8 Απρ 2017

«Πράσινα σημεία» για την εναπόθεση προϊόντων κλαδέματος

Έξι «πράσινα σημεία» για την εναπόθεση προϊόντων κλαδέματος και περιποίησης των κήπων δημιούργησε ο Δήμος Καλαμάτας. Αυτά βρίσκονται στο Ανατολικό Κέντρο, το Δυτικό Κέντρο, το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, το φυτώριο του Δήμου Καλαμάτας, το νέο Δημαρχείο και το Βιοτεχνικό Πάρκο.
Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αδαμόπουλος παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας των «πράσινων σημείων», όπου είναι δυνατή η εναπόθεση των προϊόντων κλαδέματος και της ανεπιθύμητης βλάστησης από κήπους που οι πολίτες έχουν αφαιρέσει, σε χώρους εμβαδού 15 τετραγωνικών μέτρων, όπου η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή. Δίπλα από κάθε τέτοιο χώρο υπάρχει έτερος χώρος 100 τετραγωνικών μέτρων, περιφραγμένος, για το θρυμματισμό των προϊόντων κλαδέματος κ.λπ. Σκοπός είναι η κομποστοποίηση του θρύμματος για χρήση στα πάρκα και τα παρτέρια του Δήμου Καλαμάτας. Σημειώνεται ότι η αναλογία κλαδεμάτων και θρυμματισμένου υλικού είναι 6 προς 1.
Οι πολίτες καλούνται να μεταφέρουν τα κλαδέματα και τα προϊόντα του καθαρισμού των κήπων τους στα «πράσινα σημεία», ώστε η πόλη να παραμένει καθαρή και αυτή η ανεπιθύμητη βλάστηση να τύχει αξιοποίησης.
Επισημαίνεται ότι βάσει του εγκεκριμένου από το Δημοτικό Συμβούλιο Κανονισμού Καθαριότητας, η εναπόθεση κλαδεμάτων και κομμένων χορταριών δίπλα σε κάδους απορριμμάτων απαγορεύεται και επιφέρει σημαντικά πρόστιμα.
a_Medium.jpgb_Medium.jpgc_Medium.jpgd_Medium.jpg
 Πηγή: http://kalamata.gr
Περισσότερα »