19 Φεβ 2015

«Ώρα ένα ανέκδοτο» !!!


Περισσότερα »

Αναβάθμιση, συντήρηση και αποκατάσταση της καλής λειτουργίας της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του κτηρίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας

Η  Δημοτική  Φιλαρμονική Καλαμάτας σύμφωνα  με  την υπ’αριθ. 3/2015 απόφαση  του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής  και  την  υπ’ αριθ.1/2015 μελέτη  των  τεχνικών υπηρεσιών  του  Δήμου Καλαμάτας με  τίτλο «Αναβάθμιση, συντήρηση και  αποκατάσταση  της  καλής  λειτουργίας της  ηλεκτρολογικής  εγκατάστασης του κτηρίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας», προβαίνει  στην  αναζήτηση  ενδιαφερομένων  επαγγελματιών για  την υλοποίηση της  αναβάθμισης, συντήρησης και  αποκατάστασης  της  καλής  λειτουργίας της  ηλεκτρολογικής  εγκατάστασης του κτηρίου της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, όπως αυτή ορίζεται από την  υπ’ αριθ.1/2015 μελέτη  των  τεχνικών υπηρεσιών  του  Δήμου Καλαμάτας.
Ο προϋπολογισμός μελέτης  είναι 11.999,88€ με Φ.Π.Α.
Οι  ενδιαφερόμενοι  μπορούν να  πάρουν   αντίγραφο  της  μελέτης και  να  καταθέσουν  τις  προσφορές  τους  μέχρι  την  Τρίτη  24/2/2015  και   ώρα  8η απογευματινή στο  κτήριο  της Φιλαρμονικής, Υπαπαντής 25 (τρίτος  όροφος).Π
Το  άνοιγμα  των  προσφορών  θα  γίνει  την Τετάρτη 25/2/2015 και  ώρα 10 π.μ. στο  κτήριο  της  Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ,επί της οδού Ψαρών 15, 1ος  όροφος , γραφείο 132.
Για περισσότερες  πληροφορίες  οι  ενδιαφερόμενοι  μπορούν  να  καλούν  στο  τηλέφωνο   2721085444 (απογευματινές  ώρες).
Την ανακοίνωση του Προέδρου μπορείτε να τη δείτε εδώ.
Πηγή : kalamata.gr   
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 19 ΦεβρουαρίουΦΙΛΟΘΕΗ, ΑΡΧΙΠΠΟΣ, ΝΙΚΗΤΑΣ, ΜΑΞΙΜΟΣ, ΘΕΟΔΟΤΟΣ, ΗΣΥΧΙΟΣ, ΑΣΚΛΗΠΙΟΔΟΤΗ, ΡΑΒΟΥΛΑΣ, ΕΥΓΕΝΙΟΣ, ΜΑΚΑΡΙΟΣ, ΚΟΝΩΝ, ΣΩΦΡΟΝΙΟΣ, ΜΑΡΙΑ
Νηστεία

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

1.         Αγία Φιλοθέη (1) η Αθηναία
2.         Άγιος Άρχιππος (2) ο Απόστολος
3.         Άγιος Νικήτας ο νέος Ιερομάρτυρας
4.         Άγιοι Μάξιμος, Θεόδοτος, Ησύχιος και Ασκληπιοδότη
5.         Όσιος Ραβουλάς
6.         Όσιοι Ευγένιος και Μακάριος οι Ομολογητές
7.         Όσιος Κόνων
8.         Όσιος Σωφρόνιος
9.         Οσία Μαρία του Όλονετς
(1) Η Αγία Φιλοθέη ή Παρασκευή(Ρηγούλα ή Ρεβούλα)  Μπενιζέλου κόρη του Αγγέλου Μπενιζέλου και της Σηρίγης Παλαιολογίνας (Βυζαντινής οικογενείας). Οι γονείς της ήταν πλούσιοι γαιοκτήμονες και το αρχοντικό του βρισκόταν εκεί που  σήμερα υψώνεται το μέγαρο Αρχιεπισκοπής Αθηνών( η οδός αυτή ονομάζεται οδός Αγίας Φιλοθέης). Η Φιλοθέη  γεννήθηκε το 1522μ.χ.  στην Αθήνα και παρά τα πλούτη της οικογενείας της, δεν έλαβε φιλολογική και θεολογική μόρφωση. Οι γονείς της φρόντισαν μόνο να γνωρίζει τα απαραίτητα, ως κόρη εκείνης της εποχής, παρά το γεγονός ότι η μητέρα της ήταν στείρα και απέκτησε την Φιλοθέη μετά από πολύ προσευχή.
Ως «καλοί» γονείς φρόντισαν για την αποκατάσταση της κόρης του και παρά την θέλησή της την πάντρεψαν σε ηλικία 14 ετών, με τον  κατά πολύ μεγαλύτερό της Ανδρέα Χειλά, ο οποίος ανήκε σε αρχοντική οικογένεια της Αθήνας και μάλλον κακομεταχειριζόταν την Ρεβούλα. Τρία χρόνια αργότερα στα 17 της πλέον ήταν μία όχι μόνο όμορφη και  πάμπλουτη, αλλά και καταγόμενη από δύο πολύ σημαντικές οικογένειες, αλλά είχε πλέον μορφωθεί και το σπουδαιότερο ήταν ελεύθερη.
Οι γονείς της προσπάθησαν να την πείσουν να κάνει ένα δεύτερο γάμο αλλά η Αγία Φιλοθέη όχι μόνο αρνήθηκε αλλά τους ενημέρωσε ότι σκόπευε να ακολουθήσει τον ασκητικό βίο. Μετά τον θάνατο των γονέων της εχάρη μοναχή και μετονομάστηκε  σε Φιλοθέη. Ανακαίνισε ένα μικρό ναΐσκο του Αγίου Ανδρέα που βρισκόταν στον περίβολο του πατρικού της, μετατρέποντάς τον σε κοινόβιο (1571 μ.Χ.), στο οποίο μαζί με 150 άλλες κόρες επιφανών Αθηναίων και την ίδια ως ηγουμένη, ακολούθησε τον ασκητικό βίο και επιδόθηκε σε πλούσιο, φιλανθρωπικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό αλλά και Εθνικό  έργο.  
Ίδρυσε σχολεία, χειροτεχνικά εργαστήρια, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, ορφανοτροφεία, κ.α.  διδάσκοντας και η ίδια ακόμα οικοκυρικά και  ονομάζει «Παρθενώνα» το συγκρότημα της. Εκεί βρίσκουν καταφύγιο πολλοί κατατρεγμένοι και η ίδια φροντίζει για την ενίσχυση του αγώνα των Ελλήνων εναντίων των Τούρκων με την προσωπική της περιουσία.
Η περιοχή Φιλοθέη της Αθήνας πήρε το όνομά της από την Αγία η οποία άνοιξε ένα πηγάδι ώστε να πίνουν νερό οι αγρότες οι οποίοι δούλευαν  πολλές ώρες κάτω από το ζεστό ήλιο και το νερό ήταν απαραίτητο. Η  περιοχή Ψυχικό λέγεται ότι πάλι οφείλεται στην Αγία διότι πάνω στο πηγάδι έγραψε τη λέξη «ψυχικόν» για να δηλώσει την ωφέλεια της ψυχής. Η δε Καλογρέζα ονομάστηκε έτσι διότι εκεί ίδρυσε τη μονή της Καλογραίας.
Το Εθνικό της έργο είναι αδιαμφισβήτητο, σώζεται μάλιστα και επιστολή την οποία είχε στείλει η Αγία στη Γερουσία της Βενετίας (1583 μ.Χ.), και  ζητούσε οικονομική βοήθεια, για να ξεπληρωθούν χρέη της μονής, τα οποία είχαν προκύψει λόγω των επισκευών που έγιναν στο μοναστήρι για ζημιές που είχαν προκληθεί από του Τούρκους. Η Βενετική Γερουσία απέστειλε μάλιστα και 200 χρυσά νομίσματα.
Η όλη της δράση είχε ενοχλήσει πολύ τους Τούρκους, οι οποίοι κατά την διάρκεια της ολονυκτίας προς τιμή του Αγίου Διονυσίου στο εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα, τη νύχτα της 2ας προς 3ης Οκτωβρίου 1588 μ.Χ., συνελήφθη και βασανίστηκε μέχρι θανάτου. Τη άφησαν ημιθανή έξω από τη μονή της όπου υποκύπτει στα τραύματά της στις 19 Φεβρουαρίου 1589 μ.Χ.  
Το σκήνωμά της φυλάσσεται μέχρι και σήμερα  στην Ιερά  Μητρόπολη Αθηνών.

(2) O άγιος Άρχιππος καταγόταν από τους Κολοσσούς της Φρυγίας.  Ο ίδιος ο Απόστολος Παύλος σε μία επιστολή του  προς τον Φιλήμονα, αναφέρει ότι όταν επισκέφτηκε τους Κολοσσούς  μαζί με τον Φιλήμονα, όπου κήρυτταν μαζί τον Ευαγγέλιο του Κυρίου, συνάντησε τον Άρχιππο  και αφού τον κατήχησε και του γνώρισε την αλήθεια του Κυρίου, τον βάπτισε χριστιανό.  Ο ζήλος και η μεγάλη ευσέβεια του Άρχιππου,  ήταν αυτά που  ενόχλησαν τον έπαρχο Ανδροκλή τόσο ώστε να διατάξει την σύλληψή του. Εκεί ο έπαρχος του ζήτησε να θυσιάσει στα είδωλα και αφού ο Άρχιππος αρνήθηκε, διέταξε να ανοίξουν ένα λάκκο και να τον θάψουν μέσα  μέχρι τη μέση.  Ο Άρχιππος όμως δεν πτοήθηκε και συνέχιζε να υμνεί τον Κύριο. Τότε ο Ανδροκλής οργισμένος, διέταξε να τον τρυπήσουν με λόγχες και αφού είδε ότι ούτε οι λόγχες σε όλο του το σώμα δεν τον σταματούσαν από το να υμνεί τον Κύριο, διέταξε τον μέχρι θανάτου λιθοβολισμό του, χαρίζοντάς του τον αμάραντο στέφανον του μαρτυρίου. 
Περισσότερα »

Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεδιαχείρισης αντλιοστασίων ύδρευσης Δήμου Καλαμάτας

Η Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε επαναληπτικό δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό, για την : ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, προϋπολογισμού 150.000  ευρώ, πλέον ΦΠΑ.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 11.3.2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 έως 13:00.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2721063134 & 2721069940, αρμόδιος υπάλληλος κ. Μ.Βασιλειάδης.
Η περίληψη της διακήρυξης έχει αναρτηθεί στο Διαδικτυακό τόπο του Προγράμματος "Διαύγεια" ΑΔΑ: 7ΡΒΣΟΡ0Χ-ΜΥΔ και μπορείτε να τη δείτε εδώ.
Περισσότερα »

Προμήθεια 150.000 τεμαχίων αποδείξεων λογαριασμών κατανάλωσης νερού και φακέλων λογαριασμών

Η Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό, για την ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 150.000 ΤΕΜΑΧΙΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ 150.000 ΤΕΜΑΧΙΩΝ ΦΑΚΕΛΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ, ενδεικτικού προϋπολογισμού 4.800,00  ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 24.2.2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00 - 13:00 (ώρα λήξης προσφορών).
Την περίληψη της διακήρυξης μπορείτε να τη δείτε εδώ.
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 19 Φεβρουαρίου (video)

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

Περισσότερα »

Περίληψη διακήρυξης διαγωνισμού για το έργο : «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΛΕΥΚΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ»

Ο Δήμος Καλαμάτας προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΛΕΥΚΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ», με προϋπολογισμό 725.000,00  €. Ο  διαγωνισμός  θα  διεξαχθεί  στις 03-03-2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 (ώρα λήξης επίδοσης προσφορών) στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας, οδός Ψαρών 15 (Διοικητήριο), 1ος όροφος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν  τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού από την Διεύθυνση  Προγραμματισμού Ανάπτυξης & Ευρωπαϊκών Θεμάτων  του Δήμου Καλαμάτας  οδός Πολυβίου 6, μέχρι και την 26/02/2015, ημέρα Πέμπτη Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2721081721,2721063451 FAX 2721360711, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κ. Πρωτογέρη Αθηνά. 
Την περίληψη διακήρυξης μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.
Την διακήρυξη μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.
Την μελέτη μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.
Τα σχέδια μπορείτε να τα κατεβάσετε από εδώ, 
Περισσότερα »

3ο Καλαματιανό Καρναβάλι: Déjà vu, διαγωνισμός μεταμφίεσης και μίμησης

Σήμερα, Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015, στις 21.00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του 3ου Καλαματιανού Καρναβαλιού με τίτλο Déjà vu.

Πρόκειται για διαγωνισμό μεταμφίεσης και μίμησης και οι διαγωνιζόμενοι θα κάνουν μια ολοκληρωμένη μίμηση γνωστού καλλιτέχνη (εμφάνιση, φωνή και κίνηση).
 
Θα είναι ένα show γεμάτο εκπλήξεις!

Θα συμμετάσχει το μουσικό σχήμα «Καλλιτεχνικό Στέκι».
Είσοδος ελεύθερη!
 πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

«Μια γλυκεία Καλημέρα από καρδιάς» !


Περισσότερα »