Υλικά για το παντεσπάνι
6 Αυγα
170 γρ. Αλεύρι
100 γρ. Ζάχαρη
50 γρ. Βούτυρο ( & λίγο ακόμα για το βουτύρωμα του ταψιού)
2 βανιλίες
1 κ.γ. Μπεικιν Παουντερ
3-4 κ.σ. Κακάο αν θέλουμε να κάνουμε σκούρο παντεσπάνι
Εκτέλεση (Παντεσπάνι)
Αναβουμε το φουρνο στους 180 C πανω κατω στις αντιστασεις. Βουτυρώνουμε ενα αντικολλητικό χαρτί για το ταψί του φουρνου (αυτό για τις πίτες) και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο μπολ του μπλεντερ βάζουμε ολα υλικά για το παντεσπάνι και τα χτυπάμε για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί να καλυψουμε όλο το ταψί ώστε να γίνει πολύ λεπτό το παντεσπάνι μας και το ψήνουμε περίπου 10-12 λεπτά αναλογα με το φουρνο. Μπορούμε να ελεγξουμε το παντεσπάνι μας, με την μύτη ενός μαχαιριού το τρυπάμε και αν το μαχαίρι μας βγει καθαρό τότε έχει ψηθεί και το βγάζουμε από το φούρνο. Το αφήνουμε πεντε λεπτα να κρυωσει λιγο και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.
Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.
.