25 Σεπ 2015

Μπήκαν οι οθόνες για παρατηρητήριο τιμών στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Τοποθετήθηκαν στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας οθόνες και λοιπός εξοπλισμός, στο πλαίσιο πραγματοποίησης του έργου «Εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος παρατηρητηρίου τιμών στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας».
Πρόκειται για έργο πρωτοποριακό στην Ελλάδα, που θα προσφέρει πληροφόρηση προς το αγοραστικό κοινό σε πραγματικό χρόνο. Στις οθόνες απεικονίζεται το προϊόν και αναγράφονται η ελάχιστη, η μέγιστη και η μέση τιμή. Η ενημέρωση του συστήματος με τις τιμές θα γίνεται από το προσωπικό της Αγοράς, που θα προβαίνει σε τιμοληψίες.
Ξεκίνησε, επίσης, η εγκατάσταση του λογισμικού και η εκπαίδευση του προσωπικού στο χειρισμό του συστήματος, που επί ένα μήνα θα βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία.

ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
Οι συσκευές του παρατηρητηρίου τιμών περιλαμβάνουν δύο συστήματα ψηφιακής σήμανσης (ειδικές επίπεδες τηλεοράσεις TFT 42 ιντσών με προδιαγραφές εξωτερικού χώρου), δύο tablets, καθώς επίσης και το απαραίτητο συνοδευτικό υλικό - εξοπλισμό και λογισμικό.
Το σύστημα έχει δυνατότητες επέκτασης με την προσθήκη επιπλέον ειδικών τηλεοράσεων ψηφιακής σήμανσης, με τις αντίστοιχες προδιαγραφές, για προβολή διαδικτυακού περιεχομένου.
Το σύστημα αποτελείται από τα ακόλουθα τρία βασικά υποσυστήματα:
1. Σύστημα καταγραφής τιμών. Αφορά στην καταγραφή της τιμής ανά προϊόν μέσω του λογισμικού του προγράμματος, το οποίο έρχεται προεγκατεστημένο σε ταμπλέτες
2. Βάση δεδομένων. Όλες οι καταγραφείσες τιμές καταχωρούνται σε ψηφιακή μορφή σε βάση δεδομένων στον cloud server
3. Σύστημα εμφάνισης περιεχομένου. Τα στοιχεία εμφανίζονται σε δύο οθόνες 42΄΄.  Οι τιμές ή τα στατιστικά στοιχεία εμφανίζονται σε κυλιόμενη μορφή, σε πραγματικό χρόνο.
Η χρηματοδότηση προέρχεται από ίδιους πόρους της ΒΙΣΦΑΚΑ ΑΕ και ο προϋπολογισμός ήταν 9.310 €, προ ΦΠΑ, με ανάδοχο τη Microshop ΕΠΕ.
agora-pinakas-timon_1.JPGagora-pinakas-timon_2.JPGagora-pinakas-timon_3.JPGagora-pinakas-timon_4.JPGagora-pinakas-timon_5.JPGagora-pinakas-timon_6.JPG

 πηγή : www.kalamata.gr
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 25 Σεπτεμβρίου

ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ, ΠΑΝΦΟΥΤΙΟΣ, ΠΑΥΛΟΣ, ΤΑΤΤΗ, ΣΑΒΙΝΙΑΝΟΣ, ΜΑΞΙΜΟΣ, ΡΟΥΦΟΣ, ΕΥΓΕΝΙΟΣ, ΒΥΖΑΤΗΝΟΣ, ΣΕΡΓΙΟΣ, ΘΕΟΦΙΛΟΣ

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Οσία Ευφροσύνη Θυγατέρα Παφνουτίου του Αιγυπτίου
Όσιος Πανφούτιος (1)
Άγιοι Παύλος, Ταττή και τα παιδιά τους Σαβινιανός, Μάξιμος, Ρούφος και Ευγένιος
Μνήμη μεγάλου σεισμού
Άγιος Παφνούτιος ο Ιεροσολυμήτης, Ιερομάρτυρας
Άγιος Βυζατηνός
Όσιος Σέργιος ο Θαυματουργός Ηγούμενος Ραδονεξίας
Όσιος Θεόφιλος Αρχιεπίσκοπος Εφέσου

(1) Ο Οσιομάρτυρας Παφνούτιος λέγετε και αναχωρητής. Εζησε την εποχή που αυτοκράτορας ήταν ο διώκτης των χριστιανών Διοκλητιανός. Ασκήτευε στην έρημο της Αιγύπτου αλλά πολύ συχνά κατέβαινε στις πόλεις για να διδάξει το Ευαγγέλιο.

Έπαρχος τότε ήταν ο Αρριανός και όταν έμαθε για τις διδαχές του Πανφούτιου έδωσε εντολή να τον βρουν. Ο Πανφούτιος όταν έμαθε ότι ο Αρριανός τον ζητούσε παρουσιάστηκε μόνος του μπροστά στον Αρριανό. Όταν ο Αρριανός είδε ότι ο Πανφούτιος ήταν ένα αδύναμο αλλά σεβάσμιο γεροντάκι έμεινε έκπληκτος! Προσπάθησε να τον κάνει να αλλαξοπιστήσει αλλά μάταια.  Τότε διέταξε να τον φυλακίσουν. Ακόμα και στη φυλακή ο Πανφούκιος δεν έπαψε να κηρύττει το λόγο του Ευαγγελίου και έκανε χριστιανούς ακόμα και τους δεσμώτες του. Αργότερα τον μετέφεραν για ανάκριση κοντά στον ποταμό Νείλο και εκεί έκανε χριστιανούς όχι μόνο τους ψαράδες που βρισκόντουσαν εκεί αλλά και 546 στρατιώτες μαζί με τον Ευσέβιο που ήταν ο επικεφαλής τους. Και οιν546 συνελήφθησαν και αφού ομολόγησαν την πίστη τους αποκεφαλίστηκαν, ο Πανφούκιος αφού βασανίστηκε τον σταύρωσαν σε ένα ξερό φοίνικα όπου και παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο. ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
Περισσότερα »

Περίληψη διακήρυξης ανοιχτού ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού για την: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΥΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ & ΕΝΟΣ ΣΑΡΩΘΡΟΥ ΜΕΣΩ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ (LEASING) ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΕΝΤΕ (5) ΕΤΩΝ»

O Δήμος Καλαμάτας προκηρύσσει ανοιχτό ηλεκτρονικό διεθνή διαγωνισμό για την: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΥΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ & ΕΝΟΣ ΣΑΡΩΘΡΟΥ ΜΕΣΩ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ (LEASING) ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΕΝΤΕ (5) ΕΤΩΝ» με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα, από οικονομική άποψη, προσφορά, προϋπολογισμού δαπάνης 713.400,00€, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23%.

Η περίληψη της διακήρυξης έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο τού προγράμματος  «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» με ΑΔΑ: ΩΞΧΗΩΕΕ-ΒΟΔ και μπορείτε να τη δείτε εδώ.
Τη διακήρυξη μπορείτε να τη δείτε εδώ.
Τη μελέτη μπορείτε να τη δείτε εδώ.
πηγή: www.kalamata.gr
Περισσότερα »

«Τώρα, ώρα για ένα ανέκδοτο» !!!


Περισσότερα »

« Καλημέρα σας ! Να έχετε μια όμορφη μέρα ! »


Περισσότερα »