13 Ιουν 2014

Διανοίξεις δρόμων στην Καλαμάτα και άλλες παρεμβάσεις


Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου στο Δ. Καλαμάτας,  αποφασίσθηκε

να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία διάνοιξης δρόμων στην Καλαμάτα, ως εξής:
Α) περιοχή Παλιάμπελα (ομάδα δρόμων)
Β) Θεμιστοκλέους (νότια)
Γ) Ιερολοχιτών
Δ) Ηροδότου και
Ε) περιοχή Παναγίτσα (ομάδα δρόμων).
Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι.
Επίσης αποφασίστηκε η άμεση κατεδάφιση της εγκαταλελειμμένης οικοδομής που βρίσκεται στη μαρίνα, βόρεια του Yachting Club και εισαγωγή στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέματος σχετικά με την επιστροφή στο Δήμο οικοπέδου, που είχε διατεθεί στο Υπουργείο Πρόνοιας για οικιστική αποκατάσταση πτωχών οικογενειών. Ο σκοπός για τον οποίο δόθηκε το οικόπεδο, στην περιοχή Πλάκα, δεν εκπληρώθηκε και ο Δήμος Καλαμάτας ζητεί την επιστροφή του γεωτεμαχίου αυτού.

Α/Μ 
Περισσότερα »

Προχωρούν τα έργα συντήρησης στο Βιοτεχνικό Πάρκο

Προχωρούν τα έργα συντήρησης στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καλαμάτας, το οποίο διαχειρίζεται η Διοκλής ΑΕ (δημοτική ανώνυμη εταιρεία). 
Οι παρεμβάσεις 
εντάσσονται στο έργο «Άρση των κινδύνων από την πτώση των απολεπίσεων του φέροντος οργανισμού του ΒΙΟ.ΠΑ. Καλαμάτας και εργασίες συντηρήσεώς του», προϋπολογισμού 90.000 ευρώ με το ΦΠΑ. Η δαπάνη καλύπτεται από ίδιους πόρους της Διοκλής ΑΕ και μειοδότρια αναδείχθηκε η Λάμπος Ιωάννης και Σία ΕΕ, που προσέφερε έκπτωση 5%.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων προγραμματίζονται καθαιρέσεις των σαθρών τμημάτων στους σοβάδες και στο μπετόν, επάλειψη με ειδικά υλικά όλων των μεταλλικών στοιχείων του οπλισμού σιδήρου μπετόν που θα αποκαλυφθούν, επουλώσεις όπου είναι αναγκαίο στους σοβάδες και στο μπετόν, καθώς και επίστρωση των εσωτερικών τοιχωμάτων στις υδρορροές με ειδικά μονωτικά για την παρεμπόδιση επέκτασης της υγρασίας.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις αρχές Αυγούστου.
viopa.JPGviopa_1.JPG Πηγή : Δ. Καλαμάτας
Περισσότερα »

Εκσυγχρονισμός – πιστοποίηση παιδικών χαρών

Με αφορμή έγγραφο του μέχρι πρότινος Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, έγινε σήμερα σύσκεψη στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων. 

Με το έγγραφο αυτό, που έφερε ημερομηνία 29 Μαΐου 2014, εζητείτο η προσαρμογή των παιδικών χαρών σε συγκεκριμένες προδιαγραφές και η πιστοποίησή τους.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε η κατάργηση παιδικών χαρών που δεν πληρούν στοιχειώδεις προϋποθέσεις και η αναβάθμιση παιδικών χαρών, καταρχήν των κεντρικών, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε το έγγραφο Μιχελάκη ως «μη αποδεκτό» διότι «η οδηγία που εμπεριέχει δεν συνοδεύεται από ανάλογους πόρους». Πρόκειται για κάτι που, δυστυχώς, συνηθίζει συχνά πυκνά να κάνει η Κυβέρνηση σε βάρος των Δήμων. Επισημαίνεται πως διαμαρτυρίες για το έγγραφο αυτό εξέφρασαν πολλοί Δήμαρχοι και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Περισσότερα »

Ένας «συρμός αφύπνισης» για το τραίνο


Ένας «συρμός αφύπνισης» για την επαναλειτουργία του τραίνου στην Πελοπόννησο κινήθηκε το Σάββατο 7 μέχρι και τη Δευτέρα 9 Ιουνίου. 

Σχετικά, η «Κίνηση Πελοποννησιακής Γραμμής» έγραψε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η διακοπή λειτουργίας του τραίνου στην Πελοπόννησο πριν από τέσσερα χρόνια, παρά την ανακατασκευή - ανακαίνιση της γραμμής, η οποία κόστισε γύρω στα 100 εκατομμύρια ευρώ, δημιούργησε ευνοϊκές συνθήκες, για να λεηλατηθεί ο εξοπλισμός της (τροχαίο υλικό, συστήματα ισόπεδων διαβάσεων κι άλλα) και να υποστούν βανδαλισμούς κτήρια και άλλες υποδομές. Η δράση των συλλεκτών μετάλλου έφτασε στο σημείο να ξηλώσουν με την άνεσή τους ακόμα και τις ράγες της γραμμής (γύρω στα 200 μέτρα) στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου Κορινθίας. 

Διανοίγονται συνέχεια αυθαίρετα ιδιωτικές ισόπεδες διαβάσεις όπως έξω από την Τρίπολη, στην Κόρινθο κι αλλού. Στην περιοχή της Ηλείας κόψανε κι εξαφανίσανε  ολόκληρο τραίνο! 

Στο Άργος με ιδιαίτερο καταστροφικό ζήλο ξηλώθηκαν ακόμα και τα πλακίδια του δαπέδου στο απροστάτευτο κτήριο του σταθμού. 

Στο Ναύπλιο με την καταστροφική επέλαση τα μουσειακά βαγόνια, που χρησιμοποιούνταν για τις λειτουργίες του σταθμού, κακοποιήθηκαν κι έγιναν εστίες βρωμιάς και αυτοσχέδια αποχωρητήρια. 

Στο Λεύκτρο έξω από τη Μεγαλόπολη υπάρχει ανάλογη εικόνα αποστροφής. Τα παραπάνω αποτελούν μόνο μερικά παραδείγματα. Ό,τι απομένει από την καταστροφική μανία των βανδάλων υφίσταται την ανελέητη φθορά από την έλλειψη συντήρησης, τα καιρικά φαινόμενα, την υγρασία κτλ. 

Αποδεικνύεται λοιπόν και πάλι ότι η εγκατάλειψη ενός συστήματος υποδομών οδηγεί σε καταστροφικές επιπτώσεις ενώ το κόστος  αποκατάστασης των ζημιών, όταν κι άμα επιχειρηθεί, θα είναι μεγάλο. Κι αυτό βέβαια αν στο μεταξύ προληφθούν και μη αναστρέψιμες καταστροφές.

Πρέπει να επισημανθεί ότι κτήρια, γέφυρες κι άλλες υποδομές του σιδηροδρομικού συστήματος της Πελοποννήσου έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα, αφού αποτελούν άλλωστε θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία, τα οποία συνδεθήκανε με την ιστορία του τόπου μας. Αξίζει αυτή η βαριά εθνική μας κληρονομιά ένα τέτοιο κατάντημα; 

Ασφαλώς όχι. 

Μπορεί όμως το υφιστάμενο σιδηροδρομικό σύστημα της περιοχή μας να επανενεργοποιηθεί, για να διασωθεί αλλά και να αξιοποιηθεί μέσα στα σημερινά δεδομένα; Η απάντηση είναι ότι και βέβαια μπορεί εάν υπάρξει όμως πραγματική πολιτική βούληση και εφόσον λειτουργήσει με ένα αξιόπιστο κι αποτελεσματικό σχήμα εκμετάλλευσης. Γιατί παρά τη συντριπτική επενδυτική εύνοια που επιφυλάχτηκε από την Πολιτεία στους «γρήγορους» αλλά πανάκριβους αυτοκινητόδρομους της Πελοποννήσου, υπάρχουν οι δυνατότητες επαναλειτουργίας και αξιοποίησης της «μετρικής» γραμμής της Πελοποννήσου για έναν συμπληρωματικό ρόλο στο συγκοινωνιακό σύστημα. Υπάρχουν άλλωστε πλείστα παραδείγματα από τη διεθνή εμπειρία. Πέρα από τη δυνατότητα εμπορευματικών μεταφορών (ιδιαίτερα άμα λειτουργήσει σε αυτή την κατεύθυνση και το λιμάνι της Καλαμάτας), η γραμμή μπορεί να εξυπηρετήσει προαστιακές αλλά και υπεραστικές συνδέσεις. Αναμφισβήτητα όμως η ιστορική και γραφική διαδρομή της Πελοποννήσου ενδείκνυται για τουριστική αξιοποίηση με ανάλογους συρμούς συνδυαστικά και με άλλα μέσα, όπως είναι τα κρουαζιερόπλοια.


Οι φίλοι του σιδηροδρόμου πασχίζουν φιλότιμα να ξαναδούν τη γραμμή να ξαναλειτουργήσει. Φέρνουν αυτό το σημαντικό για την Πελοπόννησο ζήτημα πάλι στην επικαιρότητα. (…)

Οι φίλοι του σιδηροδρόμου καλούν ουσιαστικά την τοπική κοινωνία σε αφύπνιση και συνέγερση για την υπεράσπιση της φιλικότερης προς το περιβάλλον χερσαίας συγκοινωνιακής υποδομής κι ενός πολύτιμου πολιτιστικού πόρου της περιοχής. 

Καλούν την τοπική κοινωνία να υπερασπιστεί μια ιστορική κατάκτησή της και να μην αφεθεί μοιρολατρικά στην αποθέωση των αυτοκινητόδρομων και στο μονοπωλιακό τους καταναγκασμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Περισσότερα »

Εργασίες για καλύτερη πρόσβαση στο κεντρικό πάρκινγκ του Δήμου

Εργασίες εκτελούνται στο κεντρικό πάρκινγκ του Δήμου, στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα πίσω από τον ΟΤΕ. 

Αρμόδιο συνεργείο διαμορφώνει τις προσβάσεις ώστε να διευρυνθούν και να διενεργείται άνετα η είσοδος και έξοδος οχημάτων στο χώρο.
parking.JPG       parking_1.JPGparking_3.JPG  Πηγή : Δ. Καλαμάτας
Περισσότερα »

Η κοινωνική ισότητα χαρίζει μακροζωία

 Νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ υποστηρίζει πως η κοινωνική ισότητα οδηγεί σε αυξημένη διάρκεια ζωής. Οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα μελετώντας μια ομάδα θηλαστικών του Ισραήλ, η οποία φέρει την ονομασία «Βραχώδεις υέρακες». Η έρευνα αυτή έρχεται να αμφισβητήσει παλαιότερες μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες, το μέγεθος ενός κοινωνικού δικτύου είναι εκείνο που οδηγεί σε μακροζωία και καλύτερη υγεία.

    Οι βραχώδεις υέρακες είναι μικρά χορτοφάγα θηλαστικά, τα οποία κατοικούν σε διάσπαρτες αποικίες, οι οποίες βρίσκονται στην Αφρική και στην Μέση Ανατολή. Η έρευνα κράτησε 11 ολόκληρα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων, οι επιστήμονες κατέγραψαν τις συμπεριφορές των μελών του είδους, τα οποία κατοικούν στην προστατευμένη περιοχή Εν Γκέντι του Ισραήλ. Αφού συγκέντρωσαν τα δεδομένα, τα ανέλυσαν στη συνέχεια, μέσω των μαθηματικών μοντέλων της διαμόρφωσης σχέσης και της κεντρικότητας νεύματος. Τα αποτελέσματα ήταν συγκλονιστικά, καθώς αποδείχτηκε πως στις ομάδες εκείνες, στις οποίες οι κοινωνικοί δεσμοί χαρακτηρίζονταν από μεγαλύτερη ισότητα, τα μέλη τους ζούσαν περισσότερο.

    Η κοινωνική οργάνωση των υέρακων φαίνεται να εμφανίζει εξάλλου έντονη ποικιλομορφία. Σε ορισμένες ομάδες, τα μέλη τους τείνουν να έχουν παρόμοια δίκτυα και σχέσεις δυνάμεως. Σε άλλες, ορισμένα μέλη εμφανίζονται πιο ισχυρά και διαθέτουν μεγαλύτερα δίκτυα, ενώ κάποια άλλα είναι πιο αδύναμα και ζουν μοναχικά. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως στις πρώτες κοινωνίες, τα μέλη της ομάδας εμφανίζουν αυξημένη διάρκεια ζωής, σε αντίθεση με τις δεύτερες. Μάλιστα ο καθηγητής Αμιγιαάλ Ιλάνυ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, χαρακτηρίζει αυτές τις πρώτες ομάδες ως «σοσιαλιστικές».

    Που οφείλεται όμως αυτή η διαφορά; Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα, αλλά ο Ιλάνυ πιστεύει πως έχει να κάνει με τα μειωμένα επίπεδα άγχους. «Στις ομάδες εκείνες, στις οποίες επικρατεί η ισότητα, υπάρχει μεγαλύτερη ηρεμία και ελάχιστα περιστατικά παρενόχλησης», δηλώνει χαρακτηριστικά. Παλαιότερες μελέτες εξάλλου έχουν ήδη δείξει πως οι ιεραρχικές κοινωνίες παρουσιάζουν αυξημένα επίπεδα άγχους, τα οποία χαρακτηρίζουν τόσο εκείνους που βρίσκονται στην κορφή, όσο και στον πάτο της κοινωνικής πυραμίδας.

    Οι ερευνητές στρέφουν τώρα το ενδιαφέρον τους στην εφαρμογή των πορισμάτων της συγκεκριμένης έρευνας και στην ανθρώπινη κοινωνία. Μέχρι τώρα, οι μελέτες πάνω στη σύνδεση κοινωνικών σχέσεων και υγείας, στους ανθρώπους και στα άλλα θηλαστικά, είχαν περιοριστεί στις ατομικές σχέσεις. «Σε αντίθεση με άλλους λέμε πως τελικά δεν είναι το εύρος των κοινωνικών σχέσεων που έχει σημασία. Εκείνο που μετράει είναι η συνολική διαμόρφωση των κοινωνικών σχέσεων μέσα στην ομάδα», δηλώνει ο Ιλάνυ.
Γιάννης Μανωλούδης  

πηγή : .blue-planet.gr
Πηγή http://www.wired.com/wiredscience/2011/08/egalitarian-hyraxes/
Περισσότερα »

Χορωδιακό Φεστιβάλ μαζί με την Interkultur και διεκδίκηση για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

Eξειδίκευση σημαντικών παραμέτρων όσον αφορά στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού και φεστιβάλ χορωδιών σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό Interkultur, που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα μεταξύ 14 και 18 Οκτωβρίου 2015, έγινε σήμερα σε σύσκεψη στο Δημαρχείο, υπό την προεδρία του Δημάρχου και παρουσία αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων.

Μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, το οποίο ενέκρινε τη διεξαγωγή του φεστιβάλ, στη σύσκεψη αποφασίσθηκε πως «όχημα» για τη διενέργεια της μεγάλης αυτής πολιτιστικής διοργάνωσης θα είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, η οποία διαθέτει εμπειρία τέτοιων γεγονότων διεθνούς εμβέλειας και θα αξιοποιήσει την «προίκα» του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. 

Θα ακολουθήσουν συσκέψεις στο προσεχές χρονικό διάστημα για την αποσαφήνιση κρίσιμων λεπτομερειών σχετικά με το καλλιτεχνικό, διοικητικό και οικονομικό αντικείμενο.

Η έλευση στην Καλαμάτα χιλιάδων χορωδών και των συνοδών τους, καθώς και η διεθνής προβολή της χορωδιακής αυτής συνάντησης, που θα είναι το πρώτο καλλιτεχνικό γεγονός το οποίο η Interkultur θα διοργανώσει στην Ελλάδα, προσδίδουν στο φεστιβάλ χαρακτήρα μεγάλου πολιτιστικού γεγονότος. Προχωρούν, λοιπόν, οι διαδικασίες για τη διενέργειά του, έχοντας ως προτεραιότητα και την εξεύρεση χορηγών, ώστε να υπάρξει η μικρότερη δυνατή οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο Καλαμάτας.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2021

INTERKULTUR.pngΣτην ίδια σύσκεψη, συζητήθηκε και η διεκδίκηση εκ μέρους της Καλαμάτας για την ανακήρυξή της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021. «Προχωρούμε με ενέργειες μεθοδικές, για να διεκδικήσουμε βάσει προγράμματος την Πολιτιστική Πρωτεύουσα», ανέφερε ο Δήμαρχος, καθώς έχει ληφθεί σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και για το ζήτημα αυτό θα πυκνώσουν οι συσκέψεις με αρμόδιους παράγοντες στο προσεχές διάστημα, δεδομένου ότι πρέπει από τώρα να υπάρξει κατάλληλη προετοιμασία εν όψει του Δεκεμβρίου 2015, οπότε θα παρουσιασθεί σε αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο σχεδιασμός της Καλαμάτας και θα πραγματοποιηθεί καταρχήν επιλογή. Ο ορθός σχεδιασμός, η επιλογή των κατάλληλων προσώπων που θα ασχοληθούν με το ζήτημα και η εξεύρεση χορηγών θα αποτελέσουν κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας.


Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 13 Ιουνίου 2014

ΑΚΥΛΙΝΗ, ΑΝΤΙΠΑΤΡΟΣ, ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΣ, ΙΑΚΩΒΟΣ, ΑΝΝΑ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΔΙΟΔΩΡΟΣ, ΕΥΛΟΓΙΟΣ, ΦΙΛΟΘΕΟΣ.
Επιτρέπονται όλες οι τροφές

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Αγία Ακυλίνη
Άγιος Αντίπατρος επίσκοπος Βόστρων
Άγιος Τριφύλλιος Επίσκοπος Λήδρας
Όσιος Ιάκωβος ο εξ απάτης τον διάβολον προσκυνήσας
Οσία Άννα και Ιωάννης ο γιος της
Άγιοι Μύριοι Μάρτυρες
Άγιος Διόδωρος ο εξ Εμέσης
Εύρεσις ιερών λειψάνων ιερομάρτυρα Νικολάου του εν Καρυαίς Λέσβου
Άγιος Ευλόγιος Πατριάρχης Αντιόχειας
Όσιος Φιλόθεος ο εκ Σκλαταίνης

(1) Η Αγία Ακυλίνη, καταγόταν από αρχοντική και εύπορη οικογένεια της Παλαιστίνης και έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Βαπτίστηκε σε ηλικία  πέντε ετών από τον Επίσκοπο Ευθάλιο.  Σ` αυτό βοήθησε και ο πατέρας της Ευθάλιος, ο οποίος δημιούργησε και κατάλληλες συνθήκες, ώστε η κόρη του να έχει σταθερή  χριστιανική πίστη. Σε νεαρή ηλικία η Ακυλίνη κήρυττε το λόγο του Θεού και συναναστρεφόμενη με θυγατέρες ειδωλολατρών κατόρθωσε να προσελκύσει πολλές εξ αυτών στην ορθόδοξη πίστη. Η λαμπρή φιλανθρωπική της δράση, καταγγέλθηκε στον ανθύπατο Ουλοσιανό, ο οποίος αφού τη συνέλαβε, προσπάθησε με κάθε τρόπο να την αναγκάσει να απαρνηθεί την πίστη της. Η αγία όμως παρέμεινε ακλόνητη και με παρρησία, αν και νεαρό κορίτσι, ομολόγησε την πίστη της στον Θεό. Εξοργισμένος ο ανθύπατος διέταξε να βασανιστεί σκληρά μέχρι να αρνηθεί την πίστη της, πράγμα που δεν έγινε και καταντροπιασμένος ο Ουλοσιανός που δεν κατόρθωσε να κάμψει την πίστη ενός αδύναμου κοριτσιού, διέταξε να την αποκεφαλίσουν.ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
Περισσότερα »

Σήμερα 13 Ιουνίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 13 Ιουνίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Αγαπητέ Κριέ, η μέρα σήμερα απαιτεί προσοχή σε κάθε κίνηση και ενέργεια που προτίθεσαι να κάνεις, λόγω των αρνητικών επιρροών που δέχεσαι από την σημερινή Πανσέληνο στο ζώδιο του Τοξότη. Μπορεί να πάρεις κάποιες απογοητεύσεις, αλλά μην στεναχωρηθείς, γιατί θα είναι προσωρινές και δεν θα επηρεάσουν το μέλλον σου. Πρέπει να ξέρεις ότι ανοίγεται μπροστά σου μια πολύ ευνοϊκή περίοδος, που σου επιφυλάσσει χαρές και επιτυχίες. Φρόντισε μόνο μην σου μείνουν εκκρεμότητες, που θα σε προβληματίσουν.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Αγαπητέ Ταύρε, η ημέρα θα είναι κάπως περίεργη για το ζώδιό σου, λόγω της Πανσελήνου που θα πραγματοποιηθεί στον Τοξότη. Ενδεχομένως να προκύψουν κάποια προβλήματα, που θα σου είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις. Μην κλείνεσαι λοιπόν στον εαυτό σου και άφησέ τους δικούς σου ανθρώπους να σταθούν πλάι σου και να σε βοηθήσουν. Μοιράσου τις χαρές, αλλά και τις ανησυχίες σου και θα ανακαλύψεις ότι οι έγνοιες γίνονται μικρότερες, όταν τις αντιμετωπίζεις με παρέα.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Φίλε Δίδυμε, προσπάθησε σήμερα να ηρεμήσεις και να δεις τις καταστάσεις πιο ρεαλιστικά, για να μπορέσεις να βρεις τις λύσεις που θα σε βγάλουν από το αδιέξοδο. Δεν μπορείς να αντέξεις την ασάφεια, όμως πρέπει να τακτοποιήσεις τις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Κάποιοι άνθρωποι από το κοντινό σου περιβάλλον δεν αλλάζουν και πρέπει να τους αποδεχτείς όπως είναι, γι’ αυτό μην αναλώνεσαι σε τέτοιες διαδικασίες και ξοδεύεις τον ελεύθερο χρόνο σου αλόγιστα.
Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Αγαπητέ Καρκίνε, σήμερα φρόντισε να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά σε ό,τι κάνεις, για να μην γίνουν λάθος κινήσεις. Επίσης, φρόντισε να μη δείχνεις και πολλή ευαισθησία σε αυτά που σου λένε, γιατί μπορεί να κάνεις λάθος εκτιμήσεις, λόγω της μεγάλης συναισθηματικότητας, που θα σου δώσει η σημερινή Πανσέληνος που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Τοξότη.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Αγαπητέ Λέοντα, ημέρα που πρέπει να αρχίσεις να εξωτερικεύεσαι και να λες πώς νιώθεις σε αγαπημένα άτομα, είναι αυτή η Παρασκευή για εσένα. Θα δεις ότι πολλές καταστάσεις που ήταν σε στασιμότητα στο παρελθόν, τώρα θα βρουν τις καλύτερες λύσεις. Θα σου παρουσιαστούν ευκαιρίες, που θα σου προσφέρουν πολλές λύσεις και ικανοποιήσεις. Μόνο μην ξεχνάς αυτή την περίοδο, πως η λέξη-κλειδί για σένα είναι “χαλαρότητα”.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Αγαπητέ Παρθένε, σήμερα κάνε τον απολογισμό σου και επεξεργάσου τα δεδομένα του παρελθόντος. Κυρίως, φρόντισε να τακτοποιήσεις ζητήματα που μπορεί να έχεις με θέματα οικογένειας, γιατί διανύεις μία περίοδο, που με λίγη περισσότερη προσπάθεια από την μεριά σου, μπορείς να πραγματοποιήσεις πολλά από τα όνειρα σου. Η διάθεσή σου θα είναι καλή. Φρόντισε να ξεκουραστείς και να κοιτάξεις λίγο παραπάνω τον εαυτό σου, γιατί τώρα τελευταία τον έχεις παραμελήσει.

Ζυγός (23/09 – 23/10)

Φίλε Ζυγέ, σήμερα με την Πανσέληνο να πραγματοποιείται στο ζώδιο του Τοξότη και να σε επηρεάζει, θα είσαι ιδιαίτερα συναισθηματικός και ενώ η τύχη θα είναι με το μέρος σου, εσύ μάλλον θα τρώγεσαι με τα ρούχα σου. Μην μένεις σε αρνητικές εμπειρίες και απόκτησε μία πιο θετική και αισιόδοξη ματιά στα γεγονότα… για το δικό σου καλό.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Φίλε Σκορπιέ, σήμερα απαιτείται απόλυτη προσοχή σε αυτά που λες, λόγω των επιρροών που δέχεσαι από την Πανσέληνο που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Τοξότη. Η πολλή ειλικρίνειά σου μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα με άτομα που δεν θα ήθελες να παρεξηγηθείς, γι’ αυτό προσπάθησε να δείξεις περισσότερη διπλωματία. Επαφές και γνωριμίες θα τονώσουν την εικόνα σου και τις δημόσιες σχέσεις σου.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Αγαπητέ Τοξότη, σταμάτα να καταπιέζεσαι και πρόσεξε να μην λες μερικές φορές πράγματα, που δεν τα πιστεύεις. Δρομολόγησε λύσεις σε πολλά θέματα που σε απασχολούν και, με αντικειμενική κρίση, κυνήγησε τις πιο συμφέρουσες για εσένα. Η σημερινή Πανσέληνος, που πραγματοποιείται στο ζώδιό σου, ίσως σε φέρει αντιμέτωπο με απρόσμενα γεγονότα, καθώς και σε δύσκολη θέση, για το πώς θα τα αντιμετωπίσεις.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Σήμερα, φίλε Αιγόκερε, κάποια πολύ δικά σου άτομα δεν θα δεχτούν τις απόψεις σου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να έρθεις σε αντιπαράθεση μαζί τους. Κράτησε μία ουδέτερη στάση και απόφυγε κάθε μορφής σύγκρουση με το περιβάλλον σου. Επίσης, σε επαγγελματικό επίπεδο μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα, αν δεν εξετάσεις όλες τι παραμέτρους.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Σήμερα, φίλε Υδροχόε, φρόντισε να οπλιστείς με θάρρος και να τολμήσεις να κάνεις νέα ανοίγματα. Η επιτυχία για σένα σημαίνει ανάληψη πρωτοβουλιών. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες ευνοούνται και θα έχεις την ευκαιρία να διακριθείς σε τέτοιου είδους θέματα. Σε κάποιες συζητήσεις που θα κάνεις με πρόσωπα τού οικογενειακού σου περιβάλλοντος, θα πρέπει να δείξεις περισσότερη διαλλακτικότητα, για να δώσεις τις ιδανικές λύσεις.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Φίλε Ιχθύ, φρόντισε σήμερα να είσαι απόλυτα οργανωμένος και συνεπής σε κάθε είδους εκκρεμότητα που έχεις να διεκπεραιώσεις, διαφορετικά με τις επιρροές που δέχεσαι από την Πανσέληνο που πραγματοποιείται στον Τοξότη, θα έχεις προβλήματα. Μην κάνεις καινούργια ξεκινήματα, αφήνοντας πράγματα του παρελθόντος σε εκκρεμότητα. Όσο θετική κι αν είναι αυτή η περίοδος και όσες ευκαιρίες και αν σου παρουσιαστούν, να ξέρεις ότι κάποιες στιγμές πρέπει να ξεκουράζεσαι κιόλας.

Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σήμερα 13 Ιουνίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 13 Ιουνίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Αγαπητέ Κριέ, η μέρα σήμερα απαιτεί προσοχή σε κάθε κίνηση και ενέργεια που προτίθεσαι να κάνεις, λόγω των αρνητικών επιρροών που δέχεσαι από την σημερινή Πανσέληνο στο ζώδιο του Τοξότη. Μπορεί να πάρεις κάποιες απογοητεύσεις, αλλά μην στεναχωρηθείς, γιατί θα είναι προσωρινές και δεν θα επηρεάσουν το μέλλον σου. Πρέπει να ξέρεις ότι ανοίγεται μπροστά σου μια πολύ ευνοϊκή περίοδος, που σου επιφυλάσσει χαρές και επιτυχίες. Φρόντισε μόνο μην σου μείνουν εκκρεμότητες, που θα σε προβληματίσουν.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Αγαπητέ Ταύρε, η ημέρα θα είναι κάπως περίεργη για το ζώδιό σου, λόγω της Πανσελήνου που θα πραγματοποιηθεί στον Τοξότη. Ενδεχομένως να προκύψουν κάποια προβλήματα, που θα σου είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις. Μην κλείνεσαι λοιπόν στον εαυτό σου και άφησέ τους δικούς σου ανθρώπους να σταθούν πλάι σου και να σε βοηθήσουν. Μοιράσου τις χαρές, αλλά και τις ανησυχίες σου και θα ανακαλύψεις ότι οι έγνοιες γίνονται μικρότερες, όταν τις αντιμετωπίζεις με παρέα.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Φίλε Δίδυμε, προσπάθησε σήμερα να ηρεμήσεις και να δεις τις καταστάσεις πιο ρεαλιστικά, για να μπορέσεις να βρεις τις λύσεις που θα σε βγάλουν από το αδιέξοδο. Δεν μπορείς να αντέξεις την ασάφεια, όμως πρέπει να τακτοποιήσεις τις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Κάποιοι άνθρωποι από το κοντινό σου περιβάλλον δεν αλλάζουν και πρέπει να τους αποδεχτείς όπως είναι, γι’ αυτό μην αναλώνεσαι σε τέτοιες διαδικασίες και ξοδεύεις τον ελεύθερο χρόνο σου αλόγιστα.
Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Αγαπητέ Καρκίνε, σήμερα φρόντισε να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά σε ό,τι κάνεις, για να μην γίνουν λάθος κινήσεις. Επίσης, φρόντισε να μη δείχνεις και πολλή ευαισθησία σε αυτά που σου λένε, γιατί μπορεί να κάνεις λάθος εκτιμήσεις, λόγω της μεγάλης συναισθηματικότητας, που θα σου δώσει η σημερινή Πανσέληνος που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Τοξότη.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Αγαπητέ Λέοντα, ημέρα που πρέπει να αρχίσεις να εξωτερικεύεσαι και να λες πώς νιώθεις σε αγαπημένα άτομα, είναι αυτή η Παρασκευή για εσένα. Θα δεις ότι πολλές καταστάσεις που ήταν σε στασιμότητα στο παρελθόν, τώρα θα βρουν τις καλύτερες λύσεις. Θα σου παρουσιαστούν ευκαιρίες, που θα σου προσφέρουν πολλές λύσεις και ικανοποιήσεις. Μόνο μην ξεχνάς αυτή την περίοδο, πως η λέξη-κλειδί για σένα είναι “χαλαρότητα”.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Αγαπητέ Παρθένε, σήμερα κάνε τον απολογισμό σου και επεξεργάσου τα δεδομένα του παρελθόντος. Κυρίως, φρόντισε να τακτοποιήσεις ζητήματα που μπορεί να έχεις με θέματα οικογένειας, γιατί διανύεις μία περίοδο, που με λίγη περισσότερη προσπάθεια από την μεριά σου, μπορείς να πραγματοποιήσεις πολλά από τα όνειρα σου. Η διάθεσή σου θα είναι καλή. Φρόντισε να ξεκουραστείς και να κοιτάξεις λίγο παραπάνω τον εαυτό σου, γιατί τώρα τελευταία τον έχεις παραμελήσει.

Ζυγός (23/09 – 23/10)

Φίλε Ζυγέ, σήμερα με την Πανσέληνο να πραγματοποιείται στο ζώδιο του Τοξότη και να σε επηρεάζει, θα είσαι ιδιαίτερα συναισθηματικός και ενώ η τύχη θα είναι με το μέρος σου, εσύ μάλλον θα τρώγεσαι με τα ρούχα σου. Μην μένεις σε αρνητικές εμπειρίες και απόκτησε μία πιο θετική και αισιόδοξη ματιά στα γεγονότα… για το δικό σου καλό.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Φίλε Σκορπιέ, σήμερα απαιτείται απόλυτη προσοχή σε αυτά που λες, λόγω των επιρροών που δέχεσαι από την Πανσέληνο που πραγματοποιείται στο ζώδιο του Τοξότη. Η πολλή ειλικρίνειά σου μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα με άτομα που δεν θα ήθελες να παρεξηγηθείς, γι’ αυτό προσπάθησε να δείξεις περισσότερη διπλωματία. Επαφές και γνωριμίες θα τονώσουν την εικόνα σου και τις δημόσιες σχέσεις σου.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Αγαπητέ Τοξότη, σταμάτα να καταπιέζεσαι και πρόσεξε να μην λες μερικές φορές πράγματα, που δεν τα πιστεύεις. Δρομολόγησε λύσεις σε πολλά θέματα που σε απασχολούν και, με αντικειμενική κρίση, κυνήγησε τις πιο συμφέρουσες για εσένα. Η σημερινή Πανσέληνος, που πραγματοποιείται στο ζώδιό σου, ίσως σε φέρει αντιμέτωπο με απρόσμενα γεγονότα, καθώς και σε δύσκολη θέση, για το πώς θα τα αντιμετωπίσεις.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Σήμερα, φίλε Αιγόκερε, κάποια πολύ δικά σου άτομα δεν θα δεχτούν τις απόψεις σου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να έρθεις σε αντιπαράθεση μαζί τους. Κράτησε μία ουδέτερη στάση και απόφυγε κάθε μορφής σύγκρουση με το περιβάλλον σου. Επίσης, σε επαγγελματικό επίπεδο μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα, αν δεν εξετάσεις όλες τι παραμέτρους.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Σήμερα, φίλε Υδροχόε, φρόντισε να οπλιστείς με θάρρος και να τολμήσεις να κάνεις νέα ανοίγματα. Η επιτυχία για σένα σημαίνει ανάληψη πρωτοβουλιών. Καλλιτεχνικές δραστηριότητες ευνοούνται και θα έχεις την ευκαιρία να διακριθείς σε τέτοιου είδους θέματα. Σε κάποιες συζητήσεις που θα κάνεις με πρόσωπα τού οικογενειακού σου περιβάλλοντος, θα πρέπει να δείξεις περισσότερη διαλλακτικότητα, για να δώσεις τις ιδανικές λύσεις.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Φίλε Ιχθύ, φρόντισε σήμερα να είσαι απόλυτα οργανωμένος και συνεπής σε κάθε είδους εκκρεμότητα που έχεις να διεκπεραιώσεις, διαφορετικά με τις επιρροές που δέχεσαι από την Πανσέληνο που πραγματοποιείται στον Τοξότη, θα έχεις προβλήματα. Μην κάνεις καινούργια ξεκινήματα, αφήνοντας πράγματα του παρελθόντος σε εκκρεμότητα. Όσο θετική κι αν είναι αυτή η περίοδος και όσες ευκαιρίες και αν σου παρουσιαστούν, να ξέρεις ότι κάποιες στιγμές πρέπει να ξεκουράζεσαι κιόλας.

Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 13 Ιουνίου (video) *

     ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »