝΑ
Νηστεία - Επιτρέπεται το ψάρι

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Προφήτης Αγγαίος
Αγία Θεοφανώ (1) η Θαυματουργή σύζυγος του βασιλιά Λέοντα του σοφού
Άγιος Μόδεστος Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων
Άγιος Μαρίνος
Άγιοι Πρόβος και Ιλάριος
Άγιος Μέμνων Αρχιεπίσκοπος Εφέσου
Άγιος Νικόλαος Β' Χρυσοβέργης
Ανάμνηση των εγκαινίων του ναού του Αγίου Χριστοφόρου κοντά στον Άγιο Πολύευκτο
Άγιος Συμεών Αρχιεπίσκοπος Αντιοχείας
Αγία Δόμνα του Τόμσκ η δια Χριστόν σαλή

(1) Η Αγία Θεοφανώ ήταν σύζυγος του αυτοκράτορα  Λέοντα Σοφού και ενώ καταγόταν από επιφανή οικογένεια της Ανατολής κατοικούσε στην Κωνσταντινούπολη.  Σαν σύζυγος αυτοκράτορα πλαισιωνόταν από πλούτο και μεγαλεία, αλλά  η ίδια διατήρησε τη ταπεινοφροσύνη και την μετριοφροσύνη που την χαρακτήριζε από  πριν.  Με την βοήθεια δύο υπηρετριών της και ντυμένη ως απλή γυναίκα για να μην την αναγνωρίζουν, γύρναγε στα σπίτια των φτωχών και κατατρεγμένων και πρόσφερε την βοήθειά της σε όποιον την είχε ανάγκη. Ο Θεός βλέποντας την φιλευσπλαχνία  και την μεγάλη ταπεινοφροσύνη της, την ευλόγησε με το χάρισμα της θαυματουργίας.  Έτσι όταν η ιατρική δεν είχε πλέον άλλο να προσφέρει στον άρρωστο, αναλάμβανε η Θεοφανώ και με την δύναμη της προσευχής της τον έκανε καλά. Αναπαύθηκε εν ειρήνη και το άγιο λείψανό της βρίσκεται στο πατριαρχείο Κων/πόλεως.

Περισσότερα »

Πως βρήκε η φράση: "Ψωροκώσταινα"

"Ψωροκώσταινα καημένη.." Όλοι χρησιμοποιούμε αυτή τη φράση όταν θέλουμε να πούμε φτωχή Ελλαδίτσα με τα τόσα που έχεις υποφέρει.....
Πως βγήκε όμως αυτή η φράση? 
Η Ψωροκώσταινα ήταν ένα υπαρκτό πρόσωπο. Το πραγματικό της όνομα  ήταν Πανωραία Χατζηκώνστα ή Χατζηκώσταινας, με καταγογή  από αρχοντική οικογένεια των Κυδωνιών (Αϊβαλί). 
Όταν στις 2 Ιουνίου 1821, ο τουρκικός στρατός, μπήκε στο Αϊβαλί και το κατέστρεψε,  ( για να εκδικηθεί την πυρπόληση τουρκικού δίκροτου στις 27 Μαΐου στην Ερεσό ).
Η Πανωραία, αφού εχασε τα πέντε της, παιδιά, κατέφυγε στο Ναύπλιο.
Σύμφωνα με αναφορές της εποχής, προσέφερε τα ελάχιστα υπάρχοντά της στον έρανο που έλαβε χώρα στο Ναύπλιο για την ενίσχυση των πολιορκημένων του Μεσολογγίου, το 1826. Ο Ευάγγελος Δαδιώτης, αναφέρεται στην δήλωσή της: «Δεν έχω τίποτα άλλο από αυτό το ασημένιο δαχτυλίδι κι αυτό το γρόσι. Αυτά τα τιποτένια προσφέρω στο μαρτυρικό Μεσολόγγι».[2]´Εκτοτε χρησιμοποιούνται οι εκφράσεις:
"Ψωροκώσταινα" που αναφέρεται στο ελληνικό κράτος ως κράτος φτωχό, που βασίζεται το περισσότερο στην εθελοντική συνδρομή και προσπάθεια των κατοίκων του παρά στη σωστή και επιστημονική οργάνωση και διαχείριση των εσόδων του [3] και,
"θα τα πληρώσει η Ψωροκώσταινα" με την έννοια ότι θα επιβαρυνθεί -αναιτίως- από το υστέρημά του ο ελληνικός λαός για υποχρεώσεις που προέρχονται από πράξεις και παραλείψεις των κυβερνώντων.
Λανθασμένα η έκφραση «Ψωροκώσταινα» χρησιμοποιείται για να δηλώσει χώρα φτωχή, χωρίς πόρους, προορισμένη να είναι αιωνίως εξαθλιωμένη.[εκκρεμεί παραπομπή]
Περισσότερα »