1 Αυγ 2014

Καθαρισμός στις γράνες προς αποφυγή πλημμύρας

Ο Δήμος Καλαμάτας, από κοινού με την ΔΕΥΑΚ, στο πλαίσιο συντήρησης και καθαρισμού ρεμάτων, όπως κάθε χρόνο, θα προβεί σε καθαρισμό και συντήρηση αυτών μέχρι τον Σεπτέμβριο, εν όψει του επερχόμενου χειμώνα.

Επιπλέον, με βάση την Αγρονομική Διάταξη υπ’ αρ. 1720/11-11-91 του Νομάρχη Μεσσηνίας, είναι υποχρεωμένοι  οι ιδιοκτήτες να καθαρίζουν και να διανοίγουν τις γράνες που διέρχονται από τις ιδιοκτησίες τους ή είναι σε επαφή με αυτές, ώστε να μην λιμνάζουν ύδατα, αλλά να παροχετεύονται.
Νεότερη Αγρονομική Διάταξη (1/2008 – ΦΕΚ 1691/Β΄/22.8.2008), επανέρχεται στον καθαρισμό των χανδάκων προς αποφυγή πλημμύρας.
Με έγγραφό του, ο αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία Αντιδήμαρχος Χρίστος Ριζάς καλεί τα Συμβούλια και τους εκπροσώπους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Καλαμάτας, να ενημερώσουν τους  ιδιοκτήτες, ώστε αυτοί να καθαρίσουν τις γράνες.
Περισσότερα »

Έκθεση ζωγραφικής και χειροτεχνήματος

Μια έκθεση ζωγραφικής και χειροτεχνήματος θα παρουσιάσουν ο Συμεών Δερμεντζίδης και η Ιωάννα Ξιάρχου στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Τα εγκαίνια της εκθέσεως θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Παρασκευή 1η Αυγούστου, στις 20.00 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 του μήνα. Ώρες λειτουργίας: 10.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00.

Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 1 Αυγούστου 2014

ΜΑΚΑΒΑΙΟΙ (ΑΒΕΙΜ, ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΓΟΥΡΙΑΣ, ΕΛΕΑΖΑΡΟΣ, ΕΥΣΕΒΩΝΑΣ, ΑΧΕΙΜ, ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ, ΣΟΛΟΜΟΝΗ Η ΜΗΤΕΡΑ, & ΕΛΕΑΖΑΡΟΣ Ο ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ), ΕΛΕΣΑ,  9 ΜΑΡΤΥΡΕΣ (ΛΕΟΝΤΙΟΣ, ΑΤΤΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,ΚΙΝΔΕΑΣ,  ΜΝΗΣΘΕΝΙΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΝΑΙΟΣ, ΚΑΤΟΥΝΟΣ, ΕΥΚΛΗΣ), ΠΑΠΠΑΣ, ΚΗΡΥΚΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΠΟΛΥΕΥΚΤΟΣ, ΤΙΜΟΘΕΟΣ, ΜΗΝΗΣ, ΜΗΝΑΙΟΣ, ΕΘΕΛΓΟΥΟΡΝΤ

Νηστεία

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Πρόοδος του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού
Άγιοι Επτά Μακαβαίοι, η μητέρα τους Σολομονή και ο διδάσκαλός τους Ελεαζάρος
Αγία Ελέσα Οσιομάρτυς που μαρτύρησε στα Κύθηρα
Άγιοι εννέα (1) μάρτυρες που μαρτύρησαν στην Πέργη της Παμφυλίας
Άγιος Πάπας ο νέος
Άγιος Ελεαζάρος
Άγιος Κήρυκος
Άγιος Θεόδωρος
Άγιος Πολύευκτος
Άγιος Τιμόθεος ο Θαυματουργός Αρχιεπίσκοπος Προκοννήσου
Άγιοι Μήνης και Μηναίος και οι λοιποί εν τω Βιγλεντίω, πλησίον του χαλκού Τετραπύλου
Άγιος Ethelwald

(1) Οι άγιοι εννέα μάρτυρες, Λέοντιος, Άττος, Αλέξανδρος, Κινδέας, Μνησίθεος, Κυριακός, Μηναίος, Κατούνος και Ευκλής, έζησαν όταν ήταν αυτοκράτορας ο Διοκλητιανός  και ηγεμόνας στην Πέργη της Παμφυλίας, ο Φλαβιανός. Οι εννέα Μάρτυρες, πήγαν στον ειδωλολατρικό ναό της Αρτέμιδος και κατέστρεψαν όλα τα αγάλματα πού βρίσκονταν εκεί. Για το λόγο αυτό συνελήφθησαν από τούς ειδωλολάτρες, οι οποίοι,  τους υπέβαλαν σε βασανιστήρια. Τους έκαψαν τα πλευρά, έσκισαν τις σάρκες και στη συνέχεια πήραν αναμμένους δαυλούς και τους τρύπησαν τα μάτια. Μετά τους έκλεισαν στη φυλακή, χωρίς νερό και τροφή. Μετά από λίγο χρόνο τους έβγαλαν και τους έριξαν σε ένα κλουβί με θηρία για να τους κατασπαράξουν. Αυτά όμως, δεν πλησίαζαν τους αγίους. Την ίδια στιγμή ακούστηκαν βροντές και άρχισαν να πέφτουν αστραπές, βροχή, ενώ συγχρόνως ακουγόταν μία φωνή, η οποία προσκαλούσε τους αγίους στον ουρανό. Ύστερα από αυτό το γεγονός ο τύραννος διέταξε να τους αποκεφαλίσουν.


Περισσότερα »

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από το Luna Theater της Μόσχας

Την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή θα παρουσιάσει στην Καλαμάτα το Luna Theater της Μόσχας, μιαν παράσταση που απέσπασε τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Εθνικών Θεάτρων στη Μόσχα.
 
Η «Αντιγόνη» θα παρουσιασθεί στην Καλαμάτα με ελληνικούς υπέρτιτλους, το Σάββατο 2 Αυγούστου και ώρα 21.30, στο αμφιθέατρο του Κάστρου. 
 
Η παράσταση είναι παραγωγή του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Μόσχα, www.hecucenter.ru) και στην Ελλάδα θα παρουσιασθεί σε συνεργασία με το θέατρο ΑΡΓΩ και την LPart, περιλαμβάνεται δε στο πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2014 του Δήμου Καλαμάτας. Διεύθυνση παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης.
 
luna-theater 1
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
 
Μετάφραση: Φαντέι Ζελίνσκι
Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ Σμολιακόβ
Σκηνικά-Κοστούμια: Ιουλία Κιρέεβα
Μουσική: Νίκος Ξανθούλης
Χορογραφία: Σεργκέι Ζαχάριν
Φωτισμοί: Σεργκέι Σεβτσένκο
Καλλιτεχνικός διευθυντής: Σεργκέι Προχάνοβ
 
ΔΙΑΝΟΜΗ
Αντιγόνη: Δώρα Γιαννίτση
Κρέων: Ευκλείδης Κιουρτζίδης
Ισμήνη: Ναντέζντα Λουτσκάγια
Σκιά της Αντιγόνης: Αναστασία Μπορίσοβα
Αίμων: Αλεξέι Λοσίχιν
Άγγελος: Ντμίτριι Βορόνιν
Φύλακας Τειρεσίας: Αρτούρ Ποχόντνια
 
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 10 € - Ταμείο 12 €.
 
Προπώληση εισιτηρίων σε διάφορα καταστήματα και στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, καθημερινά 10.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00. Το Σάββατο, η προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο το πρωί και το απόγευμα εισιτήρια θα διατίθενται στο Κάστρο.
 
antigone-moscow.JPGantigone-moscow_1.JPGluna-theater.JPGluna-theater_1.JPGπηγή : Δ.Καλαμάτας
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 1η Αυγούστου (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα από καρδιάς» !

http://m3.myastro.gr/images/content_thumb/astrologia-simera-selini-didimoi-aris-antithesi-ouranos.jpg
Περισσότερα »

Θα κατεδαφιστεί ο Ερειπιώνας, δίπλα στην Εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στη ΘουρίαΤην κατεδάφιση του Ερειπιώνα, ένα μισοκρεμισμένο κτίριο, το οποίο βρίσκεται  δίπλα στην Εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στη Θουρία, θα ζητήσει ο Δήμαρχος.

Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τη Θουρία και διαπίστωσε από κοντά την κατάσταση.

Το κτίριο αυτό  Διαπιστώθηκε πως το κτήριο αυτό είναι ιδιοκτησίας του Υπουργείου Παιδείας. Θα ζητηθεί, δε, να δοθεί στο Δήμο, για να προχωρήσει η διαδικασία κατεδάφισής του. Α/Μ
 ag-theodoroi.JPGschool.JPGschool_2.JPG


Περισσότερα »