4 Οκτ 2014

Γιορτάζουν σήμερα 4 Οκτωβρίου 2014

ΙΕΡΟΘΕΟΣ, ΔΟΜΝΙΚΗ, ΒΕΡΝΙΚΗ, ΠΡΟΣΔΟΚΗ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ, ΑΥΔΑΚΤΟΣ, ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗΣ, ΑΜΜΟΥΝ, ΦΑΥΣΤΟΣ, ΓΑΙΟΣ, ΕΥΣΕΒΙΟΣ, ΧΑΙΡΗΜΩΝ, ΓΟΥΡΙΑΣ, ΒΑΡΣΑΝΟΥΦΙΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΑΜΜΟΥΝ, ΠΙΩΡ, ΑΝΝΑ

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Ιερόθεος (1) Επίσκοπος Αθηνών
Άγια μάρτυρας Δομνίνη (2)και οι θυγατέρες αυτής Βερνίκης και Προσδόκης
Όσιος Ιωάννης ο Λαμπαδιστής
Άγιος Πέτρος Ιερομάρτυρας, από την Καπιτώλιο
Άγιος Αύδακτος και Καλλισθένη η θυγατέρα του
Όσιος Αμμούν ο Αιγύπτιος
Άγιοι Φαύστος, Γάιος, Ευσέβιος, Χαιρήμων οι Διάκονοι
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γουρία
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Βαρσανουφίου επισκόπου Τβερ και Καζάν
Όσιος Θεόδωρος «του Ταμασού»
Άγιος Edwin
Άγιοι Πάντες Ιεράρχες εν Νόβγκοροντ της Ρωσίας
Όσιος Αμμούν της Λαύρας των Σπηλαίων
Όσιος Πίωρ ο Έγκλειστος
Οσία Άννα η Πριγκίπισσα

(1)Ο Άγιος Ιερόθεος ήταν δάσκαλος του Διονυσίου Αρεοπαγίτη, όπως μας πληροφορεί ο μαθηθτής του στα συγγράμματά του.  Διδάχτηκε την χριστιανική πίστη από τον ίδιο τον Απόστολο Παύλο. Υπήρξε ένα από τα εννέα μέλη του Συμβουλίου του Αρείου Πάγου και φαίνεται ότι ήταν φιλόσοφος με ιδιαίτερη προτίμηση στον Πλάτωνα.  Κοιμήθηκε στα βαθειά του γεράματα εν ειρήνη και η κάρα του φυλλάσεται στο ομώνυμο μοναστήρι στα Μέγαρα Αττικής. Λείψανά του βρίσκονται και  στο Άγιον Όρος στην Ιερά μονή του Αγ. Παύλου  καθώς και στο παρεκκλήσι του Αγ. Ανδρέα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.


(2) Η Αγία Δομνίνη γεννήθηκε στην Αντιόχεια επί εποχής αυτοκράτορα Διοκλητιανού.  Ασπάστηκε τον χριστιανισμό μαζί με τις δύο της κόρες την Βερνίκη και την Προσδόκη ενώ ο σύζυγός της παρέμεινε ειδωλολάτρης και όταν άρχισαν οι διώξεις των χριστιανών προσπαθούσε να τις κάνει να απαρνηθούν τον Χριστό αλλά μάταια. Αυτό ώθησε την Δομνίνη να φύγει μαζί με τις κόρες της και να καταφύγει στην Έδεσσα της βόρειας Μεσοποταμίας. Δυστυχώς όμως ο σύζυγός της έμαθε που βρίσκονται και διέταξε να τις συλλάβουν και να τις φέρει πίσω. Πράγματι έτσι έγινε και πήραν τον δρόμο της επιστροφής, αλλά όταν έπεσε η νύκτα και κοιμήθηκαν οι στρατιώτες ο πατέρας τους φοβήθηκε ότι οι στρατιώτες θα ατίμαζαν τις θυγατέρες του και την γυναίκα του και αποφάσισε να τις αφήσει ελεύθερες όχι όμως για να ζήσουν αλλά να θέσουν τέρμα στην ζωή τους. Οι αγίες το δέχτηκαν και αφού έκαναν την προσευχή τους έθεσαν τέρμα στη ζωή τους πέφτοντας στον ποταμό.

 
Περισσότερα »

Σεισμός στην Τρίπολη που κούνησε και την Καλαμάτα την νυχτα !

http://static1.emsc.eu/Images/EVID/40/402/402698/402698.regional.jpgΣεισμός μεγέθους 4.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03.12 τα ξημερώματα  19 km  Νότια της Τρίπολης και 2 Km  εστιακό βάθος σύμφωνα με το emsc-csem.
Ζημιές δεν αναφέρθηκαν ! 


Global view
Magnitudemb 4.5
RegionSOUTHERN GREECE
Date time2014-10-04 00:12:02.2 UTC
Location37.42 N ; 22.19 E
Depth2 km
Distances148 km SW of Athens, Greece / pop: 729,137 / local time: 03:12:02.2 2014-10-04
19 km SW of Trípoli, Greece / pop: 26,561 / local time: 03:12:02.2 2014-10-04
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 4 Οκτωβρίου (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »

«Χαμογελάστε και πείτε απλά Καλημέρα !»


Περισσότερα »