5 Μαΐ 2014

ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ Η ΦΡΑΣΗ " Κάνει την Πάπια " !


Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 5 Μαίου 2014ΕΙΡΗΝΗ, ΕΥΘΥΜΗΣ, ΕΦΡΑΙΜ, ΝΕΟΦΥΤΟΣ, ΓΑΙΟΣ, ΓΑΙΑΝΟΣ, ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ, ΠΕΡΕΓΡΙΝΟΣ, ΠΕΡΕΓΡΙΝΟΣ, ΜΙΧΑΙΑΣ, ΠΛΑΤΩΝ, ΓΕΡΟΝΤΙΟΣ, ΑΔΡΙΑΝΟΣ, ΜΑΡΘΑ

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς
Άγιος Ευθύμιος ο Θαυματουργός Επίσκοπος Μαδύτου
Άγιος Εφραίμ ο Μεγαλομάρτυρας και θαυματουργός
Άγιοι Νεόφυτος, Γάιος και Γαϊανός οι Μάρτυρες
Ανάμνηση των εγκαινίων του ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου εν τοις Κύρου
Άγιοι Ειρηναίος, Ειρήνη και Περεγρίνος οι Μάρτυρες εκ Θεσσαλονίκης
Όσιος Μιχαίας
Άγιος Πλάτων ο Ιερομάρτυρας Επίσκοπος Αχρίδος
Άγιος Γερόντιος Επίσκοπος Μιλάνου
Όσιος Αδριανός εκ Ρωσίας
Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Σιέρπουχωφ Ρωσίας
Οσία Μάρθα Μονεμβασίας

(1) Το όνομα της Αγίας Ειρήνης ήταν Πηνελόπη και γεννήθηκε   στη πύλη Μαδεδλών της Περσίας . Γονείς της ήταν ο έπαρχος Λικίνιος και η ευγενής Λικινία  οι οποίοι φρόντισαν για την καλή της μόρφωση με δάσκαλο τον σοφό  Απελλιανό, ο οποίος δίδαξε στη Πηνελόπη τη  σοφία. Στον χριστιανισμό την προσηλύτισε  μια υπηρέτρια του πατέρα της, ο οποίος όταν έμαθε ότι βαπτίστηκε χριστιανή με το όνομα Ειρήνη διέταξε να τη δέσουν στα πόδια ενός άγριου αλόγου για να σκοτωθεί. Από θαύμα όμως άλογο στράφηκε εναντίον του και σκότωσε εκείνον. Η Αγία Ειρήνη όμως προσευχήθηκε και ο πατέρας της αναστήθηκε με αποτέλεσμα να βαπτιστεί ο ίδιος και όλοι οι παριστάμενοι χριστιανοί. Η Αγία Ειρήνη, δίδαξε το λόγο του Θεού και έκανε πολλά θαύματα. Στο τέλος της ζωής της αποσύρθηκε σε ένα ερημικό μέρος έξω από την Έφεσο όπου έζησε ασκητικά μέχρι το ειρηνικό της τέλος.
Περισσότερα »

Σήμερα 5 Μαΐου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 5 Μαΐου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Αγαπητέ Κριέ, η σημερινή Δευτέρα σου φέρνει αρκετή ανασφάλεια και το μυαλό σου δε λειτουργεί σωστά, για να κρίνεις αντικειμενικά τις καταστάσεις και τα πρόσωπα που σε περιβάλλουν. Από την άλλη όμως, η μέρα ευνοεί τα ξεκαθαρίσματα και τις αποφάσεις, που θα σε βοηθήσουν να βάλεις μια σειρά σε διάφορους τομείς που σε απασχολούν.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Φίλε Ταύρε, σήμερα θα σου προκύψουν αρκετές νέες υποχρεώσεις και θα αναγκαστείς να βάλεις ένα πρόγραμμα, για να τελειώνεις με όσες περισσότερες μπορείς. Το καλό είναι ότι είσαι αποφασισμένος να δώσεις λύσεις και ο δυναμισμός σου θα σε βοηθήσει να τακτοποιήσεις αρκετά ζητήματα και να ξεμπερδεύεις. Ωστόσο, μην προσπαθήσεις να τα πετύχεις όλα μαζί, γιατί θα μπερδευτείς.
Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Αγαπητέ Δίδυμε, σήμερα η διάθεσή σου θα είναι πολύ καλή, χάρη σε απρόσμενα γεγονότα και ειδήσεις που θα σε κάνουν αισιόδοξο και θετικό. Κάποια ζητήματα εξελίσσονται με καλύτερο τρόπο από αυτόν που πίστευες και θα μπορέσεις τώρα να πετύχεις τους στόχους σου χωρίς πρόβλημα.
Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Αγαπητέ Καρκίνε, το άγχος που αισθάνεσαι τον τελευταίο καιρό σε έχει βγάλει από το πρόγραμμά σου και σε έχει οδηγήσει σε σπασμωδικές κινήσεις, που δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Αυτή η Δευτέρα είναι μια καλή μέρα για να ηρεμήσεις και να δεις τα πράγματα ρεαλιστικά. Έτσι, θα βάλεις ένα πρόγραμμα στις υποχρεώσεις σου και θα μπορέσεις να πάρεις αποφάσεις. Μίλα με τα δικά σου άτομα και βρες μαζί τους ιδανικές λύσεις.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Αγαπητέ Λέοντα, πολλές καταστάσεις σε προβληματίζουν ιδιαίτερα γιατί ίσως τις βλέπεις πιο τραγικές απ’ όσο είναι. Καλό είναι σήμερα να ξεκλέψεις λίγο χρόνο για να χαλαρώσεις και να δεις όσα συμβαίνουν στις πραγματικές τους διαστάσεις. Έτσι, θα μπορέσεις να δώσεις και τις κατάλληλες λύσεις. Πάντως, η μέρα είναι ευνοϊκή για να διευθετήσεις αρκετά ζητήματα, με λογική σκέψη και συνέπεια.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Αγαπητέ Παρθένε, σήμερα τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως τα σχεδιάζεις και κάποιες εξελίξεις θα σε βγάλουν από το πρόγραμμα που έχεις φτιάξει. Η εξυπνάδα σου όμως και οι καλές επιρροές που σου στέλνει η θετική όψη της Σελήνης με τον κυβερνήτη σου Ερμή, θα σε κάνουν να προσαρμοστείς αναλόγως και να είσαι ευέλικτος, με αποτέλεσμα να φέρεις τα πράγματα τελικά εκεί που θέλεις εσύ.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Φίλε Ζυγέ, το έντονο άγχος και η πίεση που νιώθεις, θα σου δημιουργήσουν ένα μικρό μπλοκάρισμα αυτή τη Δευτέρα και δεν θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε όλες σου τις υποχρεώσεις. Κάνε πράγματα που θα σε χαλαρώσουν και θα σε βγάλουν από αυτό το αδιέξοδο. Άλλωστε, η μέρα σε ευνοεί να λύσεις τα προβλήματά σου, αλλά χρειάζεται λίγη ψυχραιμία.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Αγαπητέ Σκορπιέ, σήμερα είναι μια πολύ καλή μέρα, που ευνοεί τα σχέδιά σου και σου δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσεις όσα θέλεις με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα. Μην αφήσεις καμιά ευκαιρία να περάσει χωρίς να την εκμεταλλευτείς και αυτό συμπεριλαμβάνει και τις επαφές σου με κάποιους ανθρώπους.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Αγαπητέ Τοξότη, σήμερα αν δεν είσαι αρκετά προσεχτικός, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Η ημέρα σε παρασύρει σε ατοπήματα, που έχουν σχέση με την καριέρα σου, γι’ αυτό να είσαι καλά προετοιμασμένος για να τα αντιμετωπίσεις με τη λογική σου.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Σήμερα, αγαπητέ Αιγόκερε, η ενέργεια που αισθάνεσαι θα σε κάνει υπερδραστήριο και με κάθε σου κίνηση θα προσπαθείς να δώσεις τη λύση σε οτιδήποτε σε απασχολεί. Πρόσεξε να μην οδηγηθείς σε παρορμητικές αποφάσεις και κυρίως, να μη βρεθείς σε αντιπαράθεση με τους δικούς σου ανθρώπους.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Αγαπητέ Υδροχόε, η σημερινή Δευτέρα, με την Σελήνη να εισέρχεται στο ζώδιο του Λέοντα αργά το απόγευμα, ενισχύει την ανάγκη σου να εκφράσεις ανοιχτά τις σκέψεις, τις ιδέες και να συζητήσεις τα μελλοντικά σου σχέδια. Πρόσεξε μόνο με ποιον θα επιλέξεις να το κάνεις και μην είσαι τόσο καλοπροαίρετος με όλους, γιατί πολύ γρήγορα θα απογοητευτείς!

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Αγαπητέ Ιχθύ, η σημερινή Δευτέρα είναι ευνοϊκή για την υλοποίηση των στόχων σου, αλλά το άγχος που σε έχει καταβάλει, λειτουργεί ανασταλτικά για να πετύχεις όσα θέλεις. Βάλε ένα καλό πρόγραμμα και μην τα χάνεις μπροστά στις υποχρεώσεις, γιατί έτσι θα σου μαζευτούν ακόμα περισσότερες και τελικά δε θα καταφέρεις να κάνεις τίποτε.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 5 Μαίου (video) *

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :
Περισσότερα »