18 Φεβ 2015

«Ένα ανεκδοτάκι τώρα, είναι ότι «πρέπει», για να γελάσουμε και λίγο…. » !!


Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 18 Φεβρουαρίου (video)

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 18 ΦεβρουαρίουΛΕΩΝ, ΑΓΑΠΗΤΟΣ, ΑΓΡΙΠΠΑΣ, ΒΙΚΤΩΡΙΝΟΣ, ΔΩΡΟΘΕΟΣ, ΘΕΟΔΟΥΛΟΣ, ΠΙΟΥΛΟΣ, ΚΟΣΜΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

1.         Άγιος Λέων Πάπας Ρώμης
2.         Άγιοι Λέων και Παρηγόριος οι Μάρτυρες οι εν Πατάροις της Λυκίας Αθλήσαντες
3.         Όσιος Αγαπητός ο Ομολογητής και θαυματουργός Επίσκοπος Συναού
4.         Άγιοι Αγρίππας, Βικτωρίνος, Δωρόθεος και Θεόδουλος
5.         Άγιος Πιούλιος
6.         Όσιος Κοσμάς του Γιαχρόμ
7.         Άγιος Νικόλαος Πατριάρχης Γεωργίας

(1) Ο Άγιος Λέων ή Πάπας Λέων Α΄ γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου  390 μ.Χ. και ανέβηκε στον Παπικό θρόνο από τις 29 Σεπτεμβρίου του 440 έως το θάνατό του το 461.  Μεγάλος υποστηρικτής της ορθοδοξίας, έζησε επί αυτοκράτορα Μαρκιανού και Πουλχερίας. Διακρινόταν όχι μόνο για το ήθος και την σπουδαία θεολογική του κατάρτιση, αλλά και την πολυγραφότητά του. Μέχρι σήμερα διασώζονται αρκετές επιστολές του.
Συνέβαλε αποτελεσματικά στις εργασίες της δ. Οικουμενικής συνόδου αποστέλλοντας τέσσερις αντιπροσώπους, μαζί με μια επιστολή με την οποία καθόριζε δύο φύσεις του Χριστού. Αυτή η επιστολή βοήθησε στην διεξαγωγή ουσιαστικών συμπερασμάτων της συνόδου. (για την ακρίβεια η επιστολή του Αγίου Λέοντος είχε σταλεί τρία χρόνια πριν στον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Φλαβιανό (βλέπε 16 Φεβρουαρίου) και ανεγνώσθη στη Σύνοδο. Είναι δε γνωστή ως «Τόμος τοῦ Λέοντος»).
Κοιμήθηκε ειρηνικά σε βαθύ γήρας  στις 10 Νοεμβρίου 461 μ.Χ. και η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 18 Φεβρουαρίου.

 (2) Ο Όσιος Αγαπητός, γεννήθηκε από γονείς ευσεβείς χριστιανούς, στην Καππαδοκία. Η αγάπη του προς τον Κύριο, τον οδήγησε από πολύ νωρίς στον ασκητικό βίο. Έτσι βρέθηκε σε ένα μοναστήρι κοντά στο Σινάο, όταν συν-αυτοκράτορες ήταν ο Διοκλητιανός (284 - 305 μ.Χ.) και ο Μαξιμιανός (285 - 305 μ.Χ.). Στο μοναστήρι αυτό με την βοήθεια του ηγουμένου, μελέτησε τις γραφές και απέκτησε αληθινά χριστιανικό ήθος. Ο Θεός για την αγάπη του προς Αυτόν και την ιερή του αφοσίωση τον αξίωσε με την ευλογία της θαυματουργίας.  Ένα από τα θαύματα που έκανε ήταν να θανατώσει τον δράκοντα που αφάνιζε κοντά στο μοναστήρι, ανθρώπους και  ζώα.
Όταν στον αυτοκρατορικό θρόνο ανέβηκε ο Λικίνιος (308 - 323 μ.Χ.) στρατεύτηκε, αλλά όταν άρχισαν οι διώξεις των χριστιανών, είδε να βασανίζονται  Βικτώριος, Δωρόθεος, Θεόδουλος, Αγρίππας και άλλοι πολλοί  (μνημονεύονται και αυτοί στις 18 Φεβρουαρίου), βασανίστηκε και ο ίδιος.  Απαλλάχτηκε από τον στρατό αργότερα, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Μ. Κωνσταντίνος  (324 - 337 μ.Χ.) επειδή με την βοήθεια της προσευχής και την θαυματουργία, έσωσε από βέβαιο θάνατο ένα προσφιλές προς τον αυτοκράτορα πρόσωπο.  Αφού έφυγε από τον στρατό, αφοσιώθηκε στην μελέτη των γραφών  και χειροτονήθηκε πρεσβύτερος,  από τον επίσκοπο Σινάου και όταν απεβίωσε ο επίσκοπος ανέλαβε ο Αγαπητός το αξίωμα.  Κοιμήθηκε εν ειρήνη.
Περισσότερα »

«Ξεκινήστε τη μέρα σας, όμορφα! Πείτε απλά Καλημέρα» !


Περισσότερα »