10 Απρ 2013

Τα Windows Phone 8 θα υποστηρίζουν αναλύσεις 1080pΑναμένονται νέες ενημερώσεις για το σύστημα της Microsoft

Το τελευταίο διάστημα έχουν ακουστεί αρκετές φήμες για τις λειτουργίες που θα ενσωματώνουν οι επικείμενες Γενικές Ενημερώσεις Διανομής (GDR) για τα Windows Phone 8. Η GDR2 λογικά δε θα αργήσει να κυκλοφορήσει, ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί σε επερχόμενα μοντέλα smartphones, όπως το HTC Tiara.


Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κυκλοφορία της ενημέρωσης GDR3 λίγο αργότερα, όμως πριν την μεγάλη αναβάθμιση που θα φέρουν τα Windows Blue (ή Windows Phone 8.1). Καθώς περιμένουμε για μία επίσημη ανακοίνωση που να περιγράφει αυτές τις αναβαθμίσεις, έχουν ήδη κυκλοφορήσει πολλές φήμες που προσπαθούν να προσδιορίσουν μερικές από τις λειτουργίες που θα περιλαμβάνονται στην GDR3.


Σύμφωνα με πηγές, η ενημέρωση GDR3 θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος της χρονιάς και θα υποστηρίζει τις πρώτες συσκευές Windows Phone με ανάλυση 1080p. Μέχρι στιγμής βέβαια, δεν έχει ακουστεί το παραμικρό για κάποιο συγκεκριμένο 1080p smartphone, με την HTC να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να ξεκινήσει την παραγωγή ενός τέτοιου.


Εκτός όμως από την υποστήριξη υψηλών αναλύσεων με την GDR3 τα Windows Phone θα είναι συμβατά και με νέους επεξεργαστές, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων τετραπύρηνων της Qualcomm. Κάτι που ακούγεται απολύτως φυσιολογικό, αφού ακόμα και με τις σχετικά μικρές απαιτήσεις του συστήματος της Microsoft, οι νέες οθόνες θα επωφεληθούν πολύ από έναν καλύτερο επεξεργαστή γραφικών. 
 
 
Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Ο καιρός Αύριο Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

http://maps.google.com/maps/api/staticmap?center=38.4,23.4&maptype=satellite&zoom=5&size=200x220&sensor=false&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map_s1.png|shadow:false|35.58,25.1385260&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map_s2.png|shadow:false|39.4244946,20.7000000&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map_s4.png|shadow:false|40.9,22.9446070&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map_s2.png|shadow:false|40.74,25.6000000&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map_s2.png|shadow:false|38.004465,21.7370665&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map_s1.png|shadow:false|38.24,23.7500000&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map_s2.png|shadow:false|36.777371,22.1091159Ο Καιρός Αύριο Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Πέμπτη - 11/4/2013

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρωί 14°C Καθαρός3 Μποφόρ BΥγρασία 46%
Μεσημέρι 25°C Καθαρός3 Μποφόρ ΔΥγρασία 19%
Βράδυ 18°C Αραιή συννεφιά2 Μποφόρ ΒΔΥγρασία 44%

Πέμπτη - 11/4/2013

Αθήνα: Κέντρο

Πρωί 16°C Καθαρός4 Μποφόρ BΥγρασία 46%
Μεσημέρι 25°C Καθαρός2 Μποφόρ ΝΔΥγρασία 26%
Βράδυ 18°C Αρκετά σύννεφα3 Μποφόρ NΥγρασία 71%

Πέμπτη - 11/4/2013

Θεσσαλονίκη

Πρωί 10°C Καθαρός3 Μποφόρ ΒΔΥγρασία 62%
Μεσημέρι 22°C ΚαθαρόςΆπνoιαΥγρασία 31%
Βράδυ 16°C Καθαρός2 Μποφόρ NΥγρασία 63%

Πέμπτη - 11/4/2013

Πάτρα

Πρωί 11°C Αρκετά σύννεφα1 Μποφόρ BΥγρασία 83%
Μεσημέρι 20°C Καθαρός3 Μποφόρ ΒΔΥγρασία 45%
Βράδυ 15°C Αρκετά σύννεφα1 Μποφόρ ΔΥγρασία 63%

Πέμπτη - 11/4/2013

ΣΠΑΡΤΗ

Πρωί 13°C Καθαρός2 Μποφόρ ΒΔΥγρασία 37%
Μεσημέρι 24°C Καθαρός3 Μποφόρ NΥγρασία 24%
Βράδυ 17°C Αρκετά σύννεφα2 Μποφόρ NAΥγρασία 48%


Πηγή : http://kairos123.gr/
Περισσότερα »

Έρχονται τα emoticons στο status bar του Facebook


Το Facebook δοκιμάζει αυτή τη στιγμή ένα νέο εργαλείο, με το οποίο οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέτουν emoticons στα status updates τους.

Δίπλα στις επιλογές τοποθεσίας, προσθήκης φωτογραφιών αλλά και φίλων, θα κάνει την εμφάνισή της μία νέα επιλογή για την προσθήκη των γνωστών εικονιδίων.

Με τη νέα αυτή λειτουργία θα μπορεί ο καθένας να περιγράψει τη διάθεση του (τουλάχιστον αυτό μας προτρέπει το Facebook), συνοδεύοντας τα μηνύματα του με εικόνες.

Τα νέα emoticons θα χωρίζονται σε κατηγορίες όπως drinking, eating, watching, listening κτλ. παρέχοντας στους χρήστες μία μεγάλη ποικιλία για να διαλέξουν όπιο τους ταιριάζει.Ωστόσο, δεν θα μπορεί κάποιος να απαντήσει σε ένα τέτοιο status χρησιμοποιώντας emoticons, μία επιλογή που ίσως δούμε στο μέλλον.

Η λειτουργία είναι ήδη διαθέσιμη σε επιλεγμένους χρήστες (κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες), ενώ αναμένεται πολύ σύντομα να γίνει διαθέσιμη και για τον υπόλοιπο κόσμο.Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Bαξεβάνης: τι απάντησε για την αφαίρεση Κοντομηνά από λίστα Λαγκάρντhttp://www.fimes.gr/wp-content/uploads/0dbe83cfbb8c0b12fe46528e3e0d59abfe6f130d.295.250.b6a4b2e765555125e217125a7582afc6f257254a-295x164.jpg Τι απαντά ο Κώστας Βαξεβάνης στις κατηγορίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι αφαίρεσε το όνομα του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά από τη λίστα Λαγκάρντ που παρουσίασε;

Το αίτημα να κληθεί ξανά στην προανακριτική επιτροπή ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσαν σήμερα οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. 

Σύμφωνα με το αίτημά τους τον κατηγορούν ότι όταν δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ στο περιοδικό HOT DOC το οποίο εκδίδει, είχε αφαιρέσει το όνομα του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά από τη σχετική λίστα, αφήνοντας μόνο το όνομα μιας εταιρείας που προφανώς δεν έλεγε τίποτε σε κανέναν. 

Οταν πριν από λίγες ημέρες προσήλθε και κατέθεσε σε usb τη λίστα που είχε στα χέρια του, οι βουλευτές έκαναν αντιπαραβολή με το δημοσίευμα και διαπίστωσαν τη «λαθροχειρία».
Και τώρα τον καλούν να δώσει εξηγήσεις για την ενέργειά του αυτή. 

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της επιτροπής προβλήθηκαν σε προτζέκτορα τόσο το αντίγραφο της λίστας που ήρθε ξανά από το Παρίσι, όσο και το αντίγραφο που παρέδωσε ο δημοισογράφος σε αντιπαραβολή με το δημοσίευμα του περιοδικού και διαπιστώθηκε ότι ενώ υπήρχε και στις δύο version της λίστας Λαγκάρντ, απουσίαζε από το περιοδικό. 

Κύκλοι της επιτροπής σχολίαζαν μάλιστα ότι η απάλειψη του συγκεκριμένου ονόματος είναι προφανώς σκόπιμη καθώς όταν πρόκειται για εταιρικό λογαριασμό αναφέρεται πρώτα το όνομα της εταιρείας και μετά του φυσικού προσώπου που την εκπροσωπεί, ενώ όταν πρόκειται για προσωπικά χρήματα, γίνεται ακριβώς το αντίθετο, όπως ακριβώς συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση με τον κ. Κοντομηνά

Τι απαντά ο Βαξεβάνης
Ο γνωστός δημοσιογράφος σημειώνει σε κείμενό του στην ιστοσελίδα του, koutipandoras, ότι πρόκειται για «αθλιότητα» εις βάρος του ονόματός του, ενώ επισημαίνει ότι στη λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό «Hot Doc» είχε μέσα την «Ιντεραμέρικαν» την οποία εκπροσωπεί ο Δημήτρης Κοντομηνάς, σχολιάζοντας, παράλληλα, ότι ο ρόλος της επιτροπής είναι να ελέγξει τυχόν ευθύνες υπουργών και όχι δημοσιογράφων.
Αναλυτικά το κείμενο του Κώστα Βαξεβάνη:
«Για πολλοστή φορά η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, με ευθύνη κάποιων και όχι όλων, διολισθαίνει στον πολιτικό εκφυλισμό και την συγκάλυψη. Δεν θυμάμαι καν πόσο καιρό λειτουργεί για τη λίστα Λαγκάρντ, και φαντάζομαι πως κανένας δεν θυμάται τι ακριβώς εξετάζει. Το πόσα εγκεφαλικά έχει πάθει ο κύριος Μαρκογιαννάκης από την άτακτη Ζωή. Το πόσα πολλά λογοπαίγνια έκανε ο Βενιζέλος στην κατάθεσή του; Μήπως πόσο κακός δημοσιογράφος είναι ο Βαξεβάνης;
Πέρασαν δεκάδες σοβαροί μάρτυρες, είπαν πολλά και σοβαρά πράγματα, αλλά η κοινή γνώμη δεν έμαθε τίποτα. Στην Επιτροπή κάθε μέρα παράγεται η «βολική» επικαιρότητα με πικάντικες λεπτομέρειες καφενείου, κατασκευάζονται άλλοθι και κυριαρχούν αθλιότητες που καμιά σχέση δεν έχουν με το Κοινοβουλευτικό έργο. Δεν αμφιβάλλω πως η ευθύνη για όλα αυτά πολλές φορές σχετίζεται με τη νοητική ανικανότητα και την πολιτική ανωριμότητα κάποιων από εκεί μέσα, αλλά ταυτόχρονα είναι και πολιτική επιλογή.
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης Βενιζέλου στην Επιτροπή, έγινε προσπάθεια να αναπαραχθεί μια αθλιότητα σε βάρος μου. Αδωνις Γεωργιάδης και Βενιζέλος,σε μια σκηνοθετημένη παράσταση, ξεκίνησαν από κάτι που είναι αληθές (ότι συχνάζω δηλαδή σε μια ταβέρνα στο Νέο Ηράκλειο) για να δημιουργήσουν μια σειρά από ψέματα. Ο Αδωνις ρωτούσε και ο Βενιζέλος αποδεχόταν, πως έχω φάει με τον Παπανδρέου σε αυτή την ταβέρνα, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ σε αυτές τις συναντήσεις εξυφάνθη η «αποκάλυψη» του σκανδάλου του Βατοπεδίου. Παρότι δουλειά μου είναι και η επαφή με υπουργούς και πρωθυπουργούς, δεν έχω φάει ποτέ με τον Παπανδρέου. Αντιθέτως έχω φάει με τον Σαμαρά στο παρελθόν και στη διάρκεια της συνάντησής μας δεν σχεδιάσαμε κανένα σκάνδαλο ή δολοφονία.
Η αθλιότητα σήμερα είχε συνέχεια. Αδωνις Γεωργιάδης και Παναγιώτης Ρήγας έβαλαν θέμα στην Επιτροπή γιατί λέει στη δημοσιευμένη λίστα από εμάς δεν υπάρχει το όνομα Κοντομηνάς. Στη λίστα που δημοσιεύσαμε υπάρχει η «Ιντεραμέρικαν» την οποία εκπροσωπεί ο Κοντομηνάς. Σε δεκάδες δημοσιεύματα επίσης που έχουμε κάνει αναφέρονται όλοι οι επώνυμοι επιχειρηματίες (και ο Κοντομηνάς) των οποίων τα ονόματα είναι στη λίστα. Για καλή μας τύχη το τελευταίο από αυτά είναι μόλις χθες, στο οποίο ρωτάμε τι θα γίνει με τους επιχειρηματίες της λίστας, θα ελεγχθούν ποτέ; Και βεβαίως φιγουράρει και πάλι το όνομα και του Κοντομηνά.
Πρέπει να είναι κάποιος πολύ ανόητος ή Αδωνις για να πιστέψει πως οι άνθρωποι που δημοσίευσαν 2059 ονόματα με όλους τους κινδύνους και τις περιπέτειες, οφείλουν να δεχθούν μαθήματα από τον κάθε Αδωνι. Αλλά ακόμη και αν υποθέσουμε πως από σκοπιμότητα, κακή προαίρεση, αστοχία ή οτιδήποτε άλλο έγινε ακόμη και κάτι τέτοιο, τι σχέση έχει με την έρευνα της λίστας; Η επιτροπή ερευνά την επίσημη λίστα ή τη δικιά μας; Και ερευνά ευθύνες δημοσιογράφων για το αν κάνουν και πόσο καλά τη δουλειά τους, ή ευθύνες υπουργών;
Ερευνά ευθύνες υπουργών, αλλά καλό είναι να μην το θυμάται ο κόσμος. Αν παρελπίδα στο μέλλον χρειαστούμε αρχισυντάκτη στο περιοδικό με την ικανότητα σε ανακυβιστήσεις πολιτικές όπως αυτή του Αδωνι ή την ηθική του κ. Βενιζέλου, θα τους προτιμήσουμε.
Λένε πως όταν πέφτει και σπάει το ποτήρι, φαίνεται αν είναι κρύσταλλο ή απλό γυαλί. Ο Βενιζέλος εδώ και καιρό πέφτει από το θώκο του ευφυούς, του ρήτορα, του διορατικού πολιτικού και σπάει σαν απλό φτηνό γυαλί. Ο άνθρωπος που έκανε νόμους και εξυπηρέτησε συμφέροντα, που κατέστρεψε το ίδιο το κόμμα του, που χρησιμοποίησε την όποια νομική τελικά γνώση έχει για να φτιάξει πολυδαίδαλους νόμους μέσα στους οποίους χάνεται η αλήθεια, πέφτει μπροστά στα μάτια όλων. Και θα κάνει τα πάντα για να πληρώσουν αυτοί που θεωρεί ότι φταίνε για την πτώση του.
Αν κάποιος διαβάσει αυτές τις μέρες τα non paper που στέλνει το ΠΑΣΟΚ στους δημοσιογράφους για όσα γίνονται στην Επιτροπή, μοιάζουν με τις ταινίες που έκαναν οι Αμερικάνοι για το Βιετνάμ. Μπορεί να έχασαν στον πόλεμο, αλλά νικάνε πάντα στις ταινίες. Ο Βενιζέλος μπορεί να χάνει κάθε ημέρα στο Βιετνάμ του, αλλά νικάει στις ταινίες που στήνει στην Προανακριτική.
Κατέθεσα επί 6 ώρες στην προανακριτική. Η κατάθεσή μου γέμισε 334 σελίδες. Αν τη διαβάσει κάποιος θα δει ότι με έχουν ρωτήσει ελάχιστα για τη λίστα. Με ρώτησαν πόσα έπαιρνα στην ΕΡΤ, γιατί ζητούσα εξαίρεση μελών της Επιτροπής, γιατί έγραψα άρθρα στον ξένο τύπο κατηγορώντας ένα σύστημα διαπλοκής στην Ελλάδα. Αυτά με ρώτησαν. Μπορούσαν να με ρωτήσουν ό,τι άλλο ήθελαν. Δεν τους ενδιέφερε η αλήθεια, αλλά η κακοποίησή της. Δεν θα συμμετάσχω στο παιχνίδι της απαξίωσης της αλήθειας και της πολιτικής. Ζούμε σε μικρή χώρα και γνωριζόμαστε. Ή για να το πω με τρόπο που μάλλον θα το καταλάβει ο κ. Βενιζέλος: ο πατέρας μου ως τίμιος άνθρωπος με έμαθε να είμαι και να υπάρχω με τιμιότητα. Ελπίζω να μπορεί να πει ο καθένας το ίδιο για τον εαυτό του. Ε, κύριε Βενιζέλο;

Το HOT DOC θα συνεχίσει να κυκλοφορεί και εμείς να υπάρχουμε. Είτε το θέλουν είτε όχι. Και μετά από την εποχή της διαφθοράς που για λίγο ακόμη θα έχει την σφραγίδα τους. Γιατί είπαμε, είναι θράσος αυτοί που έκρυψαν την λίστα να μιλούν για ευθύνες άλλων. Εκεί που μας χρωστούσαν δηλαδή εξηγήσεις μη μας πάρουν και τον Βενιζέλο από την πλευρά των αθώων και εξαπατημένων».

Περισσότερα »

Γίνεται να κλάψεις στο διάστημα;

Δείτε τι παθαίνουν τα δάκρυα σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας... 
Πηγή newsbeast

Περισσότερα »

Στο σφυρί ολόκληρη η περουσία της Αθηνάς Ωνάση (;)http://www.fimes.gr/wp-content/uploads/onasi2-298x164.jpgΠώς εδώ και καιρό η Αθηνά Ωνάση βρήκε τρόπο να απαλλαγεί από τις «δεσμεύσεις» του παππού της Αριστοτέλη και του πατέρα της;
Σπίτια, πίνακες αμύθητης αξίας, οικόπεδα και κοσμήματα που κοστίζουν μια περιουσία, αλλά και το θρυλικό Σκορπιό βγάζει στο σφυρί η Αθηνά Ωνάση και μάλιστα ανεμπόδιστα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του parapolitika.gr μέσα των εταιριών της που διαχειρίζονται την μεγάλη της περιουσία η Αθηνά Ωνάση πουλάει της μετοχές και μάλιστα τα τελευταία 5 χρόνια έχει ρευστοποιήσει ένα ιδιαιτέρως μεγάλο μέρος της περιουσίας της. 

Σε πολλά μέρη του κόσμου η Αθηνά Ωνάση διαθέτει ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας της, το οποίο όμως, όπως και ο Σκορπιός μένουν αναξιοποίητα. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια λόγω της νομοθεσίας και της κηδεμονίας της από τον Τιερί Ρουσέλ, η Αθηνά Ωνάση, αν και παντρεμένη με τον Αλβάρο, δεν μπορούσε να πουλήσει κανένα στοιχείο της ακίνητης περιουσίας της. 

Όταν ο έλεγχος των εταιρειών που διαχειρίζονται την περιουσίας της Αθηνάς Ωνάση πέρασε στα χέρια της, άρχισε να βγάζει στο σφυρί, ό,τι πίστευε ότι όχι μόνο την συμφέρει ως πώληση, αλλά και ό,τι δεν μπορούσε να διαχειριστή, αφού η ζωή της είναι πια στη Βραζιλία ή ό,τι δεν ήθελε να κατέχει, λόγω των πολλών εξόδων συντήρησης όπως ο Σκορπιός. 

Οι πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι τα δύο μεγάλα δικηγορικά γραφεία στη Γενεύη και την Αθήνα, δεν ολοκλήρωσαν την αγοραπωλησία του Σκορπιού, αλλά προετοιμάζουν νομικά έγγραφα προκειμένου αυτή η μεταβίβαση να γίνει σε ρώσο επιχειρηματία, όπως και άλλα μέρη της περιουσίας που ήδη ετοιμάζονται να βγουν σε δημοπρασία σε διάφορους Οίκους στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις νομικών, η επιλογή της μετοχοποίησης του Σκορπιού και κατόπιν της «πώλησης» διά της μεταβίβασης μετοχών ξεπερνά τον σκόπελο της διαθήκης του Αριστοτέλη Ωνάση.

Στο άρθρο 9 της διαθήκης που αφορά τα νησιά Σκορπιός και Σπάρτη, ο Ωνάσης παραχωρούσε τα νησάκια στη γυναίκα και στην κόρη του (σ.σ.: τότε ήταν και οι δύο στη ζωή) εφόσον το επιθυμούσαν και μπορούσαν να τα συντηρήσουν.
Αλλιώς, σύμφωνα με τη διαθήκη, «ο Σκορπιός παραχωρείται κατά προτεραιότητα στην ελληνική Πολιτεία για να χρησιμοποιείται ως θέρετρο του επικεφαλής αυτής εφόσον το Δημόσιο αναλάβει τη συντήρησή του». 

Η νήσος Σπάρτη παραχωρείται στην Ολυμπιακή Αεροπορία για να φιλοξενήσει κατασκήνωση για τα παιδιά των εργαζομένων. Σε περίπτωση που η ελληνική Πολιτεία δεν δεχτεί την παραχώρηση, τότε και τα δύο νησιά περνούν στην Ολυμπιακή Αεροπορία.
Η Αθηνά Ωνάση όμως βρήκε τον τρόπο ώστε να μην χρειαστεί να περάσει από αυτή τη διαδικασία η περιουσία της και να επωφεληθεί η ίδια, μεταβιβάζοντας τις μετοχές

ΠΗΓΗ : http://www.fimes.gr

 
Περισσότερα »

Αίσχος. Έκλεβαν φαγητό ασθενών στο Σισμανόγλειο. Πώς το έβγαζαν εκτός

http://www.fimes.gr/wp-content/uploads/sismanogleio-ekleban-trofima-298x164.jpgΤόνοι κλεμμένων τροφίμων εξαφανίστηκαν από τα ράφια του Σισμανόγλειου νοσοκομείου μέσα σε 1 μήνα. Τι έδειξε το πόρισμα του νοσοκομείου και πως έβγαζαν τα τρόφιμα έξω.Περίπου 750 κιλά κρέατος και μεγάλες ποσότητες τυριών έκαναν φτερά από τις 28/10 έως τις 28/11 από το πλέον «νοσοκομείο-κορμός» Σισμανόγλειο , σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Τα κονδύλια για τη σίτιση είναι περιορισμένα, όπως και οι αγορές, και οι ελλείψεις δεν μπορούν να αντικατασταθούν.
Όπως μαρτυρά πόρισμα του Σισμανόγλειου νοσοκομείου, η διοίκηση του νοσοκομείου μετά τη διαπίστωση διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, εξετάζοντας συνολικά 6 υπαλλήλους του νοσηλευτικού ιδρύματος, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη και ποιος επωφελήθηκε από την κλοπή. Εξετάζεται και το ενδεχόμενο να έχουν εμπλακεί και άτομα εκτός νοσοκομείου, μιας και είναι πιθανό τα τρόφιμα αυτά με τη βοήθεια μεσαζόντων να μεταπωλούνταν σε επιχειρήσεις ή σε άλλες πηγές.

Οι δράστες έβγαζαν τα τρόφιμα από τις αποθήκες με οχήματα, καθώς οι αποθηκευτικοί χώροι συνορεύουν με το γκαράζ.
Από τον έλεγχο όμως φάνηκε πως το πάρτι δεν είχε τελειωμό: βρέθηκε ότι δεν έκλεβαν μόνο τα τρόφιμα, αλλά είχαν βρει έναν τρόπο να υπερχρεώνουν το νοσοκομείο με προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια αφαιρούσαν, εξέδιδαν δηλαδή υπερτιμολογημένα έγγραφα, ώστε να μπορεί να καλυφθεί η διαφορά από τη μεγάλη έλλειψη τροφίμων.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν μάρτυρες στο πόρισμα: «Από παρακολούθηση τιμολογίων και δελτίων αποστολής παρατηρήθηκε ότι η αξιακή τους εικόνα ήταν για ένα μήνα και όχι για 15 ημέρες».
Περισσότερα »

«Πού είναι τα λεφτά ρε κερατάδες;» Ξέσπασε σε λυγμούς ο Ψωμιάδηςhttp://www.fimes.gr/wp-content/uploads/tha-thela-na-matho-pou-einai-ta-lefta-pou-klepsame-pou-einai-re-keratades-xespase-se-lygmous-o-psomiadis-1-315x236-1-298x164.jpgTι είπε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο έκπτωτος περιφερειάρχης Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης χρημάτων; 

Στις 12.00 ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου του Διονύση Ψωμιάδη, στην οποία θέλησε να δώσει εξηγήσεις για τις υπερκοστολογήσεις στο δρόμο του Ωραιοκάστρου Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, ο τέως αναπληρωτής περιφερειάρχης ξέσπασε σε λυγμούς λέγοντας: «Θα “θελα να μάθω που είναι τα λεφτά που κλέψαμε. Που είναι ρε κερατάδες;». 

Να θυμίσουμε ότι ο Διονύσης Ψωμιάδης, ο νυν αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γ.Τσαμασλής, ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Κ.Παπαδόπουλος καθώς και άλλα 25 άτομα, ανάμεσά τους και πρώην αντιπεριφερειάρχες κατηγορούνται για απιστία σε βάρος της υπηρεσίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου που επισύρει ποινή ως και ισόβιας κάθειρξης διότι σύμφωνα με πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης το έργο υπερκοστολογήθηκε με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο κατά 815.000 ευρώ. 

Πηγή : http://www.fimes.gr/
Περισσότερα »

Focus ή Corolla: Ποιο είναι Νο1;

 
Ford και Toyota διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου μοντέλου σε πωλήσεις παγκοσμίως για το 2012, ρίχνοντας στο «ρινγκ» το Focus και την Corolla αντίστοιχα.


Επικαλούμενη τα στατιστικά στοιχεία της αμερικανικής εταιρείας Polk, η οποία πραγματοποιεί εδώ και δεκαετίες αναλύσεις για το χώρο της αυτοκίνησης, η Ford ανακοίνωσε ότι το Focus είναι το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο για το περασμένο έτος, φθάνοντας τις 1.020.410 ταξινομήσεις. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Polk, η Corolla κατέγραψε 872.774 πωλήσεις παγκοσμίως.

Ο ιαπωνικός γίγαντας αμφισβητεί πάντως τα στοιχεία της Polk, καθώς θεωρεί ότι στις ταξινομήσεις της Corolla θα πρέπει να προσμετρηθούν και αυτές των Axio και Altis που κυκλοφορούν στις χώρες της Ασίας. 

«Μέσα στο 2012 πoυλήθηκαν 1,16 εκατ. αυτοκίνητα με το όνομα Corolla», δήλωσε ο Μάικ Μισέλς, αντιπρόεδρος της Toyota Αμερικής στον τομέα των επικοινωνιών. «Έχουμε ζητήσει από την Polk διευκρινήσεις», συμπλήρωσε.


Πηγή newsauto
Περισσότερα »

« Σοφά Λόγια : Γουίλιαμ Σαίξπηρ » !Δείτε τι σας ταιριάζει και προσπαθήστε να βελτιωθείτε ως άνθρωποι πρώτα για εσάς και μετά για τους άλλους…
Λόγια επιφανών ανθρώπων, που θα πρέπει όχι μόνο να τα διαβάζουμε, αλλά να προσπαθούμε να τα αποκωδικοποιήσουμε, το σημαντικότερο θα πρέπει να μας προβληματίσουν!
Για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι! Να μάθουμε να διεκδικούμε, να μην μένουμε απαθείς, να νοιώθουμε ότι αξίζουμε! Να δίνουμε αλλά και να παίρνουμε!
Βάζουμε τις κάρτες αυτές και σας συνιστούμε κάπου – κάπου να τις ξαναβλέπετε….

Περισσότερα »